agabass Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 kominek będzie wypasiony a Tezio zdolny chłopak Quote
Ka-ka Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2516352#post2516352 :oops: przepraszam Maga, że zaśmiecam galerię :oops: ale to bardzo pilna i ważna sprawa, więc próbuję, gdzie mogę P.S. to kiedy parapetówka :p pod nowym płotem :evil_lol: Quote
Pysia Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Ka-ka'] P.S. to kiedy parapetówka :p pod nowym płotem :evil_lol: Buahahahahahahahahah:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Maga100']a pewnie, że będzie kotecek :loveu: oglądaliśmy kominki w marketach, ale tam sama tandeta gipsowa imitująca piaskowiec czy inne, więc kominek nam zbudują z prawdziwego kamienia :p jeszcze nie zaplanowałam z czego zapłacę :cool1: nie przewidziałam na to budżetu, ale co tam :grins: :multi: a Lełon lubi kotecki??? :razz: hihihi to tak jak ja z kominkiem :evil_lol: Quote
Alicja Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 :multi::multi::multi:Maga będzie mieć kotecka Quote
Maga100 Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 [quote name='malawaszka']:multi: a Lełon lubi kotecki??? :razz: on nie zna takich zwierzów :cool1: to pozna :p Quote
olcha Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Co do babeszii to właśnie dlatego jest taka niebezpieczna bo właściciele bagatelizują objawy (pies jest osowiały, nie je co przecież czasem się zdarza nie?) :-( Często do lecznicy trafiają już psy strasznie żółte (skóra, błony śluzowe) :-( wtedy marne szanse na wylecznie - chyba, że szybkie przetoczenie krwi ale i tak nerki już mogą nie pracować :-( . Pies zaczyna gorączkować (w późniejszym etapie gorączka spada), nie chce jeść, ma bardzo gęstą ślinę (to wynika z moich obserwacji :hmmmm:), często też ma przyspieszony oddech (pierwotniak z śliny kleszcza uszkadza erytrocyty jak wiadomo niezbędne do oddychania) Pierwszy etap uszkodzenia erytrocytów to anemia - czyli bł. śluzowe perłowo białe. Potem dopiero żółte. Leon miałby już objawy (choroba rozwija się do tygodnia od wyjęcia kleszcza, a pies umiera już po nawet 48-72h od wystąpienia pierwszych objawów :shock: ). Aha no i oczywiście krew w moczu ale to się widzi najpóźniej (chyba, że choroba dopada szczeniaka, który jeszcze siura w domu - mocz najpierw ciemno żółty, potem brązowawy nawet do koloru coli). Dlatego na naszych terenach tak ważne jest podawanie co miesiąc! frontline. p.s. Cudny kominek. Moje marzenie :loveu: Ale masz utalentowanego TZta :cool3: Quote
Vectra Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Maga100']on nie zna takich zwierzów :cool1: to pozna :p chcesz pożycze ci Ivanka co by się Lełoś oswoił z kotecjami :cool3: Ivan ma silny instynkt samobojczy więc napewno się nada :diabloti: i uparte bydle i ambitne - nadal stara się zaprzyjażnić z Kano mimo że ten go już kilkanście razy miał w paszczy :evil_lol: mój kotecek tak bardzo lubi pieseczki :loveu: nawet te które go nienawidzą :cool1: Quote
Maga100 Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 [quote name='olcha'] Pies zaczyna gorączkować (w późniejszym etapie gorączka spada), nie chce jeść, ma bardzo gęstą ślinę (to wynika z moich obserwacji :hmmmm:), często też ma przyspieszony oddech (pierwotniak z śliny kleszcza uszkadza erytrocyty jak wiadomo niezbędne do oddychania) Pierwszy etap uszkodzenia erytrocytów to anemia - czyli bł. śluzowe perłowo białe. Potem dopiero żółte. Leon miałby już objawy (choroba rozwija się do tygodnia od wyjęcia kleszcza, a pies umiera już po nawet 48-72h od wystąpienia pierwszych objawów :shock: ). Aha no i oczywiście krew w moczu ale to się widzi najpóźniej (chyba, że choroba dopada szczeniaka, który jeszcze siura w domu - mocz najpierw ciemno żółty, potem brązowawy nawet do koloru coli). Dlatego na naszych terenach tak ważne jest podawanie co miesiąc! frontline. ojej, Olcha, dzięki, dzieki :modla: To chyba mogę odetchnąć, Leon radosny jak zwykle, je jak zwykle, wszytsko jak zwykle :p I już wiem, ze przez cały rok bedzie zabezpieczony, juz tego nie zaniedbam :shake: [quote name='olcha'] p.s. Cudny kominek. Moje marzenie :loveu: Ale masz utalentowanego TZta :cool3: zobaczymy, co projekt bedzie miał wspólnego z rzeczywistością...... a TZ ma pewne zdolności manualne, szczegolnie są przydatne przy pracach naprawczych auta i domu :evil_lol: [quote name='Vectra']chcesz pożycze ci Ivanka co by się Lełoś oswoił z kotecjami :cool3: Leoś bedzie miał swojego Ivanka :diabloti: I musi być dla niego miły :p Ivanek będzie malutki, więc Leonów nie będzie się bał :p Quote
Vectra Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 a kto powiedział że Ivanek boi się psów :hmmmm: to niezniszczalny zwierz jest :diabloti: :diabloti: :diabloti: atom nie ruszy tego wredoty Quote
Pysia Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Ja Ci mogę pozyczyć Szelmy :diabloti: Ona pokaże Leonowi jak się kocha kotki :cool1: Quote
Pysia Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Witaj Madziu :loveu: Dzisiaj mam dzień dobroci dla zwierząt i Ci dokuczac nie bede :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Vectra Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 jak siostrzenico :crazyeye::crazyeye: przeca Maga to moja prababka :razz: Quote
Maga100 Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 Droga ciociu Alicjo :p :loveu: A moja ekipa remontowa została dzisiaj poinformowana, ze chcę się przeprowadzić na Święta.... :roll: ciekawe.... :roll: Quote
Maga100 Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 [quote name='Vectra']jak siostrzenico :crazyeye::crazyeye: przeca Maga to moja prababka :razz: to już niekatualne, bo zaistniały inne okoliczności :evil_lol: Quote
Alicja Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='Maga100']Droga ciociu Alicjo :p :loveu: A moja ekipa remontowa została dzisiaj poinformowana, ze chcę się przeprowadzić na Święta.... :roll: ciekawe.... :roll: :pcieszkamy że zdążymy do Was na wigilijną kolację ;)w rodzinnym gronie:razz: Quote
Maga100 Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:pcieszkamy że zdążymy do Was na wigilijną kolację ;)w rodzinnym gronie:razz: szczerze, to wątpię, aby zdążyli :cool1: Problem polega jednak na tym, ze Debe szykuje się do mnie na Sylwestra :evil_lol: :evil_lol: Quote
Alicja Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='Maga100']szczerze, to wątpię, aby zdążyli :cool1: Problem polega jednak na tym, ze Debe szykuje się do mnie na Sylwestra :evil_lol: :evil_lol: Debe czyli Twoja Matka:p No cóż wątpisz w ekipę :cool3:...pomożemy:evil_lol: Quote
Vectra Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 siostrzyczko moja toffana :loveu::loveu::loveu: Quote
Maga100 Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 [quote name='Vectra']siostrzyczko moja toffana :loveu::loveu::loveu: no ale czyż nie jesteśmy identyczne? :cool3: Quote
Vectra Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='Maga100']no ale czyż nie jesteśmy identyczne? :cool3: no i to ąz za bardzo :cool3: czy nie uważasz że to takie mało spotykane :razz: :evil_lol: niebawem się okaze że mamy tego samego ojca :crazyeye: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Maga100 Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 Moja ulubiona przypowiaska: zawsze ustąp w autobusie miejsca starszemu panu - bo to może byc twój ojciec! :evil_lol: Quote
Pysia Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:pcieszkamy że zdążymy do Was na wigilijną kolację ;)w rodzinnym gronie:razz: Ja też p0rzyjadę bo muszę zobaczyć kominek :p Quote
Alicja Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Kochanie czy zaczynasz już robić swiąteczne zakupy:razz:bo widze że Dużo Nas będzie:p Quote
Recommended Posts