Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 14.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maga100

4060

• Alicja

1875

• dbsst

1334

• malawaszka

1052

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dbsst']
Leon jest mega fotogeniczny po kim on to ma :roll: ;)

Leon ma naturalny wdzięk :evil_lol: :evil_lol: Po kim - nie mam pojęcia, bo na pewno nie po mnie :angryy:

Posted

Maga, ten kaganiec chyba jednak jest ciut za mały na niego. Mam na myśli koszyk, Leon chyba nie za bardzo może w nim pysk uchylić? W razie czego mam i większy ;)

Posted

[quote name='asher']Maga, ten kaganiec chyba jednak jest ciut za mały na niego. Mam na myśli koszyk, Leon chyba nie za bardzo może w nim pysk uchylić? W razie czego mam i większy ;)

Może uchylić bez problemu, nie rozdziawi się tylko. Jest po prostu niedopasowany, ciasno ma te rzemyki. A i tak zapinam mu tak, że jak sie postara to sobie ściągnie

[quote name='Patka']ale jak męsko w nim wygląda ... nie chcę sie panoszyc ale przestawilabym na skórkowy w typie psów bojowch - polecam :)
super fotki :loveu:

Ależ panosz się do woli :lol: Kaganiec jest pożyczony od Asher i w najbliższych planach bedzi skórzany albo plastikowy, ale pani musi najpierw zarobic jakiś grosz :angryy:

Posted

Polecam plastikowy. Moim zdaniem najfajniejszy, lżejszy od metalowego, nos na mrozie psu nie przymarza, a dużo łatwiejszy w pielęgnacji od skórzanych, no i jednak chyba też lżejszy, zwłaszcza od pełnych skórzanych, o jakich pisze Patka.
Skóra jest niestety fatalna, jeśli chodzi o pielęgnację, no i dośc szybko sie odkształca, sztywnieje. Zostały mi po moich psach skórzane z rzemyków, włascicie po jednym sezonie nadaja się do wyrzucenia :shake:

A jak pies się dobrze postara, to każdy kaganiec sobie ściagnie ;)

Posted

Tez się skłaniam ku platikowemu, ale najpierw musi byc pieniądz :angryy:
A tu ni widu ni słychu :angryy:
Aher, bo ty się znasz: jak na parku jest tabliczka, że psy mogą w wchodzić na smyczy, ale park leży w obrębie gminy, na której obowiązuje przepis kaganiec albo smycz, to mogę olać tabliczkę i puszczac tam Leona w kagańcu bez smyczy? :hmmmm:

Acha i park należy do gminy!

Posted

Maga, po pierwsze w warszawie już nie ma gmin, tylko dzielnice ;) A po drugie to niestety nie mam pojęcia :niewiem: Zwróc się z tym do BeatyG, znajdziesz ją na "Prawie", albo na OT w wątku o Chmielewskiej ;) Sama jestem ciekawa :hmmmm:

Posted

[quote name='asher']Maga, po pierwsze w warszawie już nie ma gmin, tylko dzielnice ;) A po drugie to niestety nie mam pojęcia :niewiem: Zwróc się z tym do BeatyG, znajdziesz ją na "Prawie", albo na OT w wątku o Chmielewskiej ;) Sama jestem ciekawa :hmmmm:

oj wiem, że nie gminy, ale dzielnica to bardziej skompliowane do pisania słowo o 1.00 w nocy :diabloti:
Zwrócę się jutro, dzisiaj juz się zwracam w kierunku łoża :p

Posted

[quote name='Maga100']Leon ma naturalny wdzięk :evil_lol: :evil_lol: Po kim - nie mam pojęcia, bo na pewno nie po mnie :angryy:

a bo ja wiem czy nie po Tobie ma ten urok i wdziek modela z powolania
widze pewne podobienstwo miedzy Wami a odbiciem Aparacianym hahahhahaha

cokolwiek mialam na mysli ;) hahahaha

ja jakas taka dzis nie uczesana z myslami :shake:

wspaniale fotki :d tereny takie tez jkos dziwnie znajome ;)

Posted

:eek2: O matko! leon w namordniku :scared:
A czemu go nosi? Moze juz to pisalas ale mam sporo do nadrobienia i nie chce mi sie wracac do poprzednich postow :oops:

Oh, Leonie, Ty brutusie :cool1::oops:

Posted

[quote name='anetta']:eek2: O matko! leon w namordniku :scared:
A czemu go nosi? Moze juz to pisalas ale mam sporo do nadrobienia i nie chce mi sie wracac do poprzednich postow :oops:

Oh, Leonie, Ty brutusie :cool1::oops:

Pisałam tysiąc razy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ma kaganiec, ponieważ dużo biega bez smyczy, a więc:
a - Straż Miejska
b - inni ludzie
c - zjada wszystkie świństwa
d - czasem się szczerzy na innych samców i bynajmniej nie jest to szczery, serdeczny uśmiech :cool1:

Posted

Powiem wam, że kaganiec to naprawdę wspaniały wynalazek :) Mnie, jako włascicielce psa daje ogromny komfort, NIKT się do mnie nie przyczepia.
A jaką mam satysfakcję, gdy wolniutko przejeżdża obok mnie SM, albo policja (czasem ewidentnie jadą w moim kierunku ze względu na moje psy), a potem szybciutko sobie odjeżdżają :evil_lol:

Posted

asher napisał(a):
Powiem wam, że kaganiec to naprawdę wspaniały wynalazek :) Mnie, jako włascicielce psa daje ogromny komfort, NIKT się do mnie nie przyczepia.
A jaką mam satysfakcję, gdy wolniutko przejeżdża obok mnie SM, albo policja (czasem ewidentnie jadą w moim kierunku ze względu na moje psy), a potem szybciutko sobie odjeżdżają :evil_lol:
:evil_lol::evil_lol:to ja tak miałam z Harleyem;), on ślicznie chodził przy nodze bez względu czy był na smyczy czy nie , więcidąc na spacer smycz sobie luźno dyndała a psiur szadł i panowie z psiarni :razz:jadąc samochodem zawsze zwalniali i jak zobaczyli że pies jest zapięty szybciorkiemodjeżdżali :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Asher dobrze prawi :evil_lol:
Koniec z nerwowym rozglądaniem się za SM, koniec dyskusji z panikującymi ludźmi, bo Leon przebiegł 15metrow od nich. Jedne co, to to że nie mogę mu rzucać patyków i na to biedak musi czekać do weekendu...

Posted

[quote name='Maga100'], koniec dyskusji z panikującymi ludźmi, bo Leon przebiegł 15metrow od nich.
Znam to . A jak labrador z tą swoją charakterystyczną ufnością i serdecznością zwraca się do przechodzącej osoby, a taka cholera jak zbój patrzy ,albo odsuwa się jak od odszczepieńca. Znasz to Maga? Na pewno.

Posted

asher napisał(a):
A czemu dopiero od wiosny? :-o To takie postanowienie noworoczne? :lol:
bo mu sie teraz śnieg nawsadza a jak juz bedzie w kagańcu to go zeżre :mad: