Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Marta_Ares napisał(a):
na spacery guardy- swietnie sie sprawdzaja:loveu:

a do roweru takie:

tu w innym kolorze, akurat:

swietnie sie sprawdzają:loveu:

a jesli do ciągnięcia roweru to tylko sledy;)

Chodzą mi te szelki po głowie na zime do sanek,żeby psy dziecko ciągneły,przy okazji pieski potrenują.

• 3 weeks later...
Posted

Ola - guardy
weronika - te niebieskie to szorki ;)
a ja się tak zastanawiam czasami, żeby młodej niebieskie szory z dingo kupić, ale chyba sobie daruję :lol: Mało na szelkach z nią chodzę, 1 para wystarczy :lol:

Posted

A my dzisiaj kupiłyśmy wreszcie czerwone, pasujące szorki. Parciane, zresztą, bo jakoś skórzane nie chciały się ułożyć. I tu pytanie: ponieważ szelki są mocno za luźne, a mają jeszcze zapas, jak powinnam je wyregulować, aby były dobre? Zostawiłam na razie luźniej pasek na szyi, a ciaśniej na klatce piersiowej. Czy dobrze? I ile luzu powinno być na paskach? I czy pasek, łączący oba poprzeczne paseczki może nie być całkowicie naciągnięty wzdłuż mostka?

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Witam!

Piszecie tu na temat duuuużych psów i szelek dla nich,a ja mam takie pytanko jakie byście polecili nam szelki dla pudla miniatury? Teraz użytkujemy takie http://www.portel.pl/pasaz/towar.php?id_tow=28770&id_skl=37 Tylko że różowe. ale powoli nam już regulacja pasków się kończy więc musimy zaopatrzyć się w nowe. Prosze o radę bo u nas w zoologikach samo badziewie i jak zamówić to coś konkretnego.
Pozdrawiam.

Posted

Z wątku wynika, że guardy są najlepsze. Ale czy tu chodzi o firmę czy raczej o rodzaj szelek? Bo w necie znalazłam nieco tańsze firmy TRIXIE, jest to uprząż. No i teraz nie wiem, czym się kierować i które kupić? Pieska mam małego, do połowy łydki, może uprząż nie jest tu aż potrzebna, jednak chcę wyjść z obroży. Nie wiem, które szelki dla mojej suni wybrać?

(kliknij na obrazek, aby powiększyć)

i dla porównania szelki firmy Guard