Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My, My:multi: Tylko trzeba by było zorganizować spacerek albo bardzo wcześnie albo bardzo późno, bo pogoda nie sprzyja bieganiu:shake:
Jeszcze pytanko, gdzie ?

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anuleq ....

ja właśnie mówię o spacerze a nie treningu biegowym :-). Mi zalezy aby nasza Shojo miała jak najwięcej kontaktów (przyjaznych) z innymi psami.

Posted

A ja bym się wybrała z Wami na spacerek, żeby Was poznać :cool3:
Byłabym bez mojej dziewczynki, bo ona mniej kocha pieski niż ja i chyba się pomyliła gatunkowo :) Chociaż w grupie psów potrafi się zachować, to wole nie narażać na niemiłe sytuacje. Poza tym musiałaby być na smyczy cały czas :(
Ja kocham wszystkie pieski i chętnie się z nimi wygłaskam.
Czekam na miejsce i godzinę (nie ukrywam, że Pola Mokotowskie mi bardzo pasują). Mam nadzieję, że na spacerek psi można iść bez psa ;)

Posted

sylwekw napisał(a):
anuleq ....

ja właśnie mówię o spacerze a nie treningu biegowym :-). Mi zalezy aby nasza Shojo miała jak najwięcej kontaktów (przyjaznych) z innymi psami.

To idziemy! (powolutku, kulejąc ale idziemy) Tylko ostrzegam, mamy szczeniora nie potrafiącego chodzić na smyczy - wyglada to komicznie i takie jest, ale z tego co widzimy podchodzi przyjaznie do wszystkich i wszystkiego. Tylko podajcie nam dokladna date i godzine żeby pies mi sie wyspal porządnie przed spacerem ;) (5-6 sierpien brzmi najlepiej dla nas)
A jeśli uda mi sie wyciagnac lubego to wezmiemy rownież dziadka psiego, o ile wtedy moi rodzice w pracy nie beda (oni w pracy - pies obowiazkowo z nimi) a czasami pracuja w weekendy.

Posted

Ja wezme swoja ONke 10 - letnia.
I moze wezme amstaffke ale ona to totalna babcia, wiec zalezy od pogody.

Imanca a moze wez sunie. Niech sie socjalizuje. Przeciez bedziesz miec wyrozumiale towarzystwo skoro sami dogomaniacy.

Posted

Ja bym ją bardzo chętnie posocjalizowała, szczególnie w wyrozumiałym towarzystwie :multi:
Ale piszę uczciwie jaki mam z nią problem, więc jeśli komuś będzie to przeszkadzało dziewczyna będzie musiała zostać w domu. Moją sunie jak była szczeniaczkiem załatwiła inna suka i do dziś ma blizny i psychikę zwichrowaną i nie chcę tego zafundować komuś.

Posted

Imanca ..... ja nie mam nic przeciwko o ile oczywiście Twoja nie pogryzie (faktyczne pogryzienie) mojej Shojo. Nie mogę miec nic przeciwko bo sam mam niesfornego pod tym wzgledem szczeniaka. A to, ze ewentulnie dała by jej stanowczo do zrozumienia, że nie Shojo rządzi całym światem to może by się jej nawet przydało.

Podobnie było gdy zawarłem znajomość z właścicielami dorosłego psa akity. Pomimo, że na spacerze on tolerował Shojo a ona nie wiem którym zmysłem wyczuwała, że nie ma prawo mu podskakiwać to jednak potem na jego podwórzu dał popis dominacji. Dobrze, że właściciele pozostawili go w kagańcu w winym razie w innym tonie bym, się dzisiaj wypowiadał ale dzięki kagańcowi nic się Shojo nie stało i choc bardzo mnie przepraszali za jego zachowanie to ja nie mam żadnych pretensji a wręcz włąśnie uważam, że dobrze, jeśli Shojo wie, ż enie zawsze i nie wszędzie będzie rządzić ona.

