Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziewczyny, pięknie malujecie! Widze, ze znalazłam temat dla siebie. Już przestudiowałam cały topic :) Ja kocham rysować, zaraz poszukam coś starego. Jednak Wy przy mnie to prawdziwe artystki, ja to taka, narazie się ucze na próbach i błędach :oops: Mam wiele rysunków, ale musze poszukać :oops: Moze cos na początek :oops: Te rysunki były dawno wykonane, bo we wrześniu. Nawet nie wiem, gdzie teraz są :oops: Zdjęcia są bardzo złej jakości, bo to stary aparat był :]:oops: Proszę się nie śmiać :)

No i jeszcze linki :)
Obrazek zimowy, "niby" Toffi na śniegu-> http://artpad.art.com/gallery/?ir71qmvg4y0
Obrazek przedstawiający główkę Yorka :] -> http://artpad.art.com/gallery/?ir1g5018d7m4
Ten się kompletnie nie udał, ale pokażę :) -> http://artpad.art.com/gallery/?iqvuufsq1rs

Jeszcze coś nie na temat psów :)

Twarz dziewczyny -> http://artpad.art.com/gallery/?iihn26rt1nk
Więcej może jutro albo potem :)

Posted

Może nie umiem tak ślicznie rysowac jak dziewczyny ale jak znajdę chwilkę to Sońkę- moją ulubienicę ;) maznę :lol:

to jeden z moich ostatnich rys

(sorrki za jakość foty)

Posted

Koma napisał(a):
Może nie umiem tak ślicznie rysowac jak dziewczyny ale jak znajdę chwilkę to Sońkę- moją ulubienicę ;) maznę :lol:

Dzięki, dzięki! :loveu:
No i, Koma, rysujesz prześlicznie. Ten ostatni rysunek.... no brak mi słów :modla:

Posted

ewelinabuck napisał(a):
Diana Zrobisz Mi Rzsuneczek Bucka Z Chapsem?

Ewelinka non stop dostaje priwy z takimi pytaniami. Jakbym się zgadzała na to wszystko to nie dosć, ze bym splajtowała to by mi na nic czasu nie starczyło. Bo taki szkic jeden to 5-6 godzin roboty jest. Ja z tego nic nie mam bo poświczyć to sobie moge przecież rysując swoje psy. Za darmo chcą wszyscy, a jak trzeba za to zapłacić to juz nie chce nikt...:roll:
Ciekawe dlaczego ? :p

Posted

Naprawde super rysunki :multi:
Takie cudeńka a ja pierwszy raz tu jestem...normalnie wstyd :oops:

Ze mnie to totalne beztalencie ale z chęcią pooglądam kolejne wasze obrazki.
Może jakieś koniki macie w zanadrzu ? :razz:

Honey :loveu: cuddooooo :loveu:
End Twój wilczek też niczego sobie :cool1:

Posted

Honey prześliczny rysunek :klacz:

A co do rysowania za darmo i nie za darmo to chyba zależy jak się rysuje ;)
Ja na przykład traktuję rysowanie jako rozrywkę, często dość męczącą nieraz wręcz wyprowadzającą z równowagi gdy coś nie wychodzi, jednak cały czas rysuję tylko i wyłącznie dla przyjemności, zdaję sobie sprawę że nie jestem w stanie zaangażować się w to na tyle żeby rysowac komuś np. psi rysunek za pieniądze bo nikt by nie chciał :eviltong:
Mi jest bez różnicy czy rysuję psa czyjegoś czy mojego bo- o dziwo- nie umiem własnego psa porządnie narysować :crazyeye:

to jeszcze jedno

Posted

[quote name='Honey']Takie ładne prace, może i ja wkleję jedną swoją.
Kto zgadnie co to za rasa ?

Śliczne. Naprawdę bardzo ładne.
Córcia też.
:klacz:
Tej jakości prace schodzą na Allegro po mniej więcej 50 zł, a niektóre (np. te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85288568 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85555330 ) osiągają wartość powyżej 100 zł. Z tym że ta ostatnia jest syngowana przez... architekta, którego pasją jest rysunek:lol:

Ja sama za tego psa na aucji skłonna bym była tyle zapłacić.

Posted

Ad. Pagaj
Faktycznie, te prace są nawet w podobnym stylu.
Ja rok temu po raz pierwszy sięgnęłam po pastele i bardzo je polubilam, porzuciłam nawet na ich rzecz ołówki :smile: Jak się kiedyś pracowni dorobię, to się na olej przerzucę :lol:

Ad. Behemot
Niestety, studia skończyłam na mało artystycznym kierunku (bankowość i podatki :evil_lol: ), ale maturę robiłam w 'plastyku'. Teraz to jedynie moje hobby, jak znajdę chwilkę czasu... o co niestety coraz trudniej :shake:

Posted

Honey napisał(a):
Koma, co to za technika - wygląda na ołówek, ale to ziarno mnie zastanawia? Chyba, że to jedynie efekt uzyskany przy fotografii lub jej obróbce?

To "ziarno" to efekt uzyskany przez moją nieudolną obróbkę :eviltong:
Rysuję ołówkiem, bardzo chciałam też pastelami bo widziałam piękne prace (np. Twoje) ale nie umiem :shake: poprostu nie potrafię się nimi posługiwać...

Posted

Koma napisał(a):
To "ziarno" to efekt uzyskany przez moją nieudolną obróbkę :eviltong:
Rysuję ołówkiem, bardzo chciałam też pastelami bo widziałam piękne prace (np. Twoje) ale nie umiem :shake: poprostu nie potrafię się nimi posługiwać...

W takim razie ta "nieudolna obróbka" dała bardzo ciekawy efekt :cool3:
Pokaż jeszcze jakieś swoje rysunki!

Posted

End napisał(a):
Pytanie (bez obrazy) jest idiotyczne bo gdyby Diana14 była wykształcona w odpowiednim kierunku zwiazanym ze sztuką i mogłaby to udokumentować i gdyby jej rysunki były profesjonalne to ludzie napewno chetnie by je kupowali
co innego malowanie dla przyjemności lub dla znajomych wtedy wystarczy że rysunek jest miły dla oka :D

No moze dla Ciebie idiotyczne. Posiedź trochę nad ryswowaniem, wklej swoje prace to pogadamy. Masz rację co innego malowanie dla znajomych. Ale osoby które do mnie pisza to nie są żadni moi znajomi bo ja ich nawet nie znam. Dla znajomych oczywiscie rysuję za darmo i wiele osób z tego forum ma ode mnie szkice. A to czy ktos kupuje to juz nie jest Twoja sprawa i tłumaczyć się nie będę bo znowu zostanę oskarżona o reklamowanie się. Przeczytaj moze topic od początku, zobacz kto go założył i poszukaj jakiejś reklamy.
I jeszcze jedno. Rozumiem, ze wykształcenie "w odpowiednim kierunku" jest ważne, ale po
1) Skąd wiesz jakie ja mam wykształcenie i czy nie chodze do liceum plastycznego
2) Czy to, że się nie ukończy odpowiedniej szkoły to znaczy, ze się już nie umie rysowac?
Na tym kończę dyskusję z Toba bo jest...jałowa:cool1:
Nie pozdrawiam

I czekam na kolejne prace :D

Posted

to ja się pochwale za Martę Chmielewska jej pracami
[quote name='Marta Chmielewska']No ładnie... :evil_lol:
jeszcze był taki portrecik

i taki...

i jeszcze taki...

i taki...

to nasze grzywki dogomaniackie