Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maga, dyby się tak zdażyło, że Leon będzie robił krwią, nawet dużo, to nie denerwuj się absolutnie. Podobno panuje w W-wie taki wirus. Moje wszystkie psy pochorowały się przed samymi świętami i chociaż wyrwały z kieszeni kilkaset złotych(te stare jeszcze prześwietlałam), to po antybiotyku minęło pięknie, Dietka musi być, ale własciwie pies się na drui dzień dobrze czuje i apetyt wraca.

• Replies 14.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maga100

4060

• Alicja

1875

• dbsst

1334

• malawaszka

1052

Top Posters In This Topic

Posted

Sabina1 napisał(a):
Maga, dyby się tak zdażyło, że Leon będzie robił krwią, nawet dużo, to nie denerwuj się absolutnie. .

o dokładnie, leon wymiotował krwią :shake:
wróciliśmy od weta, przy okazji zabrałam koty przy pomocy Debe :p
Leon miał prześwietlenie (czy nie ma ciała obcego) i kroplówkę, biedaczek :-( I antybiotyk oczywiscie
Leży teraz taki smutny i tęsknym okiem patrzy na miskę :placz: :placz:

dbsst napisał(a):
osobiscie się zakochałam w Peli konfaceli :loveu: :loveu:

hahaha, bo jest taka sama nienormalna jak ty :eviltong:

Posted

Szpila dostała szału jak wyszliście :cool1:
piszczała i latała jakby ktos jej kochanego zabrał :shake:

teraz spi i marzy ;)

chiałam zauważyc ze jaka pani takie koty

TE KRWAWE BESTIE chciały mi zjeśc Szpileczke naszczescie ta sie nie dała i uciekła susem yorka na moje kolana :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

powiem Wam że Leona miał dziś druga głowe na grzbiecie :cool3:

Posted

dbsst napisał(a):

TE KRWAWE BESTIE chciały mi zjeśc Szpileczke naszczescie ta sie nie dała i uciekła susem yorka na moje kolana :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

tak, muszę to powiedzieć: Szpila jest wyjatkowo bojowo-obronna. Z takim psem nic nie jest straszne, bo ona niczego się nie boi :evil_lol:

a biedny Leon śpi przy misce :placz: :placz: :placz:

Posted

Bidak warczy na koty, jak te przychodzą do kuchni. Chyba coś mu się poprzestawiało z tego głodu :shake:
w efekcie głodna jestem i ja, bo nie mogę nic jeść, jak on się TAK patrzy :placz: :placz:

Posted

dbsst napisał(a):
ja poproszę zdjęcia Palci felci portreciki i w ruchu :loveu:

i co jeszcze :cool1:

nie da się :cool1: w ruchu to niemożliwe, zanim zrobię pstryk, to już w kadrze pusto :cool1:

kurcze, Leon cały czas śpi, martwię się i denerwuję :placz:

Posted

Maga100 napisał(a):
i co jeszcze :cool1:

nie da się :cool1: w ruchu to niemożliwe, zanim zrobię pstryk, to już w kadrze pusto :cool1:

kurcze, Leon cały czas śpi, martwię się i denerwuję :placz:

Magdziu a czy on miał robiony test na bebeszke? Bo wiesz że w W-wie i okolicy bebeszka teraz panuje.... psy znajomych stamtąd są na leczeniu. Jeden od Wigilii a drugi dzisiaj zdiagnozowany - bebeszejoza ....

Posted

Maga , Leon będzie spał bo jest osłabiony ...a pewno dostał przeciwbólowe i przeciwzapalne leki to też działa na sen ...
kurcze jaka gadzina się do was przyplątała ...byłaby normalna zima z mrozem to pozbijałoby zarazki ....Ozzy też co kilka dni łapie jakąś sraczkę:oops:....

Posted

Maga100 napisał(a):
Pysiu, nie strasz :shake:
Wiem o szalejacych kleszczach, pilnuję, aby Leon był na bieżąco zabezpieczany. Ale najważniejsze, że nie ma temperatury.

Magda ja nie straszę ale test na bebeszke jest najprostszym i najtańszym testem więc w takich wypadkach dla świętego spokoju warto go zrobić.
U nas na szczęście bebeszkie nie ma ...na razie .....Ale jeden mój synuś przeszedł we wrześniu ją :angryy: Na szczęście szybko zdiagnozowana nie zostawiła żadnych śladów !!

Alicjarydzewska napisał(a):
Maga , Leon będzie spał bo jest osłabiony ...a pewno dostał przeciwbólowe i przeciwzapalne leki to też działa na sen ...
kurcze jaka gadzina się do was przyplątała ...byłaby normalna zima z mrozem to pozbijałoby zarazki ....Ozzy też co kilka dni łapie jakąś sraczkę:oops:....

Ojejku te nasze psy....Szelma uszko a Ci sraczki :placz:

Posted

Maga100 napisał(a):
Pysiu, nie strasz :shake:
Wiem o szalejacych kleszczach, pilnuję, aby Leon był na bieżąco zabezpieczany. Ale najważniejsze, że nie ma temperatury.

Z mojego doświadczeniw wynika, że temperatury wcale nie musi mieć. Chociaż niby się mówi, że temp. przy babeszi bardzo wysoka to taka zwyżka jets krótkotrwała, potem opada...

Ale te wymioty mi nie pasują...

Imizol można dla świętego spokoju podać (czasem się go daje zapobiegawczo - działa ok 2 tygodnie, można przy dużej inwazyjności kleszczy podać go zamiast lub z jeszcze lepiej frontlinem nie szkodzi, a wręcz pomaga.)

A jak jego stan? Poproawia się, pogarsza, czy nie zmienia?

Posted

dziekuje wam wszystkim, to jest takie fajne móc tutaj się wyżalić na chore zwierzę i tyle słów pocieszenie i porad :p
Leon nawarczał nawet na mnie, jak mu macałam brzuch :shake:
ale to było pare godzin temu, teraz już chyba OK. Zrobiłam mu zastrzyk, wrócił TZ i leon skakał z radości i biegał po ogródku. Nawet szczekał na niewidzialne coś :evil_lol:
Wciąż dużo leży i śpi, ale więcej się rusza i łazi. No i kupę zrobił normalną :multi: Bo wczoraj była biegunka :shake:
Mimo wszystko wciąż go obserwuje i się martwię.
Pocieszam się tym, że pije wodę i nie wymiotuje.

Posted

Maga100 napisał(a):
dziekuje wam wszystkim, to jest takie fajne móc tutaj się wyżalić na chore zwierzę i tyle słów pocieszenie i porad :p
Leon nawarczał nawet na mnie, jak mu macałam brzuch :shake:
ale to było pare godzin temu, teraz już chyba OK. Zrobiłam mu zastrzyk, wrócił TZ i leon skakał z radości i biegał po ogródku. Nawet szczekał na niewidzialne coś :evil_lol:
Wciąż dużo leży i śpi, ale więcej się rusza i łazi. No i kupę zrobił normalną :multi: Bo wczoraj była biegunka :shake:
Mimo wszystko wciąż go obserwuje i się martwię.
Pocieszam się tym, że pije wodę i nie wymiotuje.

Magda mogłabym Cię pocieszać ale sama sobie radę dasz :eviltong: A ja strasznie się cieszę ze Leon lepiej się czuje :multi::multi::multi: Bo bardzo przykro czytać ze jakiś zwierzak chory :placz: