dzidda Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Historia jakich wiele... Suczka przybłąkała się do znajomych koleżanki. Nie była duża - wielkości spaniela... tylko dziwnie gruba...:roll: Okazało się że jest szczenna i tak urodziły się szczeniaki :-((Szczeniaków jest 8). Maluchy są maleńkie i mają zaledwie 4 dni ale już rusza akcja szukania im domków albo chociaż pomysłów jak to zrobić. Sunia(ich mama) zostanie u ludzi do których się przybłąkała. pozostają maluchy. Niektóre mają krótsze ogonki (chyba po tacie). Nie będą to raczej duże psiaki (bynajmniej po mamie patrząc) Proszę wszystkich o pomoc w szukaniu domków jak i propozycje co z nimi zrobić dalej. Zdjęcia będę aktualizowała w miarę jak maluchy będą rosły. Quote
karolina_g_k Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Skad sa maluszki? Jedyny pomysl jaki mam to w odpowiedniej chwili odrobaczyc male i matke, zaszczepic i oglaszac,oglaszac,oglaszac.... Kiedy beda lepsze zdjecia i wiecej informacji, pomoge. Rozumiem ze Szczeniaki moga byc w obecnym domu do chwili kiedy nie znajda nowych? I ze ludzie u ktorych przebywaja nie zaczna sie rozmyslac w chwili kiedy towarzystwo zacznie sie rozlazis we wszystkie strony, sikac, obgryzac i lobuzowac. Quote
Soema Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Wybaczcie, ale czy nie lepiej uśpić ślepy miot i zostawić jednego szczeniaka?:-( Quote
dzidda Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 karolina_g_k napisał(a):Skad sa maluszki? Jedyny pomysl jaki mam to w odpowiedniej chwili odrobaczyc male i matke, zaszczepic i oglaszac,oglaszac,oglaszac.... Kiedy beda lepsze zdjecia i wiecej informacji, pomoge. Rozumiem ze Szczeniaki moga byc w obecnym domu do chwili kiedy nie znajda nowych? I ze ludzie u ktorych przebywaja nie zaczna sie rozmyslac w chwili kiedy towarzystwo zacznie sie rozlazis we wszystkie strony, sikac, obgryzac i lobuzowac. maluszki przebywają niedaleko warszawy. Maluchy będą w tym domu na pewno do 8 tygodnia a później mam a nadzieję też będą mogły zostać....ale się dopytam. dzisiaj mam mieć więcej informacji Quote
dzidda Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Soema napisał(a):Wybaczcie, ale czy nie lepiej uśpić ślepy miot i zostawić jednego szczeniaka?:-( ja o tym myślałam ale chyba raczej Państwo u których przebywa sunia chyba nie....mogę się zapytać ale boję się że mnie wyklną:shake: Quote
OlaLola Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Witam Moim zdaniem już za późno na uspienie....szczeniaki mają 4-5 dni dla matki to będzie tragedia jak jej sie teraz dzieci weźmie.... Ślepy miot sie usypia owszem, ale zabiera sie szczenięta zaraz po urodzeniu gdy więź z matką nie jest jeszcze tak silna.... Największą głupotą jest zostawić jednego szczeniaczka na pocieszenie.... Zabiera sie wszystkie nie zostawia rzadnego... Postaram sie pomóc jak szczeniaki podrosną.... Quote
Soema Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 A ja mam inne doświadczenia.. lepiej zostawić jedne niż żadnego :roll: ja wiem, że to okrutne, nie my powinniśmy odbierać im życie..:-( ale jest tyle psów, tyle szczeniąt w schronach :shake: wiem, wyciągałam te w najgorszym stanie czasem.. To Wasza decyzja, ale i duża odpowiedzialność. Bo nie sztuką jest znaleźć domu, dla słodkich szczeniąt.... Quote
dzidda Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Szczeniaki nie zostaną uśpione. Stanowisko tymczasowych opiekunów. mam już zdjęcia i wieczorem postaram się wrzucić. Wszystkich psiaków jest aż 8... Quote
karolina_g_k Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Duzo maluchow. Tymczasowi opiekunowie wiedza oczywiscie ze sunia musi byc teraz bardzo dobrze odzywiona prawda? To napewno ciezkie zadanie wykarmic 8 szczeniat. Quote
dzidda Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 karolina_g_k napisał(a):Duzo maluchow. Tymczasowi opiekunowie wiedza oczywiscie ze sunia musi byc teraz bardzo dobrze odzywiona prawda? To napewno ciezkie zadanie wykarmic 8 szczeniat. Mam nadzieję że tak... Jeśli jakąś karmę macie do polecenia to proszę o info i przekażę:roll: Dużo ich naprawdę....mam nadzieję że znajdą dom... Quote
karolina_g_k Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Jak szczenieta zaczna same jeść to mogę coś polecic bo juz kilka maluchow tymczasowo przez dom mi sie przewineło. Karmiacej suni nigdy nie miałam. Napewno ktoras z dziewczyn pomoze w tym temacie. Zawsze mozna tez spytac weterynarza ;). Quote
dzidda Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Sunia je karmę dla karmiących suk kupioną w sklepie zoologicznym. Nie jest to pedegree ani Chappi:lol: Dbają i nią z tego co wiem. wczoraj nie zdążyłam wrzucić zdjęć ale dzisiaj już będą:roll: Quote
OlaLola Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Jesli chodzi o karmiaca suczke to ja proponowala bym bosha lub eukanube, wiem ze sa typowo z przeznaczeniem dla karmiacych suk. Są drogie ale dobre. Quote
dzidda Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [quote name='OlaLola']Jesli chodzi o karmiaca suczke to ja proponowala bym bosha lub eukanube, wiem ze sa typowo z przeznaczeniem dla karmiacych suk. Są drogie ale dobre.[/quote] na pewno przekażę bo nie wiem co teraz je sunia:roll: Quote
OlaLola Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Na karmę zawsze można sie zrzucić, tzn pozdbierać kasę ;) Wychodzę z założenia że dobra karma to jedna jest m.in.gwarancją zdrowia :) Quote
dzidda Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [quote name='OlaLola']Na karmę zawsze można sie zrzucić, tzn pozdbierać kasę ;) Wychodzę z założenia że dobra karma to jedna jest m.in.gwarancją zdrowia :)[/quote] Myślę że pieniążków nie trzeba bo tymczasowa opiekunka ma fundusze na utrzymanie suni na dobrym poziomie:lol:(szefówka mojego mężczyzny) Quote
OlaLola Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 No to pozostaje tylko sie cieszyć :) Szczeniaki raczej szybko znajdują domy...Choć znałam historię suczki, która do schroniska trafiła jako szczeniak, a znalazła dom jak miała 6lat... Mam nadzieje że szeniaczki szybciutko dom znajdą, a jak bedą wieksze to je zaczniemy ogłaszac :) Quote
dzidda Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Nadal czekam na zdjęcia z opisem które to suczki a które pieski ale mam pare nowych zdjęć maluchów:lol: [IMG]http://img8.imageshack.us/img8/9059/maluchy1.jpg[/IMG] [IMG]http://img8.imageshack.us/img8/6133/maluchyz.jpg[/IMG] Quote
dzidda Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [IMG]http://img188.imageshack.us/img188/3945/maluchy3.jpg[/IMG] [IMG]http://img188.imageshack.us/img188/2558/maluchy5.jpg[/IMG] [IMG]http://img14.imageshack.us/img14/7372/maluchy0.jpg[/IMG] Quote
OlaLola Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Mam nadzieję że kiedy będą szły do adopcji jednym z warunków podpisania umowy adopcyjnej ( mam nadzieję że taka będzie) będzie późniejsze wykastrowanie/wysterelizowanie psiaka... Szczeniaczki są słodkie :loveu::loveu: Quote
dzidda Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [quote name='OlaLola']Mam nadzieję że kiedy będą szły do adopcji jednym z warunków podpisania umowy adopcyjnej ( mam nadzieję że taka będzie) będzie późniejsze wykastrowanie/wysterelizowanie psiaka... Szczeniaczki są słodkie :loveu::loveu:[/quote] oczywiście:lol: Quote
OlaLola Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Cieszę sie ;) :) No to teraz pozostaje czekać aż maluchy podrosną :) Dobrze że one i ich mama są bezpieczne...:) Quote
Madallena Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/dt-potrzebny-na-cito-dla-5-szczeniakow-mamy-za-kilka-dni-schron-jedrzejow-147195/[/URL] Skoro maluchy znalazły DT pomóżmy proszę elizie. ONA JEST TAM SAMA! i bardzo nas potrzebuje! Quote
dzidda Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Mam takie info apropos szczeniaków na razie: [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana]jasny pies[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana]ciemna suka[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana]ciemna suka[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana]jasny pies[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana]jasna suka[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana]jasna suka[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana]ciemny pies (to chyba ten najmniejszy)[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana](chyba) jasna suka[/FONT][/SIZE][/FONT] Quote
dzidda Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 okazało się że widziano jak suka kręciła się z dwoma psami przed ciążą i nawet udało się zdobyć zdjęcia potencjalnych tatusiów: okoliczne psy to są. może sunia też okoliczna była dopóki nie zaciążyła:-( [IMG]http://img3.imageshack.us/img3/4435/bondidexterdowstawienia.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts