Sabina1 Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Pysia napisał(a):Do mnie też nikt nie wjedzie bo...nie trafi :evil_lol::evil_lol::evil_lol: A zamiast szlabanu mam emerytke sąsiadke która pilnuje mi posesji najlepiej na świecie :diabloti: Karabin jej tylko kupię :evil_lol: Maga, śliczny masz domek. Jeśli będzie suchy listopad, to może zdążysz cos zrobić. Resztę od kwietnia. Gdzie jest to osiedle? Nie rozumiem, dlaczego nie można teraz ogrodzić. Ci budowlańcy, to teraz z gliny są. Świetny pomysł Pysia !!!!:lol: :lol: Ja pani Jakubowskiej(sasiadka z góry) też karabin kupię. Ostatnio przyszedł taki chudzina i zbierał na jakieś dzieci."A idźże pan do diabła" - powiedziała pani Jakubowska. Gdyby miała karabin, mielibyśmy domokrążców z głowy. Quote
Maga100 Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Vectra napisał(a):to ten szlabanik :razz::razz: no to ćliczny :loveu::loveu: tylko nie za takie pieniędze :angryy: niech se go wsadzą ;) a bo wy nie wiecie: pan prezes tego bałaganu, co to ogrodził to osiedle i zamknął, wymyślił sobie pobierać od każdego po 270zł miesięcznie. Ale ja już wiem, że droga prowadząca do mojego domu to droga GMINNA, a nie prywatna :diabloti: A za te 270 zł to dostałałabym jedną latarnię przed ogrodzeniem i pilota do szlabanu. Ponieważ latarnie mam gdzieś, a zamiast pilota mam kluczyk - poza tym strażnik na bramce i tak otwiera, więc niech się pan prezes pocałuje :diabloti: Pysia napisał(a): A zamiast szlabanu mam emerytke sąsiadke która pilnuje mi posesji najlepiej na świecie :diabloti: Karabin jej tylko kupię :evil_lol: emerytki to najlepsza ochrona na świecie - wiem, bo mam teraz w bloku. Jak tylko ktoś za długo postoi pod moimi drzwiami, zaraz ma panią Halinkę za plecami :evil_lol: :evil_lol: Sabina1 napisał(a):Maga, śliczny masz domek. Jeśli będzie suchy listopad, to może zdążysz cos zrobić. Resztę od kwietnia. Gdzie jest to osiedle? Nie rozumiem, dlaczego nie można teraz ogrodzić. Ci budowlańcy, to teraz z gliny są. Jakubowska. Gdyby miała karabin, mielibyśmy domokrążców z głowy. Sabinko, dzięki :p My ogrodzenie chcemy mieć murowane, a chodzi o to, że beton wiąże się do 28 dni. Jeżeli w tym czasie przyszłyby mrozy, to może rozsadzić czy cośtam. To samo z otynkowaniem domu. Nie znam sie na tym, ale nie mam podstaw, aby nie wierzyć - tym bardziej, ze jakby chcieli mnie oszukać, to właśnie by powiedzieli, żeby robić teraz. A tak sami odkładają sobie zarobek na pół roku A osiedle znajduje się parę km za Jabłonną, we wsi, o jakże pięknej i wdzięcznej nazwie, Skierdy :diabloti: Quote
malawaszka Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Maga100 napisał(a):Ale czego? tych szeregowców naokoło? a co w tym fajnego? jakbyś zobaczyła jakie ja mam "szeregowce" w okolicy domu to byś zrozumiała :evil_lol: a cena za szlaban :crazyeye: ale sobie koleś interes skręcił :lol: Quote
PIKA Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Maga100 napisał(a):nauczona doświadczeniem innych zaproszę tylko KURTURARNYCH gości, co to nie wylewają trunków na otoczenie :diabloti: :evil_lol: ja melduje, ze ja miodu nie pilam :evil_lol: a tak w ogóle to cześc :razz: Quote
anetta Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Maga100 napisał(a):haruję na sfinalizowanie transakcji z domem :p jak nie padnę zanim sfinalizuje, to będzie parapetówka :p No to w takim razie trzymam kciuki :))):thumbs::thumbs: FAjna ta okolica 8-) Quote
Paula Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Maga100 napisał(a):Jak tylko ktoś za długo postoi pod moimi drzwiami, zaraz ma panią Halinkę za plecami :evil_lol: :evil_lol: Hehe :D Fajnie Cie sie zrymowalo :evil_lol: Quote
Pysia Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Maga100 napisał(a):a bo wy nie wiecie: pan prezes tego bałaganu, co to ogrodził to osiedle i zamknął, wymyślił sobie pobierać od każdego po 270zł miesięcznie. Ale ja już wiem, że droga prowadząca do mojego domu to droga GMINNA, a nie prywatna :diabloti: A za te 270 zł to dostałałabym jedną latarnię przed ogrodzeniem i pilota do szlabanu. Ponieważ latarnie mam gdzieś, a zamiast pilota mam kluczyk - poza tym strażnik na bramce i tak otwiera, więc niech się pan prezes pocałuje :diabloti: emerytki to najlepsza ochrona na świecie - wiem, bo mam teraz w bloku. Jak tylko ktoś za długo postoi pod moimi drzwiami, zaraz ma panią Halinkę za plecami :evil_lol: :evil_lol: Pan prezes ma nie pokolei w głowie :crazyeye: A emerytki są świetne :multi: Dostaję marcheweczki z ogródka, zieleninke a Zmoroszelmy są nazywane " moje kochane" przez panią emerytke ;) Quote
agabass Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Maga100 napisał(a):ja nie piłam alkoholu, tylko miód spożywałam :evil_lol: A przecież mówią, ze miód zdrowy jest... :hmmmm: Dzisiaj bladym świtem o 12.00 pojechaliśmy do prawie-że-mojego domku z panem budowlańcem i dowiedzieliśmy sie, że za późno jest na większość robót zewnętrznych i trzeba czekać do wiosny. Tak że tylko ocieplimy dom (bez tynkowania), a ogrodzenie zrobimy prowizoryczne, żeby tylko zamknąć działkę. Z wylewką pod garaż i kostką też nie zdążymy. Ale to wszystko oczywiscie nie przeszkodzi, zeby się wprowadzić i zrobic parapetówke :cool3: :cool3: wjazd na osiedle: ku przypomnieniu najbliższe otoczenie i szczęśliwy Leon ale super Leon widać, że przeszczęśliwy - mam pytanko jak duży teren ma Leonek do biegania ? Quote
malawaszka Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 agabass napisał(a):ale super Leon widać, że przeszczęśliwy - mam pytanko jak duży teren ma Leonek do biegania ? to zależy gdzie pójdą na spacer :evil_lol: Quote
Maga100 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Hej, jestem , zyję, choć ledwo :grab: przyplatało się jakieś paskudne zatrucie czy inne :angryy: nie mogę pić niczego poza miętą :placz: agabass napisał(a):ale super Leon widać, że przeszczęśliwy - mam pytanko jak duży teren ma Leonek do biegania ? działka ma 1460m2 :p wciąż czekamy na pieprzoną Agencję Rolną. Nie spieszą się:angryy: a wszystko już gotowe, pieniądz odłożony, bank czeka, notariusz czeka. W przyszłym tygodniu jakoś wchodzi ekipa i będzie ocieplać :p Quote
jo-jo Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Cześć Madziu! A gdzie ten wasz domek się buduję?? Bo okolice mi znane, ale nie wiem dokładnie czy to to co myślę... Quote
malawaszka Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 jo-jo napisał(a):Cześć Madziu! A gdzie ten wasz domek się buduję?? Bo okolice mi znane, ale nie wiem dokładnie czy to to co myślę... jakby się czytało to by sięwiedziało gdzie :eviltong: Quote
jo-jo Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 malawaszka napisał(a):jakby się czytało to by sięwiedziało gdzie :eviltong: Jakby się miało czas to by się czytało :eviltong: No cóż widze że musze poszukać... Już znalazłam i widze że to zupełnie w drugim kierunku od naszje "przyszlej" działki Quote
Maga100 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 malawaszka napisał(a):jakby się czytało to by sięwiedziało gdzie :eviltong: och Waszko, jakaś ty cięta :evil_lol: :evil_lol: jo-jo napisał(a):Jakby się miało czas to by się czytało :eviltong: No cóż widze że musze poszukać... Już znalazłam i widze że to zupełnie w drugim kierunku od naszje "przyszlej" działki witaj Jo-Jo :p ja najlepiej wiem, co to znaczy nie mieć kompletnie czasu :shake: Quote
Alicja Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Maga to ty jeszcze zyjesz:multi::multi::multi: Quote
malawaszka Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Maga100 napisał(a):och Waszko, jakaś ty cięta :evil_lol: :evil_lol: nie cięta tylko zapomniałam jak sie nazywało to miejsce :evil_lol: Quote
Maga100 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):Maga to ty jeszcze zyjesz:multi::multi::multi: zwątpiłaś we mnie Alicjo? malawaszka napisał(a):nie cięta tylko zapomniałam jak sie nazywało to miejsce :evil_lol: no jak mogłaś zapomnieć tą piękną nazwę Skierdy :roll: Quote
Maga100 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 to moze przypomnę, ze mam psa.... Quote
Hanna R. Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Oooooo, Nasz Magda NIE NARZEKA ! ZĘ NIE JEST ZMĘCZONA ! ŻE NIC NIE ZAŁATWIŁA !!! W powarzaniu ma ZUS, KRUS,PZPR.AGR etc etc etc .... Madziu ? Masz dobry, różowiótki humorek ??? no i chciałam Ci wstawić śliczną różową lalusię : iiiiii ! IIII DUPA Quote
anetta Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 http://i26.photobucket.com/albums/c120/Maga300/album3/10-15-14.jpg :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Maga100 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 patrz, ja pisałam u ciebie, gdy ty pisałas u mnie! To na pewno jakis znak, powiązanie dusz :evil_lol: HankaRupczewska napisał(a):Oooooo, Nasz Magda NIE NARZEKA ! ZĘ NIE JEST ZMĘCZONA ! ŻE NIC NIE ZAŁATWIŁA !!! W powarzaniu ma ZUS, KRUS,PZPR.AGR etc etc etc .... Madziu ? Masz dobry, różowiótki humorek ??? no i chciałam Ci wstawić śliczną różową lalusię : iiiiii ! IIII DUPA różową dupę mi wstawiłaś?? humorek mam różowiutki :p Bo po tym co ZAŁATWIŁAM czuję się wielka :p przeszłam droge przez mękę i już mi nie nie jest straszne :p Quote
Alicja Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Maga100 napisał(a):zwątpiłaś we mnie Alicjo? no jak mogłaś zapomnieć tą piękną nazwę Skierdy :roll: no jakże mogłabym zwatpić :razz: O masz psa:crazyeye: Bowski:loveu: Quote
Maga100 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):no jakże mogłabym zwatpić :razz: właśnie, jakże?! :cool1: i jeszcze mój pies :p Quote
Recommended Posts