Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To i ja się dopisze....Bo chyba można się przyłączyć? :oops: ;)

Z tego co wyczytałam to spotykacie sie na Polach w soboty o 14 , niedaleko jeziorka sztucznego i pubu Merlin?

Zastanawiam się tylko....Na regulaminie Parku Piłsudskiego czyli Pól Mokotowskich jest zakaz wprowadzania psów "luzem", nie macie z tego powodu jakiś problemów? Choć w sumie w regulaminie jest też zakaz jazdy na rolkach i desce:) :confused:

W razie czego będę ja i mój pół-buldog - czyli amstafopodobne i pręgowane .

Pozdrawiam.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od prawie 2 lat chodzę na Pola i jak stoimy właśnie tam, gdzie piszesz, jeszcze nigdy nie zdarzyło się, żeby jakiś patrol czepnął się, że psy nie są na smyczach, mimo, że tamtędy czasami przejeżdżają. Czasem może zwrócić uwagę jakaś mamusia z rozhisteryzowanym dzieciakiem, ale to po mnie spływa... Niech chodzi gdzie indziej, a nie tam, gdzie akurat jest 20 psów.

Natomiast kiedyś na parkingu psy wyskoczyły z samochodu i akurat przejeżdżała po alejkach straż miejska, to panowie zwrócili mi uwagę, żebym zapięła psy na smycz. Zapięłam. Na minutę, dopóki nie odjechali. Gdzie, jak gdzie, ale na Polach nie będę katowała swoich psów smyczą. One tak się cieszą jak tam są, że nie mam serca.

Posted

Otatnio moją Emi też dziabnęła Doxy nad okiem i zrobiła jej dziurkę ale prawie jej się zagoiło. Niestety nie mogłam być w sobotę na polach bo wyjechałam z emi na mazury, ale teraz będziemy. Tylko muszę bardziej na nią uważać dopóki jest jeszcze malutka, żeby z ranami nie wracała do domu :) Niestety ostatnio ugryzł ją dość mocno rottwailer i się boję żeby jej to psychiki nie zepsuło

Posted

Może mała zapomni o przygodzie z rotwailerem, na Pola przychodzi teraz mały rotiś, bardzo sympatyczny, to niech się z nim bawi.

Mojemu też zagoiło się, może dlatego nie było groźnie, bo rzuciłam w stronę Doxy smyczą, jak zobaczyłam co się dzieje.

Posted

Ja narazie Doxi nie wyrządziła naszym psiurom żadnej krzywdy. Jest to naprawde super sunia jednak ma zabardzo rozbudowane poczucie własność - jej patyk i nikogo więcej :D .

adda moje to te dwa, ostatni czarnuch ciągnoł sanki i był w czrno-czerwonym ubranku, a drugi to bokser. Następnym razem to podejdzieny i zrobi się prezentację :wink:

Qlinka przychoć śmiało, jest to chyba jedyne miejsce w Wawie gdzie tyle psurów biega luzem i to przewarznie bez większych szkud na ich ciele i zdrowiu :D .

W sobote również będe, pozatym nie odpuściła bym sobie tego, sobota jest dniem na który potworki czekają z utęsknieniem :D

Posted

Crazy@, toż właśnie ostatnio podziwiałam jak czarnuszek ciągnął sanki, a bokserek radosny biegał obok. Przejeżdżaliście obok nas. No...

Nawet zazdrościłam, że moje jeszcze nigdy nie szły w zaprzęgu.

No to pewnie w sobotę (przy sprzyjającej pogodzie) nastąpi prezentacja. Żeby tylko mój leoś (ten młodszy) nie poczuł się zbyt ważny.

Posted

Nas nie będzie w sobotę - Leia kończy drugi tydzień cieczki.

Szkoda, bo fajny śnieżek jest.

Ale myślę, że w następną sobotę już będziemy mogły wpaść.

Damy znać oczywiście.

Pozdrawiam

Beata, Leia i Max (królik baranek)

Posted

Ależ nie ma co przepraszać. Tak tylko napisałam. Mam nadzieję, że też w weekend będziemy. Pogoda zapowiada się ładna. Bo poprzednio było okropnie, mokro, ślisko, brzydko, wodniście, wilgotno.

Posted

:multi: tak, tak, tak :multi:

bemowo lotnisko ja sie piszę ośmioma łapami :D (bo w miarę blisko mnie) :D

.... tyle, że za jakiś tydzień może dłużej... bo Gaja niestety rozcieła sobie opuszek, ma łapę zabandażowaną i totalnie ograniczony ruch :( :(

Posted

HA :D HA :D HA

Wam jest bliżej, a mnie nie, niestety też nie jesteśmy wyposażeni w cztery kółka - tak więc nadal zostaje na Polach Mokotowskich.

Adda ja będe w niedziele ok 14, niestety w soboty już odpadają ( zaczełam pracować :wink: )

Posted

To może kto może niech przychodzi w soboty na bemowo a w niedziele na pola mokotowskie :)

Ja w tą sobote mogę być na lotnisku ale dopiero ok 16 natomiast w niedziele myśle że nic innego mi nie wypadnie i przyjade z Emi

Posted

Crazy@, dlaczego niestety, jak się pracuje to trzeba się cieszyć. Ale rzeczywiście odpada jeden porządny spacer w tygodniu. Żal psiaków.

Na Bemowo z mojego Ursynowa jest za daleko. Też zostanę przy Polach Mokotowskich. Kiedyś próbowaliśmy Skaryszewskiego, ale to był niewypał. Owszem park ładny, ale zniechęciłam się, jak moja sunia chciała wyłowić z wody martwą wiewiórkę. No i chyba nie ma tam takiego miejsca, gdzie spotykają się psy.

Posted

Hej, Crazy@, wcale mi się te zdjęcia nie otwierają. Tak, jakby ich nie było. Może to u mnie coś nie tak... Dlaczego tak późno przyjeżdżacie?

Posted

Przypuszczam, że mnie z kolei nie będzie za tydzień. Wczoraj późno wieczoram Irydek rozciął sobie poduszkę. Musieliśmy gnać na Tarchomin do naszego weta na szycie. Paskudnie sobie rozciął, na pół i głęboko. Brrrrrrr... Biedulek śpi dzisiaj i jest smutny. Lekarz musiał dać mu narkozę no i przy okazji wyskrobał mu grudki z trzeciej powieki. W niedzielę jedziemy na zmianę opatrunku, a szwy zdejmujemy za ok. 10 dni. A i tak pewnie minie trochę czasu, aż mu się porządnie zagoi.

Natomiast 2 lutego, w poniedziałek o godz. po 18-tej są urodziny Leny i Aleksa - doga de bordeau. Lena ma urodziny 04 lutego, ale robimy razem z Alkiem. Będzie grzane wino. Zapraszamy.

Posted

A ja dzisiaj zauważyłam u Kufla ranki na szyji, pozostałość po zabawie z Bubą. Nie była zbyt delikatna dla niego :wink: .

MAm nadzieje że Irydkowi ładnie i szybko zrośnie się ranka i za dwa tyg będzie znów szalał na Polach ( to się Misio za nim stęskni :D )