Maga100 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 [quote name='Hanna R.']Dobranoc. A ja czekam. Hanno, znów nie zdałam egzaminu na Prawdziwą Matkę, znów spożyłam i nie sił nie mam na szukanie................ [quote name='Olcia']ech zęby u nas już zakończone, ale darcie się też było a teraz etap darcia się trzymaj mnie ja idę i nie będę siedział:):) U Tadzia chodzenie nie zapowiada się w tym tysiącleciu........ :shake: [quote name='Vectra']mam pytanie :diabloti: ile dziecko ma ząbków i czy z każdym nowym wychodzącym ząbkiem tak się wydziera ? :cooldevi: a kysz, kysz, kysz :boom: [quote name='Olcia']dziecko ma zębów tyle ile dorosły:) oprócz ósemek, a wyje tylko przy dolnych i górnych jedynkach i dwójkach czyli Maga ma za jednym razem wszystkie zaliczone:) o dzieki ci, bwana, za tą nadzieję :modla: [quote name='agbar']Mowisz wrzeszczy??A wyglada tak lagodnie,tak slodko..tak niewinnie..To niemozliwe zeby on robil swojej mamie takie rzeczy... Tak wiem..przypomnisz mi moje slowa za pare miesiecy...:diabloti: już zapisałam w kalendarzu i z lubością będę ci prawić rady, że PRZEŻYJESZ :diabloti: Quote
Vectra Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Olcia napisał(a):dziecko ma zębów tyle ile dorosły:) oprócz ósemek, a wyje tylko przy dolnych i górnych jedynkach i dwójkach czyli Maga ma za jednym razem wszystkie zaliczone:) wszystko popsułaś :obrazic: Quote
Olcia Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Maga Tadzio Cię zaskoczy zobaczysz siedzi siedzi nie raczkuje i wstanie i pójdzie:) i moja droga będzie to w tym stuleciu:):). chociaż ciesz się teraz że siedzi bo łażenie za ręce nie jest czymś na co czekałam całe życie:):) Quote
Olcia Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Vectra napisał(a):wszystko popsułaś :obrazic: taka sytuacja się więcej nie powtórzy:) Quote
Justa Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/kk1.jpg :loveu: Widzę, że Tadzio już całkiem sprawnie trzyma półpion (pion siedzący się znaczy) i poduszki stały się zbędne ! Co do ząbków - nie ma takich cudownych gryzaków dla dzieci jak dla szczeniąt? Quote
Cola Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 aaaaa.....mnie czekają zęby latem :mdleje: podobno jest wtedy gorzej z tymi wrzaskami....chyba, że wywiozę syna do lasu i odbiorę jak zęby już wyjdą :evil_lol: Quote
Maga100 Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 [quote name='Justa'] Co do ząbków - nie ma takich cudownych gryzaków dla dzieci jak dla szczeniąt? ależ są! Cała masa! Tak jak żele na dziąsła i inne takie. Wszystko to jednak można sobie wsadzić w tyłek, tam może zadziała :diabloti: Dzisiaj znów był koncert :shake: W końcu zasnął utulony Ibufenem :diabloti: Nie wiem, czemu on dalej wyje, skoro wszystkie jedynki już ma :placz: [quote name='Cola']aaaaa.....mnie czekają zęby latem :mdleje: podobno jest wtedy gorzej z tymi wrzaskami....chyba, że wywiozę syna do lasu i odbiorę jak zęby już wyjdą :evil_lol: nie może być gorzej, nie wyobrażam sobie gorzej :shake: I jak wyżej napisałam - nie przygotowuj zestawu gryzaków, mrozaków ani żeli, szkoda zachodu [quote name='dbsst']jak tam mój najpiękniejszy syn bliźniak zapakuję ci w sobotę i zabierzesz ze sobą. Niech w końcu bracia będą razem :p Quote
Cola Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='Maga100']Wszystko to jednak można sobie wsadzić w tyłek, tam może zadziała :diabloti: nie może być gorzej, nie wyobrażam sobie gorzej :shake: I jak wyżej napisałam - nie przygotowuj zestawu gryzaków, mrozaków ani żeli, szkoda zachodu ad.1 do tyłka to jedynie czopki przeciwbólowe :evil_lol: ad.2 nawet przez głowę mi nie przeszło, aby kupować takie ustrojstwa :shake: $ wolę wydać na coś innego :cool3: ...ale jeśli Gerard wdał się we mnie (co wskazują na to wszelakie znaki na ziemi i niebie :diabloti:) to na ząbkowanie kupię mu drewnianą łychę :diabloti: i zatkam tym buzię - mnie podobno zatkała i ocaliła łóżeczko :evil_lol: Quote
dbsst Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 CocaCola możesz kupić drewnianą kość i z jednej strony Gerard z drugiej Jokuś ale będa foty haha Czy uwijasz się jak w ukropie droga Montano na powitanie swojego ukochanego drugiego syna Quote
Maga100 Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 [quote name='Cola'] to na ząbkowanie kupię mu drewnianą łychę :diabloti: i zatkam tym buzię - mnie podobno zatkała i ocaliła łóżeczko :evil_lol: Tadzik tez z lubością obgryza kuchenne drewniane łyżki, ale to i tak nie przeszkadza mu we wrzaskach :shake: [quote name='dbsst'] Czy uwijasz się jak w ukropie droga Montano na powitanie swojego ukochanego drugiego syna ty myślisz, że ja sprzątam? gotuję? pielę w ogródku... ee, przepraszam, odśnieżam?? :diabloti: Wprowadzisz mojego drugiego pierwsze syna to zarazków, brudu, kurzu, piachu i sierści :diabloti: Quote
Cola Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='Darianna']Cola,nie miałaś drzazg w języku? ;) hmmmm...a może to te drzazgi mnie tak zatkały?? :evil_lol: [quote name='dbsst']CocaCola możesz kupić drewnianą kość i z jednej strony Gerard z drugiej Jokuś ale będa foty haha :evil_lol: toś pojechała [quote name='Maga100']Tadzik tez z lubością obgryza kuchenne drewniane łyżki, ale to i tak nie przeszkadza mu we wrzaskach :shake: bo Tobie zachciało się naraz 4 ząbki :diabloti: Quote
Alicja Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='Maga100']ależ są! Cała masa! Tak jak żele na dziąsła i inne takie. Wszystko to jednak można sobie wsadzić w tyłek, tam może zadziała :diabloti: Dzisiaj znów był koncert :shake: W końcu zasnął utulony Ibufenem :diabloti: Nie wiem, czemu on dalej wyje, skoro wszystkie jedynki już ma :placz: pewnie dwójki wychodzą wiesz co działa na ząbkujące szczeniaki ?? zamrożona szmatka ;) może by tak na dzieckach wypróbować Quote
Olcia Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 dzięki bogu Alan już przestał się drzeć ma już górne i dolne teraz idzie górna trójka i jak na razie bez wrzasków, ale za to jest wrzask ja chcę chodzić. wczoraj byliśmy na szczepieniu i dostałam wielki opier.... że chyba pół przychodni słyszało, że Alan chodzi, na pytanie co mam zrobić jak wstaje sam i sam przy meblach idzie to nie usłyszałam nic:( Quote
Alicja Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 [quote name='Olcia']dzięki bogu Alan już przestał się drzeć ma już górne i dolne teraz idzie górna trójka i jak na razie bez wrzasków, ale za to jest wrzask ja chcę chodzić. wczoraj byliśmy na szczepieniu i dostałam wielki opier.... że chyba pół przychodni słyszało, że Alan chodzi, na pytanie co mam zrobić jak wstaje sam i sam przy meblach idzie to nie usłyszałam nic:( pierdziel te zacofane baby .... ja w wieku 10 miesięcy zapierdzielałam jak ruski samochodzik , więc myśle ze w wieku 8 miesięcy byłam na tym samym etapie co Alan ....a wychowywałam się pod czujnym okiem pediatry i lekarza ogólnego , widzieli mnie dziennie po ok. 2 godziny i nie mieli co do moich poczynań żadnych ,,ale,, zresztą ta pani pediatra potem po 26 latach miała pod opieką mojego Kubę ;) Quote
