Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Milimoi napisał(a):
Jestem prawie codziennie wieczorem w okolicach Pol Mokotowskich. Jest tam taki ogrodzony teren, gdzie są przeszkody do agility :)

Ooo, i można tak bezpłatnie z tego korzystać ? To musimy się wybrać :)

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):

Tak, za darmo. Ale przeszkody są metalowe, a wszędzie jest rozbite szkło. Nie polecam...

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):

Placyk do agility jest dość zaniedbany, ale dalej jest nawet znośnie :)

Posted

Milimoi napisał(a):
My z chęcią się spotkamy :) Jestem prawie codziennie wieczorem w okolicach Pol Mokotowskich. Jest tam taki ogrodzony teren, gdzie są przeszkody do agility :)

Ooo bardzo się cieszę :)
W pt idziemy na konsultację wet w sprawie szwów (mam nadzieję, że już zdejmą) także w następnym tyg. jak coś jesteśmy zainteresowani :)

Posted

czulimordercy napisał(a):
a gdzie znajduje się ten placyk?

Na tyłach stadionu Syrenki, lub idąc od strony Ronda Jazdy Polskiej, w okolicach Międzywydziałowego Centrum Biotechnologii.

Posted

Byłam na Polach Mokotowskich pare razy, ale tego placyku nie kojarze. W sumie to ja je mało znam, bo z bielan to daleko i zazwyczaj tam chodze, żeby pies popływał, bo w miare czysto jest. Ale musze poszukać, bo nie miałam pojęcia, że coś takiego tam jest. :cool3:

Posted

Bo to nie jest ta część Pól Mokotowskich, jakie wszyscy znają i kojarzą. PM dzieli na dwie części al. Niepodległości. Ta część między Waryńskiego a al. Niepodległości jest dużo mniejsza i mniej kojarzona. Trzeba pójść wzdłuż płotu po prawej stronie (jeśli się idzie od al. niepodległości) i tam za płotem i chaszczami jest ukryty ten placyk. Ale naprawdę nie polecam tego miejsca, byłam tam kilka razy i za każdym razem były nowe porcje rozbitego szkła. Za każdym razem musiałam najpierw uprzątnąć plac - a i tak z duszą na ramieniu pozwalałam psu tam skakać, w końcu mogłam jakiegoś odłamka szkła nie zauważyć. No i pies nie może strącić przeszkody, one są w całości, więc i o kontuzję łatwo.

Posted

Już naprawde nie mam siły, czemu w Polsce wszystko musi być poniszczone, zdewastowane, niczego nie odpuszczą, nawet placyku agality dla psów. Tym chuliganom chyba naprawde nudzi się w życiu, że nie mają co robić tylko tam pić i butelki tłuc... :shake:

Posted

Ten placyk byl kiedys drewniany, ale wszystko zostalo spalone. Bonsai to jest otwarta przestrzen, publiczna, ciezko zeby postawili prawdziwe przeszkodki do agi;) Ja nie raz korzystalam z tego miejsca, jest kladka, trapez i mniejsze przeszkody z ktorych pies moze bezpiecznie korzystac. A za placem jest fantastyczne boisko - ogromne i puste! Jak ktos rzuca pilke albo sie bawi frisbee miejsce idealne.

Posted

Przez przeszkody też się da poskakać ale na własne ryzyko (psie ryzyko) i trzeba dobrze wymierzyć żeby psu się nie dać połamać. Hexa jak się nie wykazałam refleksem przywaliła w drewnianą "hopkę" bo za mało miejsca było między nimi na porządne wybicie w biegu, na szczęście pies w trybie nakręcenia zbytnio bólu nie czuje i obyło się bez wrzasku :lol:. A boisko, potwierdzam, super miejscówka na szaleństwa ;)

Posted

Agnes napisał(a):
Ten placyk byl kiedys drewniany, ale wszystko zostalo spalone. Bonsai to jest otwarta przestrzen, publiczna, ciezko zeby postawili prawdziwe przeszkodki do agi;) Ja nie raz korzystalam z tego miejsca, jest kladka, trapez i mniejsze przeszkody z ktorych pies moze bezpiecznie korzystac. A za placem jest fantastyczne boisko - ogromne i puste! Jak ktos rzuca pilke albo sie bawi frisbee miejsce idealne.

Wiem, te metalowe przeszkody jeszcze dałoby sie przełknąć, bo część jest dość niska. Ale najgorsze jest to szkło... Ja wolę nie ryzykować i nie wchodzić tam z psem, łatwo skaleczyć łapę, a potem ogromny dyskomfort dla psa z leczeniem rany ciętej na poduszeczkach... A placyk za torem rzeczywiście fajny! Kiedyś były tam też wbite kołki do trenowania zetki. ;) I tam jest czysto.

Fajnie, że takie coś jest, ale niestety w Polsce takie coś się nie utrzyma. Zbyt fajne miejsce dla pijaczków lub rozhulanej młodzieży z alkoholem.

Posted

witam witam. zwróciłam uwagę ze upały wcale nie sprzyjają spacerom z naszymi psami. ludzie kladą się, opalają nawet na wybiegach dla psów i można tylko popołudniami gdy słonce zajdzie spacerować. szlag mnie trafia bo wybiegi jak nazwa wskazuje są dla psów a i tak np. dziś opieprz dostałam bo moja Lajla zrobiła siusiu i żadne tłumaczenia nie wystarczały. jestem załamana. gdzie w pobliżu woli nie ma hmm... ludzi ?

Posted

MartaJ napisał(a):
witam witam. zwróciłam uwagę ze upały wcale nie sprzyjają spacerom z naszymi psami. ludzie kladą się, opalają nawet na wybiegach dla psów i można tylko popołudniami gdy słonce zajdzie spacerować. szlag mnie trafia bo wybiegi jak nazwa wskazuje są dla psów a i tak np. dziś opieprz dostałam bo moja Lajla zrobiła siusiu i żadne tłumaczenia nie wystarczały. jestem załamana. gdzie w pobliżu woli nie ma hmm... ludzi ?

gdyby ktoś miał pretensje, że mój pies spędza czas na wybiegu dla psów, to bym to zignorowała ;)

Posted

Ma ktoś ochotę przejść się jutro na forty bema?
My bardzo chętnie, to tuż koło nas, a przyznam, że nigdy nie byłam :oops: Daj znać tylko o której i gdzie możemy się spotkać (najlepiej na tel., jeżeli dzisiaj nie zdążę odpowiedzieć) :razz: