Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pysia napisał(a):
Do mnie też nikt nie wjedzie bo...nie trafi :evil_lol::evil_lol::evil_lol: A zamiast szlabanu mam emerytke sąsiadke która pilnuje mi posesji najlepiej na świecie :diabloti: Karabin jej tylko kupię :evil_lol:

Maga, śliczny masz domek. Jeśli będzie suchy listopad, to może zdążysz cos zrobić. Resztę od kwietnia. Gdzie jest to osiedle? Nie rozumiem, dlaczego nie można teraz ogrodzić. Ci budowlańcy, to teraz z gliny są. Świetny pomysł Pysia !!!!:lol: :lol: Ja pani Jakubowskiej(sasiadka z góry) też karabin kupię. Ostatnio przyszedł taki chudzina i zbierał na jakieś dzieci."A idźże pan do diabła" - powiedziała pani Jakubowska. Gdyby miała karabin, mielibyśmy domokrążców z głowy.

• Replies 14.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maga100

4060

• Alicja

1875

• dbsst

1334

• malawaszka

1052

Top Posters In This Topic

Posted

Vectra napisał(a):
to ten szlabanik :razz::razz:

no to ćliczny :loveu::loveu: tylko nie za takie pieniędze :angryy: niech se go wsadzą ;)

a bo wy nie wiecie: pan prezes tego bałaganu, co to ogrodził to osiedle i zamknął, wymyślił sobie pobierać od każdego po 270zł miesięcznie. Ale ja już wiem, że droga prowadząca do mojego domu to droga GMINNA, a nie prywatna :diabloti: A za te 270 zł to dostałałabym jedną latarnię przed ogrodzeniem i pilota do szlabanu. Ponieważ latarnie mam gdzieś, a zamiast pilota mam kluczyk - poza tym strażnik na bramce i tak otwiera, więc niech się pan prezes pocałuje :diabloti:

Pysia napisał(a):
A zamiast szlabanu mam emerytke sąsiadke która pilnuje mi posesji najlepiej na świecie :diabloti: Karabin jej tylko kupię :evil_lol:

emerytki to najlepsza ochrona na świecie - wiem, bo mam teraz w bloku. Jak tylko ktoś za długo postoi pod moimi drzwiami, zaraz ma panią Halinkę za plecami :evil_lol: :evil_lol:

Sabina1 napisał(a):
Maga, śliczny masz domek. Jeśli będzie suchy listopad, to może zdążysz cos zrobić. Resztę od kwietnia. Gdzie jest to osiedle? Nie rozumiem, dlaczego nie można teraz ogrodzić. Ci budowlańcy, to teraz z gliny są. Jakubowska. Gdyby miała karabin, mielibyśmy domokrążców z głowy.

Sabinko, dzięki :p
My ogrodzenie chcemy mieć murowane, a chodzi o to, że beton wiąże się do 28 dni. Jeżeli w tym czasie przyszłyby mrozy, to może rozsadzić czy cośtam. To samo z otynkowaniem domu. Nie znam sie na tym, ale nie mam podstaw, aby nie wierzyć - tym bardziej, ze jakby chcieli mnie oszukać, to właśnie by powiedzieli, żeby robić teraz. A tak sami odkładają sobie zarobek na pół roku
A osiedle znajduje się parę km za Jabłonną, we wsi, o jakże pięknej i wdzięcznej nazwie, Skierdy :diabloti:

Posted

Maga100 napisał(a):
Ale czego? tych szeregowców naokoło? a co w tym fajnego?

jakbyś zobaczyła jakie ja mam "szeregowce" w okolicy domu to byś zrozumiała :evil_lol:

a cena za szlaban :crazyeye: ale sobie koleś interes skręcił :lol:

Posted

Maga100 napisał(a):
nauczona doświadczeniem innych zaproszę tylko KURTURARNYCH gości, co to nie wylewają trunków na otoczenie :diabloti: :evil_lol:

ja melduje, ze ja miodu nie pilam :evil_lol:

a tak w ogóle to cześc :razz:

Posted

Maga100 napisał(a):
haruję na sfinalizowanie transakcji z domem :p
jak nie padnę zanim sfinalizuje, to będzie parapetówka :p

No to w takim razie trzymam kciuki :))):thumbs::thumbs:

FAjna ta okolica 8-)

Posted

Maga100 napisał(a):
Jak tylko ktoś za długo postoi pod moimi drzwiami, zaraz ma panią Halinkę za plecami :evil_lol: :evil_lol:

Hehe :D Fajnie Cie sie zrymowalo :evil_lol:

Posted

Maga100 napisał(a):
a bo wy nie wiecie: pan prezes tego bałaganu, co to ogrodził to osiedle i zamknął, wymyślił sobie pobierać od każdego po 270zł miesięcznie. Ale ja już wiem, że droga prowadząca do mojego domu to droga GMINNA, a nie prywatna :diabloti: A za te 270 zł to dostałałabym jedną latarnię przed ogrodzeniem i pilota do szlabanu. Ponieważ latarnie mam gdzieś, a zamiast pilota mam kluczyk - poza tym strażnik na bramce i tak otwiera, więc niech się pan prezes pocałuje :diabloti:

emerytki to najlepsza ochrona na świecie - wiem, bo mam teraz w bloku. Jak tylko ktoś za długo postoi pod moimi drzwiami, zaraz ma panią Halinkę za plecami :evil_lol: :evil_lol:

Pan prezes ma nie pokolei w głowie :crazyeye:
A emerytki są świetne :multi: Dostaję marcheweczki z ogródka, zieleninke a Zmoroszelmy są nazywane " moje kochane" przez panią emerytke ;)

Posted

Maga100 napisał(a):
ja nie piłam alkoholu, tylko miód spożywałam :evil_lol: A przecież mówią, ze miód zdrowy jest... :hmmmm:

Dzisiaj bladym świtem o 12.00 pojechaliśmy do prawie-że-mojego domku z panem budowlańcem i dowiedzieliśmy sie, że za późno jest na większość robót zewnętrznych i trzeba czekać do wiosny.
Tak że tylko ocieplimy dom (bez tynkowania), a ogrodzenie zrobimy prowizoryczne, żeby tylko zamknąć działkę. Z wylewką pod garaż i kostką też nie zdążymy.
Ale to wszystko oczywiscie nie przeszkodzi, zeby się wprowadzić i zrobic parapetówke :cool3: :cool3:

wjazd na osiedle:

ku przypomnieniu

najbliższe otoczenie

i szczęśliwy Leon

ale super Leon widać, że przeszczęśliwy - mam pytanko jak duży teren ma Leonek do biegania ?

Posted

Hej, jestem , zyję, choć ledwo :grab:
przyplatało się jakieś paskudne zatrucie czy inne :angryy:
nie mogę pić niczego poza miętą :placz:

agabass napisał(a):
ale super Leon widać, że przeszczęśliwy - mam pytanko jak duży teren ma Leonek do biegania ?

działka ma 1460m2 :p

wciąż czekamy na pieprzoną Agencję Rolną. Nie spieszą się:angryy:
a wszystko już gotowe, pieniądz odłożony, bank czeka, notariusz czeka. W przyszłym tygodniu jakoś wchodzi ekipa i będzie ocieplać :p

Posted

jo-jo napisał(a):
Cześć Madziu!

A gdzie ten wasz domek się buduję?? Bo okolice mi znane, ale nie wiem dokładnie czy to to co myślę...

jakby się czytało to by sięwiedziało gdzie :eviltong:

Posted

malawaszka napisał(a):

Jakby się miało czas to by się czytało :eviltong:
No cóż widze że musze poszukać...

Już znalazłam i widze że to zupełnie w drugim kierunku od naszje "przyszlej" działki

Posted

malawaszka napisał(a):

och Waszko, jakaś ty cięta :evil_lol: :evil_lol:

jo-jo napisał(a):
Jakby się miało czas to by się czytało :eviltong:
No cóż widze że musze poszukać...

Już znalazłam i widze że to zupełnie w drugim kierunku od naszje "przyszlej" działki

witaj Jo-Jo :p
ja najlepiej wiem, co to znaczy nie mieć kompletnie czasu :shake:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
Maga to ty jeszcze zyjesz:multi::multi::multi:

zwątpiłaś we mnie Alicjo?

malawaszka napisał(a):
nie cięta tylko zapomniałam jak sie nazywało to miejsce :evil_lol:

no jak mogłaś zapomnieć tą piękną nazwę Skierdy :roll:

Posted

Oooooo, Nasz Magda NIE NARZEKA ! ZĘ NIE JEST ZMĘCZONA ! ŻE NIC NIE ZAŁATWIŁA !!!
W powarzaniu ma ZUS, KRUS,PZPR.AGR etc etc etc ....

Madziu ? Masz dobry, różowiótki humorek ???

no i chciałam Ci wstawić śliczną różową lalusię : iiiiii ! IIII DUPA

Posted

patrz, ja pisałam u ciebie, gdy ty pisałas u mnie! To na pewno jakis znak, powiązanie dusz :evil_lol:

HankaRupczewska napisał(a):
Oooooo, Nasz Magda NIE NARZEKA ! ZĘ NIE JEST ZMĘCZONA ! ŻE NIC NIE ZAŁATWIŁA !!!
W powarzaniu ma ZUS, KRUS,PZPR.AGR etc etc etc ....

Madziu ? Masz dobry, różowiótki humorek ???

no i chciałam Ci wstawić śliczną różową lalusię : iiiiii ! IIII DUPA

różową dupę mi wstawiłaś??

humorek mam różowiutki :p Bo po tym co ZAŁATWIŁAM czuję się wielka :p przeszłam droge przez mękę i już mi nie nie jest straszne :p

Posted

Maga100 napisał(a):
zwątpiłaś we mnie Alicjo?

no jak mogłaś zapomnieć tą piękną nazwę Skierdy :roll:
no jakże mogłabym zwatpić :razz:

O masz psa:crazyeye:

Bowski:loveu: