Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Hanna R.']Dobranoc. A ja czekam.

Hanno, znów nie zdałam egzaminu na Prawdziwą Matkę, znów spożyłam i nie sił nie mam na szukanie................

[quote name='Olcia']ech zęby u nas już zakończone, ale darcie się też było a teraz etap darcia się trzymaj mnie ja idę i nie będę siedział:):)

U Tadzia chodzenie nie zapowiada się w tym tysiącleciu........ :shake:

[quote name='Vectra']mam pytanie :diabloti: ile dziecko ma ząbków i czy z każdym nowym wychodzącym ząbkiem tak się wydziera ? :cooldevi:

a kysz, kysz, kysz :boom:

[quote name='Olcia']dziecko ma zębów tyle ile dorosły:) oprócz ósemek, a wyje tylko przy dolnych i górnych jedynkach i dwójkach czyli Maga ma za jednym razem wszystkie zaliczone:)

o dzieki ci, bwana, za tą nadzieję :modla:

[quote name='agbar']Mowisz wrzeszczy??A wyglada tak lagodnie,tak slodko..tak niewinnie..To niemozliwe zeby on robil swojej mamie takie rzeczy...

Tak wiem..przypomnisz mi moje slowa za pare miesiecy...:diabloti:

już zapisałam w kalendarzu i z lubością będę ci prawić rady, że PRZEŻYJESZ :diabloti:

• Replies 14.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maga100

4060

• Alicja

1875

• dbsst

1334

• malawaszka

1052

Top Posters In This Topic

Posted

Olcia napisał(a):
dziecko ma zębów tyle ile dorosły:) oprócz ósemek, a wyje tylko przy dolnych i górnych jedynkach i dwójkach czyli Maga ma za jednym razem wszystkie zaliczone:)

wszystko popsułaś :obrazic:

Posted

Maga Tadzio Cię zaskoczy zobaczysz siedzi siedzi nie raczkuje i wstanie i pójdzie:) i moja droga będzie to w tym stuleciu:):).
chociaż ciesz się teraz że siedzi bo łażenie za ręce nie jest czymś na co czekałam całe życie:):)

Posted

aaaaa.....mnie czekają zęby latem :mdleje: podobno jest wtedy gorzej z tymi wrzaskami....chyba, że wywiozę syna do lasu i odbiorę jak zęby już wyjdą :evil_lol:

Posted

[quote name='Justa']
Co do ząbków - nie ma takich cudownych gryzaków dla dzieci jak dla szczeniąt?

ależ są! Cała masa! Tak jak żele na dziąsła i inne takie. Wszystko to jednak można sobie wsadzić w tyłek, tam może zadziała :diabloti:
Dzisiaj znów był koncert :shake:
W końcu zasnął utulony Ibufenem :diabloti:
Nie wiem, czemu on dalej wyje, skoro wszystkie jedynki już ma :placz:

[quote name='Cola']aaaaa.....mnie czekają zęby latem :mdleje: podobno jest wtedy gorzej z tymi wrzaskami....chyba, że wywiozę syna do lasu i odbiorę jak zęby już wyjdą :evil_lol:

nie może być gorzej, nie wyobrażam sobie gorzej :shake:
I jak wyżej napisałam - nie przygotowuj zestawu gryzaków, mrozaków ani żeli, szkoda zachodu

[quote name='dbsst']jak tam mój najpiękniejszy syn bliźniak

zapakuję ci w sobotę i zabierzesz ze sobą. Niech w końcu bracia będą razem :p

Posted

[quote name='Maga100']Wszystko to jednak można sobie wsadzić w tyłek, tam może zadziała :diabloti:

nie może być gorzej, nie wyobrażam sobie gorzej :shake:
I jak wyżej napisałam - nie przygotowuj zestawu gryzaków, mrozaków ani żeli, szkoda zachodu

ad.1 do tyłka to jedynie czopki przeciwbólowe :evil_lol:

ad.2 nawet przez głowę mi nie przeszło, aby kupować takie ustrojstwa :shake: $ wolę wydać na coś innego :cool3: ...ale jeśli Gerard wdał się we mnie (co wskazują na to wszelakie znaki na ziemi i niebie :diabloti:) to na ząbkowanie kupię mu drewnianą łychę :diabloti: i zatkam tym buzię - mnie podobno zatkała i ocaliła łóżeczko :evil_lol:

Posted

CocaCola możesz kupić drewnianą kość i z jednej strony Gerard z drugiej Jokuś ale będa foty haha

Czy uwijasz się jak w ukropie droga Montano na powitanie swojego ukochanego drugiego syna

Posted

[quote name='Cola'] to na ząbkowanie kupię mu drewnianą łychę :diabloti: i zatkam tym buzię - mnie podobno zatkała i ocaliła łóżeczko :evil_lol:

Tadzik tez z lubością obgryza kuchenne drewniane łyżki, ale to i tak nie przeszkadza mu we wrzaskach :shake:

[quote name='dbsst']

Czy uwijasz się jak w ukropie droga Montano na powitanie swojego ukochanego drugiego syna

ty myślisz, że ja sprzątam? gotuję? pielę w ogródku... ee, przepraszam, odśnieżam?? :diabloti:
Wprowadzisz mojego drugiego pierwsze syna to zarazków, brudu, kurzu, piachu i sierści :diabloti:

Posted

[quote name='Darianna']Cola,nie miałaś drzazg w języku? ;)

hmmmm...a może to te drzazgi mnie tak zatkały?? :evil_lol:

[quote name='dbsst']CocaCola możesz kupić drewnianą kość i z jednej strony Gerard z drugiej Jokuś ale będa foty haha

:evil_lol: toś pojechała

[quote name='Maga100']Tadzik tez z lubością obgryza kuchenne drewniane łyżki, ale to i tak nie przeszkadza mu we wrzaskach :shake:

bo Tobie zachciało się naraz 4 ząbki :diabloti:

Posted

[quote name='Maga100']ależ są! Cała masa! Tak jak żele na dziąsła i inne takie. Wszystko to jednak można sobie wsadzić w tyłek, tam może zadziała :diabloti:
Dzisiaj znów był koncert :shake:
W końcu zasnął utulony Ibufenem :diabloti:
Nie wiem, czemu on dalej wyje, skoro wszystkie jedynki już ma :placz:

pewnie dwójki wychodzą

wiesz co działa na ząbkujące szczeniaki ?? zamrożona szmatka ;) może by tak na dzieckach wypróbować

Posted

dzięki bogu Alan już przestał się drzeć ma już górne i dolne teraz idzie górna trójka i jak na razie bez wrzasków, ale za to jest wrzask ja chcę chodzić.
wczoraj byliśmy na szczepieniu i dostałam wielki opier.... że chyba pół przychodni słyszało, że Alan chodzi, na pytanie co mam zrobić jak wstaje sam i sam przy meblach idzie to nie usłyszałam nic:(

Posted

[quote name='Olcia']dzięki bogu Alan już przestał się drzeć ma już górne i dolne teraz idzie górna trójka i jak na razie bez wrzasków, ale za to jest wrzask ja chcę chodzić.
wczoraj byliśmy na szczepieniu i dostałam wielki opier.... że chyba pół przychodni słyszało, że Alan chodzi, na pytanie co mam zrobić jak wstaje sam i sam przy meblach idzie to nie usłyszałam nic:(

pierdziel te zacofane baby .... ja w wieku 10 miesięcy zapierdzielałam jak ruski samochodzik , więc myśle ze w wieku 8 miesięcy byłam na tym samym etapie co Alan ....a wychowywałam się pod czujnym okiem pediatry i lekarza ogólnego , widzieli mnie dziennie po ok. 2 godziny i nie mieli co do moich poczynań żadnych ,,ale,, zresztą ta pani pediatra potem po 26 latach miała pod opieką mojego Kubę ;)

Posted

co do zabkow to moj syn najwieksza jazde mial przy trojkach... te bolaly najbardziej. Jedyna pomoc wtedy to bylo tantum verde psikniete na watke i przykladane do dziasla. Tylko ze Erykowi robily sie najpierw jakby krwiaki w miejscu gdzie szedl zab:shake:.
Moja babcia polecala koniaczek stosowany w ten sam sposob:roll:.... wybralam jednak tantum... wystarczy pijakow w rodzinie:diabloti:

Posted

kilka dni temu odpisałam wszystkim i cholerne dogo wyzionęło ducha :angryy:
wściekłam się :roll:
czy skończyło się już mulenie? Bo nie wiem czy powrót ma sens... :roll:

Cola napisał(a):
bo Tobie zachciało się naraz 4 ząbki :diabloti:

mam nadzieję, że tobie zachce się naraz 8 :diabloti:

Alicja napisał(a):
pewnie dwójki wychodzą

[\b]

[B]a kysz!!! :angryy:

Olcia napisał(a):

trzeba by mu doczepić kulę armatnią do nóżki :evil_lol:

A moja rejonowa pediatra normalna - dziw jakiś - zgodziła się z mlimi obawami, że Tadzik może nie raczkować, a od razu zechcieć pójść w pionie i sama go postawiła na nogi. W efekcie syn mój usiluje w każdej chwili wspinać się po mnie i meblach.
Też mam zakupić kulę armatnią? :cool3:

http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/mar6.jpg

lolka75 napisał(a):
co do zabkow to moj syn najwieksza jazde mial przy trojkach... te bolaly najbardziej.

a kysz!!! :diabloti:

Posted

a dajcie spokój :( już wiem co to znaczy wrzask jak ząbki rosną :( Idze rosną teraz gdzieś z tyłu - o 2 w nocy jak się rozedrze w zupełnie innej części domu przecież to my się na równe nogi zrywamy - aż serce się rozrywa jak ona krzyczy biedna :(

Posted

A ja postanowiłam sama ugotować Tadziowi zupkę :eating:
Po pierwsze, że zbankrutowałam na słoiczkach gotowyc, a po drugie chcę, żeby zaczął się już przyzwyczajac do normalnego jedzenia - w końcu w moich mękach narodziły mu się zęby :diabloti:

Zupka była pyszna, widać? :evil_lol:

http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/mar1.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/mar2.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/mar3.jpg

A tak wygląda PIERWSZY prawdziwy obiad Tadzia :cool3:

http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/mar5.jpg

Posted

Podejmiesz mnie Magdaleno takim lekkostrawnym obiadkiem - zwłaszcza drugie danie poproszę. I nakarmisz jeszcze ?Bp złamałam palec u rączki .Picipici będziesz mogła sobie odpuścić :diabloti: