MagdaNS Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 No właśnie przeczytałam, że Puma po 2 latach dostała wylot z domu z powodu "alergii" na psa. Cholera, czemu ludzie są nieodpowiedzialni i nie piszą prawdy? Ja też mam co i rusz przepychanki z TZem o Reda, a Red też mi zadania nie ułatwia, bo ciągle coś rozrabia, ale to, że rozrabia to nie jest dla mnie powód, żeby go oddawać, w końcu każdy pies jakoś rozrabia. A że Red jest wyjątkowo kreatywny, cóż na to poradzić :) Kolusia kopie dziury pod ogrodzeniem, Red za to ryje cały ogród, naprawdę wygląda to jak wyrobisko po górniczych odkrywkach, ale chodzę, zasypuję i czekam, aż trawa się zagęści i nie będzie tak łatwo jej wyrwać :) Drzewek już nie sika, bo zagrodzone, Koluśkę ciągle chce obżerać, ale już z tym walczymy, Szerman dał fajny przepis :) "Przesadził" mi w "noc psikusów" azalię, no ale posadziłam od nowa, kiedyś w końcu przestanie tak łobuzować ;) Quote
Ra_dunia Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Na pewno przestanie :) Myślę, że on się nudzi, dlatego tak chuligani. Tylko z tego co wiem, to Red jest psiakiem nie do zamęczenia ;) Quote
MagdaNS Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Ra_dunia, z ust mi to wyjęłaś :) Jest łobuziakiem nie do zamęczenia - nawet jak go zabiorę na długi spacer i wymęczę, to on za 2 godziny może od nowa :) Quote
Ra_dunia Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Magda... wiesz... zawsze możesz dostać alergii...:diabloti: Quote
MagdaNS Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Ale tylko na Reda czy na Kolusię też ? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Energy Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='Ra_dunia'].... na TZ ;) Myślę, że większość z nas ma taką:diabloti:raz mniejszą, raz większą ale ma:evil_lol: Quote
eloise Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 dla tych co z alergią ;) polecam kurs :) ;) Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia: DZIEŃ PIERWSZY 1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU? Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją. 2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH? Dyskusja. 3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ. Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów. 4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU? Debata panelowa z udziałem ekspertów. 5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA Linia pomocy i grupy wsparcia. 6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania. 7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego. DZIEŃ DRUGI 1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ? Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne. 2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA. Prezentacja PowerPoint. 3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ. Wspomnienia tych, którzy przeżyli 4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI. Gra na symulatorze. 5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ. Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról. 6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH. Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe. 7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE. Dostępni indywidualni psychoterapeuci. 8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY. Telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja Quote
Reno2001 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 No i pójdę spac z uśmiechem na ustach :) Dzięki eloise!!!! Quote
Energy Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='Reno2001']No i pójdę spac z uśmiechem na ustach :) Dzięki eloise!!!![/QUOTE] No mnie też poprawiłaś humor:loveu:fajne, nawet bardzo:evil_lol: Quote
anciaahk Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Eloise, ÓMarłam ;) hahahaha. A chciałabym dodać, że choinka u mnie jeszcze stoi ;), więc ten punkt szkolenia szczególnie by się przydał :D. Quote
MagdaNS Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Eloise umarłam ze śmiechu!!!!! No po prostu kocham Cię :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
eloise Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 wiedziałam, że Wam się spodoba :) cieszę się, że mogłam Was aż tak rozbawić :) Quote
Murka Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Łehehehehe, aleśmy się obśmiali z TZem :D :D :D Quote
Ra_dunia Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Bardzo dobre :) od razu lepszy humor od rana :D Quote
elkate Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Byliśmy z Czui i Czarusiem u weta. No cóż Czui bez zmian, guz rośnie, mały jest prawie łysy, a pomóc mu nie można. Czarek przebadany, zaszczepiony p/wściekliżnie. Czarek ma więcej lat ,chyba 6 , ale to jest bez znaczenia i dla niego i dla mnie. Quote
MagdaNS Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Hmm, zupełnie nie rozumiem ostatniego wpisu, ale nic to :) Quote
Energy Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 MagdaNS napisał(a):Hmm, zupełnie nie rozumiem ostatniego wpisu, ale nic to :) :evil_lol:ja też nie, ale myślałam, że czegoś nie doczytałam;) Quote
MagdaNS Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 A tak w temacie to Red, korzystając dzisiaj po południu z zamieszania przy wyjeździe facetów, którzy nam robią prace ziemne kolo domu, nawiał bardzo dumny z siebie na wieś, po czym wrócił... po 10 minutach :). Ech, ta powsinoga :) Chłopaki mi sie dzisiaj przyznali, że kilka dni temu nawiał im jak wjeżdżali, więc go gonili samochodem, a ponieważ nie chciał iść do samochodu po dobroci, to go skusili... swoimi kanapkami :) Bardzo ich uczuliłam na to, żeby zamykali psy jak wyjeżdżają, żeby nigdzie nie nawiały :) Obserwuję Kolusię w czasie tych robót i colaki faktycznie są strasznie wrażliwe na zmiany, widać po niej, że ma dość tego zamieszania. Niestety, dla dobra nas wszystkich, by dom przestał nasiąkać i pływać przy każdym większym deszczu, musieliśmy zrobić nowe izolacje pionowe, rozwalić betonowe chodniki wokół domu i wszystko układać od nowa. Będziemy to spłacać przez najbliższe 3 lata ;) Quote
Ra_dunia Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Tak to jest z domami - wieczna inwestycja. Na pewno te wszystkie hałasy i zamieszanie źle wpływają na Kolusię, a Red mądre psisko skoro grzecznie wrócił do domu. Quote
MagdaNS Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Kolusia i Redzik dzisiejszej nocy wykopały taki podkop na skarpie w ogrodzie, że zawaliła się kilkunastoletnia jabłonka... Ja już nie mam siły do tych rozrabiaków :) O takich "drobiazgach", jak dwie wykopane róże nie wspomnę :) Quote
eloise Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ups.... ale numery ci sie trafiły...i kto by podejrzewał o to tę biedną Kolusię? Quote
halcia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 No co Ty?Kilkunastoletni korzeń dały rade????To chyba wszystkie psy z okolicy musiały pomagac? Quote
Ra_dunia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 no to niezłe rozrabiaki... Magda - zrób im wybieg. Odgrodźcie kawałek terenu i tylko tam puszczajcie psy. Wiem, że to kosztuje, ale demolki kosztują jeszcze więcej. W wielu domach psom nie wolno biegać po całym terenie. Taki wybieg chyba nawet byłby mniej kosztowny niż wzmacnianie całego płotu. Tylko że wtedy - koniecznie psiaki przynajmniej raz dziennie musiałyby być zabrane na spacer poza ogród. Quote
Recommended Posts