Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny a tak pomyślałam (może to głupi pomysł) - ale czy jest oddział TOZ-u w Łomży? może oni by w tak wyjątkowej sytuacji pomogli? Chodzi mi o wizytę wolontariusza w tym domku, do którego Blant ma jechać.

Posted

blacky764 napisał(a):
No to Kamila pomyślała ;) A co z tym kontem ? Trzeba zbierać na transport... jak nie wypali może uzbiera się na hotelik, jeśli nie to kasa pójdzie dla Abiego

Jeśli nie wypali to mam nadzieje ze kasa pójdzie na Abiego... ale musi wypalić ....

Posted

some napisał(a):
Dziewczyny a tak pomyślałam (może to głupi pomysł) - ale czy jest oddział TOZ-u w Łomży? może oni by w tak wyjątkowej sytuacji pomogli? Chodzi mi o wizytę wolontariusza w tym domku, do którego Blant ma jechać.

w Łomży nie ma TOZu. Na podlaskim jest jedynie w Białymstoku, Suwałkach i Hajnówce

Posted

z tymi kotami może być problem, bo husky ganiają koty, a Blant z husky ma sporo. Nie ma możliwości żeby go przenieść do jakiegoś innego boksu, żeby można było go spokojnie wziąć i sprawdzić reakcję?

Posted

Daga & Maks napisał(a):
z tymi kotami może być problem, bo husky ganiają koty, a Blant z husky ma sporo. Nie ma możliwości żeby go przenieść do jakiegoś innego boksu, żeby można było go spokojnie wziąć i sprawdzić reakcję?

raczej schron się nie zgodzi. Kamilo z iloma psami Blant jest w klatce ? A gdyby wszystkie wyszły na spacer w jednym czasie i razem wróciły ? :) W tym czasie można by było Blanta zabrać do domu kota i zobaczyć jak na koty reaguje. Tylko nie wiem czy dobrze myśle... :(

Posted

nie ma bo schronisko jest przepełnione ....
wątpię żeby ten dom wypalił :(
tam jest kot i świnka morska a husky nie lubią takich zwierząt więc wątpię by kobieta chciała stracić swoje zwierzęta ... :(

Posted

szkoda żeby dom przepadł. Może ma ktoś jakiegoś psa który jest sprawdzony na koty? Trzeba poszukać jakiś rozwiązań żeby sprawdzić Blanta na koty. Chociaż to i tak też nie jest do końca pewne, bo inaczej pies się zachowuje w schronisku, a inaczej w swoim domu.

Posted

Ja już nic nie wiem... moja głowa świeci pustkami :shake: Jestem u siostry w Szczecinie ona ma kota, ale ta kotka z domu nie wyjdzie :shake: no nie wiem co jeszcze można zrobić :placz:

Posted

kamilqax95x napisał(a):
A ta kobeta napisała mi tak :
Na pewno się dogadają,jestem tego pewna.

a ja że: husky ganiają za kotami i gryzoniami

No nie wiem... w sumie to jedyna nadzieja dla Blanta... może trzeba spróbować ?

Posted

blacky764 napisał(a):
No nie wiem... w sumie to jedyna nadzieja dla Blanta... może trzeba spróbować ?

a jeśli się nie dogadają trzeba bedzie po niego wracać ... albo ona go wyrzuci

może rzeczywiście zaproponować jej innego psa ?? :D

Posted

ciotki suchajcie : może Stefka damy tej kobiecie co chce Blanta a tym ludziom co budują kolec zamiast Stefka Blanta ???
dobry pomysł czy nie ??? (pewnie nie ...)
Bo Stefek lubi koty a Blant nie on by był w kojcu a ze to zimowy pies to... a ja nie znam się na takich rasach... co o tym myślicie

Posted

kamilqax95x napisał(a):
ciotki suchajcie : może Stefka damy tej kobiecie co chce Blanta a tym ludziom co budują kolec zamiast Stefka Blanta ???
dobry pomysł czy nie ??? (pewnie nie ...)
Bo Stefek lubi koty a Blant nie on by był w kojcu a ze to zimowy pies to... a ja nie znam się na takich rasach... co o tym myślicie

Jaki Stefek ? Ma wątek ? Trzeba by było z tymi ludźmi pogadać, spróbować można. A takie rozwiązanie lepsze niż żadne.

Posted

lepiej dać tej pani psa który toleruje koty, niż psa niepewnego żeby potem nie było problemów. I koniecznie ta wizyta przedadopcyjna, bo takie podejście że napewno się dogadają nie jest według mnie najrozsądniejsze, bo to jednak zwierzęta i nie można przewidzieć ich reakcji, a potem tylko tragedia bo pies coś zrobił kotu albo odwrotnie

Posted

pisze tu co napisałam na wątku Stefka: pozwoliłam sobie wysłać tej kobiecie zdjęcia Stefka.... ma nadzieje ze nikt na mnie nie bedzie zły.... a jak bedzie to proszę niech nie bedzie :smile:
staram sie pomóc ....