Jump to content
Dogomania

Futrzak Smolinosek i przyjaciele ;-)

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

furciaczek napisał(a):
O wlasnie sobie przypomnialam dlaczego nie chce miec takiego futrzaka:evil_lol:
Zwariowalabym gdybym musiala tyle kudlow wyczesywac:lol:

Przesadzasz, z krótkiego też wyłazi i trudniej się sierści pozbyć :eviltong:

Za dużo waży, mówie poważnie..... Maks przy swoim wzroście 56 cm, ważył najwyżej 25 kg, a Spark ma 53 cm i waży 19 - 19,5 kg. Na dietę futrzaka!!!!!

A.

Posted

[SIZE=5]100 post 100 post :klacz::sweetCyb:hura hura hura :multi::multi::multi: mam setny post :cool2:fiurciaczek Ty farciaro masz wyczucie czasu :evil_lol: :loveu:

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Przesadzasz, z krótkiego też wyłazi i trudniej się sierści pozbyć :eviltong:

Za dużo waży, mówie poważnie..... Maks przy swoim wzroście 56 cm, ważył najwyżej 25 kg, a Spark ma 53 cm i waży 19 - 19,5 kg. Na dietę futrzaka!!!!!

A.

Swoja gladkowlosa sucze rekawica przejade i mam spokoj, czarnucha trymowac musze...zreszta siersc na podlodze mi nie przeszkadza wiec niech sie sypia:evil_lol:
I tak kocia najgorsza jest...

Co do wagi to moje suczysko niby tez za duzo wazy a chuda jak szkapa jest, czarnuch zreszta tez niby waga ok a zeberka czuc:roll:
Ale na szpicach to ja sie nie znam to fakt:oops::p

To co pojemy z okazji tego 100 posta :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='NATKA'][SIZE=5]100 post 100 post :klacz::sweetCyb:hura hura hura :multi::multi::multi: mam setny post :cool2:fiurciaczek Ty farciaro masz wyczucie czasu :evil_lol: :loveu:

Nooo, super, gratulejszy :multi:

A.

Posted

Piesa macany komisyjnie w tamtym roku na zlocie szpica i uwierz wtedy ważył 33 z groszami ( przy wys. w kłębio ok. 57 cm) a i tak nikt nie stwierdził że mu dieta potrzebna, zresztą nasz wet ma obsesje na punkcie wagi u psów więc jak bym go zapasła ( co jest niemożliwe bo od szczeniaka był niejadkiem i tak mu zostało) to by mnie z gabinetu wyrzucił :evil_lol: fakt potężne z niego psisko i bardzo silne i być może stąd się biorą jego kilogram ale napewno nie jest to tłuszczyk ;)

Posted

Ja to się tak czasami zastanawiam gdzie ja mieszkam, niby miasto ale na łączke niedaleko bloku jak się wyjdzie to jest duże prawdopodobieństwo nadepnięcia na kuropatwe, w lasku przed blokiem autostrada jeży nie mówiąc o wiewiórkach harcujących po drzewach, a przed klatką schodową kicają zające, nie wspominając już o parce gołębi oblężających mój balkon. A najlepsza jazda jest w lato na skwerku za blokiem, nie radziałabym nikomu o zmierzchu schodzić z chodnika bo ok. 0,5 m nad trawnikami grasują szerszenie :diabloti:

Posted

Aniu/ Maks i Spark_ on naprawdę jest wieeeeelki... jak raz na spacerku byłyśmy z Natką to ludziska stwierdzili że to mama z dzieckiem....czyli on niby mama...:mad:
Nateczko śliiiczny Twój psioch:loveu:...taki kudłaty i dostojny...moja zawsze uszy kładzie jak do niej mówię, a Twój na baczność...
A czesanie takiego sierściucha to coś cudownego...uwielbiam leżeć godzinami i czesać, czesać, czesać mojego kudłacza....tyle,że moja po czesaniu (wyśpi się w czasie) to szaleje...ganiany i kręciek to podstawa.
Czyżby Aresik to pies na jeże... hmmm... mojej suni podstawiam jeże pod nos a ona totalnie je olewa... :eviltong:
Aha...zdradź tajemnicę gdzież takie skarby znaleźć można? w moim lesie to tylko szkło i papier:diabloti: Eee a może ja już mam halucogenne omamy po takiej ilości grzybków różnorakich?
No a pod tą "setkę"... to ja jedną wisienkę poproszę:evil_lol:

Posted

NATKA napisał(a):
Ja to się tak czasami zastanawiam gdzie ja mieszkam, niby miasto ale na łączke niedaleko bloku jak się wyjdzie to jest duże prawdopodobieństwo nadepnięcia na kuropatwe, w lasku przed blokiem autostrada jeży nie mówiąc o wiewiórkach harcujących po drzewach, a przed klatką schodową kicają zające, nie wspominając już o parce gołębi oblężających mój balkon. A najlepsza jazda jest w lato na skwerku za blokiem, nie radziałabym nikomu o zmierzchu schodzić z chodnika bo ok. 0,5 m nad trawnikami grasują szerszenie :diabloti:

Przyjedź do mnie:razz: oprócz niektórych w/wymienionych dołożę spacerujące w okresie jesienno zimowym sarny na osiedlu i "pasące" się dziki pod oknami bloków... lisy się wyprowadziły:p

Posted

No to masz caly zwierzyniec a jak futrzak regauje na zwierzaki?

No cóż przy kuropatwach uczy sie latać, przy zającach myśli że jest chartem, jeże wiadomo jak traktuje (łapka boli do dzisiaj i czekamy na pozew za zakłócanie ciszy nocej :evil_lol::evil_lol::evil_lol:) a co do wiewiórek to chyba myśli że jest z nimi spokrewniony bo one na niego z drzewa krzyczą a on do nich gada tak choćby suczke spotkał :crazyeye: a co do owadów to wielki obrońca wszelakich fruwaków z niego jest, jak który szerszeniowaty wpanie do domu a ja chce go unicestwić gazetą to pies próbuje tą że gazete unicestwić pierwszy :razz:

Posted

Joluś kochana moja jak miło że wpadłaś :loveu:
lisy mamy ale bardziej w okolicach garaży czego ja nie potrafie zrozumieć ale na szczęście psiak jeszcze nie miał przyjemności z rudzielcami, dziki i sarny jeszcze nas nie odwiedzają ale jeszcze rok temu jeden pan po osiedlu popylał bryczką zaprzęrzoną w dwa gniade koniki ;)

Posted

No to macie zabawnie :D

My raz poszlismy do parku i Niunie spuscilismy wczesiej bo ona grzeczniejsza podobno a ona dojrzala krolika i jak sie rzucila w pogon to tylko gdzies tam daleko bylo ja widac ale sie zawolalo raz i po paru sekundach wrocila, widac zauwazyla ze nie bedzie szybsza od zajaca :D

Posted

[FONT=Book Antiqua]HISTORIA PEWNEJ NIEZWYKŁEJ LETNIEJ PRZYJAŹNI[/FONT]

Całe zdarzenie miało miejsce w wiejskim miasteczku wśród lasów, łąk i błękitu nieba.
Żył sobie tam malutki biały piesek niczym duch przemykał wśród traw.
Nie znał zbyt dobrze ludzi więc wolał ich obserwować z daleka.
W prawdzie niczego mu nie brakowało miał schronienie, życzliwy sąsiad go dokarmiał ale był sam, zdany na własne cztery łapy.
Pewnego dnia w pobliżu schronienia psieska zaczęło się dziać bardzo wiele rzeczy
ale zanim o tym napisze przedstawie Wam białego pieska czyli Łatka:

Posted

Dziękujemy za odwiedziny, Sąsiadko :diabloti:

Łatek jest uroczym pieskiem... ciekawe jaka jest jego dalsza historia.
A o urodzie Twojego szpica nie będę się wypowiadać nawet :loveu: kupa futra do kochania. Właśnie się tak zastanawiałam z jakiego rejonu Sosnowca jesteś :roll: bo wiesz... zawsze można by się wybrać na spacerek :evil_lol:

Posted

Maks i Spark napisał(a):
To ja też poproszę jedną wisienkę z torciku....;)

A.

Co tylko chcesz to bierz ;) może to być wisienka a może to być cały tort :tort:

Posted

c. d. letniej przyjażni
Nastał letni ranek, słoneczko świeciło, niebo błękitne było, a pieseczka dziwięki dziwne zbudziły. Wyszedł zobaczyć co się stało, nieśmiało, ostrożnie co by go ktoś nie zobaczył. Zobaczył ludzi po polu się krzątających i ... i coś jeszcze, wielkiego kudłatego stwora. Wystraszyła się biedna psina i czym prędzej w stodole się schroniła. Niestety ów potwór kudłaty miał węch nie od parady i biedną białą psineczkę wnet wyczaił

Stwór kudłaty trwał nie strudzony pilnując swej zdobyczy na pańci wołanie nie bacząc wcale

W końcu łapki zabolały więc stwór przywarował i dalej pilnował.
Biedna pisna się bała, coraz głębiej w stodole zaszywała, niestety nie wiedziała że zwierz ów to szpic wilczy istota wielce uparta.
I mijały chwile długie a strach ciekawości ustępował. W końcu psina nieśmiało, bardzo ostrożnie z kryjówki wyjrzała