Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gosikf&dogs - przyjdziesz na którą chcesz :) znaczy się mniej więcej określisz, ostatnio było zdaje się od 8.00 do 16,00, myślę że może być Ci wygodniej rano, nie wiadomo ile będziesz na tym łańcuchu :)
a krew się pobiera i z niej się robi badania, więc więcej nie pobiorą

justynak, graynew - noo pytałam i o te szczepienia przed, Archiesa podała mi przykład że ostatnio swoje psy szczepiła w poniedziałek a w sobotę miały pobieraną krew i było wszystko OK, doktor obiekcji nie miał, ta sprawa zależy od Was co postanowicie, czy to wg Was będzie bezpieczne czy zaczekacie do następnej akcji

Alusia - możesz przyjść nawet jak masz -18 :) tylko dla komfortu doktora aby nie było coś krzywo weź od rodziców pisemną zgodę na pobranie krwi psu :)

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam wiadomości !!

pobieranie będzie od 8.oo do mnie więcej 13.oo

proszę niech każdy napisze o której palnuje przyjść aby nie okazało się że każdy na 12.00 :) w trakcie godziny 4 pieski mają pobieraną krew

Posted

dziewczyny trochę to uściślimy, OK ?
to powiedzmy że Alusia postara się byc na 10,30, a Gosikf na 9,30 i te orientacyjne godziny podam Archiesie - OK ??
bo podałyście rozpiętość aż 45 minutową :) na 3 psy :)

Posted

[quote name='gusia1972']
justynak, graynew - noo pytałam i o te szczepienia przed, Archiesa podała mi przykład że ostatnio swoje psy szczepiła w poniedziałek a w sobotę miały pobieraną krew i było wszystko OK, doktor obiekcji nie miał, ta sprawa zależy od Was co postanowicie, czy to wg Was będzie bezpieczne czy zaczekacie do następnej akcji
Niestety nam na pewno nie będzie dane zrobić z Maksa bohatera, bo jak nie urok to sraczka i to w sensie dosłownym :placz: . Chyba Wielki Strachacz wyczuł, że coś niedobrego mu się kroi i dostał permanentnego rozwolnienia, węgiel i domowe sposoby nie zadziałały, więc znów polazł do veta i został mu zaaplikowany jakiś antybiotyk. Tak więc nas na 100% nie będzie :shake: , ale pozdrawiam i życzę powodzenia podczas akcji "Psia Krew" wszystkim moim "spacerowym" koleżankom i oczywiście wszystkim pozostałym również! :lol:

Posted

dobra :) 8.00 nieaktualna ! :evil_lol: zbiórka zaczyna się od 9.00 :evil_lol:

plan na ta chwile jest taki: (ciągle uaktualniany)

9.00 -
9.15 -
9.30 - gosikf z Zeusem
9.45 - Pańcia z Gabi (czekam na odpowiedz od Ani troskliwej czy pasuje)
10.00 Ania z Abi
10.15 Ewa z Bobem
10.30 Karola z Brosem
10.45 Ola z Viku (nie konsultowane, ale pewnie chciała by być razem z troskliwą )
11.00 Koperek - Bonka
11.15 Koperek z Bruno
11.30 Alusia z Szarkiem
11.45 Gusia z Kalą
12.00 Daisysława z Daisy
12.15 Justyna z Tajfunem (czekam na odpowiedz od niej)
12.30
12.45
13.00
13.15
13.30

proszę się wypowiedzieć czy te nie konsultowane Wam pasują, ewentualnie na którą wolną godzinę poprzenosić ??
i ... kto pierwszy ten lepszy ;)

Posted

My niedługo wyruszamy, miałam plan żeby Azę wziąć jeszcze, ale się rozmyśliłam, bo i tak będzie dużo zamieszania przy wymiotującym Zeusie, a jak by to wyglądało jakbym obrzygane psy przywiozła:eviltong:

Posted

Jaka szkoda, że dopiero dzisiaj znalazłam wątek o akcji krwiodawczej we Wrocławiu :angryy:
Będę Was śledzić! :diabloti:
Zaszczepię grubego (bo póki co żyjemy jak w dziczy) i następną razą się zgłosimy :diabloti: oddać swoją krew (z adhd).

