Jump to content
Dogomania

Jumper,komunistyczny owczar usycha z tesknoty za domem. Czekamy na info poadopcyjne.

Recommended Posts

Posted

Tytul nie jest przypadkowy.Jumper (dla znajomych Skoczek),ma zawsze pełna miskę dobrego suchego jedzenia,ale mimo to-jest bardzo szczupłym psiakiem.Stres go spala.Ile mozna biegać w kółko po boksie,oszczekiwac sie z innymi psami,skoro owczarki zostały stworzone do bliskiej współpracy z przewodnikiem.Potrzeba codziennego spaceru,sensu życia,musi posiadać swoje stado.Jumper jest bardzo zblokowanym psem,sprawia wrażenie mało kontaktowego,aby przetrwać-zamknął sie w sobie.
Nie lubi innych psów;wobec ludzi jest OK-opiekunowie w schronisku nie maja z nim problemów,pozwala sie czesać.
Jest wykastrowany,jest odwaznym psem,czujnym.Bardzo ladnie chodzi na smyczy,na schroniskowych spacerach.

A dlaczego chiński? bo po przejrzeniu linii owczarkow,najblizej mu do kunming Doga,komunistycznego owczarka z Chin.Zawsze to miło odnależc w necie jego przodków,prawda?
Breed Types & Related Families

Ciekawi mnie jaki jest naprawde,poza pobudzeniem schroniskowym,może lubi bardzo głaskanie,moze zna jakies sztuczki?...tu bedzie potrzeba troche czasu i cierpliwosci,zeby zobaczyc rozmerdanego,szcześliwego Jumpera.

Jumper jest wyjatkowo pieknym psem.Ma 3-4 lata.

Pies świruje w klatce.Zabieramy go na spacer,jest wypuszczany na duzy wybieg za schroniskiem,ale jemu potrzeba DOMU i PANA.

YouTube - Jumper,nieszczęśliwy owczarek z przytuliska K/Wejherowa.Pomóż znaleźć mu dom!

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pinkmoon, to jest jeszcze zeszłośrodowa wizyta Brązowej i moja. Nie poznałaś mnie po spodniach i butach? :obrazic:

Kiedy zajmowałyśmy się Jumperem, Brązowa najpierw nie była do niego przekonana. Potem robiła zdjęcia i szeptała: "Jaki to piękny pies, jaki piękny...". Bo i jest piękny. To, że jest chudy, wcale nie ujmuje mu dostojeństwa i piękności. Co prawda, zachowuje się z rezerwą, ale myślę, że przy człowieku się otworzy i będzie dobrym psem. Wydaje mi się, że będzie też całkiem niezłym stróżem posesji.

Posted

[quote name='pinkmoon']O Jezu, komunistycznego chińskiego owczara ogłaszają, powariowały :-(

:evil_lol:
Chwilka,a powiedz,ze on nie jest kunming dogiem!Chiński owczar jak malowanie.Na trojmiejskich napisze ;] Ciekawe,kto tym razem sie oburzy.
Same zaczęłyscie!Ciekawe,ile osob wejdzie...

nawet tak samo szczupłe.

Posted

pytała jedna pani o niego,ale wymagania,jak w Erze.Ma reagowac na komendy i byc dowieziony do domu.Kurde,no! :angryy: z psa ma sie tyle,ile w niego pracy sie włoży.ładnie napisałam,ze psa trzeba zabrać na szkolenie,żeby reagował na komendy itd itd,ale ludzie,juz chyba przesadzają.

Posted

ma takie zrywy,gdy chce wracac do schronu.Ale zaraz grzecznie siada,gdy mu sie nie pozwoli.Z kazdym spacerem,mam o nim coraz lepsze zdanie.To bylby fajny pies.Jest aktywny,ale nie histeryczny.Podoba mi sie.