Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przylazlam bo ptaszeczki mi wyspiewaly ze na moto smigasz ... przylazlam juz wczoraj i coflam sie stron kilkaset zeby poogladac wasze dzieje i trafilam ze kilka latek wstecz prawko zdawalas ... a ze i ja wybralam sie na kursik bo szofera motocykliste stracilam a nie koniecznie chce tracic mozliwosc tej mega przyjemnosci smigania na moto postanowilam se zrobic prawko i smigac sama wlasnym, pieknym moto ... no i wracajac do sedna sprawy moje pytanko brzmi czy ciezka jest nauka jazdy na moto? pytam z pozycji osoby ktora nawet pojecia nie ma jak sie ta maszyne odpala o jezdzie kierowcy nie wspomne ... wiec czeka mnie nauka od podstaw ktora ty pewnie masz dawno dawno dawno za soba ale moze masz jakies cenne rady ktore pomoga mi nabyc umiejetnosci smigania jako kierowca a nie jako plecaczek :diabloti:

• Replies 14.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maga100

4060

• Alicja

1875

• dbsst

1334

• malawaszka

1052

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dbsst']co tam u Tadeusza dawno go nie widziałam.............................................................................

[quote name='Maga100']z tobą jednak jest coś nie tak :shake:
Na szczęście jutro TEŻ go nie zobaczysz :diabloti:

Buhahahahahaa:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
To tyle:hand:

Posted

U Ciebie NIE BYŁO NUDNO:loveu:
Tylko ten zaszczuty pies mnie deprymował ....
Nie mogłam z siebie słowa wydusić :evil_lol:

Tadeusz - Piękny Zdystansowany.:loveu:
A. - Zagadkowy Nie Mniej Piękny:p
Leon - Zaniedbany Zasmucony Zagłodzony :shake:

Ty - :loveu::loveu::loveu: CZARUJĄCA :loveu:

Posted

[quote name='Tengusia']przylazlam bo ptaszeczki mi wyspiewaly ze na moto smigasz ... przylazlam juz wczoraj i coflam sie stron kilkaset zeby poogladac wasze dzieje i trafilam ze kilka latek wstecz prawko zdawalas ... a ze i ja wybralam sie na kursik bo szofera motocykliste stracilam a nie koniecznie chce tracic mozliwosc tej mega przyjemnosci smigania na moto postanowilam se zrobic prawko i smigac sama wlasnym, pieknym moto ... no i wracajac do sedna sprawy moje pytanko brzmi czy ciezka jest nauka jazdy na moto? pytam z pozycji osoby ktora nawet pojecia nie ma jak sie ta maszyne odpala o jezdzie kierowcy nie wspomne ... wiec czeka mnie nauka od podstaw ktora ty pewnie masz dawno dawno dawno za soba ale moze masz jakies cenne rady ktore pomoga mi nabyc umiejetnosci smigania jako kierowca a nie jako plecaczek :diabloti:

:mdleje:
naprawdę tak przekopałaś wątek?? :crazyeye:
Przecież ja o prawie jazdy pisałam milion stron wstecz :crazyeye:
należy ci się :Rose:

pytasz czy ciężka jest nauka... hm. Wiesz co? wszystko zależy od predyspozycji i tyle. Ja też zaczynałam od zera i nauczyłam się i zdałam za razem pierwszym. Ponieważ widzę, ze chęci masz wielkie, to myślę, że pójdzie gładko. Co mogę poradzić? Nie poddawaj się. Ćwicz, ćwicz, ćwicz, jak nie masz na czym sama, to wykorzystuj maksymalnie godziny na kursie. Ja do dzisiaj pamiętam, jak ryczałam usiłując zrobić te cholerne ósemki i za cholerę nie wychodziły. Jak rzuciłam motocyklem, usiadłam na placu i wyłam i że nigdy, przenigdy.... A potem znów wsiadłam i dalej, dalej, dalej... w koncu wyszło. I tak z każą rzeczą. Szkoliłam się też z techniki jazdy, bo to co musisz umieć na egzamin z jazdą na motocyklu nie ma nic wspólnego....Rozumiem, że nie wybierasz się do Krainy Wiecznych Łowów, więc zainwestuje w dobrą szkołę i doszkalanie. To dobra rada...........
I pamietaj: dopasuj sprzęt do umiejętności, NIGDY NA ODWRÓT.
Jakieś pytania, resztę porad od cioci Magi - pisz priv. Skąd jesteś?

[quote name='Medorowa']Buhahahahahaa:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
To tyle:hand:

miło, ze się zabawiłaś :diabloti:

[quote name='Hanna R.']U Ciebie NIE BYŁO NUDNO:loveu:
Tylko ten zaszczuty pies mnie deprymował ....
Nie mogłam z siebie słowa wydusić :evil_lol:

Tadeusz - Piękny Zdystansowany.:loveu:
A. - Zagadkowy Nie Mniej Piękny:p
Leon - Zaniedbany Zasmucony Zagłodzony :shake:

Ty - :loveu::loveu::loveu: CZARUJĄCA :loveu:

1. czy chcesz, zeby Debe umarła z zazdrości i przestała mnie lubić? Już tylko ona mi została :evil_lol:

Leon - HA HA HA

A. - tak, tak, przepiękny, chyba jak śpi z poduszką na głowie.

Ja- oczywiście, czarująca, przepiękna, zadbana, wyspana, cudowna, ach, ach.

