Cerber Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 a wiesz ze bardzo duzo forumowiczow mnie pyta czy Koma to siostra cerbera????? Ciebie tez tak pytaja????? Quote
Behemot Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Oni rzeczywiście są bliźniakami! :crazyeye: Niesamowite...... Podobno każdy człowiek gdzieś na świecie ma swojego sobowtóra, więc pieski chyba tym bardziej :lol: Quote
Koma Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Luiza bez przerwy ktoś tak pisze :lol: Już się do tego przyzwyczaiłam :lol: A zauważyłaś że Koma i Cerber mają takie same czarne "pypcie" na policzkach? :lol: Behemotku ja kiedyś myślałam że nie spotkam takiego podobnego psiura do Komy a tu niespodzianka ;) Jakieś przeznaczenie chyba że przeglądając pupile.com Cerber rzucił mi się w oczy :p Ja cały czas mam nadzieję że kiedyś się z naszymi bliźniakami spotkamy ;) Quote
Behemot Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Koma napisał(a): Ja cały czas mam nadzieję że kiedyś się z naszymi bliźniakami spotkamy ;) Ja kiedyś chyba widziałam sobowtóra mojej siostry, ale swojego nie. To by musiał być jakiś wyjątkowy dziwak :evil_lol: sonia ma sobowtóra - swoją siostrę Kropkę, którą przygarnął znajomy mojego męża. widziałam parę zdjęć - identyko! No, ale to rodzina :lol: Szkoda tylko, że jakoś nie możemy się dogadać co do spotkania, strasznie chciałabym zobaczyć je obie na żywo - jak się zachowują, czy mają podobny temperament, zabawy, nawyki, itd. :lol: Quote
Koma Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Ano tak widziałam chyba Kropkę w waszej galerii :razz: Ale to rodzina więc się nie liczy :evil_lol: Jeśli jednak kiedyś się umówicie na wspólny spacer to koniecznie porób fotki :cool3: Quote
Cerber Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Koma napisał(a):Luiza bez przerwy ktoś tak pisze :lol: Już się do tego przyzwyczaiłam :lol: A zauważyłaś że Koma i Cerber mają takie same czarne "pypcie" na policzkach? :lol: Behemotku ja kiedyś myślałam że nie spotkam takiego podobnego psiura do Komy a tu niespodzianka ;) Jakieś przeznaczenie chyba że przeglądając pupile.com Cerber rzucił mi się w oczy :p Ja cały czas mam nadzieję że kiedyś się z naszymi bliźniakami spotkamy ;) oj tak pupole są cuuuudowne...:loveu: :loveu: :loveu: mamy szczescie, ze mamy tak podobne do siebie psy...:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: nuwielbiam nasz psy...:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: hmmm jednymi malymi szczególami wykluczajacymi rodzenstwo naszych priosór to tylko wzrost i wiek... a tak to jakby przylozyc taki sam plester do jednej rany...:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
leemonca Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 wpadamy dzisiaj ze świątecznymi życzeniam - Wszystkiego najlepszego!!! Quote
Lucy* Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Białych myśli lekkich jak puch, niech Anioł przywieje z nieba, otworzy skrzydłem nadziei, i niech kolędę zaśpiewa, bo dzisiaj jest piękny dzień, wszystko się rodzi na nowo, więc w blasku tajemnych świąt, żyj zdrowo i kolorowo. życzą Lucy* , Kropka , Sara & Rudy Quote
Agnes Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 wreszcie mam wolne, chcialam popatrzec na sliczna pregowana psice a tu ciiisza:roll::eviltong: poprosze o jakies fotecki:cool3::lol: Quote
Koma Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 Dziękujemy za życzenia :calus: :calus: :calus: U nas bez zmian, nowych fotek pręguski nie ma :shake: Z Norą jest troszkę lepiej biorąc pod uwagę stan w jakim była tydzień temu. Nastąpiło kilka ataków pod rząd, była zupełnie nieprzytomna przez kilka dni, zero kontaktu z psem, trzęsła się, wszystkiego się bała, nie jadła- coś strasznego :placz: Myśleliśmy że to koniec... na szczęście jej stan się jakoś ustabilizował i jak narazie atak się nie powtórzył. Babcia odstawiła Luminal bo sunia po nim była już kompletnie otłumaniona. Przyjmuje jakiś lek w płynie, niestety nie pamiętam nazwy :shake: Dzisiaj już czuła się zdecydowanie lepiej, oby jak najzdłużej... Natomiast Azie lekarz przepisał lek na stawy przeciwzapalny i przeciwbólowy- czuje się po nim bardzo dobrze, odżyła- zupełnie inny pies :multi: A było już tak źle... (starsze fotki) Aza Nora Quote
Koma Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 Niepotrzebnie się wczoraj pochwaliłam że z Norką już lepiej. Dzisiaj miała kolejny atak :-( podobno bardzo ciężki :-( Mam parę fotek z dzisiejszego "wybiegiwania" Komy ale nie chcą się załadować na Imageshack :roll: udało się tylko dwie- na zachętę :evil_lol: potworek :lol: mój mały pudzianek :cool3: ;) Quote
Koma Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 filmik :razz: http://www.zippyvideos.com/3302281386455156/pic00012/ Quote
Korenia Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Koma napisał(a):Niepotrzebnie się wczoraj pochwaliłam że z Norką już lepiej. Dzisiaj miała kolejny atak :-( podobno bardzo ciężki :-( Mam parę fotek z dzisiejszego "wybiegiwania" Komy ale nie chcą się załadować na Imageshack :roll: udało się tylko dwie- na zachętę :evil_lol: potworek :lol: mój mały pudzianek :cool3: ;) Śliczna jak zawsze :loveu: Filmik bardzoo fajny ;) Szybka bestia ;) Quote
Agnes Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Koma czy wiecie co jest przyczyna atakow u sunki? Pytam, bo mialam przed Aza suke ONa z padaczka i troche sie naczytalam. Czy dochodziliscie do tego, czemu ma ataki i czy mozecie dochodzic? Czasami trzeba zrobic duzo badan. Pytam, bo ataki moga byc przez "glupstwo" i czasami warto sie zajac choroba ktora powoduje ataki, a nie atakami. Powodow moze byc mnostwo. Nie dobrz echyba tez ze odstawiliscie leki. Leki jak sie podaje to do konca, a przy podawaniu jest wazna jedna zasada - co kilka miesiecy (np co 2 m-ce) zmienia sie dawke. Podawanie zaczyna sie od konskiej dawki (dlatego pies jest otumaniony, oglupialy, czesto ma gorszy wzrok i wpada na przedmioty rozne), a z czasem sie zmniejsza, schodzi do minimum i potem znowu sie zwieksza i tak w kolko. Chodzi o to, ze organizm przyzwyczaja sie do jednej dawki i leki przestaja dzialac. A juz nie wolno odstawiac nagle leki! To moze spowodowac bardzo silne i powazne ataki. Trzeba pamietac ze kazdy atak to odciecie doplywu krwi do mozgu. Aha i jak sie podaje takie leki to powinno sie tez co 2-3 miesiace robic kontrolne badania krwi pod katem watroby - chodzi o to, ze potrafia one bardzo niszczyc watrobe i wtedy zmienia sie leki. Ja podawalam leki na "C" (moge sobie przypomniec nazwe jak chcesz), leki bardzo silne ale chyba skuteczne a podczas ataku luminal (o ile nie przekrecilam nazwy) w czopkach i to mialo lagodzic atak. Powodzenia w leczeniu! Choroba jest okropna, ale jak to mowia da sie z nia zyc... Quote
olekg89 Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 KOma-aż nie moge się napatrzeć na kome bez smyczy!!! Brawo:) Quote
Koma Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 Agnes, nie mamy pojęcia co może być przyczyną tych ataków. Do tej pory sunia była dosłownie okazem zdrowia, czujnym i energicznym stróżem domu... dlatego jest to dla nas takim szokiem. Od weta wiem, że padaczkę mogło spowodować jakieś uderzenie lub mikrourazy w mózgu, nie zlecił jednak żadnych badań co trochę mnie dziwi :roll: Babcia odstawiła lek chcąc dla suni dobrze, niestety zwyczajnie nie zdawała sobie sprawy (ja zresztą też) że może to mieć jakieś złe konsekwencje. Właśnie szukam w internecie informacji o tej chorobie, wydrukuję je też dziadkom. Nie wiem jak im pomóc bo o padaczce wiem niewiele, boję się też o nich bo widzę jak bardzo się tą chorobą Nory przejęli :-( Pisałam o Norce też na weterynarii w wątku o padaczce... Olekq, dziękuję :) też się cieszę że udało mi się choć trochę ułożyć tej diablicy w łebku :evil_lol: chociaż nadal jest puszczana w niewielu miejscach, co się już chyba nie zmieni bo mieszkamy w takiej okolicy gdzie nie ma do tego zabardzo warunków (dużo ludzi, psów, ulice itp) :shake: kolejne fotki Komeczki (bez smyczy:cool3: ) czekając na aport :cool3: i ze swoim ukochanym ringo :cool3: poplątały jej się łapy :lol: cdn... ;) Quote
Agnes Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Koma, ataki moga byc rowniez przez zwykle zarobaczenie, albo np przez cukrzyce - poczytaj na stronie vetserwisu. bardzo wazne jest dobranie odpowiedniej dawki lekow i odpowiednich lekow i regulacja dawek, czyli to co pisalam wczesniej. Ale bez dobrego weta same nie dobierzecie dawki:( Ile suka wazy? Quote
Koma Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 Agnes, podejrzewam że Nora waży jakieś niecałe 30kg. Jutro tam jadę, może wybierzemy się też do weta. Ale te ataki pojawiają się za często :-( Quote
Agnes Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Koma koniecznie musicie dawac jakies leki - i jak mowie, powiedz wetowi o tym co mowilam a propo dawkowania. Zeby zapisal najpierw silna dawke i po 2 miesiacach ja zmniejszycie, po 2 znowu i po 2 znowu zwiekszycie (np, bo to wet powinien dokladnie ustalic kiedy zmniejszac/zwiekszac) Ja podawalam leki cos na C (kurce nie moge przypomniec sobie tej nazwy) - moze tez zapytaj weta, czy cos kojarzy i moze takie dacie sunce? Skoro ataki sa czesto to i leki powinny jednak byc chyba silniejsze? A jak dostawala tamten to jak czesto miala ataki? Teraz po odstawieniu ma czesciej? Mozecie zrobic np morfologie i ew pod katem nerek/watroby - chociaz tak zobaczyc czy nic sie nie dzieje, kiedy byla odrobaczana? Quote
aśka-od-dagona Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 o...Koma bez smyczy?! :))) Ale się pozmieniało od czasu kiedy mnie wcięło;) Quote
leemonca Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 dzieńdoberek!!! śliczne zdjęcia Kamy i jaką pogodę macie ładną:fadein: żal mi bardzo Norci i Twoich Dziadków :shake: Quote
Korenia Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 leemonca napisał(a):dzieńdoberek!!! śliczne zdjęcia Kamy i jaką pogodę macie ładną:fadein: żal mi bardzo Norci i Twoich Dziadków :shake: Komy ;) :evil_lol: Quote
Cerber Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Witam Cię komcio kochana, śliczne foteczki Komeczki... mi czasami się myli kama i Kora i też wychodzi mi Koma :D:D:D: i na Korę i na Kamę tak teraz wołam :D:D:D:D:D:D:D Quote
Recommended Posts