Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 14.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maga100

4060

• Alicja

1875

• dbsst

1334

• malawaszka

1052

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
SAMA przyjadę :grins: jakoś zniosę te pomarańczowe...

w pomarańczowym ci będzie do twarzy :loveu:
ale masz rację, przyjedź sama, jak pamietasz, łóżko jest wąskie :shake:

malawaszka napisał(a):

niecałe 0,5 litra mleka to 0,4 albo może 0,3 lub 0,45????? :mdleje: rozumiem, ze to się ma zagotować, ale nie przypalić tak??? :lol: :splat:

Jezuniuniu, trzymaj mnie, daj mi siłę, daj mi cierpliwość, cóżem ja biedna uczyniła? :placz:
Ja wlewam niecałe 0,5 litra.... nie mierzyłam dokładnie :diabloti: NIECAŁE :diabloti:
Tak, ma się lekko zagotować, co możesz również zinterpretować jako podgrzać :wallbash:
i tak, możesz mieszać ciepłe mleko, kawę też :mdleje:
i żeby sprawdzić czy dobre odczekaj KILKA GODZIN. Jak spróbujesz od razu, to będzie wstretne :diabloti:
Potem też można dolac wódy czy czegoś. HELP.

Olcia napisał(a):
ech i nie zapomnijcie wypić mojego zdrówka bo mi nic innego nie pozostaje jak iść spać o 22:(

a czemuż, czemuż? :glaszcze:

Posted

bo wszyscy gdzieś idą szaleć będą, a ja co doopa, to se chociaż wcześniej spać pójdę, wogóle dzisiaj mam mega doła już dawno takiego nie miałam:( to się pożaliłam

Posted

Maga100 napisał(a):
hahah, czy wszystkie moje zaprzyjaźnione galerie będą się zapijać likierem? :evil_lol:
oprócz tych wzdętych :diabloti:

:placz::placz::placz: mi zostaje kawa z mlekiem :roll:

Posted

Maga100 napisał(a):
hahah, czy wszystkie moje zaprzyjaźnione galerie będą się zapijać likierem? :evil_lol:
oprócz tych wzdętych :diabloti:

i dopijać będą w sobotę w zaprzyjaźnionych domach ;)bo jak coś sie uchowa to wioze do Klockowej

TZ mi podarował szpyrola ;)

Posted

Olcia napisał(a):
bo wszyscy gdzieś idą szaleć będą, a ja co doopa, to se chociaż wcześniej spać pójdę, wogóle dzisiaj mam mega doła już dawno takiego nie miałam:( to się pożaliłam

a babcia nie zostanie z wnusiem? :glaszcze:
A doł.... Dół jest dołem. Przyszedł i pójdzie :glaszcze:

Alicja napisał(a):

TZ mi podarował szpyrola ;)

że możesz po warszawsku? :diabloti:

Posted

Maga100 napisał(a):
a babcia nie zostanie z wnusiem? :glaszcze:
A doł.... Dół jest dołem. Przyszedł i pójdzie :glaszcze:

że możesz po warszawsku? :diabloti:

spirytus :grins:

Posted

Maga100 napisał(a):
tylko pamietaj, Alicjo, że to ma być LIKIER KAWOWY, a nie spiryt o ledwie wyczuwalnej nutce kawy :diabloti:

oczywiście , ze pamiętam ;) będzie dyskretny posmak .....alkoholu ;)

Posted

Alicja napisał(a):

oczywiście , ze pamiętam ;) będzie dyskretny posmak .....alkoholu ;)

Alicjo przepraszam, ale jakoś pierwszy raz od tylu lat poprostu ci nie wierze:):)

Posted

Olcia napisał(a):
debe dlaczego jak ty odpowiadasz na posta to przychodzą mi 3 powiadomienia na maila na raz i tylko z tobą tak jest

bo jestem zajebista :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

dbsst napisał(a):
bo jestem zajebista :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

szkoda że nie mam nadal emotek:), to w takim razie dziękuję , że nie dasz o sobie zapomnieć:)

Posted

dbsst napisał(a):
czy ty Magdo W. tak szykujesz się na przyjazd Vectry, że cie nie ma nigdzie- chyba zaczynam czuć lęk przed odrzuceniem hahahahhahahahhahaha

:evil_lol:

a ja chyba zepsułam likier :mdleje: za krótko miksowałam? na dnie zostało takie gęstsze.... :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
:evil_lol:

a ja chyba zepsułam likier :mdleje: za krótko miksowałam? na dnie zostało takie gęstsze.... :roll:

nie zepsułaś musisz tylko dłuzej miksować i zgarnąć to z dna. Tego likieru NIE DA się zepsuć. Jak przepis ja robiłam i wyszedł to znaczy, że to przepis posty jak wiązanie butów. Zapamiętaj :diabloti:

Magdo W. czy Vectra aż tyle je i pije, że ty ciagle stale i wciąż przy garach :crazyeye:

Posted

malawaszka napisał(a):

Możesz to samo gęste zmiksować jeszcze raz (utrzeć że tak powiem) i potem dolać do reszty. Możesz tez wylać do zlewu. Ja raz właśnie nie dodałam i trunek był płynniejszy i też dobry.
Mamuniu, ratuj mnie przed nią :placz:

dbsst napisał(a):

Magdo W. czy Vectra aż tyle je i pije, że ty ciagle stale i wciąż przy garach :crazyeye:

o tej godzinie to my z Tadzikiem jeszcze śpimy :roll:
a wczoraj padłam
:shake:

Posted

dbsst napisał(a):
nie zepsułaś musisz tylko dłuzej miksować i zgarnąć to z dna. Tego likieru NIE DA się zepsuć. Jak przepis ja robiłam i wyszedł to znaczy, że to przepis posty jak wiązanie butów. Zapamiętaj :diabloti:

poka jak wiążesz buty ;)

Magdo jak idą przygotowania ;)

aha ....debe kazała mi dodać szpyrola :grins:

Posted

no przzecie ja wyraźnie pisałam, że ja robię na wódce, bo nie lubię mocnych, a że Debe robi na spirycie i to od razu na pół litra, to akurat chyba nikogo nie dziwi? :roll:
Przecież ona nawet spirytus zakupiony do jaśkowego pępka zużyła i musiałam na gwałt jej kupować i wieźć :diabloti:

Jakie przygotowania? :diabloti:
W domu syf, nic nie jesr zrobione, kupione, przygotowane.
Mam niemoc :placz:
A wiem, ze Vectra już kręci loka, a jej sylwestrowa kreacja w różowe cekiny wisi przygotowana w holu :shake: