Ewa&Duffel Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='elinka']Z wątku wynika, że guardy są najlepsze. Ale czy tu chodzi o firmę czy raczej o rodzaj szelek? Bo w necie znalazłam nieco tańsze firmy TRIXIE, jest to uprząż. No i teraz nie wiem, czym się kierować i które kupić? Pieska mam małego, do połowy łydki, może uprząż nie jest tu aż potrzebna, jednak chcę wyjść z obroży. Nie wiem, które szelki dla mojej suni wybrać? (kliknij na obrazek, aby powiększyć) i dla porównania szelki firmy Guard Guard to taki model szelek, obydwa rodzaje pokazanych przez Ciebie to guardy. Pierwsze są firmy Trixie, a drugie firmy Manmat. Moim zdaniem dla małego pieska Trixie w zupełności wystarczą :) Quote
Onomato-Peja Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='daga2508']A co myślicie o tych: http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1384 Mamy i polecamy ! świetne ;) Quote
daga2508 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Właśnie chcę je zamówić, tylko że tyle tych kolorów tam jest :-o i trudno się zdecydować, ale chyba zostanę przy różowych:cool3: ... Quote
elinka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Ewo, dziękuję za wyjaśnienie problemu. Teraz już wiem co kupić. Oczywiście kupię Trixie. Moja sunia jest czarna, więc najładniej będzie jej we wzorze Hearts. A kolorowy problem dagi2508 doskonale rozumiem, mi wybranie koloru szeleczek zabrało cały tydzień! Quote
Monia85 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ja chciałam się podpytać o szeleczki dla szczeniaka rasy hawańczyk (z długim włosem). Czy warto kupić szelki czy zastanowić się nad obrożą. Chodzi mi o to,że niektórzy twierdzą,że włos będzie się filcował i wycierał. A druga sprawa to to,że czasem na spacery będę z córką wychodzić i będzie chciała szczeniaka na smyczy potrzymać, czy wtedy szelki będą bezpieczniejsze np. na różne szarpnięcia i takie tam...(zaznaczam,że dziecko będzie pod kontrolą, bo pewnie zaraz się znajdą wypowiedzi,że dziecko w ogóle psa nie powinno wyprowadzać na spacer). Dodaje link do zdjęcia http://i43.tinypic.com/o0a1vp.jpg Quote
Chantell Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 na spacer z dzieckiem na pewno szeleczki. moja yorczyca też miała długie włoski do ziemi prawie i chodziła w szelkach. Nie był żadnego problemu. Wystarczyło po spacerku przeczesać grzebykiem i nic się nie działo :) Jeżeli pieso nie chodzi na luźnej smyczy bądź się szarpie, to dla jego dobra wybrałabym na razie szelki Quote
Agu. Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Moja Libby ma najzwyklejsze czerwone szelki - o takie: Quote
Chantell Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Agu powiem Ci, że ten pasek pod łapami jest zdecydowanie źle wyregulowany. za blisko pachy są. Quote
Agu. Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Chantell, dzięki za uwagę :) szelak używamy dość rzadko, a Biszkoptowa ostatnio przybrała trochę masy więc faktycznie go poluźnimy :) Quote
barberry Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Onomato-Peja napisał(a):Mojej młodej najbardziej odpowiadają szelki ósemki z EzyDoga z takim szeeeeerokim pasem na piersi ;) Mogę prosić o jakeś zdjęcia psa w tych szelkach? Nie do końca wyobrażam sobie jak one leżą. Mój york chodzi póki co w szorkach z MacLeather ale zastanawiam się nad czymś innym. Może te z EzyDoga będą dobre. Zależy mi, żeby nie uciskały szyi tylko kończyły się na mostku więc guardy chyba odpadają....? Quote
Onomato-Peja Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Właśnie guardy kończą się na mostku ;) Na yorka EzyDogi będą za wielki, bo mają bardzo szeroki ten pas, nawet w małych rozmiarach. http://www.digart.pl/zoom/5130015/Lesna_Rastafara.html innego zdjęcia nie posiadam. Quote
barberry Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Dzięki :) inaczej wyobrażałam sobie ułożenie tych szelek... mówisz, że guardy kończą się na mostku? muszę to sprawdzić :razz: Quote
Onomato-Peja Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 barberry napisał(a):Dzięki :) inaczej wyobrażałam sobie ułożenie tych szelek... mówisz, że guardy kończą się na mostku? muszę to sprawdzić :razz: Odpowiednio wyregulowane omijają szyję, kółeczko, które łączy taśmy powinno znajdować się właśnie na mostku Quote
Recommended Posts