Jump to content
Dogomania

Futrzak Smolinosek i przyjaciele ;-)

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Oj bardzo zadowolony, zresztą on lubi takie domowe stwory ;) jest jeszcze pare żywych lub ledwo żywych zabawek ręcznie robionych tylko musze obfocić to wstawie.
Żałuje tylko, że nie udało mi się zrobić zdjęć jak szalał z tą szaro-czarną zabawką .

Posted

[quote name='NATKA']

Hej... świetny pomysł! Może też coś spróbuję wykombinować :diabloti: bo ostatnio cierpię na deficyt miśków, skarpetek i wszelkich zabewek.

Posted

Naprawdę warto spróbować!!! w końcu nie dosyć,że za darmoche to jeszcze psisko ma uciechę jak 150
Ares bardzo lubi takie twory ręcznie robione. Najbardziej mi się podoba jak cwaniak przypatruje się jak coś dla niego kombinuje - francka jedna dobrze wie, że to dla niego :p Czasami to nawet próbuje pomagać (oczywiście w jego mniemaniu :evil_lol:)
Po za tym każdy wie co jego psiak lubi najbardziej, a jak się samemu robi zabawkę to można dowolnie modyfikować jej wyląd pod kątem upodobań własnego psiaka :lol:

Posted

A ja się chciałam dopytać, co to tego białaska. Jakos go nie kojarzę z Waszych spacerków. albo cos przeoczyłam...:oops:

I sorki, że tak dlugo mnie u Was nie było - sprawy rodzinne...

Pzdr.

Posted

Białasek to taki półdzikusek, mieszka w stodole na podwórku sąsiadującym z naszą działką. Działeczka niestety daleko (ponad 100km w jedną stronę) więc jak spacerki to tylko podczas odwiedzin na wiejskich łąkach.

Posted

To ja się jeszcze pochwale :p takie cuś dzisiaj wykombinowałam

Z pierwotnego założenia miał to być rzucak ale pies postanowił że będzie mymlak :diabloti:

A teraz będzie cuś starszego - futrzak ogólnie nie aportuje, lubi za to się poprzeciągać ale najbardziej uwielbia wszystkie zabawy związane z szukaniem (smakołyków oczywiście :evil_lol:). Szczególnie lubi zabawe w zgadywanki - czyli dwa kubeczki, pod jeden chowamy smakołyk, mieszamy kubeczkami, a psiak wskazuje -jeśli zrobi to poprawnie pod kubeczkiem czeka smaczek, jeśli nie musi obejść się smakiem. I takim sposobem powstały takie kubeczki (w dwóch różnych kolorach, co by się odróżniały i ze sznurkami, co by się je łatwo podnosiło do góry) :cool3::evil_lol:

Mnie to chyba cuś opętało:hmmmm:

Posted

[quote name='NATKA']Białasek to taki półdzikusek, mieszka w stodole na podwórku sąsiadującym z naszą działką. Działeczka niestety daleko (ponad 100km w jedną stronę) więc jak spacerki to tylko podczas odwiedzin na wiejskich łąkach.
Jasne.

[quote name='NATKA']To ja się jeszcze pochwale :p takie cuś dzisiaj wykombinowałam

Z pierwotnego założenia miał to być rzucak ale pies postanowił że będzie mymlak :diabloti:

A teraz będzie cuś starszego - futrzak ogólnie nie aportuje, lubi za to się poprzeciągać ale najbardziej uwielbia wszystkie zabawy związane z szukaniem (smakołyków oczywiście :evil_lol:). Szczególnie lubi zabawe w zgadywanki - czyli dwa kubeczki, pod jeden chowamy smakołyk, mieszamy kubeczkami, a psiak wskazuje -jeśli zrobi to poprawnie pod kubeczkiem czeka smaczek, jeśli nie musi obejść się smakiem. I takim sposobem powstały takie kubeczki (w dwóch różnych kolorach, co by się odróżniały i ze sznurkami, co by się je łatwo podnosiło do góry) :cool3::evil_lol:

Mnie to chyba cuś opętało:hmmmm:
Ha, zdolniacha z Ciebie! Wszystko dla naszych psiaków!:loveu:

Pzdr.

Posted

Pewnie że wszystko ;) poza tym mnie grypsko pobiera, pogoda do doopy więc spacerków porządnych barak - nuda rzecz okropna, także trzeba było ją wyeliminować i tak mnie na robienie zabawek wzięło - ja mam zajęcie i psiurek też - ja robie on demoluje :diabloti: idealny układ :evil_lol: :evil_lol: :cool1:

Posted

Ty mnie nie strasz :p to wszystko skutek uboczny grypy :diabloti: ale chętnie jakby co moge łopatologicznie wyłożyć jak zrobić daną zabawkę ;)

Posted

NATKA napisał(a):
Pewnie że wszystko ;) poza tym mnie grypsko pobiera, pogoda do doopy więc spacerków porządnych barak - nuda rzecz okropna, także trzeba było ją wyeliminować i tak mnie na robienie zabawek wzięło - ja mam zajęcie i psiurek też - ja robie on demoluje :diabloti: idealny układ :evil_lol: :evil_lol: :cool1:

no wlasnie... czlowiek sie narobi a futro w trymiga rozwali:mad::shake:.................:evil_lol::evil_lol:

a z grypa to sie pilnuj:shake:...lepiej wylezac w wyrku z ciepla herbatka malinowa;)

Posted

Z grypką masz 100% racji, już raz się pogrypowych powikłań dorobiłam i dziękuje więcej nie chcem :shake: także teraz łózio, kordełka, ciepełko - tylko futro cuś się zbuntowało i za grzałke nie chce robić :evil_lol: a dlaczego ano dlatego, że dostał takie cudo do obgryzania i teraz pańcie ma w d... i 4 litery :diabloti:

Posted

alez wielka kosc :-o szkoda ze ja moim takich kosteczek dac nie moge bo Bolek pochlonie ja szybciej niz Faza i potem jej kradnie, znowu Faza raz ze mu odda bez zawachania bo to on jest ten wazniejszy a dwa ze ona jak dostanie kosc to lubi sie nia pobawic, pochwalic ze ja ma ... takie glupole z tych moich besti :diabloti:

Posted

Ta nie taka wielka widzialam taka naprawde ogromna biala kosc za 349 kr ktorej zaden z moich psow by nie podniosl.. kupie im na gwiazdke :D

nie jestem pewna ale to chyba wlasnie ta. ciezko jakies zdjecie w necie znalesc :(

Posted

[quote name='Tengusia']alez wielka kosc :-o szkoda ze ja moim takich kosteczek dac nie moge bo Bolek pochlonie ja szybciej niz Faza i potem jej kradnie, znowu Faza raz ze mu odda bez zawachania bo to on jest ten wazniejszy a dwa ze ona jak dostanie kosc to lubi sie nia pobawic, pochwalic ze ja ma ... takie glupole z tych moich besti :diabloti:

Nie dobry Bolek :mad: tak kobiecie zwędzić gnacika :evil_lol:
Swoją drogą wcale niełatwo takiego gnata dostać (wszędzie pełno kostecek ale takich marnych i chudzienkich). Ja na razie mam dostęp do gnatów wielgaśnych bo gostek z zoologicznego sprowadza pare sztuk ze względu na swojego rotka i dzięki temu futrzak jest stałym klientem. A jak braknie kiedyś tych mamucich gnatów to ja nie wiem co zrobie, bo mniejszymi zainteresowany nie jest :shake: paskuda jedna to by się najlepiej cieszyła jak by dostał dinozaura wędzonego :diabloti:

[quote name='deer_1987']Ta nie taka wielka widzialam taka naprawde ogromna biala kosc za 349 kr ktorej zaden z moich psow by nie podniosl.. kupie im na gwiazdke :D

nie jestem pewna ale to chyba wlasnie ta. ciezko jakies zdjecie w necie znalesc :(

Kosia fajnie wygląda ale moja bestyjka to takich skórkowych nie tyknie, on tylko prawdziwe gnaty wędzone albo surowe, taka już z niego wybreda jest :evil_lol:

Posted

[quote name='deer_1987']Ale wybredny :P

Ano taki już szpickowy charakterek :evil_lol:

A teraz będzie białasek, co byście o nim nie zapomnieli ;)

Łatek i patyczek :loveu: