Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Renia została przywieziona do przytuliska pod Poznaniem wczoraj. Widać. Siedzi i potwornie sie trzęsie. Jeden dygot.
Gdy zatrzymałyśmy się przy klatce - natychmiast odpychając 2 inne psiaki - Bisa i Lady - chciała wetknąć się pierwsza. Dać pogłaskać.
Chętnie wyszła na zewnątrz. Na hasło Kasi - wywaliła się kołami do góry i dała brzusio.

Widać że rodziła - przynajmniej raz. Ale to naszym zdaniem dość młoda sunia.
Zupełne maleństwo. Jamnikowata taka, a może nawet mniejsza.
Musi poczekać na kwarantannie (choć tam akurat ta opcja się nie przyjęła), w poniedziałek będę dzwonić i jeśli znajdę tymczas, zabiorę ją. Szkoda przerazonej, drgającej malizny.

Prosze o pomoc w szukaniu dla niej domku. Najlepiej stałego, ale choćby DT - od przyszłego tygodnia.

[URL="http://img193.imageshack.us/i/arenia1.jpg/"][IMG]http://img193.imageshack.us/img193/7641/arenia1.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img132.imageshack.us/i/arenia2.jpg/"][IMG]http://img132.imageshack.us/img132/5135/arenia2.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img3.imageshack.us/i/arenia3.jpg/"][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/6504/arenia3.jpg[/IMG][/URL]

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia - a gdzie zdjęcie portretowe?? :mad:
Mała mnie wyjątkowo za serce złapała - pół nocy przewracałam się po łóżku i myślałam o Reni i o Kapslu jako o idealnym psim duecie...
Tak mi ich żal... :placz:

Posted

[quote name='supergoga'] z przyczyn obioektywnych mi dzisiaj nic nie wychodzi.[/quote]
:mad: ja Ci dam :mad: takie głupoty wypisywać :mad:
wychodzi wychodzi - tylko mojego ulubionego zdjęcia nie zobaczyłam więc się upomniałam a taki błąd każdemu się zdarza!

Posted

Zrobiłam ogłoszenia Renii, jednak z lekko zmienionym tekstem z pierwszego postu. Jeżeli pojawi się jakiś inny, to wówczas podmienię. Oto ten "mój":

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Renia[/FONT][FONT=Verdana] została przywieziona do przytuliska pod Poznaniem kilka dni temu. Siedzi i potwornie sie trzęsie. Jeden dygot.[/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Gdy zatrzymałyśmy się przy klatce, natychmiast odpychając 2 inne psiaki, chciała być pierwsza. Dać pogłaskać.[/FONT]
[FONT=Verdana]Chętnie wyszła na zewnątrz. Na zawołanie wolontariuszki, położyła się na plecach i wystawiła brzuszek do głaskania. To bardzo kochana sunia, która niesamowicie pragnie kontaktu z człowiekiem.[/FONT]

[FONT=Verdana]Widać że rodziła - przynajmniej raz. Ale to naszym zdaniem dość młoda sunia.[/FONT]
[FONT=Verdana]Zupełne maleństwo. Jamnikowata taka, a może nawet mniejsza.[/FONT]

[FONT=Verdana]Proszę o pomoc w szukaniu dla niej domku. Najlepiej stałego, ale choćby DT - od przyszłego tygodnia. Renia jest bardzo przerażona schroniskową klatką, bardzo potrzebuje pomocy! [/FONT]
[/FONT]

I ogłoszenia są na:

poznan.gumtree.pl (chwilowo nie mogę dodać, ale wkrótce to zrobię )
kokosy.pl
hodowcy.com.pl
adopcjepsow.org
kupiepsa.pl
oglosze.pl
aukcjezwierzat.pl
eoferty.com.pl
interpress.pl
nasipupie.pl
przygarnijzwierzaka.pl
poznan.oxl.pl
nasza-klasa.pl

Posted

jednak liczę na szczęście :-o kiedys zakładałam wątek w poszukiwaniu psa malego i bialego tylko takie wymogi były, chetnych wielu, super kandydaci, a zostal wybrany taki mały zwykły nie grzeszacy uroda pies, moze by powiedziec "kundel bury" tyle ze ten był mały, teraz wiem ze wszystko sie może zdarzyć ta takich wątkach więc staram się wklejać psy

Lilmo - Ty chyba jestes już etatową maszynką do robienia ogłoszeń:crazyeye:
odwalasz strasznie duzo świetnej roboty, szkoda że te wszystkie psiaki nie mogą Ci osobiście tego wynagrodzić nadstawieniem grzbietu :evil_lol:

Posted

[quote name='snuszkak'](...)
Lilmo - Ty chyba jestes już etatową maszynką do robienia ogłoszeń:crazyeye:
odwalasz strasznie duzo świetnej roboty, szkoda że te wszystkie psiaki nie mogą Ci osobiście tego wynagrodzić nadstawieniem grzbietu :evil_lol:[/quote]

Etatowa maszynka... podoba mi się to określenie :evil_lol: Oj jak ja bym chciała, żeby te wszystkie małe cudaki mi ponadstawiały grzbiety i brzuszki do głaskania i mam wielką nadzieję, że będę kiedyś miała taką okazję. No oczywiście wówczas już nie będzie to Renia i cała reszta spółki, którą aktualnie ogłaszam, bo w tym czasie będą już grzać pupcie we własnych domach. Co do ogłoszeń, to wierzcie mi, ale to naprawdę nie jest ciężka praca. Na taki "zestaw" wystarczy 20-30 minut, przyznajcie, że to niewiele patrząc na to jak wielką szansą mogą być dla tych zwierzaków. Jako, że dysponuję (niestety) dużą ilością wolnego czasu, to dlaczego nie miałabym poświęcić tych kilkudziesięciu minut właśnie na to? Te 30 minut może odmienić życie tych psiaków, więc póki mogę, to będę Wam w tym pomagać :)

Przypominamy o pięknej Reniulce !

Posted

[quote name='Laima']
Macie dla niej DT?[/quote]
niestety póki co brak innej perspektywy niż schronisko i klatka :-(
Co mnie bardzo boli muszę przyznać, Renia jakoś tak bardzo mi na sercu leży. Z Kapslem.

Posted

Jest tymczas dla małej suni łagodnej, z innym psiakiem takim psiolubelm jak kasi Paco.
Stanko była właścicielką naszej Melby ['], i napisała że może dac tymczas Reni lub Lady. Obawiam się jednak, że jeśli nic się nie znajdzie, pójdzie tam najpierw Lady, bo ona chyba bardziej łakomym kąskiem jest.
Jak sądzicie.

Warunkiem tego tymczasu jest nie atakowanie kotów - są 2.
Tu zawsze problem - bo nie wiemy. Obie sunie wyglądają na łagodne do wszystkiego. Ale trzeba mieć pewność.

Posted

Renia pojechała do DT.
Mojej kici nie zjadła ;) chętnie mnie wysmarowała błotkiem i wyskoczyła z boksu, w domu pozytywnie zareagowała na pako i maskocie

Za to Bis, przy zakładaniu szeleczek tak wariował i skakał w błocie łapkami chlapiąc na mnie ze prawie w lustrze sie nie poznałam, mase ciemnych piegów mi sie nagle porobiło :mad:

Posted

Witajcie. Późno dojechałyśmy do domu, bo nam dwa razy samochód odmówił posłuszeństwa. Kasia wie o co chodzi :) Renia na razie czuje się jak u siebie, zero skrępowania i niepokoju, zobaczymy w nocy. Z Rudym spokojnie, czego się zresztą spodziewałam. Sunia i pies mojej siostry też przywitały ją milutko. Koty jeszcze się nie pojawiły, więc nie wiem, ale z malutką kicią mojej siostry, na podwórku obwąchały się spokojnie. Z dzieciakami Renia szaleje, widać lubi się bawić. Obiadek zjadła. Teraz siedzi przez chwilę sama na dole i słyszę, że piszczy, więc idę głaskać psa :)). Będę się odzywać. Pozdrawiam

:razz: - a to kazał mi Staś wkleić, no to proszę!