lolka75 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 co do zabkow to moj syn najwieksza jazde mial przy trojkach... te bolaly najbardziej. Jedyna pomoc wtedy to bylo tantum verde psikniete na watke i przykladane do dziasla. Tylko ze Erykowi robily sie najpierw jakby krwiaki w miejscu gdzie szedl zab:shake:. Moja babcia polecala koniaczek stosowany w ten sam sposob:roll:.... wybralam jednak tantum... wystarczy pijakow w rodzinie:diabloti: Quote
dbsst Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 i co tam dobrego u mojego ukochanego karabinu maszynowego :D Quote
Maga100 Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 kilka dni temu odpisałam wszystkim i cholerne dogo wyzionęło ducha :angryy: wściekłam się :roll: czy skończyło się już mulenie? Bo nie wiem czy powrót ma sens... :roll: Cola napisał(a):bo Tobie zachciało się naraz 4 ząbki :diabloti: mam nadzieję, że tobie zachce się naraz 8 :diabloti: Alicja napisał(a):pewnie dwójki wychodzą [\b] [B]a kysz!!! :angryy: Olcia napisał(a):wczoraj byliśmy na szczepieniu i dostałam wielki opier.... że chyba pół przychodni słyszało, że Alan chodzi, na pytanie co mam zrobić jak wstaje sam i sam przy meblach idzie to nie usłyszałam nic:( trzeba by mu doczepić kulę armatnią do nóżki :evil_lol: A moja rejonowa pediatra normalna - dziw jakiś - zgodziła się z mlimi obawami, że Tadzik może nie raczkować, a od razu zechcieć pójść w pionie i sama go postawiła na nogi. W efekcie syn mój usiluje w każdej chwili wspinać się po mnie i meblach. Też mam zakupić kulę armatnią? :cool3: http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/mar6.jpg lolka75 napisał(a):co do zabkow to moj syn najwieksza jazde mial przy trojkach... te bolaly najbardziej. a kysz!!! :diabloti: Quote
malawaszka Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 a dajcie spokój :( już wiem co to znaczy wrzask jak ząbki rosną :( Idze rosną teraz gdzieś z tyłu - o 2 w nocy jak się rozedrze w zupełnie innej części domu przecież to my się na równe nogi zrywamy - aż serce się rozrywa jak ona krzyczy biedna :( Quote
Alicja Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [FONT=Arial]ooooo ale masz zaje2biście ...:diabloti: teraz to już dowidzenia odpoczynku :evil_lol:[/FONT] Quote
Maga100 Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 A ja postanowiłam sama ugotować Tadziowi zupkę :eating: Po pierwsze, że zbankrutowałam na słoiczkach gotowyc, a po drugie chcę, żeby zaczął się już przyzwyczajac do normalnego jedzenia - w końcu w moich mękach narodziły mu się zęby :diabloti: Zupka była pyszna, widać? :evil_lol: http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/mar1.jpg http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/mar2.jpg http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/mar3.jpg A tak wygląda PIERWSZY prawdziwy obiad Tadzia :cool3: http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/mar5.jpg Quote
Hanna R. Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Podejmiesz mnie Magdaleno takim lekkostrawnym obiadkiem - zwłaszcza drugie danie poproszę. I nakarmisz jeszcze ?Bp złamałam palec u rączki .Picipici będziesz mogła sobie odpuścić :diabloti: Quote
Darianna Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Czy coś z tego jedzenia wylądowało w Tadziowym brzuszku, czy wszystko na ubranku, meblach i podłodze? ;) Quote
Recommended Posts