malawaszka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 fuj chyba już nigdy nie tknę bigosu :shock: aż mnie zemdliło - ale nie nie - nie jestem w ciązy :lol: Quote
dbsst Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 malawaszka napisał(a):fuj chyba już nigdy nie tknę bigosu :shock: aż mnie zemdliło - ale nie nie - nie jestem w ciązy :lol: tego nie wiesz w końcu boli cię głowa po upojnej nocy :roll::diabloti: Quote
Olcia Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 malawaszka napisał(a):fuj chyba już nigdy nie tknę bigosu :shock: aż mnie zemdliło - ale nie nie - nie jestem w ciązy :lol: oj tam nie tkniesz wystarczy dobrze widelcem w garze grzebać i wyciągać samą kapustę fakt zajmuje to torchę czasu ale warto:) Quote
Alicja Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 bigos napisał(a):nie no żyły i ścięgna Bigos ma, ale nigdy nie grzebię w nim widelcem hahahah [FONT=Arial] bosh ...biedny Bigosik .... grzebać mu widelcem by chciały :shake:[/FONT][FONT=Arial]dopsz że pańcia nie dała[/FONT] [FONT=Arial]witaj Sis xero duo [/FONT] Quote
bigos Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 nie zezwalam na grzebanie w Bigosie widelcem :mad:co to to nie:lmaa::x Quote
Vectra Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 tylko napiszę , żeby nikt nie liczył na żyłki , ścięgna , tłuszczyk w bigosie ... bo Emilka też musi coś jeść , a Franciszek musi za coś Emilke nie lubić :diabloti: Quote
dbsst Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Alicja napisał(a):[FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]witaj Sis xero duo [/FONT] to ja myślała, ze ja tylko ja i ja a tu i ona też :placz: Quote
Alicja Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 dbsst napisał(a):to ja myślała, ze ja tylko ja i ja a tu i ona też :placz: [FONT=Arial]xero duo to ty :diabloti: z Jaśkiem w odwłoku [/FONT] Quote
dbsst Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Alicja napisał(a):[FONT=Arial]xero duo to ty :diabloti: z Jaśkiem w odwłoku [/FONT] ufffffffffffffff to ja ja ja to on siedzi w odwłoku ---------------------dlatego mnie tak ciśnie a ja myślałam, że to hemoroidy :evil_lol: Quote
Alicja Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 dbsst napisał(a):ufffffffffffffff to ja ja ja to on siedzi w odwłoku ---------------------dlatego mnie tak ciśnie a ja myślałam, że to hemoroidy :evil_lol: gmera se tam palcem :diabloti: Quote
dbsst Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Alicja napisał(a):gmera se tam palcem :diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: to gmeracz :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 poszłaś z Debe do kina :hmmmm: albo robisz nalewkę ?? Quote
Vectra Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Alicja napisał(a):poszłaś z Debe do kina :hmmmm: albo robisz nalewkę ?? pojechała po fajerwerki dla mnie , bo ja kocham fajerwerki :evil_lol: wezmę kamere ... będę nagrywać i będziemy oglądać haahahahaha Quote
Alicja Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Vectra napisał(a):pojechała po fajerwerki dla mnie , bo ja kocham fajerwerki :evil_lol: wezmę kamere ... będę nagrywać i będziemy oglądać haahahahaha i wrzucicie na youtube dla nas :grins: Quote
Vectra Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Alicja napisał(a): i wrzucicie na youtube dla nas :grins: naturalnie , będziemy wszyscy tu zebrani podziwiać - już doczekać się nie mogę , aż mam wypieki na twarzy idę na wódkę w związku z tym , co by mi czas szybciej poleciał :evil_lol: Quote
Alicja Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Vectra napisał(a):naturalnie , będziemy wszyscy tu zebrani podziwiać - już doczekać się nie mogę , aż mam wypieki na twarzy idę na wódkę w związku z tym , co by mi czas szybciej poleciał :evil_lol: a ja wypiłam piwo i wcale mi szybciej nie leci tylko więcej leje :diabloti: Quote
Maga100 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 cały dzień spędziłam z Tadeuszem poza domem :mdleje: padam na ryj :placz: A Tadzik przed chwila dostal histerii, taki był zmęczony, poszedł spać spazmując. Na szczęście jak dotarło, ze jest już w swoim łóżeczku, to przymknął swe usteczka :diabloti: Po kim on ma taki wrzask? :angryy:Normalnie nie słyszałam co mówi do mnie A., stojąc obok :shake: Vectruniu, my love, nie mam sily sprzątać z okazji twojego przybycia jutro, postaram się zrobić jeszcze dzisiaj napój alkoholowy, ale nie wiem czy dam radę :mdleje:, najwyżej dopiero jutro zrobię, padam, padam, padam, Tadeusz mnie wykończyl :placz::placz::placz: Quote
malawaszka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Magda zanim padniesz to błagam napisz mi jak gotować to mleko skondensowane :lol: na dużym czy małym ogniu? skąd będę wiedziała, że już jest dobre jak zapomniałam zerknąć na zegarek jak wstawiałam na gaz :shock: Quote
Maga100 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 malawaszka napisał(a):Magda zanim padniesz to błagam napisz mi jak gotować to mleko skondensowane :lol: na dużym czy małym ogniu? skąd będę wiedziała, że już jest dobre jak zapomniałam zerknąć na zegarek jak wstawiałam na gaz :shock: jeżeli nie spojrzałaś na zegarek :shake: to nie wiem jak masz sprawdzić czy już dobre :shake: Chociaż orientacyjnie nie wiesz? :mdleje: Ma być ok. 3h, może być 2,5 , może być 3,5. Gotuję na średnim ogniu, oczywiście przez 3h woda by wyparowała sto razy, więc co jakiś czas dolewam (wrzątek z czajnika, nie zimną z kranu :diabloti:) Boszsz, po co ja ci dałam ten przepis...! :roll::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Vectra Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Waszka , nie chcwal się że masz gaz :evil_lol: gotujesz jak makaron ;) czyli do zagotowania się wody - duży gaz , potem przykręcasz - pamiętaj o dolewaniu wody ... nie da się sprawdzić czy już gotowe , gdyż puszki metalowe , nie są przezroczyste :diabloti: Magdusiu , Ty moja toffana - wybaczę Ci bałagan .. nie wybaczę braku mleka , kawy i wódki :cooldevi: Quote
malawaszka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Maga100 napisał(a):jeżeli nie spojrzałaś na zegarek :shake: to nie wiem jak masz sprawdzić czy już dobre :shake: Chociaż orientacyjnie nie wiesz? :mdleje: Ma być ok. 3h, może być 2,5 , może być 3,5. Gotuję na średnim ogniu, oczywiście przez 3h woda by wyparowała sto razy, więc co jakiś czas dolewam (wrzątek z czajnika, nie zimną z kranu :diabloti:) Boszsz, po co ja ci dałam ten przepis...! :roll::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: no :roll: tak mniej więcej to wiem :lol: dolałam wody póki co raz - zimnej :roflt: a gaz mam owszem - w butli :grins: a swoją drogą to wolałabym przyjechać do Was jutro - mogę??? :grins: co tam jeszcze niedobrego szykujecie? bo mnie pomysłów brak a znając zycie nie zrobię nic bo do jutra do 23 w kuchni będzie rozpiździel... Quote
Vectra Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 malawaszka napisał(a):no :roll: tak mniej więcej to wiem :lol: dolałam wody póki co raz - zimnej :roflt: a gaz mam owszem - w butli :grins: gara nie przypal hahahaha , bo do tego masz talent :evil_lol: no w butli gaz fajna sprawa , w razie coś , można zabrać ze sobą .. Quote
Maga100 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 malawaszka napisał(a):no :roll: tak mniej więcej to wiem :lol: dolałam wody póki co raz - zimnej :roflt: a gaz mam owszem - w butli :grins: Boszsz, skąd ja wiedziałam, że mam ci napisac, że dolać wrzątku, no skąd, skąd, skąd :wallbash: malawaszka napisał(a): a swoją drogą to wolałabym przyjechać do Was jutro - mogę??? :grins: co tam jeszcze niedobrego szykujecie? bo mnie pomysłów brak a znając zycie nie zrobię nic bo do jutra do 23 w kuchni będzie rozpiździel... Vectrunia przyniesie smakołyki jakieś pyszne :eating: ja robię alkohol - na szczęście puszki już ugotowane i jak jutro hrabia Tadeusz I pozwoli to zrobię jakąś pyszną sałatkę :eating: Waszeniu, pakuj swojego remontowego, twój pokój czeka w niezmienionym wyglądzie :evil_lol: ach nie, są pomarańczowe zasłonki :grins: Vectra napisał(a): Magdusiu , Ty moja toffana - wybaczę Ci bałagan .. nie wybaczę braku mleka , kawy i wódki :cooldevi: kawa jest, mleko będzie jak nie zapomnę, wódka jest, ale będzie rozpuszczona w likierze :p I piweczko jakieś zakupię mniam Acha, jest jeszcze Bebilon Pepti i słoiczki z indyczą papką, jeżeli będziesz zainteresowana :diabloti: Quote
malawaszka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 SAMA przyjadę :grins: jakoś zniosę te pomarańczowe... niecałe 0,5 litra mleka to 0,4 albo może 0,3 lub 0,45????? :mdleje: rozumiem, ze to się ma zagotować, ale nie przypalić tak??? :lol: :splat: już niedługo będę bogata i wynajmę gosposie i nie będę musiała sama takich mało istotnych rzeczy wykonywać - jestem zdecydowanie stworzona do wyższych celów :shock: Quote
Recommended Posts