Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Juz niejednokrotnie wspominalam ,ze jestem wlascicielka dwoch sun ,rasy shih tzu,jedna ma 8 druga 3 miesiece.Takze wspominalam o dziwnej aktywnosci starszej wobec mlodszej ,wtedy mnie uspokojono ze to przejdzie.....
Jednak teraz juz moge to nazwac problemem -chodzi o czeste wylizywanie siusiawki mlodszej przez starsza,mowiac jasniej zdarza sie to kilkanascie razy dziennie a od wczoraj starsza zaczela wykonywac ruchy kopulacyjne na mlodszej.Rozne przyczyny chodza mi po glowie ....moze miedzy innymi idzie o pierwsza miesiaczke starszej ,ktora do tej pory sie jeszcze nie wybila....Co robic???Czy ktos ma jakis pomysl?:cool3:

Posted

No Karjo:):):):):)przecie bawie sie z nimi,ale moze malo intensywnie..hmmm...no dobra jutro wlacze granie w pilke ,bo uraczyc agility w moim miescie to cud:)
A tak poza tym Karjo ,to wciaz Cie nie ma na gg:):):):)

Posted

Masz do mnie maila, jakos czesciej tam zagladam. Ale obiecuje, wieczorkami bede na gg, wybacz o pani :modla: ;).
Tak sobie mysle, moze warto by dac suniom osobne kojce, by mogly czasem od siebie odpoczac? Moze i cieczka sie zbliza, moze starsza na zapas chce zagarnac sobie i podporzadkowac szczylka? Moze zabawa nie rozladowuje starszej, moze nie nauczyla sie wyluzowac, odpoczywac, nadaktywnosc sie wlaczyla? Mozliwosci duzo, opis sila rzeczy dosc subiektywny i ograniczony - urok netu i slowa pisanego. Gooopia jestem, nigdy sie nie odwazylam na taki zestaw wiekowy na stale, za duzo roboty, len taki ze mnie.

Posted

Sugerujesz Karjo ,ze moja starsza moze miec ADHD:placz:?Wystarczy ,ze ja mam:eviltong:Jak wspomnialam na gg poki co,dobrze se radzimy z pilka no i komendami siad,lapa,waruj:)Znaczy mala sie jeszcze gubi :evil_lol:natomiast starsza za smaczka zrobi wszystko:):):):)OOOO teraz mi cosik przylazlo do lba ,w ramach smaczkow daje im polski ryz preparowany z 8 witaminami no i karmalem.Chyba zle co nie????Ale one to uwielbiaja ,no i to jest tak cudownie ekonomiczne:):):):)Jeno boje sie ze ten cukier je uczuli,bo cisik mi sie zaczynaja poddrapywac i teraz nie wiem czy od brudu czy od cukru:evil_lol::loveu:?

Posted

Wybacz, nie wpadlabym na uzycie ryzu z karmelem jako smaczka, jakos preferuje normalne mieso, wedliny, sery, ciastka domowej roboty (psie, oczywiscie), pieczywo.
ADHD tez bym nie sugerowala, tylko czasem mozna sie zagalopowac w motywowaniu psa do pracy, nakrecaniu, ze w koncu jest tak przestymulowany, ze sobie nie radzi z nadmiarem emocji i nie umie sie wyciszyc. Do tego nalozyla sie nowa dusza w domu.
Dlatego tak ciezko cos podpowiedziec przez net, nie widzac sytuacji.
Myslalas nad oddzielnymi legowiskami/kojcami?