zuzlikowa Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 [SIZE=5]4 kwiecień 2010 roku ...szczęście Emilce pokazało uśmiechniętą twarz...pojechała do swojego domku...domku z niewielką, acz niezwykle ruchliwą terrierką Furią...niezwykle kochanym panem, acz jeszcze bardzo młodziutkim i p.Anią- kobietą, którą niesnaski psich dziewczyn nie przerażają!!! DZIĘKUJĘ...dziękuję w imieniu Emilki, która sama szczęście rozdzielając o sobie zapominała...dziś już MOŻE BYĆ SZCZĘŚLIWA!!! Powodzenia beniutko z kolorków i charakteru!!! 26 wrzesień 2009r ...Szczęśliwy i wesoły autobus coronaaj zabrał Emilkę do hoteliku... Sunieczka przyniosła szczęście 5 innym psiakom...zabrała je w nowe życie! Ta drobna sunieczka też pomogła wypracować nowy dt dla szczeniorka! Emilko...Ty,która pomagasz szczęściu innych piesków...bądź też szczęśliwa! Pomóżcie jej...potrzebuje pieniędzy na hotelik i karmę, ale jak już wiemy, na szybkie i intensywne leczenie uszu suni! Tyle wiemy dzisiaj... POMÓŻCIE drobniutkiej Emilce... .................................................................. Uratujmy ja zanim będzie za późno!!! Dziś nie musimy płakać,że nie zdążyłyśmy... że jest za późno!!! Zamość...schronisko...kłębiące się psy i boks dla suczek...kłębiące się suczki i...ONA! Drobniutka...specyficzna sunia w typie bernardyna... mix bernardyna...EMILKA!...3-4letnia... Oficjalnie Emilka,a dla przyjaciół Emi...Milka! Czy znajdzie tych przyjaciół? Ona już w to nie wierzy... ona dziwi się każdej odrobinie życzliwości,uwagi! To opis jej sytuacji i zachowania: Długo jej szukałam aż w końcu za którymś obejściem tych samych boksów wystawiła z budy głowę, a te uszyska to ja wszędzie rozpoznam:cool3: rozmawiałam z pracownikiem o niej, wypytałam o wszytsko co mi do głowy w tym momencie przyszło: sunia jest spokojna zarówno w stosunku do nich jak i innych psów (suk- bo siedzi w boksie z sukami samymi), nie wdaje się w bójki nawet jak takie się pojawią. Ma około 3-4 lat; głównie siedzi w budzie. Pan był na tyle miły, że wszedł do boksów i zawołał ją na wybieg, więc mogłam ją chwilę poobserwować, porobić fotki. Z moich obserwacji: sunia jest cicha, nie szczekliwa, bardzo pozytywnie reagowała zarówno na znanego jej pracownika (podchodziła łasiła się- ale jak ją zachęcał do wskoczenia łapami na niego nie wskakiwała tylko merdała ogonem) jak i na mnie (podchodziła do krat ale nie wskakiwała na nie, lizała moje palce cały czas merdała ogonem, włożyłam jej palca do pyska- wypluła i zaczęła lizać;-)). Była tam suka która była bardzo zazdrosna o jakiekolwiek zainteresowanie kilka razy warknęła, nawet kłapnęła w powietrzu zębami w stosunku do naszej suni- jej reakcją było ustąpienie i wycofanie się (z merdaniem ogona nieśmiałym). Jeśli chodzi o jej stan fizyczny jest bardzo chuda i telepie często uszami, więc podejrzewam że albo to zwykłe zasyfienie albo jakiś stan zapalny (z tym się musimy liczyć). Umówiłam się z panem że w najbliższych dniach zadzwonię i powiem kiedy sunia będzie zabrana. ... po obserwacji jak ona się zachowuje względem pracownika którego zna i mnie jako osoby obcej nie przewiduje z nią większych problemów, jest spokojna, nieśmiała bardzo...raczej nie ma nadzieji że ktoś mógłby sie nią zainteresować nie zabiega o zainteresowanie, nie skacze na siatke jak inne psy, nie biega nerwowo, nie szczeka,nie wyje, nie popiskuje, nie zaczepia łapami... wołana podchodzi ze zdziwieniem jakby...merda ogonem tak powoli nim wachluje, tuli się i normalnie jakby sie dziwiła że to właśnie ją się wołało...jak się przestaje na nią patrzeć to odchodzi...nie wiem jak to opisać...jakby była pewna że ona juz tam zostanie,że nią sie nikt nie zainteresuje, że nawet jak sobie ją ktos obejrzy to i tak nie weźmie...no nie wiem...takie pogodzenie się z losem...straszne...zupełny brak nadzieji....będzie mocno zdziwiona jak wyprowadzi się ją poza boks:loveu: Oto ona...maleńka Emilka...dla przyjaciół Emi...Milka... Czy ich znajdzie? taką ją znalazłam po wejściu do boksów przez pracownika sunia wyraźnie się ożywiła, chętnię do pana wyszła, nadstawiałą się do głaskania, reagowała na moje wołanie (ja wołam do niej Lala- do każdej suki tak wołam sorki :evil_lol:) taka jest chuda=sucha bardzo czesto telepie uszami, na tym punkcie jestem wyczulona bo moj wyżeł często miewał problemy z uszami Quote
zuzlikowa Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Emilka potrzebuje pomocy...już zbyt długo czeka na swój dom i szansę! Emilka nie umie się przepychać...prezentować...kreować... POMÓŻMY JEJ!!! Emilka potrzebuje transportu do hoteliku pod Warszawą... potrzebuje środków na utrzymanie w hoteliku... potrzebować bedzie ogłoszeń...wielu ogłoszeń!!! POMÓZMY JEJ!!! kontakt roma201157@gmail.com Quote
zuzlikowa Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Post organizacyjny...ew.linki... BANEREK do pobrania ...link do poprzedniego wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyn-ka-becia-mix-szuka-domku-107470/ Quote
zuzlikowa Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Post rozliczeniowy.... Deklaracje stałe: _zuzlikowa...10zł _sacred PIRANHA...20zł...nie realizowane. ---------------------- razem...30zł Deklaracje jednorazowe: _marqs68...50zł WRZESIEŃ Wpływy: _lady Swallow bazarek usługowy...52zł _lady Swallow cd bazarek usługowy...21zł _ludwa (bazarek Pliszki)...20zł _Jolanta08 (bazarek Pliszki)...25zł _Aśka7 (bazarek Pliszki)...20zł _casa10...1/2 z 10zł ...5zł _ANETTTA...50zł _posag Stivika...150zł _bazarek AVON...24zł _bazarek41 różności...52zł _bazarek kolekcjonerski...36zł _od szczeniaczka ...40zł --------------------------------------------- razem...495zł Wydatki: _hotelowanie 26-30.09.09 ...50zł _transport do weta...25zł _smycz...28zł ------------ razem...103zł STAN konta na 30.09.2009...392pln PAŹDZIERNIK,LISTOPAD,GRUDZIEŃ 2009 Wpłaty: _przeniesienie z września...392zł _bazarek i srebro i piasek...36zł _bazarek dla domu...5zł _bazarek ubrania z dodatkami...10zł _bazarek od niemowlaka...10zł _bazarek 3 częściowy kostium...7,50zł _bazarek Yves rocher...29zł _bazarek rzadkie,jedyne...29zł _20.10_dzidda...25zł _deklaracja zuzlikowa 3 x 10zł(10,11,12)...30zł ---------------------------------------------------- razem...573,50zł wydatki: _hotelowanie październik,listopad...2 x 300zł...600zł _karma...2 x 99zł...198zł ------------------------------------------------------ razem...798zł STAN KONTA NA DZIEŃ 3.12.2009... -224,50 STYCZEŃ/LUTY 2010 Wpływy: _przeniesienie z 3.12.2009... -224,50 _zuzlikowa(deklaracja)...2x 10zł _rozliczenie wpływów ogólnych na benie(obraz,sfora,Maruda,bico)- 1/4 z 480zł...120zł _allegro ... 1/4 z 415zł...103zł _Aimez_moi...1/2 z 50zł...25zł _bico...1/2 ze 100zł...50zł ------------------------------------------------- razem... 93,50 (nie ujęte bazarki za okres grudzień/styczeń...po rozliczeniu zostaną doliczone) Wydatki: _hotelowanie za grudzień...300zł(Zalesie) _hotelowanie 13 dni stycznia...130zł(Zalesie) _hotelowanie po 13.01.2010... 234zł(Brzeziny) -------------------------------------------------------- razem...664zł Stan konta na dzień 1.03.2010... - 570,50pln (nie wliczone bazarki za okres grudzień/luty) MARZEC/kwiecień 2010 Wpływy: _z przeniesienia z 1.03... -570,50 _zuzlikowa(deklaracja)...10zł _bico...50zł _ od Oliwki...1/2 z 557,18pln...tj. 278,59pln _od Miecia...1200pln-900pln...300pln ---------------------------------------------- razem...68,59 Wydatki: _hotelowanie luty...354pln _hotelowanie marzec...403pln ------------------------------------------- razem...757pln Stan konta na dzień 7.04.2010...[SIZE=5] - 688,41pln Dziękujemy...bardzo dziękujemy ZA WSZYSTKIE WPŁATY! Jeśli możecie pomózcie Emilce-najdrobniejszą wpłatą,bazarkiem,fantem na bazarek...podnoszeniem beniowych bazarków... Sterylkowa skarbonka EMILKI: _deklaracja_EMIR oddział w Zamościu(Tola)...150zł...rachunek wysłany! _deklaracja_jogi...50zł...przekazane Weterynarzowi ------------------------------------ razem...200zł...dziekujemy! Emilka wysterylizowana, dochodzi pięknie do siebie!!! Dziękujemy...bardzo dziękujemy! Emilka prosić nie umie,ale dziękować tak...wdzięcznie i nieśmiało! Quote
zuzlikowa Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Na dobrą noc dla Emilki pokażmy ją...tą,która od dwóch lat liczy,że zostanie zauważona...liczy po cichu ...bardzo cichutko w swoim nieśmiałym psim sercu!! Malutka,nieśmiała Emilka!...dobranoc suniu!:loveu: Quote
bico Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 zuzlikowa napisał(a):Na dobrą noc dla Emilki pokażmy ją...tą,która od dwóch lat liczy,że zostanie zauważona...liczy po cichu ...bardzo cichutko w swoim nieśmiałym psim sercu!! Malutka,nieśmiała Emilka!...dobranoc suniu!:loveu: no i jak zawsze - zuzliczek jak jakąś bidę beniowa wynajdzie, to...:placz::placz::placz: Quote
zuzlikowa Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 marqs68 napisał(a):podaj konto cos wplace !!! Już podaję! Bardzo proszę,zamieść w trytule "dla Emilki". Dziękujemy!:loveu: Quote
zuzlikowa Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Upssss... wybaczcie...wyskoczyłam z tym kontem...nie podpytałam...:oops::oops::oops: Dziewczyny,czy ta moja nadgorliwość będzie na miejscu? Zbierałan pieniążki Nadzi i niejako automatycznie ustawiłam się i tu w tej samej sytuacji.Czy może tak zostać? Czy wyrazicie zgodę,żebym miała pieczę i nad środkami Emilki? Quote
Basia i Barni Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Boże ile tych bernardynów :placz::placz::placz: Quote
Paulina_mickey Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 W końcu mała będzie miała szansę na nowe ,lepsze życie! :loveu: Tak się cieszę, od dawna "chodziła mi po głowie":-( Quote
zuzlikowa Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Paulina_mickey napisał(a): Dziękuję Paulinko Zapraszam wszystkich,którym szansa Emilki obojętną nie jest i miejsce mają...o częstowanie się banerkiem!:lol: Quote
Tola Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 zuzlikowa napisał(a):Dziękuję Paulinko Zapraszam wszystkich,którym szansa Emilki obojętną nie jest i miejsce mają...o częstowanie się banerkiem!:lol: Juz się poczęstowalam. Zapraszam innych:cool3: Quote
Madallena Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Jestem i ja :) KOłujcie transport kołujcie. Może ja mam transport na niedzielę:multi: ale wolałabym wcześniej :( Quote
sacred PIRANHA Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 no i ja dotarłam...widzę że ciotka zuzlikowa to weny nie miała i zerżnęła moje opisy:eviltong: nic to jakoś przeżyje ten mój widoczny brak umięjętności pisarksich w pierwszych postach Quote
Madallena Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 OFF ale w bardzo słusznej sprawie! http://www.dogomania.pl/forum/f98/www-bernardyn-com-pl-147178/#post13018607 szybko szybko pisać mi tam :) Quote
bico Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 sacred PIRANHA napisał(a):no i ja dotarłam...widzę że ciotka zuzlikowa to weny nie miała i zerżnęła moje opisy:eviltong: przy tylu beniach, jakie dogląda Zuzlikowa, mogła jej się wena chwilowo wyczerpać:eviltong: ale tylko chwilowo:evil_lol: Quote
Madallena Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Transport, który miałam na niedzielę ODPADŁ :( Ona najpóźniej w weekend trafić do hoteliku! Szukam intensywnie ale czarno to widzę... Ale mam pewnien pomysł....na razie siedze cicho...nie chcę zapeszać. Mam tylko prośbę do dziewczyn z Zamościa. Czy uda się wziąć Emilkę ze schronu w czwartek lub piątek? Tak, żeby ją przechowac na jedną, dwie noce? A w sobotę ktoś ją weźmie! PLIS!!!! Quote
zuzlikowa Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [quote name='sacred PIRANHA']no i ja dotarłam...widzę że ciotka zuzlikowa to weny nie miała i zerżnęła moje opisy:eviltong: nic to jakoś przeżyje ten mój widoczny brak umięjętności pisarksich w pierwszych postach[/quote] Wena weną,ale gdziebym znalazła tak fajne opisy zachowania i sytuacji maleńkiej?:evil_lol:...i próba zebrania w logiczną całość i emocje...nie mogłam zrobić nic innego!Dzięki:loveu: A teraz...ważna dla maleńkiej kwestia...[B]PIENIĄDZE!!![/B] Pieniążki skierowane na Nadzię niejako automatycznie przerzuciłam na Emilkę! [B]Wpływy:[/B] _lady Swallow bazarek usługowy...52zł _lady Swallow cd bazarek usługowy...21zł _ludwa (bazarek Pliszki)...20zł _Jolanta08 (bazarek Pliszki)...25zł _Aśka7 (bazarek Pliszki)...20zł _casa10...1/2 z 10zł ...5zł --------------------------------------------- [B]razem...143zł[/B] [B]Bardzo prosimy o deklaracje pomocy sunieczce...nawet najmniejsza kwota będzie pomocna...5zł...10zł...15zł... ...niech dziewczynka ma wreszcie szansę na dom!!! W schronisku jej by nie miała!...ponad 2 lata czekała...i jeszcze by czekała.DO KIEDY? [SIZE=3]I chociaż zdrowa...chociaż nie umiera...też potrzebuje pilnej pomocy!!![/SIZE][/B] Deklaracje stałe: -zuzlikowa...10zł ---------------------- razem...10zł Bardzo prosimy...Emilka sama nie umie prosić...wycofuje się...wycofuje ... Quote
sacred PIRANHA Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 ja deklaruję 20zł miesięcznie a co do tego przetrzymania to kombunuję i kombinuję i nie wiem jak to zrobić żeby mnie rodzina nie zabiła (mamy wspólny podwórek a na nim psa który nie toleruje obcych psów) Quote
Madallena Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Halo halo, kto pomoże! ps. Pirania kombinuj :) Quote
Madallena Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Dobra, sprawa przedstawia się tak. Ponieważ chętnych na transport jest tyle, że nie wiem kogo wybrać :razz: postanowiłam, że jak nikt się nie znajdzie do piątku, w sobotę z rańca jadę po nią JA z moją sąsiadką EWĄ. Samochód jest nie za duży, za to pali dużo :) Będę potrzebowała pieniądze na paliwo... Obiad w zamoijskiej restauracji 5gwiazdkowej, niech stracę, zafundujemy sobie same:evil_lol: :)) Upchniemy, wepchniemy ale wrócimy z Emilką! Po drodze z Lublina mam brac jeszcze jakieś szczeniaki i wieźć do Warszawy, ale zobaczymy ja to z tym będzie. Bo znalazłam transport ale za dwa tygodnie a tyle nie pozwolę Emilce czekać! TO JEST OSTATECZNOŚĆ. SZUKAMY TRANSPORTU DALEJ!!! Pirania, dlatego prosiłam o zabranie jej ze schronu wcześniej. Zastanawiam się również nad jej kąpielą bo nie wiem czy w tak małym samochodzie zniesiemy jej smród.... Nie że jestem jakaś bardzo wyczulona, ale wiozłam swoją sukę schronuiskową w małym samochodzie przez pół godziny, myślałam, ze padnę. A co dopiero 4ry godziny! :) Quote
sacred PIRANHA Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 u mnie sytuacja jest taka, że ja mam wspólny podwórek z rodzicami, na nim jest stary wyżeł który obcych psów dorosłych delikatnie rzecz ujmując nie toleruje.... i tu zaczynają się schody...poza tym ja na weekendy (od piątku do poniedziałku) zostaje sama z malutkim dzieckiem i trzema psam... ewentualnie mogłabym się jakoś zorganizować i podjechać do schronu podać jej tabsy na robale ...jesli to wogóle pomoże, byc może udałoby mi się też dogadać z kierownikiem schroniska żeby ją wogóle wyciągnąc do izolatki na kwarantannie i tam żeby czekała gotowa na tarnsport... no nie wiem, jak Wy to widzicie? Quote
Recommended Posts