Jump to content
Dogomania

Futrzak Smolinosek i przyjaciele ;-)

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam piesowi przyciąć pazury i doopa!!! trzy obcięte reszta czeka, bo obcinaczke szlag trafił :angryy::angryy::angryy: chociaż kiedyś musiała się popsuć bo ma tyle lat co mój futrzak (6) :oops:

Posted

Mojego jedynie ulewa albo tak jak dzisiaj grad może przegonić ze spaceru.

W ogóle to ta pogoda chyba oszałała. Chmurzyska takie ciężkie nad osiedlem mi wiszą, niby na sekunde wyjdzie słońce ale tylko po to żeby za drugą sekunde deszcz przylał.
I tak w południe dałam się naciąć, bo zobaczyłam słońce, dawaj za smycz i z futrem na spacer, ledwo zdążyliśmy dojść do lasku, a tu jak nie zawieje, jak się chmury czarniaste nie zbiorą i dawaj deszcz lunął a za chwile gradem dowaliło i trzeba było do domu zwiewać :angryy:

Posted

mialam tak tydzien temu na spacerze dojechala po 30 minutach zeby byc moze z 20 minut i leciec szybko spowrotem na stacje na pociag do domu bo nastepny za godzine a lunelo i grad..- jutro bym chciala ladna pogode to pojade na chwile na plaze :D na szczesce nasze nie sa takie ze jak woda to musza wejsc :P

Posted

Ja też bym chciała żeby jakaś normalniejsza pogoda się zrobiła, bo już mi szkoda tego mojego futra, że tak tylko siusiu i sruu do domu bo niebo ciągle dziurawe i trzeba uciekać:mad:A tak jakby normalniej to znaczy bezdeszczowo było, to by człowiek sobie z psiakiem porządny spacerek zrobił.

Posted

no no i w deszczu mozna troche pochodzic ale masz racje nie w kazdym :lol:
przyszlam sie przywitac i sprawdzic co u was?
ale juz wiem ze tez jesien i to ta brzydka
trzymajcie sie cieplutko

Posted

Cześć, mi to nie wygląda na jesień tylko na zbyt pośpieszną zimę :shake:
Dzisiaj rano jak wyszłam na spacer z Aresem to zimowawa kurtka i rękawiczki były :razz:
Później wstawie zdjęcia z zimowej jesieni :angryy:

Posted

NATKA napisał(a):
Cześć, mi to nie wygląda na jesień tylko na zbyt pośpieszną zimę :shake:
Dzisiaj rano jak wyszłam na spacer z Aresem to zimowawa kurtka i rękawiczki były :razz:
Później wstawie zdjęcia z zimowej jesieni :angryy:

Ale Ares pewnie się cieszy, bo ma grube futro i teraz przynajmniej jest mu trochę chłodniej :cool3:

Posted

Ano się cieszy bo teraz na łóżku może się wylegiwać i mu nie gorąco :evil_lol: bo co do spacerków to zbyt zachwycony nie jest, wybredna bestia z niego jest, owszem śnieżek jest cacy ale już ciaparucha nie ;)

A tak było rano

Posted

przyturlalam sie:p
poczytalam wsio:p
i to sobie pomyslalam:
- jak to mozliwe ze z takiego kremowego z ciemna maska szczeniorka wyrosl taki corny diabelek;)?
-jaki on jest piekny i taki jakis arystokratyczny:loveu:
-historia z bialym pieskiem wzruszyla mnie do lez.... a przy zdjeciach z iskania bialaska w ucho ryczalam jak bobr (przeciez iskanie u pieskow to dowod najwiekszej sympatii i dozgonnej przyjazni)
- bede tu do was przylazic:p
pozdrowki serdeczne:loveu:

Posted

[quote name='tonacja']No...tak było rano a i owszem.
Ale teraz to jest dramatycznie za oknem :shake:

[quote name='deer_1987']Ale bialo...

Tia i ten biały horrorek tak mniej więcej wyglądał u mnie :razz:

[quote name='lolka75']przyturlalam sie:p
poczytalam wsio:p
i to sobie pomyslalam:
- jak to mozliwe ze z takiego kremowego z ciemna maska szczeniorka wyrosl taki corny diabelek;)?
-jaki on jest piekny i taki jakis arystokratyczny:loveu:
-historia z bialym pieskiem wzruszyla mnie do lez.... a przy zdjeciach z iskania bialaska w ucho ryczalam jak bobr (przeciez iskanie u pieskow to dowod najwiekszej sympatii i dozgonnej przyjazni)
- bede tu do was przylazic:p
pozdrowki serdeczne:loveu:

Dziękuje za odwiedzinki :multi:
i serdecznie zapraszam ponownie :grins:

A diobełek to ma po tatusiu, też taki corniutki był ;)

Jeśli chodzi o historie, to ja sama byłam w ciężkim szoku na początku, że psiaki tak sobie przypadły do gustu.
W końcu mój już poważny 6 letni facet, a Łatek fakt młodziutki ale praktycznie dziki.
A tu taka przyjaźń się wywiązała :loveu:

[quote name='Tengusia']fajne te szpicowe minki :loveu:

Cześć :smile:
przekope jeszcze troche folderów ze zdjęciami, to się pewnie jakieś minki szpica obłąkańca znajdą :evil_lol: - to je wstawie później.

W ogóle to wróciłam ze spaceru i śmiem twierdzić, że jest zima bo mi na placu ktosik bałwana ulepił :crazyeye: (do niedawna się jeszcze łudziłam, że to zimowa jesień)

Posted

Ha...czyli Twoje okolice zimniejsze, bo i rano śnieg był...a u nas dopiero teraz ciągle sypie i zimę to ja rano będę miała... Natko a jak Ty wysooooko mieszkasz....nie wiedziałam:roll:
Pozdrawiamy z @tą

Posted

Ku chwale dla ciężkiej pracy spółdzielni :evil_lol:;) (zdjęcie ogłoszenia nieco starszawe ale nawet w tamtym czasie jego treść nie była oktualna)

i bądż tu teraz człowieku mądry i kombinuj co by terminów nie zawalić :razz: :diabloti:

Posted

[quote name='NATKA']Ku chwale dla ciężkiej pracy spółdzielni :evil_lol:;) (zdjęcie ogłoszenia nieco starszawe ale nawet w tamtym czasie jego treść nie była oktualna)

i bądż tu teraz człowieku mądry i kombinuj co by terminów nie zawalić :razz: :diabloti:

buhahaha:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
to na poprawe humoru z rana:multi:

Posted

Witanko wieczorne :lol:

Jak człowiek przeziębiony to się nudzi, a jak się nudzi to kombinuje jakby tu tę nudę zabić. Mnie na przykład włączyło się szperactwo po dogomania i sobie wynalazłam cuś takiego jak "ręcznie robione zabawaki dla psiaków". Poczytałam, spodobały mi się pomysły i sobie pomyślałam, żeby spróbować i spróbowałam, a efekt jest taki :turn-l:

Niebieska zabawka powstała z niebieskiej bawełnianej bluzki, nic skompikowanego, wystarczy zdemolować jakieś ubranko wycinając z niego cztery paski :diabloti: i nauczyć się splotu na cztery - mi się ogólnie w głowie przez ten splot na początku poplątało :evil_lol: ale dałam rade :razz:

Druga zabawka (ta szaro czarna) to już było szaleństwo, wena mnie opętała - być może efekt gorączki :eviltong: W każdym razie żeby ją zrobić trzeba skombinować cztery rzemyki ze skóry, piłke z pianki do mini tenisa i skarpetke. Następnie popleść, powiązać i gotowe :multi:

Psisko zadowolone, że hej :loveu: ale bardziej mu przypadła do gustu ta szaro czarna czemu nie wiem :hmmmm: może mu się skomponowała z kolorem futra :evil_lol: