Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie chcę mi się wrzucać zeciakowych zdjęć do galeri Figi, a że tematu nie da się zmienić... Ziuteks doczekał się własnego. :cool3:
Więc Ziuteks jest 7 miesięcznym borderkiem z hodowli Energizer, po mamusi Barze i tatusiu Gladzie - oba to triczekoladki. Jest moją wymarzoną ciapą. Ponad wszystko kocha piłeczki, które uwielbia z zamiłowaniem miętolić w pyszczku (tak samo jak szarpaki, frotki do włosów, pluszowe breloki, i wszystko inne co jej do ryjka wpadnie...) :)

Z przed dwóch dni:

ogólnie poniższe zdjęcie jest nieostre, etc, ale przynajmniej widać jak w całości wygląda teraz zeteks...

i takie jedno... ;-)

pozdrawiamy

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niewychowany wieśniak :angryy: (i przy okazji bałagan na stole)

ekhm... zabiegi z uszami na wystawe, które i tak nic nie dały. :evil_lol:

Pozdrawiamy

Posted

Dziękujemy :D
Na zdjęciach są hero x-tra, chociaż często ćwiczymy na jawzach, hero air, bądź fastbakach.
Niedawno wróciłyśmy z wystawy. Zecia wystawiała się bardzo fajnie - wszystko było okej dopóki nie podeszłyśmy do stolika sędziego. Zeciak od początku dygał się sędziny, a gdy chciała ją obmacać za wszelką cene unikała dotyku. W końcu dała się dotknąć, co jednak skończyło się kłapnięciem pyska z czego sędzina była najwyraźniej niezadowolona (nie dziwie się jej hehe). W efekcie mamy ocene obiecującą i lokate ostatnią - 4. Nie spodziewała bym się po niej czegoś takiego... chociaż półsiostrze Ziuty też nie spodobała się sędzina, wiec może to w niej było coś nie tak.
Ogólnie jestem zadolona - wystawiała się całkiem całkiem, chociaż momentami wierciła się. Ale było ok. Niedługo będą zdjęcia.

pozdrawiamy

Posted

[quote name='zetah']... chociaż półsiostrze Ziuty też nie spodobała się sędzina, wiec może to w niej było coś nie tak(...)

pozdrawiamy[/quote]

W niej byla coś nie tak to jest pewne bo skoro VIVA, sucza wszystkich ludzi kochajaca nie skoczyla babie do twarzy żeby ja zalizać (na 3 poprzednich wystwach malo nie sikala z radosci:shake:) tylko popatrzyła na nia dziwnie i juz... to cos pani musiala w sobie mieć.
Zeta świetna, kontakt jaki macie wciąż podziwiam :loveu:. I ta Zetowa sieeeeerść .....:loveu:
Czekamy na zdj:cool3:

Posted

Hyhy może to i prawda - za to wy idziecie jak burza... pierw Viva była 4 (?), teraz druga... rozumiem że następnym razem będzie pierwsza? :evil_lol: ;>

I to na tyle. Aktualnie jedziemy na wystawe (tym razem w celach zakupienia smyczki i obróżki), więc reszta zdjęć później.

Posted

[quote name='zetah']Hyhy może to i prawda - za to wy idziecie jak burza... pierw Viva była 4 (?), teraz druga... rozumiem że następnym razem będzie pierwsza? :evil_lol: ;>
I to na tyle. Aktualnie jedziemy na wystawe (tym razem w celach zakupienia smyczki i obróżki), więc reszta zdjęć później.[/quote]

W Świerklańcu byłyśmy trzecie- ostatnie :cool3:, w Łodzi czwarte- przedostatnie :multi: No i teraz.. Viv zdecydowanie bardziej podoba sie PANIOM sedziom jak PANOM :diabloti:

Ehhh a mi sie udało naszczescie na wystawie nic nie kupic.. a pokus tam bylo wieeele :diabloti:

Posted

Super Haniu, super Zetku!! :D Pieknie się prezentujecie! Obie takie szałowe i eleganckie.. Szkoda, że nie mogłam Was na żywo zobaczyć, dwa razy tylko wpadłam na chwil kilka na wystawę w sobotę. Nastepnym razem na pewno pokibicuję osobićie !!!

Posted

O, Zeciak ma osobną galerię :razz: Dotychczas myślałam, że ma ją razem z Fiśką, ale osobna też super :cool1:
ŚLIICZNE FOOTKII :loveu: Wstawiaj je często, bo uwielbiam się patrzeć na moją czekoladową ulubienicę :loveu::loveu::loveu:
Co do fot z wystawy - super! Elegancko się prezentujecie i co z tego, że ostatnia lokata - w końcu liczy się zabawa, a poza tym Ziuta (uwielbiam to imię :loveu::evil_lol:) i tak zawsze dla mnie będzie najpiękniejsza, ahh :loveu::loveu::loveu:
Będziecie w styczniu w Głogowie?
Czekam na fotki :D
H&M

Posted

Hannah Montannah profeszjonal handling :evil_lol:

:mad: :evil_lol:
Będziecie w styczniu w Głogowie?

Miałyśmy być ale coraz bardziej zaczynam w to wątpić. Po pierwsze; nie chcę wydawać kasy na wystawe (brawo!), bo i tak nic z nich nie mam, a po drugie boje się że znów będzie podobny incydent, tj. Zecia będzie chciała zeżreć sędziego. :mad: Ona zawsze taka była, ale co prawda nie aż tak... hm, a nie będę ukrywać że socjalizaowanie ją w tym wieku będzie baaardzo trudne. Dzisiaj obszczekała mi ludzi na ulicy... głupia baba.

Dokładnie, też mi się podoba, jest łatwa w pielęgnacji

Z tym to się jak najbardziej zgodze - od początku swojego żywota czesana była tylko 3 razy :razz: (strasznie boi się grzebienia - wybałusza ślepia i po czesaniu ucieka do klatki fochając się na mnie przez jakąś godzine i nie chcąc przyjśc jak ją wołam, ale to już całkiem inna historia. :evil_lol:)
A przed wystawą jedynie pranie w szamponiku i git.

Nastepnym razem na pewno pokibicuję osobićie !!!

... i porobisz zdjęcia! :)

Fajnie że foty się podobają.
U nas niestety pogoda coraz brzydsza - deszcz, pogoda okropna, dzisiaj byłam z psami na spacerze w rękawiczkach i kaloszach, a i tak mi było zimno. :shake: Więc z fot pewnie nici ale postaram się wziąść za kręcenie filmów sztuczkowych.

Posted

Miałyśmy być ale coraz bardziej zaczynam w to wątpić. Po pierwsze; nie chcę wydawać kasy na wystawe (brawo!), bo i tak nic z nich nie mam, a po drugie boje się że znów będzie podobny incydent, tj. Zecia będzie chciała zeżreć sędziego. :mad: Ona zawsze taka była, ale co prawda nie aż tak... hm, a nie będę ukrywać że socjalizaowanie ją w tym wieku będzie baaardzo trudne. Dzisiaj obszczekała mi ludzi na ulicy... głupia baba.

Ehh, kto tu żałuje kasy na wystawę? :mad:
E tam, macie jeszcze dużo przed sobą... A na pocieszenie - Mi to w ogóle nie była socjalizowana i dlatego teraz jest takim tchórzem :mad::shake:

Z tym to się jak najbardziej zgodze - od początku swojego żywota czesana była tylko 3 razy :razz:
A przed wystawą jedynie pranie w szamponiku i git.

Wow! :-o
Fajnie masz z tym psem :lol:

Więc z fot pewnie nici ale postaram się wziąść za kręcenie filmów sztuczkowych.

Koniecznie nakręć i o foty postaraj się, czekamy :cool3:

Posted

border_collie&westie napisał(a):

Ehh, kto tu żałuje kasy na wystawę? :mad:
E tam, macie jeszcze dużo przed sobą...

wystawy wystawami, trzeba mieć jeszcze kase na zawody i seminaria ;) tylko pytanie z kąd brać pieniądze, niestety trzeba było coś odrzucić...padło na wystawy.

border_collie&westie napisał(a):
A na pocieszenie - Mi to w ogóle nie była socjalizowana i dlatego teraz jest takim tchórzem :mad::shake:

Zeciak był najbardziej socjalizowanym burkiem jakiego znam - częste wizyty u znajomych, wypady do rynku, spacery w centrum miasta dały dużo ale raz na małego Zeciaka napadła banda małych miziaczy i... Zeciakowe przezyło lekki szok :roll:

Posted

Marta & Figa napisał(a):
wystawy wystawami, trzeba mieć jeszcze kase na zawody i seminaria ;) tylko pytanie z kąd brać pieniądze, niestety trzeba było coś odrzucić...padło na wystawy.

Ok, to teraz oby jak najszybciej zobaczyć Was na zawodach :razz:

Co do socjalizacji - ojoj :roll: