Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam informację, że jeśli jego właścicielka uzgodni wszystko z synem - możnaby spróbować z tym kojcem u niej na terenie. Zawsze byłby w swoim otoczeniu i u ludzi któych zna. Może możnaby zasponsorować kastracje i też by pomogło.
Tylko czy uzbieramy na taki kojec?
Tego nie wiem. Nie wiem nawet jak i gdzie?

Nadałam temat, bo gdzieś tu na wątku padła propozycja. Ale teraz nie wiem, czy damy radę.

Posted

Pani KIlera to 80-letnia osoba. Psiaka zabrali jej, bo nie miał kojca i wieczorami uciekał do sąsiada - do jego panienki (na szczęśćie ponoć wysterylizowanej, ale Pani i tak się to nie podobało).
Zgłosił do Straży Miejskiej, Pani płaciła mandat a psa zabrali do schroniska.
Gdzieś tu na wątku, ale tak mi muli komputer, że szok - padła propozycja, żeby postawić kojec - bo budę chyba ma, skoro mieszkał w budzie, u Pani na posesji. Mógłby wieczorem być zamykany i by nie łaził. Do tego kastracja.
Nie wiem, myślałam, czy to nie lepsza opcja niż ten schron, bo z domem sama nie wiem co nam się uda.

Posted

kojec, kojcem, zbieramy, postawimy, Pani żyć wiecznie nie będzie, nie wiadomo kogo trafi wcześniej, bo wiadomo że na każdego czas przyjdzie... no i co co będzie z Kilerem? Ja wiem że kojec w swoim domu z ogródkiem to dużo lepsze wyjście niż schron, jednak chyba tylko na tą chwilę. Ja bym szukała od razu domku juz stałego, takiego do końca życia

to ciężkie, ale może jednak ...

Posted

O tak, Kilerek jest bardzo radosny, zabawowy - pyszczek cały czas mu się raduje. Dziewczyny - sprężmy się z ogłoszeniami dla niego, trzeba mu coś dobrego znalezc.

snuszkak napisał(a):
Kiler mimo swojego wieku jest takim dzieciakiem, bawić się chce na spacerku, kochany jest, tylko gdzie ten dom???

• 3 weeks later...
Posted

Przed chwila zadzwonił Pan zainteresowany Kilerem. Warszawa, duży ogród i wysterylizowana suka - podobna do Kilera i w podobnym wieku.
Wysłąłam ankietę, ale sprawa pilna, bowiem ktoś niebawem będzie jechał przez Poznań i mógłby zabrać psa.
Mam nadzieje, że nie w ten weekend - bo mnie nie ma - mamy patronat honorowy jako Fundacja na jednej z imprez dla dzieci, musze być.

kto może na na już sprawdzić domek w warszawie. Prosimy!

Posted

Napiszcie mi na PM gdzie jest ten domek dla Kilera, obawiam się, że jeśli to dom z ogródkiem, to gdzieś daleko od Centrum, ale może wymyślę kogoś do sprawdzenia (ja teraz jestem całkiem ugotowana, muszę pilnować stada, bo nowy kot za chwilę przyjedzie z Krakowa i muszę go oswoić z moimi psami i kotami).

Posted

Jest ankieta Kilera. Dom w Łomiankach niestety, nie w stolicy.
Napisałam sms do Lavinii, bo tylko Ona mi przyszła do łba z Łomianek. Ale nie wiem czy telefon mam dobry.

Jeśli nie da rady, lub kontakt nie ten - napisz Kasiu w tytule że o Łomianki chodzi.