Gratuluję wsiem bohaterom :multi:

Posted

kilka osób nie dotarło nie mniej chyba piesków było sporo a cała akcja przebiegała w świetnym tempie :fadein: piesy wyjątkowo fajnie znosiły zabiegi pana doktora i spółki wampirzej :diabloti: postaram się wkleić kilka foteczek do południa. Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Edit: Gusia czekałyśmy na Ciebie i Kalę pod Kliniką ale się nie doczekałyśmy, następnym razem nie podarujemy :mad::razz::bluepaw:

i znów edytuję: wyczytałam na wątku Ulv CYTUJĘ :

Kraksa została honorowym dawcą krwi!! Tym sposobem uratowała jakieś psie życie :multi: Jest z siebie bardzo dumna :loveu: Ogólnie to jej się bardzo podobało, bo było duża zamieszania, dużo rąk do drapania i ona była w centrum uwagi :lol:

gosikf a jakieś zdiątko Zeniastego wkleisz dla ciotek ???

Posted

[quote name='bros']
Edit: Gusia czekałyśmy na Ciebie i Kalę pod Kliniką ale się nie doczekałyśmy, następnym razem nie podarujemy :mad::razz::bluepaw:

a bo widzicie ja tam byłam pierwszy raz i zwyczajnie zabłądziłam :) pierw trafiłam na ludzkie kliniki, a potem to już szukałam od ul. Grunwaldzkiej i tak szłam i pytałam i się gubiłam aż w końcu jednak znalazłam :)
dobrze że mąż mnie przywiózł grubo przed moją godziną bo przez to błądzenie to nawet chyba punktualna byłam :) miałam wejść po Szarku i weszłam po Szarku :)
poznałam Daisy-labradorkę i minełam się z Justayną z Tajfunem :)
dzięki że czekałyście i sorry że nie trafiłyśmy na siebie, ale to nic straconego :) zawsze możemy się umówić na jakiś spacer :) Wy często we Wschodnim urzędujecie, ja tam też lubię jeździć :) więc powiedźcie kiedy (najlepiej w łykend) będziecie to postaram się dopasować i przyjadę :)

Posted

Było sympatycznie, a Zeusa nawet igła nie zniechęciła;) Zdjęcie bardzo chciałabym wkleić, ale jest w telefoniee mojej siostry, z którego wczoraj usiłowałam zgrać je na kompa- niestety jakiś problem z portem usb mi na to nie pozwolił.

Posted

gusia1972 napisał(a):
a bo widzicie ja tam byłam pierwszy raz i zwyczajnie zabłądziłam :) pierw trafiłam na ludzkie kliniki, a potem to już szukałam od ul. Grunwaldzkiej i tak szłam i pytałam i się gubiłam aż w końcu jednak znalazłam :)
dobrze że mąż mnie przywiózł grubo przed moją godziną bo przez to błądzenie to nawet chyba punktualna byłam :) miałam wejść po Szarku i weszłam po Szarku :)
poznałam Daisy-labradorkę i minełam się z Justayną z Tajfunem :)
dzięki że czekałyście i sorry że nie trafiłyśmy na siebie, ale to nic straconego :) zawsze możemy się umówić na jakiś spacer :) Wy często we Wschodnim urzędujecie, ja tam też lubię jeździć :) więc powiedźcie kiedy (najlepiej w łykend) będziecie to postaram się dopasować i przyjadę :)

Haha ja też zabłądziłam - choć nie raz byłam tam :lol:
A Pani nie rozpoznałam :oops: jak weszłam tak wyszłam - taka wada charakteru zero orientacji :evil_lol:
Szarek był troszkę osłabiony ale odespał i już jest super :cool3:

Pozdrawiamy i życzymy wszystkim pozytywnych wyników (sobie też):eviltong:

Posted

Korenia napisał(a):
Zeus ratuje życie powiadasz :evil_lol:

Tekst pierwsza klasa :p

Gosia tylko sie nie obrazaj na nas. My tak z sympati bo Zeus to jest prawdziwy pies z charakterem :)

A zdjecia wszystkie śliczne!!!!

Posted

[quote name='Agnieszka(Visenna)']Mam problem.
Podalam zly adres e-mail, w zwiazku z czym nie otrzymam wynikow badania krwi Gustawa.
Czy macie moze jakis numer kontaktowy do gabinetu weterynaryjnego w ktorym pobierano krew?
jesli tak - proszę o pomoc.
Agnieszko tu masz kontakt Weterynaryjny Bank Krwi im. Milusia
napisz wyniki na pewno dostaniesz :) ja właśnie dostałam na maila :)