Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wasiu, wszystko będzie dobrze, kiedyś ci się uda :diabloti:

czniać

dopuszczalne w grach
forma podstawowa:
czniać (EHIejkv) +1
potocznie: lekceważyć kogoś lub coś; trzniać

za Słow.Jęz. Pol.

• Replies 14.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maga100

4060

• Alicja

1875

• dbsst

1334

• malawaszka

1052

Top Posters In This Topic

Posted

a ja myślalam, ze tylko po ciąży i po przebywaniu z niemowlęciem 24/7 mózg się obkurcza :shake:

Czniać wg Magdaleny W. oznacza - MIEĆ W DUPIE
:diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Maga100']jeszcze 2 dni temu nie bardzo miał siłę trzymać glowę leżąc na brzuchuO dzięki ci, dobra matko, za wyjaśnienie :roflt:
W życiu nie zajdę w ciążę, tylu rzeczy musiałabym się nauczyć :crazyeye: Tzn. poza podstawową, dzieci robić umiem :evil_lol:

[quote name='malawaszka']no dobra.. od ładnych kilku godzin piszę mgr :diabloti:
Ooooo, nie obroniłaś się jeszcze? :diabloti:

Posted

[quote name='malawaszka']aaaaaaaaa przecież to oczywiste :p

no przecież żesz, że oczywiste :cool1:

[quote name='asher']O dzięki ci, dobra matko, za wyjaśnienie :roflt:
W życiu nie zajdę w ciążę, tylu rzeczy musiałabym się nauczyć :crazyeye: Tzn. poza podstawową, dzieci robić umiem :evil_lol:

ale to jest nauka poprzez doświadczenie, próby, błędy i działanie po omacku :evil_lol:
Jeżeli myślisz, że ja przedtem siedziałam obłożona poradnikami i gazetami dla młodych mamuniek, to znaczy, ze w ogóle, w ogóle mnie nie znasz :diabloti:

Posted

[quote name='Maga100']Jeżeli myślisz, że ja przedtem siedziałam obłożona poradnikami i gazetami dla młodych mamuniek, to znaczy, ze w ogóle, w ogóle mnie nie znasz :diabloti:No widzisz, a ja wolałabym wiedzieć w co się pakuję :diabloti: Choćby po to, żeby w panice nie lecieć z noworodkiem do lekarza, bo pewnie ciężko chory, skoro głowy nie ma siły unieść :evil_lol:

Leon sybaryta :lol:

Posted

[quote name='Maga100']
Jeżeli myślisz, że ja przedtem siedziałam obłożona poradnikami i gazetami dla młodych mamuniek, to znaczy, ze w ogóle, w ogóle mnie nie znasz :diabloti:

ta jasne a od kogo mam książki: geniusz w miesiąc, naucz dziecko siadać, co zrobić jak nie śpi, najlepszy przyjaciel matki karny jeżyk :cool3::diabloti:
powiem tak biblioteka narodowa przy Magdy W. zbiorach świeci pustkami hahahha

witam cie o moja kochana :diabloti:

Posted

[quote name='asher']No widzisz, a ja wolałabym wiedzieć w co się pakuję :diabloti: Choćby po to, żeby w panice nie lecieć z noworodkiem do lekarza, bo pewnie ciężko chory, skoro głowy nie ma siły unieść :evil_lol:

muszę przyznać, że ja mam tę przewagę, że Dariusz - mąż mamy mojej - czyli mój jakby ojczym? - jest czynnym pediatrą :p
A poza tym wszystkie moje koleżanki mają małe dzieci :cool1:
Lub są w ciąży :cool1:
Więc siłą rzeczy.... :cool1:

[quote name='dbsst']ta jasne a od kogo mam książki: geniusz w miesiąc, naucz dziecko siadać, co zrobić jak nie śpi, najlepszy przyjaciel matki karny jeżyk :cool3::diabloti:

i dlatego te książki są u ciebie, bo ich POTRZEBUJESZ :diabloti:
Ja nie. Tadeusz jest geniuszem z genów :p

Posted

[quote name='Maga100']
i dlatego te książki są u ciebie, bo ich POTRZEBUJESZ :diabloti:
Ja nie. Tadeusz jest geniuszem z genów :p
genialnie to naśladuje wieloryba :evil_lol:

Posted

[quote name='dbsst']ta jasne a od kogo mam książki: geniusz w miesiąc, naucz dziecko siadać, co zrobić jak nie śpi, najlepszy przyjaciel matki karny jeżyk :cool3::diabloti:

witam cie o moja kochana :diabloti:
[FONT=Arial]
:roflt:
a o klikaniu w miske zapomniałaś :diabloti::evil_lol:

Kurde ja tam forów dziecięcych nie mialam bo i skąd ....mialam przyznaje jakieś książki .... :roll:...ale coś Kuba nie chcial jak w ksiażkach jeść , spać ...itp:diabloti::evil_lol:

piękni i chyba podobni ;)
http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/b17.jpg
[/FONT]

Posted

[quote name='dbsst']genialnie to naśladuje wieloryba :evil_lol:

znaczy, że ciebie? :evil_lol:

[quote name='Alicja']

[FONT=Arial]Kurde ja tam forów dziecięcych nie mialam bo i skąd ....[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

i żałuj, Alicjo, żałuj. Jestem właśnie świeżo po tej fascynującej lekturze i :
1. tyłek dziecka należy myć przegotowaną wodą i wacikami :crazyeye:
2. zanim dziecko zacznie pełzać należy zakupić wodny odkurzać samobieżny oraz UWAGA mop parujący :crazyeye:
3. podłogi nie należy myć chemikaliami, ale specjalnym wywarem z orzechów :roll:

:stupid: :stupid:
[quote name='Alicja']
[FONT=Arial]piękni i chyba podobni ;)[/FONT]
[FONT=Arial]http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/b17.jpg[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

no proszę cię, ja nie mam takiej pucuowatej gemby :cool1:

Posted

ja narazie przypominam apetyczna foczkę :cool1:
nie wiem co w tym śmiesznego u nas w domu będę parowała, orzechowała podłogi a Jan będzie mieć pupsko myte krystalicznie czyta wodą z gór :cool1:

Posted

[quote name='Maga100']znaczy, że ciebie? :evil_lol:

i żałuj, Alicjo, żałuj. Jestem właśnie świeżo po tej fascynującej lekturze i :
1. tyłek dziecka należy myć przegotowaną wodą i wacikami :crazyeye:
2. zanim dziecko zacznie pełzać należy zakupić wodny odkurzać samobieżny oraz UWAGA mop parujący :crazyeye:
3. podłogi nie należy myć chemikaliami, ale specjalnym wywarem z orzechów :roll:

:stupid:

[FONT=Arial]kurde :placz::placz::placz:a ja nie myłam dziecku wacikami .....miałam takie ligninki :placz:[/FONT]
[FONT=Arial]
no taaaaaaa....... a czy na okoliczność odwiedzin Grosi czy innego szkraba to ja też powinnam zaopatrzeć się w ten parowóz albo orzechówkę
:stupid:

aaaaa orzechówkę mam ...na spirytusie ...odkazi jak nic :diabloti::evil_lol:
[/FONT]

no proszę cię, ja nie mam takiej pucuowatej gemby :cool1:

[FONT=Arial]eeeee no .....nie :grins:[/FONT]

Posted

[quote name='Hanna R.']Madziu, masz śliczną , NIE PUCUŁOWATĄ GĘBĘ :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

przybyłaś i zamet siejesz w mej głowie :cool1:
A te belzebubki co oznaczają? :cool1:

A do reszty: ja nie wiem czemu kpicie :cool1: Vectrunia już mi wyszukała na Allegro wszystkie potrzebne akcesoria i przystępuję do zakupu. Przede wszystkim hurtowa ilość wacików. Woda w wiadrze już się gotuje. A wywarem z orzechów będę myła nie tylko podłogi (co dwie godziny!), ale też będę w nim prała ubranka. :p