aga1215 Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:pCześć Owocnych bojów w US:mad: tylko wróć do nas !!!!!!!!!!!!!!!! :kciuki: Quote
Vectra Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Madziu to im popłacz troche ;) mina zbitego psa , oczy pełne łez i panie powinny zmięknąć :diabloti: Mnie sie tak udało zdobyć zaświadczenie :evil_lol::evil_lol: zamiast czekać miesiąć i składać jakieś zaległe kwitki -dały mi zaświadczenie w ciągu 4 dni:cool3: Quote
Paula Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Vectra napisał(a):zamiast czekać miesiąć Nie miesiac, przewaznie jest 10 dni, gora 14. Magda, a czemu Ci kaza skladac korekte :cool3: ? Quote
malawaszka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Magda i jak??? Mission completed??? :razz: Quote
mmbbaj Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Maga, dla ciebie :bigok: wersja specjalna, bez kredytu! :evil_lol: Quote
Maga100 Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 [quote name='paula_z']Nie miesiac, przewaznie jest 10 dni, gora 14. Magda, a czemu Ci kaza skladac korekte :cool3: ? wydaje mi się nudne pisanie o tym, ale skoro sama księgowa się dopytuje :cool3: 20 grudnia 2005 założyłam działalność gosp, ale ponieważ nie wykazałam się żadnym dochodem, ani kosztem ani nic, rozliczyłam się PITem 37. A wg US powinnam już złożyć PIT36 Tymczasem ustawa mówi, że za datę powstania przychodu uważa się dzien wystawienia fatury. Czyli ja zarejestrowałam się , ale nie rozpoczęłam działalności gospodarczej. Korektę już mam, ale na razie nie jadę, bo obmyśliłam inny plan i mam w d.... ich zaświadczenie o dochodzie :evil_lol: Quote
Vectra Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='Maga100'] Korektę już mam, ale na razie nie jadę, bo obmyśliłam inny plan i mam w d.... ich zaświadczenie o dochodzie :evil_lol: teoretycznie to banki teraz nie chcą zaświadczenia tylko trzy ostatnie odcinki opłaty za ZUS i podatek + jakiś tam PIT Quote
Paula Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Trudno jednoznacznie rozstrzygnac, kto ma racje; kiedys rzeczywiscie tak bylo, ale te przepisy sie ciagle zmieniaja, masz troche racji, a moze urzedniczka sie myli. Moj klient tez mial taka sytuacje, z tym, ze on po pol roku od zarejestrowania dzialalnosci wystawil pierwsza fakture. Czy bedzie Ci potrzebne zaswiadczenie, czy nie, wyslij im ta deklaracje na nowym druku. Ewa, to zalezy; nie pamietam jaki bank zarzadal zaswiadczenia o niezaleganiu z US i Zus, pit roczny i pity miesieczne z ostatniego pol roku i potwierdzenia zapłat :-o Bez sensu - przeciez nie wydadza zaswiadczenia, jesli nie ma wszystkich deklaracji i zaplat :shake: Quote
PIKA Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 o masz a tu maly poradnik księgowego :lol: cześć Maga :lol: Quote
mmbbaj Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Byłam tu, ale straszne nudy :p I kompletny brak nowych zdjęć gospodarza galerii :obrazic: Quote
Maga100 Posted September 15, 2006 Author Posted September 15, 2006 [quote name='paula_z']ale te przepisy sie ciagle zmieniaja, masz troche racji, a moze urzedniczka sie myli. sięgnęłam do najnowszego Dziennika Ustaw :cool1: A ta paniusia z US miała taki oto argument: ale skąd Urząd ma wiedzieć, że nie było dochodu? No żesz stąd, że nawet w PIT37 jest rubryka przychód z działalności gosp i tam jak widać wpisałam ZERO, koszt ZERO :angryy: Ewa, to zalezy; nie pamietam jaki bank zarzadal zaswiadczenia o niezaleganiu z US i Zus, pit roczny i pity miesieczne z ostatniego pol roku i