Piesulka Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Wrocław, na ulicy Starogroblowa o 10 rano został znalezieony piesek rasy york został znaleziony blisko ogródkow działkowych przy PKP Popowice dnia 22 września[COLOR=#717171] [COLOR=#000000]numer telefonu z informacjami 781789574 Quote
cavusia Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Biedactwo... A może jakieś zdjęcia? W razie jakby właściciel się nie znalazł mogę dać mu domek :) Quote
Lionees Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Myślę,że domki będą ustawiały się w kolejce;) Quote
akira Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Ja też. Z tym, że jak właściciel się nie znajdzie to w rozsądne ręce oddaj Quote
cavusia Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [B]akira [/B]masz racje - oby piesek trafił do dobrego domku, a nie do rodziny gdzie dziecko ma zachciankę na pieska... Ostatnio zauważyłam, że jest taki "popyt" na yorki wśród dzieci (bo zachciało im się pieska, a że psy tej rasy są malutkie, to rodzice spełniają życznia pociech)... Tylko o tym, że ta rasa potrzebuje dużo uwagi (bo w taki York to jak dziecko), pielęgnacji, dobrego żywienia itp. już nie wiedzą... Przykre Quote
Lionees Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='cavusia'][B]akira [/B]masz racje - oby piesek trafił do dobrego domku, a nie do rodziny gdzie dziecko ma zachciankę na pieska... Ostatnio zauważyłam, że jest taki "popyt" na yorki wśród dzieci (bo zachciało im się pieska, a że psy tej rasy są malutkie, to rodzice spełniają życznia pociech)... Tylko o tym, że [B]ta rasa potrzebuje dużo uwagi (bo w taki York to jak dziecko), pielęgnacji, dobrego żywienia itp. [/B]już nie wiedzą... Przykre[/quote] Każdy pies tego potrzebuje,nawet zwykły kundelek;) Ale wiem o co Ci chodzi...kosmetyki do włosów,fryzjer itp Quote
akira Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [QUOTE]akira masz racje - oby piesek trafił do dobrego domku, a nie do rodziny gdzie dziecko ma zachciankę na pieska... Ostatnio zauważyłam, że jest taki "popyt" na yorki wśród dzieci (bo zachciało im się pieska, a że psy tej rasy są malutkie, to rodzice spełniają życznia pociech)... Tylko o tym, że ta rasa potrzebuje dużo uwagi (bo w taki York to jak dziecko), pielęgnacji, dobrego żywienia itp. już nie wiedzą... Przykre[/QUOTE] Ogólnie na małe pieski jest popyt. Mnie niedawno jakaś dziewczynka z 12 lat zaczepiła ze swoim yorkiem i stwierdziła, że jej pieskowi 3 spacery wystarczają dziennie... jeden o 8 drugi o 13 a ostatnio o 16... :shake: aż się wkurzyłam... Quote
cavusia Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [B]Renata [/B]właśnie pisząc "wiele uwagi" nie miałam na myśli miłości (bo to chyba oczywiste), ale właśnie odpowiedzialność (choć to też dziwnie brzmi) - to może tak... Ta rasa ze względu na swoją urodę, potrzebuje więcej uwagi w kwestii higieny i pielęgnacji, ale niestety dużo ludzi poprostu nie przywiązuje do tego wagi... [quote] Ogólnie na małe pieski jest popyt. Mnie niedawno jakaś dziewczynka z 12 lat zaczepiła ze swoim yorkiem i stwierdziła, że jej pieskowi 3 spacery wystarczają dziennie... jeden o 8 drugi o 13 a ostatnio o 16... :shake: aż się wkurzyłam... [/quote] :crazyeye: No chyba żartujesz... Ręce opadają... :shake: Quote
akira Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='cavusia'][B]Renata [/B]właśnie pisząc "wiele uwagi" nie miałam na myśli miłości (bo to chyba oczywiste), ale właśnie odpowiedzialność (choć to też dziwnie brzmi) - to może tak... Ta rasa ze względu na swoją urodę, potrzebuje więcej uwagi w kwestii higieny i pielęgnacji, ale niestety dużo ludzi poprostu nie przywiązuje do tego wagi... :crazyeye: No chyba żrtujesz... Ręce opadają... :shake:[/QUOTE] No właśnie nie żartuje... niestety... Quote
cavusia Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Brak słów... :razz: [B]Piesulka[/B] bardzo prosiłabym o zdjęcia No i trzymamy kciuki za najlepszy domek. W razie jakby czegoś trzeba było to chętnie pomogę :) Quote
Recommended Posts