Posted

Tengusia, odjeżdżam :diabloti:

i żeby nie było, że ciągle pies, pies i pies :diabloti:

Tadeusz oglądający Fakty pomiędzy zabawkami i praniem

http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/03217.jpg

Co zrobić, aby mieć chwilę spokoju?

włączyć telewizor:

http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/03316.jpg

włączyć telewizor:

http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/03315.jpg

otworzyć szafkę łazienkową

http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/03312.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/03313.jpg

No i ........ uwaga...
Tadeusz POSZEDŁ! Niczym gończy :evil_lol:

tak, tak, wiem, ujęcia godne Spielberga

PS Haniu, czy ja nadal muszę ci te linki wstawiac, czy już widzisz?

Posted

[quote name='Maga100']

PS Haniu, czy ja nadal muszę ci te linki wstawiac, czy już widzisz?

Niestety, ale nie widzę .
Dziękuję Ci Magdaleno - czuję się wyróżniona :grins:

Model , kompozycja i technika :klacz: Zdjęcia są świetne .

Posted

[quote name='Maga100']:mdleje:
naprawdę tak przekopałaś wątek?? :crazyeye:
Przecież ja o prawie jazdy pisałam milion stron wstecz :crazyeye:
należy ci się :Rose:

dzieki :loveu:

pytasz czy ciężka jest nauka... hm. Wiesz co? wszystko zależy od predyspozycji i tyle. Ja też zaczynałam od zera i nauczyłam się i zdałam za razem pierwszym. Ponieważ widzę, ze chęci masz wielkie, to myślę, że pójdzie gładko.

oj checi sa przeogromne, a ta wizja jak sobie wsiadam na swoj moto i smigam w sina dal achhhhh :loveu::loveu::loveu:

Co mogę poradzić? Nie poddawaj się. Ćwicz, ćwicz, ćwicz, jak nie masz na czym sama, to wykorzystuj maksymalnie godziny na kursie. Ja do dzisiaj pamiętam, jak ryczałam usiłując zrobić te cholerne ósemki i za cholerę nie wychodziły. Jak rzuciłam motocyklem, usiadłam na placu i wyłam i że nigdy, przenigdy.... A potem znów wsiadłam i dalej, dalej, dalej... w koncu wyszło. I tak z każą rzeczą. Szkoliłam się też z techniki jazdy, bo to co musisz umieć na egzamin z jazdą na motocyklu nie ma nic wspólnego....Rozumiem, że nie wybierasz się do Krainy Wiecznych Łowów, więc zainwestuje w dobrą szkołę i doszkalanie. To dobra rada...........
I pamietaj: dopasuj sprzęt do umiejętności, NIGDY NA ODWRÓT.
Jakieś pytania, resztę porad od cioci Magi - pisz priv.

z pewnoscia bede co jakis czas sie odzywac, poki co pierwsza jazda w srode po swietach zobaczymy jak mi pojdzie :evil_lol:

Skąd jesteś?

szkola i doszkalanie brzmi bardzo rozsadnie musze rozejrzec sie w tej mojej miescinie gdzie mozna cosik takiego znalezc :PROXY5:
a jestem z Katowic :p

Posted

[quote name='Alicja']o kurde ....zasuwa jak ruski samochodzik ;):multi:

niesamowite jest to, że siedział, siedział, siedział, a padł na brzuch to wrzeszczał jak opętany i nagle... nagle poszedł :p Minał kolejny dzień i już prawie nie ma zająca, a zaczyna być prawdziwy czworak. Co oczywiście nie przeszkadza mu chcieć ciągle STAĆ i chodzić - z moją pomocą oczywiście.

[quote name='Justa']
A jednak zdecydował się raczkować, a nie od razu biegać :p No to skończyło się spokojne życie, czas na ściąganie z szafek, stołów, regałów, półek, stołków i innych :diabloti:

rozglądam się po swoim domu i dochodzę do wniosku, że Tadzio nie przeżyje, gdy puszczę go samego :diabloti:
I DLACZEGO interesują go tylko kable, piloty, komórki i szklane naczynia? :shake:

[quote name='Hanna R.']Dziękuję Ci Magdaleno - czuję się wyróżniona :grins:

.

czuj czuj czuwaj :diabloti:

[quote name='Tengusia']szkola i doszkalanie brzmi bardzo rozsadnie musze rozejrzec sie w tej mojej miescinie gdzie mozna cosik takiego znalezc :PROXY5:
a jestem z Katowic :p

no tak, zobaczyłam w opisie. Jakbyś była z Warszawy, poleciłabym ci taką szkołę jazdy, że po miesiącu ruszałabyś na tylnej gumie, a hamowała tylko na przedniej ;)

Poniżej, specjalnie dla Debe - bo tylko ją to może ainteresować :diabloti:, kolejne postępy Tadeusza.
Na pierwszym - że poruszanie się bywa jednak trudne i bolesne, a ciało ciężkie do opanowania, a na drugim - bieg do przedmiotu pożądania - czyli komórki - i końcowa wściekłość, że się nie udało

Posted

aha i Tadzio jest w piżamie, bo oczywiście POWINIEN już spać. Nie wiem czemu jednak, po kąpieli, on nagle jest daleki od snu... :diabloti:

PS i cholera nie rozumiem, czemu te filmy są przekręcone i nie umiem ustawić, żeby można było normalnie patrzeć :angryy:

Posted

hahaha ale miny robi :lol: Iga miała moment, że chodziła niby na czterech, ale jedna noga wędrowała z boku lekko ugięta - jak małpka wyglądała :lol:

a filmy chyba musisz po prostu kręcić w innym położeniu telefonu hahaha

Posted

1. miej litość dla szyi mojej Woody Allenie! :mad:
2. "Tadeusz nie raczkuje" zaczyna nieźle popitalać :razz:
3. tak jednak jedziemy do arkadii na kawę JA MUSZĘ zobaczyć frotere w akcji sklepowej :evil_lol:
4.Tadeusz "nie złośnik" jest WSPANIAŁY i te ciężkie łapy gracja słonia doprowadziły mnie do łez
się wzruszyłam że mój syn nie kica nie stąpa a popitala na pięknym czworaku :loveu:

a teraz zrywam kontakty Hanna kocha cie mocniej zupełnie nie pojmuje WHY!

Posted

[quote name='Vectra']a myślałam że mnie kochasz naj :placz:

:diabloti:[/QUOTE]

Oczywiście:loveu::loveu::loveu:
Czy upieczesz takiego ptaka jeszcze ? I chlebuś ? :loveu:

Posted

[quote name='Hanna R.']Bo u niej nie było nudno :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

o jestes a miałam słać smsa ociekającego wazeliną!

[quote name='Vectra']a myślałam że mnie kochasz naj :placz:

:diabloti:[/QUOTE]

"nie wierz nigdy kobiecie..............."
[quote name='Hanna R.']Oczywiście:loveu::loveu::loveu:
Czy upieczesz takiego ptaka jeszcze ? I chlebuś ? :loveu:[/QUOTE]

i ja tego ptaszka nie spróbowałam to wszystko wina drugiej matki pierwszego mojego syna!

Posted

[quote name='Hanna R.']Oczywiście:loveu::loveu::loveu:
Czy upieczesz takiego ptaka jeszcze ? I chlebuś ? :loveu:[/QUOTE]
jak Egon coś upoluje , to może i upiekę ... aczkolwiek dziś Marysia cały dzień bacznie obserwowała moje ruchy w kuchni .. to może ona coś dla Babci Hanny wyczaruje :evil_lol:

Posted

[quote name='dbsst']o jestes a miałam słać smsa ociekającego wazeliną!
[/QUOTE]

Hahahaha - wyciągnij z torby telefon :lol:

[quote name='Vectra']jak Egon coś upoluje , to może i upiekę ... aczkolwiek dziś Marysia cały dzień bacznie obserwowała moje ruchy w kuchni .. to może ona coś dla Babci Hanny wyczaruje :evil_lol:[/QUOTE]

Moja Marysia kochana :loveu: Ją kocham najbardziej :loveu::loveu::loveu:
I jeszcze Frania :loveu:

Posted

[quote name='Hanna R.']Hahahaha - wyciągnij z torby telefon :lol:

I jeszcze Frania :loveu:[/QUOTE]
a mnie ? a ja ? idę się utopić pod prysznicem :placz: :placz:
a Stefanii to juz nie kochasz ? a to pewno za to złodziejstwo z talerza :evil_lol:

Posted

[quote name='Hanna R.']

I jeszcze Frania :loveu:

HahaHanno zaczynam się niepokoić czy to ty cze nie ty może ktoś kochliwy wdarł się na twoje konto bo tyle miłości to ja nie widziałam od lat!

ps

interpunkcja jest da mięczaków :D

Posted

[quote name='dbsst']HahaHanno zaczynam się niepokoić czy to ty cze nie ty może ktoś kochliwy wdarł się na twoje konto bo tyle miłości to ja nie widziałam od lat!

ps

interpunkcja jest da mięczaków :D[/QUOTE]

Tak. To ja.
Odnalazłam sens życia w miłości.:loveu:
Od dzisiaj Miłość to moje drugie imię:loveu:

Posted

[quote name='Hanna R.']Tak. To ja.
Odnalazłam sens życia w miłości.:loveu:
Od dzisiaj Miłość to moje drugie imię:loveu:[/QUOTE]
o mój Misiu Wszechwiedzący ale jako skąd taka przemiana :D