potwierdzenia zapłat :-o Bez sensu - przeciez nie wydadza zaswiadczenia, jesli nie ma wszystkich deklaracji i zaplat :shake: każdy bank ma swoją procedurę :roll: ale ja już się dogadałam, w przyzłym tygodniu składam PIT 5 za sierpien i złożę go osobiście w US, a nie pocztą, wiec bank bedzie miał dowód, ze konkretnie taki złożyłam, a nie inny (np. ze stratą hahha). więc w d.... mam ich zaświadczenie o dochodzie. A niezaleganie mi dadza, bo to nie ma nic wspólnego z PITem :angryy: [quote name='PIKA']o masz a tu maly poradnik księgowego :lol: moze komuś się przyda :lol: [quote name='Alicjarydzewska']:cool3:Maga żyjesz ;) żyję ledwo, na szczęście weekend już :multi: ostatni tydzien miałam koszmarny :shake: [quote name='mmbbaj']Byłam tu, ale straszne nudy :p I kompletny brak nowych zdjęć gospodarza galerii :obrazic: abo aparat kurzem się pokrył i dostrzec go nie mogę :evil_lol: Quote
Paula Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 [quote name='Maga100']A ta paniusia z US miała taki oto argument: ale skąd Urząd ma wiedzieć, że nie było dochodu? Buhahaha :D A niezaleganie mi dadza, bo to nie ma nic wspólnego z PITem :angryy: Niestety ma :roll: Nie wydadza, jesli nie ma wszystkich deklaracji, nawet jesli wszystko jest zaplacone :shake: żyję ledwo, na szczęście weekend już :multi: A doczlapiesz sie do nas do Araba wieczorem? :cool3: Quote
Maga100 Posted September 16, 2006 Author Posted September 16, 2006 Paula, jakby co korektę już mam zrobioną i w przyszłym tygodniu złożę. Na razie nie ma pospiechu, bo akt notarialny dopiero w 17.X, a wstępną decyzję banku już mam :p ja chyba pojadę na działkę, więc raczej was nie zaszczycę wieczorem ;) Quote
PIKA Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Cześc Maga :multi: A na ktorą dzialke jedziesz? :razz: Mamciną czy swoją? :razz: Quote
Justa Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 A ja mam Leonka :p Co tam u Was Magda słychać? Quote
Maga100 Posted September 17, 2006 Author Posted September 17, 2006 [quote name='PIKA']A na ktorą dzialke jedziesz? :razz: Mamciną czy swoją? :razz: Moja jeszcze nie jest moja, choć już coraz blizej :cool3: Mamciną, bo mama wyleguje się właśnie na Costa del Sol :angryy: Justa, dzięki za Leonka, a skąd masz? :razz: Pamiętam, ze mam ci wysłać zdjęcie, pamiętam, muszę tylko zrobić porządek w płytach CD, bo po co było je opisywać, prawda? :angryy: Ja weekend spędziłam leniwie i w koncu wzięłam aparat do ręki - niestety musiałam się go uczyć od początku, 2 tygodnie abstynencji i totalna amnezja :placz: Quote
dbsst Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarąbiste foty Quote
Maga100 Posted September 17, 2006 Author Posted September 17, 2006 witajcie, moje ukochane :loveu: :loveu: Brakuje mi jeszcze mojej najserdeczniejszej przyjaciółki Vectry :loveu: moje miejsce weekendowe :evil_lol: Quote
dbsst Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 witaj najukochanższa z przyjaciółek:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :iloveyou: :iloveyou: Quote
Mi. Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Maga, jak zwykle zajedwabiste zdjecia:iloveyou: Quote
Maga100 Posted September 17, 2006 Author Posted September 17, 2006 Luthien dzięki, a ciebie - droga Debe - całuję w czółko :loveu: zdjecia teraz kiepskie, ale były z lampą, więc.... Quote
dbsst Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 :multi: :multi: :multi: huuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrra talerz sie podoba :multi: :multi: suuuuper szczena Quote
Recommended Posts