GoskaGoska Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 JEGO SCHRONISKOWY NR 1407/09 do ogłoszen piesek przekornie dostał imię Heros 9 lat , pies , mały czarny , jedno ucho załamane , znaleziony , w schronisku od 12.09.2009 Już dawno nie widziałam tak przerażonego pieska - nie wiem czy tak go przeraziło wyprowadzenie z boksu w nieznane , obcy ludzie czy po prostu aparat fot.? Na zdjęciach wygląda tak jakbyśmy go z Robertem co najmniej "mordowali" ... ale nie udało się go nam uspokoić i wrócił do boksu. Tak chciał nawiewać , że bałam się aby się nie udusił na tej smyczy! Trzeba go powyprowadzać i sprawdzić skąd taki lęk ... Biedactwo jakich mało ! Heros - tekst do allegro Jeśli kiedyś duma nadmierna z człowieczeństwa w tobie zagości, pójdź do schroniska nie chcianych uczuć, przechowalni niepotrzebnych miłości. [Barbara Borzykowska] Jest takie miejsce na tej naszej ziemi , do którego trafiają zwierzęta maltretowane, niechciane, stare lub chore, zwierzęta których opiekun odszedł z tego świata, zwierzęta zagubione których nikt nie szuka … jest takie miejsce na tej naszej ziemi do którego trafiają zwierzęta z woli i za przyczyną człowieka. To miejsce ludzie dla uspokojenia swojego sumienia i wytłumaczenia jego istnienia nazywają „schroniskiem”. Jak sama nazwa wskazuje powinno ono być schronieniem dla zwierząt, które nie z własnej winy stały się w swoim życiu bezdomne A jak jest naprawdę ????????? Wystarczy przejść się wzdłuż przepełnionych boksów, a zobaczycie ile tu psiej rozpaczy, ile smutku, ile tęsknoty, ile bólu, ile niespełnionych nadziei po prostu ile tu jest psich tragedii. Do wrocławskiego schroniska trafił mały, czarny jak węgielek z klapniętym jednym uszkiem 9 letni piesek, trafił tu prosto z ulicy. Prawdopodobnie został porzucony, ponieważ jest jednym z tych setek psów, których nikt nie szuka. W ułamku sekundy zasilił szeregi „oddziałów bezdomnych” psów, tych bezpańskich, tych obdartych z wiary, tych skazanych na cierpienie i samotność. W schronisku dostał tylko numer ewidencyjny 1407/09 oraz imię od wolontariuszy, którzy na przekór jego posturze i zachowaniu nazwali go Herosem. Herosa paraliżuje strach, to pies u którego przerażenie pobytem w schronisku sięgnęło apogeum. Boi się wszystkiego. Boi się współtowarzyszy niedoli, zaszywa się w najbardziej oddalone kąty boksu i stara się być niewidocznym, boi się też świata zewnętrznego, boi się wyprowadzania z boksu. A przecież przez 9 lat był czyimś psem, miał swojego pana. Co takiego uczynił mu człowiek, że dzisiaj Heros z przerażeniem patrzy na każdego człowieka, który próbuje się do niego zbliżyć. Heros potrzebuje człowieka bardzo wyrozumiałego, cierpliwego, który będzie miał czas i serce poświecić temu psu trochę czasu, który sprawi że ta mała, trzęsąca się ze strachu psina zrozumie, że człowiek to ciepło, miłość i bezpieczeństwo. Prosimy, pochyl się nad Herosem i pomóż mu, daj mu tak upragnione poczucie miłości bezpieczeństwa, daj mu serce i dach nad głową. Zabierz go ze schroniska, w którym ten pies nie ma żadnej szansy. Przed nim jeszcze jest wiele lat życia. Niech nie będą tylko rozpaczą … … może, kiedy tam się wybierzesz, smutne oczy zawładną twym sercem i już będzie jedna miłość potrzebna, jednej stanie się kres poniewierce piesek szuka domu w całej Polsce - pomożemy z transportem Jesli chcesz pomoc zadzwoń lub napisz: psyiwy@gmail.com 605 546 486 Quote
iwa77 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Jestem Herosiku , biedaczku maleńki ! Quote
ecci Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 druga!!!! pisac cioteczki, pisac teksty to "pikne" allegro zrobię:loveu: Quote
GoskaGoska Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 on został bez tekstu do ogloszen - moze ktoś swoim szarymi komórkami przyczyni się do ratowania psa i napisze coś ladnego, wzruszającego... Quote
marysia55 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Jeśli kiedyś duma nadmierna z człowieczeństwa w tobie zagości, pójdź do schroniska nie chcianych uczuć, przechowalni niepotrzebnych miłości.[SIZE="1"][Barbara Borzykowska]Jest takie miejsce na tej naszej ziemi , do którego trafiają zwierzęta maltretowane, niechciane, stare lub chore, zwierzęta których opiekun odszedł z tego świata, zwierzęta zagubione których nikt nie szuka … jest takie miejsce na tej naszej ziemi do którego trafiają zwierzęta z woli i za przyczyną człowieka. To miejsce ludzie dla uspokojenia swojego sumienia i wytłumaczenia jego istnienia nazywają „schroniskiem”. Jak sama nazwa wskazuje powinno ono być schronieniem dla zwierząt, które nie z własnej winy stały się w swoim życiu bezdomne A jak jest naprawdę ????????? Wystarczy przejść się wzdłuż przepełnionych boksów, a zobaczycie ile tu psiej rozpaczy, ile smutku, ile tęsknoty, ile bólu, ile niespełnionych nadziei po prostu ile tu jest psich tragedii. Do wrocławskiego schroniska trafił mały, czarny jak węgielek z klapniętym jednym uszkiem 9 letni piesek, trafił tu prosto z ulicy. Prawdopodobnie został porzucony, ponieważ jest jednym z tych setek psów, których nikt nie szuka. W ułamku sekundy zasilił szeregi „oddziałów bezdomnych” psów, tych bezpańskich, tych obdartych z wiary, tych skazanych na cierpienie i samotność. W schronisku dostał tylko numer ewidencyjny 1407/09 oraz imię od wolontariuszy, którzy na przekór jego posturze i zachowaniu nazwali go Herosem. Herosa paraliżuje strach, to pies u którego przerażenie pobytem w schronisku sięgnęło apogeum. Boi się wszystkiego. Boi się współtowarzyszy niedoli, zaszywa się w najbardziej oddalone kąty boksu i stara się być niewidocznym, boi się też świata zewnętrznego, boi się wyprowadzania z boksu. A przecież przez 9 lat był czyimś psem, miał swojego pana. Co takiego uczynił mu człowiek, że dzisiaj Heros z przerażeniem patrzy na każdego człowieka, który próbuje się do niego zbliżyć. Heros potrzebuje człowieka bardzo wyrozumiałego, cierpliwego, który będzie miał czas i serce poświecić temu psu trochę czasu, który sprawi że ta mała, trzęsąca się ze strachu psina zrozumie, że człowiek to ciepło, miłość i bezpieczeństwo. Prosimy, pochyl się nad Herosem i pomóż mu, daj mu tak upragnione poczucie miłości bezpieczeństwa, daj mu serce i dach nad głową. Zabierz go ze schroniska, w którym ten pies nie ma żadnej szansy. Przed nim jeszcze jest wiele lat życia. Niech nie będą tylko rozpaczą … … może, kiedy tam się wybierzesz, smutne oczy zawładną twym sercem i już będzie jedna miłość potrzebna, jednej stanie się kres poniewierce. Quote
ecci Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 jak nikt nic nie napisze , to ja coś wymyślę, ale to ani ładne, ani wzruszające nie będzie:shake: Quote
marysia55 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 ecci napisał(a):jak nikt nic nie napisze , to ja coś wymyślę, ale to ani ładne, ani wzruszające nie będzie:shake: poczekaj chwilke ciotuchna, spróbuje cos sklecić :lol: Quote
ecci Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 marysia55 napisał(a):poczekaj chwilke ciotuchna, spróbuje cos sklecić :lol: klec ciotka, klec...mały tylko na tym skorzysta... pisanie i ja = :shake::shake::shake: Quote
marysia55 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 ecci napisał(a):klec ciotka, klec...mały tylko na tym skorzysta... pisanie i ja = :shake::shake::shake: postaram sie na jutro wyrobić ( czy przed 24,00) :p:p Quote
marysia55 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 na pierwszej stronie w poście nr 6 umieściłam tekst do ogłoszeń dla Herosa. jak macie ciotki jakieś uwagi to proszę o informację. Proszę zauważyć, że dotrzymałam słowa i tekst znalazł sie na wątku przed godz.24,oo :lol: Słowana kobieta jestem ( czasami) :p:p:p Quote
GoskaGoska Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 :B-fly::B-fly:dzięki Marysiu Quote
GoskaGoska Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 1. e-zwierzak 2. KOKOSY.PL 3. NEEON.PL 4. KUPSPRZEDAJ.PL 5. przygarnijzwierzaka.pl 6. oxl.pl 7. najpewniej.pl 8.centrumofert.pl 9.petworld.pl 10. aleokazja.pl 11.adopcjapsa.pl Quote
Lionees Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='marysia55'] [B]Słowana[/B] kobieta jestem ( czasami) :p:p:p[/quote] Może i czasami jesteś [I]słowana[/I],ale KOCHANA to na pewno zawsze:loveu: Quote
marysia55 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Renata5']Może i czasami jesteś [I]słowana[/I],ale KOCHANA to na pewno zawsze:loveu:[/quote] Renatka ja juz nawet nie powiem co ci zrobię ....... :mad::mad::mad::mad::diabloti: Quote
Lionees Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='marysia55']Renatka ja juz nawet nie powiem co ci zrobię ....... :mad::mad::mad::mad::diabloti:[/quote] O Marysia:loveu: A co Ci się Kochana pomyliły dwunaste?Toć dzień jest teraz a nie noc:cool3: Quote
marysia55 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Renata5']O Marysia:loveu: A co Ci się Kochana pomyliły dwunaste?Toć dzień jest teraz a nie noc:cool3:[/quote] musiałam SE porobić badania więc sie załapałam na [B]1 [/B]dzień urlopu :diabloti: ( zaszalałam, tylko kiedy ja wykorzystam te pozostałe 56 ?? ) Herosku, widzę że ogłoszenia ruszyły więc już jest dobrze, ale musi być jeszcze lepiej :p:p:p Quote
Lionees Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='marysia55'][B]musiałam SE porobić badania[/B] więc sie załapałam na [B]1 [/B]dzień urlopu :diabloti: ( zaszalałam, tylko kiedy ja wykorzystam te pozostałe 56 ?? ) Herosku, widzę że ogłoszenia ruszyły więc już jest dobrze, ale musi być jeszcze lepiej :p:p:p[/quote] No i co? Zdrowaś Mario?:roll::cool3: Quote
marysia55 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Renata5']No i co? [B]Zdrowaś Mario[/B]?:roll::cool3:[/QUOTE] :evil_lol: :crazyeye: to teraz będziemy sie razem modlić ???? zdrowa to ja juz nigdy nie będę, pytanie ile jeszcze pozyję ?? , chociaż mówią że złego diabli nie biorą :diabloti: więc chyba jeszcze trochę :p:p:p Herosik ale tys zdrowy tylko samotny, więc zabieraj szybko dupkę do domku:loveu: Quote
ecci Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Proszę Herosiku, Twoje allegro: [url=http://www.allegro.pl/item752979985_herosik_uratuj_to_malenkie_nieszczescie.html]Herosik - uratuj to maleńkie nieszczęście!!! (752979985) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Dziewczyny proszę o cenne uwagi :) Quote
Lionees Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='marysia55']:evil_lol: :crazyeye: to teraz będziemy sie razem modlić ????[/quote] Możemy się i modlić,dobre i cokolwiek,byle razem z Tobą:cool3: [quote]zdrowa to ja juz nigdy nie będę, pytanie ile jeszcze pozyję ?? , chociaż mówią że złego diabli nie biorą :diabloti: więc chyba jeszcze trochę :p:p:p[/quote]Mam taką samą nadzieję,jak Ty:diabloti: [quote name='ecci']Proszę Herosiku, Twoje allegro: [URL="http://www.allegro.pl/item752979985_herosik_uratuj_to_malenkie_nieszczescie.html"]Herosik - uratuj to maleńkie nieszczęście!!! (752979985) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] Dziewczyny proszę o cenne uwagi :)[/quote] Allegro piękne.Nic dodać nic ująć:loveu: Quote
marysia55 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Renata5']Możemy się i modlić,dobre i cokolwiek,byle razem z Tobą:cool3:[/QUOTE] czyli cooo " na dobre i na złe" zawsze razem i po grób :diabloti: Quote
marysia55 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='ecci']Proszę Herosiku, Twoje allegro: [url=http://www.allegro.pl/item752979985_herosik_uratuj_to_malenkie_nieszczescie.html]Herosik - uratuj to maleńkie nieszczęście!!! (752979985) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Dziewczyny proszę o cenne uwagi :)[/QUOTE] [B]ecci[/B] alegro pikne, zgodnie zresztą z obietnicą składaną na tym wątku :loveu:. Uwag nie będzie, bo nie ma się czego przyczepić :evil_lol: Baaaardzo dziekujemy :Rose: Quote
Recommended Posts