zootechniczka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Z moim łobuzem jeździłam po 2 godziny w jedną stronę na uczelnie. Żadna droga nam nie straszna ;). Quote
Aleksa. Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='zootechniczka']Z moim łobuzem jeździłam po 2 godziny w jedną stronę na uczelnie. Żadna droga nam nie straszna ;).[/QUOTE] to droga coś koło 2 godzin.;) tylko, że Twój chyba z dora się nie polubił ?:( Quote
zootechniczka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 No rzucać się nie rzucali. tylko powarkiwania. a mnie w sumie chodzi o długi spacer z psem na smyczy przez większość czasu. Quote
Aleksa. Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='zootechniczka']No rzucać się nie rzucali. tylko powarkiwania. a mnie w sumie chodzi o długi spacer z psem na smyczy przez większość czasu.[/QUOTE] na smyczy jest sens ? Quote
zootechniczka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Mój i tak chodzi głownie na smyczy 8 m lub lince 10m bo w 100% mu nie ufam. A potrzebny mi towarzysz na długi spacer bo za gruby się robi. A samemu tak nudno spacerować. Oczywiście ja mówiłam ze mój na smyczy inny pies może być bez. Ale jak nie to nie. Quote
*Monia* Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Na taki spacer smyczowy to ja chętna jestem, ale z moją małą różnie jest bo stawy dokuczają co jakiś czas - raz jest super i spacerować możemy długo, a czasem po 10-minutowym spacerze zaczyna kuleć... Ale zawsze mogę drugą sucz wziąć jak się ta akurat 'zepsuje' :evil_lol:. Zapraszamy do nas na podwarszawskie pola, wprawdzie nie las ale połazić jest gdzie :eviltong:. Quote
zootechniczka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='*Monia*']Na taki spacer smyczowy to ja chętna jestem, ale z moją małą różnie jest bo stawy dokuczają co jakiś czas - raz jest super i spacerować możemy długo, a czasem po 10-minutowym spacerze zaczyna kuleć... Ale zawsze mogę drugą sucz wziąć jak się ta akurat 'zepsuje' :evil_lol:. Zapraszamy do nas na podwarszawskie pola, wprawdzie nie las ale połazić jest gdzie :eviltong:.[/QUOTE] To fajnie. Może się jakoś umówimy? A te pole podwarszawskie to gdzie dokładniej? Quote
puchu Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 To i my byśmy się podłączyły :) Ale te "nasze" pola to niech najpierw trochę podeschną ;) A może włochowskie forty? Pola w Michałowicach i może w Opaczy. Niedaleko jest stacja WKD Opacz, z autobusów 178, 177, 207, 717 (ta mają najbliżej przystanki). Można jeszcze przyjechać do Ursusa i się kawałek przejść. zootechniczka, a nie byłaś przypadkiem na dniach otwartych dorplantu? Bo my biegamy w siriusie :) Quote
zootechniczka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='puchu']To i my byśmy się podłączyły :) Ale te "nasze" pola to niech najpierw trochę podeschną ;) A może włochowskie forty? Pola w Michałowicach i może w Opaczy. Niedaleko jest stacja WKD Opacz, z autobusów 178, 177, 207, 717 (ta mają najbliżej przystanki). Można jeszcze przyjechać do Ursusa i się kawałek przejść. zootechniczka, a nie byłaś przypadkiem na dniach otwartych dorplantu? Bo my biegamy w siriusie :) Jesteśmy otawarci na wszystkie lokalizacje do spacerków. Więc mogę wybrać się i tu i tam. Kwestia byle się omówić na termin. Tak byłam na dniu otartym Dorplant. i byłam zachwycona pokazem agility ;). Sama planuje zapisać się na jakiś kurs ale to na jesień. Na razie szkolimy posłuszeństwo. Quote
zootechniczka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Może następna niedziela? Kto chętny? Quote
puchu Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Może na niedziele się gdzieś umówimy? Tylko najpóźniej o 14 muszę być z powrotem w domu. Miejsce też mi obojętne. Na fortach Bema jeszcze nas nie było, ale jak chcesz zapraszam na naszą wieś ;) Quote
zootechniczka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Na forty Bema to możemy w ten czwartek lub sobotę bo to blisko. A w niedziele możemy i dalej. Ale to w następną. to może wstępnie 04.03 tylko gdzie pole w michałowicach czy opaczu czy gdzie tam chciałaś? Quote
Aleksa. Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='zootechniczka']Mój i tak chodzi głownie na smyczy 8 m lub lince 10m bo w 100% mu nie ufam. A potrzebny mi towarzysz na długi spacer bo za gruby się robi. A samemu tak nudno spacerować. Oczywiście ja mówiłam ze mój na smyczy inny pies może być bez. Ale jak nie to nie.[/QUOTE] No jasne przecież to twoja sprawa.:;) ja swoją też tylko w swoich okolicach puszczam :) Quote
puchu Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 W czwartki niestety jestem na uczelni ;) W tą sobotę raczej nie dam rady. Może zostańmy przy przyszłej niedzieli :) Do wyboru są forty we Włochach (przy ul. Ryżowej), pola w Opaczy, ale jak się utrzymają plusowe temperatury to tam będzie zapewne straszne błoto i kawałek dalej w Michałowicach, ale o ich stanie niech się wypowiada Monika ;) Chyba, że parki na Woli tzn. Moczydło i Szymańskiego Quote
zootechniczka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='puchu']W czwartki niestety jestem na uczelni ;) W tą sobotę raczej nie dam rady. Może zostańmy przy przyszłej niedzieli :) Do wyboru są forty we Włochach (przy ul. Ryżowej), pola w Opaczy, ale jak się utrzymają plusowe temperatury to tam będzie zapewne straszne błoto i kawałek dalej w Michałowicach, ale o ich stanie niech się wypowiada Monika ;) Chyba, że parki na Woli tzn. Moczydło i Szymańskiego[/QUOTE] Moczydło to taki mały park w 10 min można przejść. nic tam ciekawego moim zdaniem. To może tak wstępnie next niedziela 04.03 forty we Włochach? A co do godziny to się jeszcze zgadamy. Quote
puchu Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Ja tam zawsze zaliczam Moczydło+Szymańskiego i ew. Sowińskiego. Dopóki była otwarta Dźwigowa to jeszcze szłyśmy na piechotę do Redutowej :) Ok :) Widzimy się w przyszłą niedzielę :) Quote
paulaa. Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Kurcze, ja bym się pisała na spacer, bo Moczydło mamy blosko, ale z moim rudym to chyba takie spokojne marszowe spacery odpadają, bo albo by się udusił na smyczy albo zadręczył psy. :D Więc my chyba na spacer z równie walniętymi psiakami. :smile: Quote
Aleksa. Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='paulaa.']Kurcze, ja bym się pisała na spacer, bo Moczydło mamy blosko, ale z moim rudym to chyba takie spokojne marszowe spacery odpadają, bo albo by się udusił na smyczy albo zadręczył psy. :D Więc my chyba na spacer z równie walniętymi psiakami. :smile:[/QUOTE] Dora jest na poziomie Twojego? :D Quote
*Monia* Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Ale nagadałyście :lol:. Mi pasuje i w Michałowicach/Opaczy i włochy i wszędzie gdzie mi się uda dojechać samochodem bez zgubienia się sto razy :evil_lol:. Na razie nasze pola jeszcze zamarznięte więc nie jest źle, psy próbowały się dokopać do wnętrza ziemi i wróciły czyste, ale jak temperatura się utrzyma na plusie to niestety wszystko popłynie.. [quote name='zootechniczka']Moczydło to taki mały park w 10 min można przejść. nic tam ciekawego moim zdaniem. To może tak wstępnie next niedziela 04.03 forty we Włochach? A co do godziny to się jeszcze zgadamy. [/QUOTE] O ile mi nic w międzyczasie nie wypadnie to się piszemy z Shiną na forty ;) Quote
puchu Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Po takim śniegu (czyt. woda od spotu, zmrożony z wierzchu) Szczurzaste odmawia chodzenia ;) A tak serio, trudno jej się po czymś takim chodzi i lód/zmarznięty śnieg wbija jej się w łapy Quote
paulaa. Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Planujecie jakiś większy spacerek ? Fajnie by było zorganizować coś w jakimś spokojnym miejscu, już nie PM, tylko większa polana, las i w miare blisko. :smile: Quote
Yuveza Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='paulaa.']Planujecie jakiś większy spacerek ? Fajnie by było zorganizować coś w jakimś spokojnym miejscu, już nie PM, tylko większa polana, las i w miare blisko. :smile:[/QUOTE] no wlasnie tylko gdzie taka polana :lol: ja do lasu nie bardzo chce bo mam go na co dzień i juz troche dosc;) Quote
paulaa. Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ja mam taką polane niedaleko siebie, (stare boiska AWF i te obok Bielańskiego), ale obawiam się że na Bielany nikomu się nie będzie chciało jechać. :lol: Quote
Aleksa. Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 ja tez mam na co dzień las i pola, więc nie bardzo chce mi się tak daleko jechać...:( ;) Quote
Yuveza Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Aleksandra95']ja tez mam na co dzień las i pola, więc nie bardzo chce mi się tak daleko jechać...:( ;)[/QUOTE] to nie musisz ;P sama spaceruj :eviltong: ja chce pola więc jak najbardziej :) Quote
Recommended Posts