Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam tymczas w Poznaniu, chętny zabrać albo Lady albo Renię. Myślę, że Lady pilniejsza. Tylko w tymczasie są 2 koty - nie wiem jaka Lady może dla nich być. Bo jeśli da radę żyć z kotami - to możemy zabierać.
Domek super - Stanko była cudowną właścicielka naszej Melby ['].

Kolega Rudy w domu, ale on dla zwierzaków jest taki jak Paco Kasiowy.

TYlko kotki. Hmmm.

Posted

Lady czeka, ewentualny tymczas o którym pisze Goga jest tylko trzeba psinke zabrać.
Spanielkowe cioteczki szukajcie domku.
Sunia w DT będzie musiała być do 8.10. potem może zostać ciachnięta i wydana, bo do 8 powinna być na kwarantannie schroniskowej gdzie może zgłosić się po nią właściciel.

A gdyby tak udało się później Renie wyciągnąć na tan sam tymczas, tak sobie marze....

Posted

Myślę, że to Lady pierwsza powinna trafić na dt. Myślę też, że długo w nim miejsca nie zagrzeje ;-) więc i dla Reni szanse na wydostanie się z klatki spore!
Super, że Stanko postanowiła zostać tymczasem :loveu:

Posted

Ja także już robię ogłoszenia:
alegratka
kupsprzedaj
cafeanimal
eurocity
strona Fundacji.

Mam nadzieję, ze w poniedziałek zapadną ustalenia w sprawie suń.
Tylko musimy pamiętać o jednym - psiak idący do Stanko na tymczas musi być sprawdzony na koty. Nie możemy zawieźć tam psa, który je zaatakuje.

Posted

Czy w schronie jest możliwość przetestowania Lady na koty?

Moja Gingerka gania wszystkie koty podwórkowe, jeśli uciekają, jeśli nie uciekają, to głupieje i nie wie co ma robić, tylko patrzy i liczy, że będą uciekać. :evil_lol:
Za to kotów domowych nie tknie (obcych kotów, bo ja nie mam). ;)

Lady ma na Allegro 4 obserwatorów. :p

Posted

Ja mam taki pomysł.
Jeśli Stanko się zgodzi pomóc (prosimy!!!), mogłaby umówić się z Kasią - wysłąłąm nr tel. do Kasi, podjechać po Lady - i zabrać ją do Kasi - mieszka blisko schronu. Kasia ma koty - można zobaczyć reakcję suni na koty. W najgorszym razie odwiezie się ją do schroniska, poszukam innego tymczasu a zostanie jeszcze Renia.
Ale tak czy tak będzie wiadomo.

A mam wrażenie, że powinno być dobrze.

Posted

No i nic na razie ciotko Paulinko. Czekamy do jutra. Mamy jeszcze plan - sprawdzimy najpierw Renię na koty. Jesli będzie ok, Renia pójdzie na tymczas, bowiem Lady ma w zasadzie opcje domów od zaraz. W Poznaniu.
A Renia jeszcze nie a też musi wyjść z tego schronu.

Było do przewidzenia, że spanielka zostanie zauważona, choć dostałam dzisiaj także meile, iż skoro ktoś ją wywalił czy oddał to na pewno jest agresywna.
Mieliśmy już takie spaniele, ale na pewno nie należy do nich Lady.
Kciuki trzymamy i czekamy do jutra.

Posted

[quote name='supergoga']No i nic na razie ciotko Paulinko. Czekamy do jutra. Mamy jeszcze plan - sprawdzimy najpierw Renię na koty. Jesli będzie ok, Renia pójdzie na tymczas, bowiem Lady ma w zasadzie opcje domów od zaraz. W Poznaniu.

Było do przewidzenia, że spanielka zostanie zauważona, choć dostałam dzisiaj także meile, iż skoro ktoś ją wywalił czy oddał to na pewno jest agresywna.
Mieliśmy już takie spaniele, ale na pewno nie należy do nich Lady.
Kciuki trzymamy i czekamy do jutra.[/quote]
O rany... :shake:
Nie każdy cocker, który znalazł się w schronie jest agresywny.
Owszem są takie przypadki, ale jest też masa spanieli z bardzo fajnym charakterem, ale trafiły na nieodpowiedzialnych właścicieli.
Nie ma co generalizować. ;)
A ten ktoś widzę znawca jakiś. :cool1:

Posted

snuszkak napisał(a):
Kika pewnie też jest super agresywna - ona w tym szczecinie to ludzi nie gryzie a połyka w całosci :evil_lol::evil_lol:

Dokładnie. :evil_lol:
Miałam przyjemność poznać Kikunię osobiście na I Zlocie Spanieli, bardzo fajna sunia. :loveu:

Posted

supergoga napisał(a):
No i nic na razie ciotko Paulinko. Czekamy do jutra. Mamy jeszcze plan - sprawdzimy najpierw Renię na koty. Jesli będzie ok, Renia pójdzie na tymczas, bowiem Lady ma w zasadzie opcje domów od zaraz. W Poznaniu.

Dziewczyny mam dom tymczasowy dla Lady w Poznaniu u hodowczyni spanieli (ma tylko 2 psiaki). Jest tylko jeden warunek sunia nie może być agresywna do dzieci, bo ma ona 10-miesięczne dziecko.

Co Wy na to?

Posted

snuszkak napisał(a):
Lady jest zarezerwowana w schronie, spała zwinieta w kłebek w tym błocku :placz:

Biedaczka...
Jak z tą rezerwacją? Jakis domek zdał przeszedł i dostanie Ladusię???

Posted

rezerwacja dokonana przez moja osobę :p
tymczas Goga mówiła jakiś ma, potrzebny będzie i tak tylko na okres kwarantanny bo zaraz po prawdopodobnie pojdzie do domku, mamy jeden taki z poznania na oku - bardzo fajny

Posted

w czwartek Lady przyjedzie do mnie na tymczas. mam nadzieje, że Suza nie będzie dla niej niekoleżeńska i dogadają się jakoś:) a i moja koleżanka ustawiła się w kolejce jako ds:)