Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Faktycznie, o maści z arniki słyszałam, że jest dobra. Opuchlizna trochę zeszła, boli nadal jak diabli.
Dzięki dziewczyny za rady, z tymi zastrzykami przeciwzakrzepowymi to zapamiętam sobie.
Reda poduszka suszy się na kaloryferze bo od wczoraj znowu leje. Wypompowujemy wodę ze studni odwadniającej, żeby Redzikowi psiego doku w garażu nie zalało.
No a Kolusia powoli się szykuje, jutro Kasia ją zachipuje, jeszcze paszport zostanie.
Ulka18 czy wiadomo już kiedy mniej więcej Kolusia pojedzie do nowego domku? Dziękuję Ci raz jeszcze Kochana za pomoc dla Kolusi.

Posted

Mniej wiecej za miesiac Kolusia bedzie juz w swoim nowym domu. Kasia ma sporo zalatwiania z Kolusia, Lusia i Borsunia. Wszystko musi byc zrobione jak w przepisach stoi, nieraz trzeba weta pilnowac, bo przez roztargnienie zla date wpisze czy niewyraznie, a z tego juz moga byc klopoty. Koszt : 51zl paszport plus czip. I co tam wet powie za przepisanie szczepien do paszportu.

Posted

Dzwoniła do mnie dzisiaj pani ze Szczecina. Dzisiejsza rozmowa tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, że podjęliśmy dobrą decyzję w sprawie rezygnacji z tego domu. Pani się mnie dopytywała, co z Kolusią, bo ktoś miał do niej dzwonić, Mówię, że w czasie naszej rozmowy była zaskoczona wiekiem Kolusi i miała się zastanowić i dać znać. Ponieważ się nie odzywała, a zgłosił się domek, którego wiek Kolusi nie przeraża, Kolusia ma już zaklepany domek. Pani miała do mnie pretensje, że został wprowadzona w błąd, bo w ogłoszeniu na Allegor rzekomo było napisane : młodziutka Kolusia. No cóż, jak Pani nawet czytać nie potrafi, to lepiej nie mysleć co by było, jakby się pojawiły jakieś kłopoty z Kolusią.
Kasia pisała, że Kolusia już zaczipowana :) Dziękuję Kasiu!!!

Posted

Na aukcji Kolusi na pewno byl podany wiek, a jesli pani nie doczytala, to jej strata. Ktos juz Kolusie zaakceptowal z wszystkimi plusami i minusami, ktore ma. I czekaja na nia juz.

Posted

Ulka, ja wierzę że Kolusia pojedzie do dobrego domku i będzie tam szczęśliwa, a ja będę o nią spokojna. Ja to po prostu czuję, O ile dom w Szczecinie od momentu gdy usłyszałam głos tej pani to mi sie nie podobał, to o domek od Ciebie jestem spokojna!!!

Posted

Tak, tak Kolusia ma czipa, książeczki zostały w schronisku juz, Pani Iza razem paszporty zrobi, wtedy będzie wiadomo ile, ale Aga pisałą, że chyba 51 zł jest odgórnie ja nie wiem, bo była Asia i się nie dopytała chyba. W każdym razie czipa Kolusia dostała od schroniska :)
Po wielkiej ucieczce ;) Kolusię dzisiaj zapakowałam w obróżkę mocno, szelki i do tego dwie osobne smycze :) nie było problemów :)

Madzia myślę że później do paszportu się jakąś wpłatę najwyżej doliczy na schronisko :)

Posted

Super rozwiazanie, przeciez Kolusia mielecka jest. Najwyzej Magda jak bedzie na plusie, to wplaci na konto schronisko zwrot za paszport. Czy Borsunia tak samo bedzie zalatwiona?

Posted

Ulka optymistka jesteś :) Magda na plusie - może w przyszłym roku się uda :) Ale swoje zobowiązania płacę bez względu na wszystko, póki mi debetu nie zablokowali :).

Posted

Magda jestes mlodsza ode mnie, ja w tym wieku tez miala ciaaagly debet... teraz powolutku sie z niego wykaraskalam. Takze jak skonczysz 40-stke to bedziesz na plusie :wink:

Posted

Dla mnie Kolusia jest młoda i już. Ja nie wiem, co się ludziom we łbach przewraca, że jak pies ma więcej niż 5 lat to jest stary. Stary to jest mój Świr co ma już 14 lat.
To tak jakby kroś o 50 letniej kobiecie na przykład napisał, że stara jest.
8 lat to może być połowa życia psa.
Ciekawe ile ta pani ma lat... trzeba się było zapytać i jakby powiedziała, że np 40 - to powiedzieć, o nie proszę pani, to my pani Kolusi nie damy, bo pani za stara.

Magda - a Ty się tak nie rozbijaj i nie obijaj ;)

Posted

A ja się o Redzika chciałam zapytać:cool3:, wiem, że sprawa Kolusi jest bardzo ważna, ale mnie ten Redzik gdzieś w serce zapadł i chętnie bym fotki zobaczyła:lol:

Posted

Energy postaram się wrzucić nowe fotki w sobotę. Redzik ma się świetnie, zakochał się w swojej żółtej gumowej kości i się z nią nie rozstaje, nawet jak idzie sikać to trzyma ją w zębach :)
Kasiu dziękuję za filmik z Kolusią :loveu:

Posted

Dzięki MagdaNS, to czekam:lol:fajnie, że z Redzikiem wszystko ok:lol:

Rany co ta Kolusia kiedyś przeżyła, że dalej taka jest lękliwa:shake:Śliczna z niej sunieczka:lol:

Posted

Teraz to i tak Kolusia jest w miarę OK, wierzcie mi, na początku u mnie było jeszcze gorzej. Ona generalnie boi się aparatu, dlatego tak sie chowała, ale do Kasi podchodzi sama bez problemu. Jak do mnie przyjechała, nie było o tym nawet mowy :)
Co do Redzikowej kości, to zakopał już dwie inne gdzieś w ogródku :)

Posted

[quote name='MagdaNS']Energy postaram się wrzucić nowe fotki w sobotę. Redzik ma się świetnie, zakochał się w swojej żółtej gumowej kości i się z nią nie rozstaje, nawet jak idzie sikać to trzyma ją w zębach :)[B]
B]
Dawno tu nie zagladałam, równiez jestem ciekawa Redzika i jego skarbu:cool3:

Posted

Madzia patrz jakiego wypasionego zięcia masz :) :)

http://www.youtube.com/watch?v=8duFMcOLuZ4
rasówka, nie to co Redzik ;) żartuje :) :)
Kolusia dzisiaj mnie doprowadziła do łez, podeszła do mnie sama, nie musiałam czekać aż wejdzie do siebie, tylko położyła się przede mna i dała się normalnie złapac za obrożę i zaprowadzić, wyobrażacie to sobie, aż się wzruszyłam z tego .....
Nie odskakuje juz tylko podchodzi i trąca łepkiem, ślicznota kudłata :) :)