Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

motyleqq napisał(a):
jeżeli będzie ładna pogoda, to w parkach będzie dużo ludzi :)

hmmm, byłyśmy z Paulą w niedziele(nie pamiętam którą.:p) w ładną pogodę i było luźno. :)

Posted

Ale 11 listopada wszyscy będą mieli wolne, więc jeśli bedzie ładna pogoda to automatycznie dużo ludzi będzie, przetestowałam to już niestety w parkach obok mnie.. ;)

Edit: Nie wierze, że nie ma nikgo z okolic Bielan/Młocin(las,awf)/Bemowo(forty)/Dąbrowa(las)/Wola(park moczydło) chętnych na spacer ??? :smile:
Ewentualnie moge gdzieś podjechać jeśli chodzi o spacer z dużym spokojnym lub zabawowym samcem, bo niestety mam z tym problem u moge psa i chce go troche odczulić, a w mojej okolicy same agresory.. Ważne, żeby nie był dominujący lub agresywny. ;)

Posted

paulaa. napisał(a):
Ale 11 listopada wszyscy będą mieli wolne, więc jeśli bedzie ładna pogoda to automatycznie dużo ludzi będzie, przetestowałam to już niestety w parkach obok mnie.. ;)

No to nie wiem.:D mogę gdzieś w tych okolicach przyjechać z Dorą. ;) ale dalej nie dam rady.:(

Posted

Ja dziś byłam tylko w moim pobliskim lasku, (nie mieszkam w duzym mieście) a ludzi od groma wyszłam normalnie w pewnym momencie to szło na raz kilku ludzi z kijkami i kilka rodzin z dziecmi:evil_lol: no cóż musiałam zapiąć psy i sie zmyłam:eviltong:

Posted

No w niedziele niestety dużo tych rodzin z dziećmi nawet w lasach. W sumie nie wiem co oni tam robią, ale już nie raz byłam wkurzona jak musiałam co 5 min psa upinać nawet na bocznych ścieżkach. :roll:

Posted

Ewentualnie moge gdzieś podjechać jeśli chodzi o spacer z dużym spokojnym lub zabawowym samcem, bo niestety mam z tym problem u moge psa i chce go troche odczulić, a w mojej okolicy same agresory.. Ważne, żeby nie był dominujący lub agresywny

paulaa - jak tam, lepiej z zachowaniem Scoobyego? Ćwiczysz z nim już może troche skupienie na Tobie przy psach, czy te spotkania służą tylko bieganiu psów luzem?

Posted

Proponuję przejechać się kiedyś co Choszczówki, tutaj ludzi praktycznie nie ma, a jeśli już są, to tylko na głównej betonowej ścieżce. Spotkać człowieka w środku lasu to ewenement ;)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Proponuję przejechać się kiedyś co Choszczówki, tutaj ludzi praktycznie nie ma, a jeśli już są, to tylko na głównej betonowej ścieżce. Spotkać człowieka w środku lasu to ewenement ;)

tak, ale to strasznie daleko ode mnie. :( a Dora uczy się dopiero tej jazdy w autobusie.:p

Posted

paulaa. napisał(a):

Edit: Nie wierze, że nie ma nikgo z okolic Bielan/Młocin(las,awf)/Bemowo(forty)/Dąbrowa(las)/Wola(park moczydło) chętnych na spacer ??? :smile:
Ewentualnie moge gdzieś podjechać jeśli chodzi o spacer z dużym spokojnym lub zabawowym samcem, bo niestety mam z tym problem u moge psa i chce go troche odczulić, a w mojej okolicy same agresory.. Ważne, żeby nie był dominujący lub agresywny. ;)

park moczydło i okolice ja chętnie, ale nie mam samca :D

Posted

motyleqq napisał(a):
park moczydło i okolice ja chętnie, ale nie mam samca :D

Może być i bez samca, ważne żeby wreszcie miał z kim się wybiegać. :smile:
A nad Choszczówką pomyśle, dojazd okropny z Bielan, ale taki pusty las kusi. ;)

Posted

paulaa. napisał(a):
Może być i bez samca, ważne żeby wreszcie miał z kim się wybiegać. :smile:

w takim razie możemy się spotkać :) my też ostatnio jesteśmy zdane tylko na siebie, jakoś nie spotykamy zabawowych psów. dziś spotkałyśmy w Moczydle właśnie, ale że już zaczęliśmy aport, to Etna nie chciała żeby psy do niej podchodziły :D

Posted

My ostatnio w Parku Olszyna mamy szczęście napotykać fajne psiaki, ale wszędzie musze podjeżdżać, bo blisko zero parków. W moczydle jestem zawsze wto,czw, ale wieczorem niestety bo mamy tam agility dopiero o 19. No i weekendy jak najbardziej. :smile:

A ja mam takie pytanie do osób zorientowanych gdzie są wybiegi dla psów? Może mi ktoś opisać gdzie jest wybieg niedaleko Parku Olszyna, bo podobno owy jest? Bo ja słabo ogarniam te okolice a chętnie bym zobaczyła jak to wygląda. ;)

Posted

wieczorem to już ciemno jest, więc wolałabym w weekend :)

jest tam wybieg, jak mieszkałam na Bielanach to chodziłam :) tylko że ja szłam z Reymonta, on jest jakby pomiędzy przystankiem Duracza a Piaski, przy ulicy Magiera. tak jak między tymi przystankami jest komenda policji, to idziesz wzdłuż ulicy gdzie ona stoi(nie pamiętam jaka to, jakaś na P bodajże), mijasz taki duży sklep i przy nim przechodzisz przez ulicę(na przeciwko tego sklepu, nie za nim), i tam idziesz dalej prosto obok takiego bloku gdzie jest parking dla mieszkańców i ścieżka rowerowa-to dla pewności że dobrze idziesz :D i tam po stronie tych bloków(miniesz jeszcze fryzjera psiego) jest park Herberta i wybieg :)

Posted

Heh, zależy jeszcze gdzie, bo Reymonta długa ulica. Ja akurat na osiedlu ogrodzonym Reymonta i Wólczyńska. (tam są numery 17,19, więc jak mieszkałaś numery 20 ileś to już zupełnie inne bloki, dalej. :smile: ).