Ja już się cieszę na ten spacer - mam nadzieję, że uda nam się zrealizować plany zaprzyjaźnienia psów. Wprawdzie ja mam do Pól Mokotowskich dośc daleko (okolice Nieporętu) ale się dostosuję.

Posted

sylwekw, z nieporetu to kawal drogi! Jeżeli droga Twojego psa (i Ciebie) nie zmęczy to ok, ale jeśli tak to może coś po Twojej stronie wody? Białołęka? Warszawcy dogomaniacy nie potepiajcie mnie ale z Nieporetu na Pola Mokotowskie w prostej lini 25km jest. (Chyba, że obok Warszawy jest też jakiś inny Nieporęt niż ten przy Zegrzu)

Posted

Też bardzo chętnie poznałabym innych Dogomaniaków jeśli w tym terminie okaże się że będę w Warszawie i Czokunia też już wróci.

Posted

Anuleq ... bardzo dziękuję za troskę ale ....... aż tak źle nie będzie, Shojo dobrze znosi jazdę samochodem i jest bardzo grzeczna. A potrzeba spotkan z innymi psami dla niej i z innymi Dogomaniakami dla mnie jest wazniejsza, niż te 30-35 minut (w weekend to może nawet krócej) jazdy samochodem.

A tak swoją drogą to jakby kiedys była okazja to np dosłownie 300 metrów od mojego domu są takie piekne duże puste pola ... to dopiero byłby raj do wspólnej zabawy dla większej grupy szczeniaków ... :-).

Posted

sylwekw napisał(a):
Anuleq ... bardzo dziękuję za troskę ale ....... aż tak źle nie będzie, Shojo dobrze znosi jazdę samochodem i jest bardzo grzeczna. A potrzeba spotkan z innymi psami dla niej i z innymi Dogomaniakami dla mnie jest wazniejsza, niż te 30-35 minut (w weekend to może nawet krócej) jazdy samochodem.

A tak swoją drogą to jakby kiedys była okazja to np dosłownie 300 metrów od mojego domu są takie piekne duże puste pola ... to dopiero byłby raj do wspólnej zabawy dla większej grupy szczeniaków ... :-).

Tylko nie zapomnij o psich pasach bezpieczeństwa :lol:

Posted

sylwekw napisał(a):
No dobrze ale czy juz ustaliliśmy którego dnia (sobota czy niedziela) i o której godzinie a ja to przegapiłem czy jeszcze nie ustaliliśmy?

Ja proponuje jakieś późne godziny (17-18?), chyba że nie bedzie upału.

Posted

Wcieło mi internecik i nie uczestniczyłam w omawianiu szczegółów:roll: Ja będę z 16 miesięczną seterką. Kocha wszystko co się rusza i co się nie rusza:shake: Jest jeszcze mały problem z powrotem na wołanie, ale weźmiemy zapas ciastek:p Nam pasuje praktycznie każdy dzień i pora (lepsza oczywiście późniejsza żeby się wyspać). Jeśli spacerek w niedzielę to pora poobiadowa jest w sam raz. Pola również mogą być, bo dojazd mamy całkiem całkiem (metro);)

Posted

mwijatak ..... to bardzo fajnie, gdy byliśmy w psim przedszkolu to jedna Pani była też z seterem iralndzkim i nasza Shojo bardzo lubiła .... jeje dokuczać ... :-) ... może być ubaw. :-)

A tak rpzy okazji Shojo tez jeszcze nie bardzo przychodzi na wołanie a szczególnie gdy ma ciekawą rozrywke w postaci innych psów :-)

Posted

Rudej wszystkie psy dokuczają, bo ciągną ją za uszy a ona tego nie lubi, ale i tak się nie zezłości:razz: Powrót na wołanie jest nawet opanowany dopóki nie ma w okolicy jakiegoś ciekawego pieska do zabawy:roll: dlatego w smakołykach siła:lol: