Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PIKA napisał(a):
bosze niedobrze mi :mdleje: :evil_lol:

może w ciąży jesteś :hmmmm: :razz: albo znowu się śliwków objadłaś i wodą popoiłaś :eviltong::eviltong::eviltong:

Madziu no cuż taki los z tymi urzędami :angryy::angryy: cokolwiek załatwić trzeba mieć albo znajomości albo anielską cierpliwość :cool1:

• Replies 14.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maga100

4060

• Alicja

1875

• dbsst

1334

• malawaszka

1052

Top Posters In This Topic

Posted

Vectra napisał(a):
może w ciąży jesteś :hmmmm: :razz: albo znowu się śliwków objadłaś i wodą popoiłaś :eviltong::eviltong::eviltong:

faktycznie jadlam knedle ze śliwkami :evil_lol:
ale jakbym wodą popila to bym prędzej sraczki dostala a nie rzyganka :evil_lol:

Posted

[quote name='PIKA']faktycznie jadlam knedle ze śliwkami :evil_lol:
ale jakbym wodą popila to bym prędzej sraczki dostala a nie rzyganka :evil_lol:

słowo klucz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

słuchajcie, nie uwierzycie...
złożyłam dzisiaj korekty deklaracji ZUS i.....
jutro muszę złożyć korekty do korekty.......
:wallbash: :grab: :mdleje: :flaming: :chainsaw: :2gunfire:
AAAAAAAAAAAAAAAAAA!
ponieważ pojechałam tam OSOBIŚCIE i pani (w bezposrednim kontakcie była miła :diabloti: ) uwidziała mój wyraz twarzy, gdy mi to oznajmiła,to powiedziała, ze jutro otrzymam zaświadczenie tak czy inaczej... :mdleje:
ale korekty korekt muszę złożyć....
Mój księgowy chce mnie zamordować :placz:

Posted

[quote name='Maga100']
ale korekty korekt muszę złożyć....
Mój księgowy chce mnie zamordować :placz:

a czemu Ciebie? :razz: Przecież to on deklaracje przygotowuje :evil_lol:

Posted

Maga ja raz 4 razy w jednym tygodniu składałam korekte korekty i korekte tych że korekt :angryy::angryy:
ZUS to największy burdel jaki znam oni tam nic nie mają nic nie wiedzą :shake:

Posted

[quote name='PIKA']a czemu Ciebie? :razz: Przecież to on deklaracje przygotowuje :evil_lol:

ale te korekty dotycząc 1999 roku!!!! i on wtedy nie był moim ksiegowym :shake: więc poprawia po kimś i jest już maksymalnie wkurzony i ma mnie dość i ja się go boję :shock:

[quote name='Vectra']Maga ja raz 4 razy w jednym tygodniu składałam korekte korekty i korekte tych że korekt :angryy::angryy:
ZUS to największy burdel jaki znam oni tam nic nie mają nic nie wiedzą :shake:

Ewa, to jest CHORE to co oni wyczynają i jaki burdel tam mają :angryy:
ja wciąż nie mogę uwierzyć, że to JA musiałam im udowadniać, ze 7 lat temu i 6 lat temu sami wypłacali mi świadczenia, więc dlatego nie płaciłam składek... bo tak na dzien dobry powiedzieli mi, że mam zaległosci na 7 tys! :stupid:

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:to może zawczasu weź korekte korekty do tych korekt :cool3:po co 10 razy jexdzić

tak, ale dopiero po złożeniu korekty ZUS stwierdza, ze jednak źle i musze kolejne korekty :angryy:
NIENAWIDZĘ ICH :angryy:
co miesiąc placę im ciężkie pieniądze bez względu czy coś zarobię czy nie i teraz też musiałam przedstawić potwierdzenia przelewów, bo oni nie mogą znaleźć moich wpłat z 10 sierpnia :angryy:

Posted

[quote name='malawaszka']a najlepiej weź ze sobą księgowego i niech na miejscu skłąda korekty ile ich tam będzie trzeba :shake:

to nie takie proste, bo deklaracje mozesz zrobić tylko w określonym programie komputerowym pt Płatnik, który to każdy księgowy ma w swoim komputerze :shake: ręcznie się tego zrobić nie da :angryy:

Posted

[quote name='Maga100']to nie takie proste, bo deklaracje mozesz zrobić tylko w określonym programie komputerowym pt Płatnik, który to każdy księgowy ma w swoim komputerze :shake: ręcznie się tego zrobić nie da :angryy:

mam płatnika w domu - i na laptopie - on nie ma na laptopie? :evil_lol:

Posted

:shake::shake::shake: paranoja z tą instytucją :angryy::angryy:
Jak ja tam mam iść to mnie kurwica bierze :shake::shake:
już 100razy wole US tam też bałagan ,ale jednak jakoś bardziej to ogarniają nic im nie ginie.
Ja wogóle niewiem jaki jest cel składanie w ZUSie tych deklaracji jak i tak oni tego nigdy nie mają.Jak się idzie cokolwiek załatwić to trzeba mieć przy sobie komplet dokumentów:roll: Bo oni kopi nie posiadają.A nie posiadają bo korzystaja z sytuacji jak ktoś coś zgubi np taki druczek wpłaty i wtedy musi zapłacć jeszcze raz.
Mam nadzieje że kiedyś zamkną ten pierdzielnik.Naprawde tyle kasy się płaci za nic.Już wolałabym przepić te 800zł miesięcznie :cool1:

Trzymaj się jakoś i nie daj im się ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
mam płatnika w domu - i na laptopie - on nie ma na laptopie? :evil_lol:

Waszko teraz jest tak że PŁATNIK jest podłączony do serwera ZUSowego :angryy:
i ZUS wymaga przesyłania tych danych elektronicznie i papierkowo.

Nie wiem po cholere tak - moja księgowa nie jest z tego zadowolona bo każda pomyłka wymaga odkręcania, tłumaczenia się itp

Posted

[quote name='Maga100']ręcznie się tego zrobić nie da :angryy:
Da sie, na odpowiednich drukach, nie mozna sie pomylic i tego pogniesc :roll: Nie kazdy musi miec teletransmisje. Ale macie racje, burdel maja nie z tej ziemi :angryy: Mialam na nich popsioczyc, ale mi sie odechcialo, jak zaczelam sobie przypominac problemy klientow z ta instytucja :mad: :shake:

Posted

taaaaaaaaaaaak już wiem czemu nie mogłabym byc ksiegową :shake:

to jakis koszmar :shake:
ale z moim roztargnieniem i gamoniowatościa chyba poszukam zatrudnienia w ZUSie :evil_lol:

hahhaha to by była dopiero korekta korekty której nie było:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

MAM ZAŚWIADCZENIE!!!!
:mdleje: :jumpie: :grab: :sweetCyb: :bigcool:

złożyłam korekty do korekt i podeszłam do innego okienka po zaświadczenie. Pani mi mówi, ze mi da, ale mialam złożyć korekty. Ja jej mówię więc, że owszem złożyłam, ale mogę jej co najwyzej pokazać z daleka, ze widać prezentatę ZUSu, że złożyłam, ale z bliska to ona tego nie zobaczy, bo jeszcze sie jakiegoś błędu dopatrzy :angryy: I pomachałam jej świstkiem z pewnej odległości. I dała mi to zaświadczenie :p I je MAM. Przeszłam drogę przez piekło, aby je otrzymać :angryy:
Już dałam do banku i w przyszłym tygodniu podpisuję umowę :p

PS wchodzę dzisiaj do ZUSu, a pan ochroniarz na mój widok "dzien dobry, pani Magdo" :crazyeye: :evil_lol:

Posted

:klacz: suuuuper ze Ci sie udało niemozliwe

jak kiedys bed miała isc do urzedu to Ciebie wyśle my w sumie takie podobne do siebie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

dbsst napisał(a):

jak kiedys bed miała isc do urzedu to Ciebie wyśle my w sumie takie podobne do siebie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

ty się śmiej, ale mnie się już pytają znajomi, czy można mnie wynająć na załatwianie spraw w urzędach :evil_lol:

malawaszka napisał(a):

:sweetCyb: huuuraaaaaaa i pomyśleć, że to wszystko dla mnie :evil_lol: :multi: :loveu:

Waszko, OSZSZYWIŚCIE, gdyby nie ty, moja motywacja by nie istniała :diabloti:

Posted

Maga100 napisał(a):
PS wchodzę dzisiaj do ZUSu, a pan ochroniarz na mój widok "dzien dobry, pani Magdo" :crazyeye: :evil_lol:

buhahahahaha :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Madziu ,ale jak coś to moge na Ciebie liczyc :razz::razz:
tfu ,tfu narazie mam z ZUSem luzik :p

Posted

Maga100 napisał(a):
MAM ZAŚWIADCZENIE!!!!

wchodzę dzisiaj do ZUSu, a pan ochroniarz na mój widok "dzien dobry, pani Magdo" :crazyeye: :evil_lol:

Gratulejszyn :multi: :lol:

Hahahaha :D :D :D

Posted

Maga100 napisał(a):
MAM ZAŚWIADCZENIE!!!!

:multi: :multi: :multi:
:evil_lol: