Jump to content
Dogomania

Sonia - klon Pltafusa w krk schronie- -chora trzustka MA DOM

Recommended Posts

Posted

1. nie bede pisac mniej lat niz ma wpisane w schronisku . W schronisku ma wpisane 3 .

nigdy mi aukcji nie usuneli a robie sporo i długo juz w zasadzie , moze nikt ich nie oglądnął, a moze dlatego ze pisze "prosimy" a nie ze nie wolno ;)

Posted

To ja się chyba spóźniłam wczoraj na Wasz spacerek z Sonią.:placz:
Gdybym wiedziała, że będziecie ją brać z boksu, to bym wcześniej przyjechała.
Strasznie żałuję.:placz:

Posted

sunieczka jest śliczna nie wiem czemu ludzie dostają "gęsiej skórki" na słowo choroba :shake: przecież chora trzustka nie oznacza nic strasznego. Sama mam psa z chorą trzustką i ma się świetnie, podaję mu kreon i tyle, on nawet nie zauważa że jest chory. A wydatek?? jest to miesięcznie 18-19 zł (zależy w jakiej aptece). Odpowiednia dieta i kreon potrafią zdziałać cuda, tylko Soni jeszcze nie dostrzegł ten odpowiedni ludź i dziewczynka jeszcze troszkę musi poczekać

Posted

wilczyca napisał(a):
sunieczka jest śliczna nie wiem czemu ludzie dostają "gęsiej skórki" na słowo choroba :shake: przecież chora trzustka nie oznacza nic strasznego. Sama mam psa z chorą trzustką i ma się świetnie, podaję mu kreon i tyle, on nawet nie zauważa że jest chory. A wydatek?? jest to miesięcznie 18-19 zł (zależy w jakiej aptece). Odpowiednia dieta i kreon potrafią zdziałać cuda, tylko Soni jeszcze nie dostrzegł ten odpowiedni ludź i dziewczynka jeszcze troszkę musi poczekać

Ja dorzucę jeszcze jedno a propos trzustki.
Miałam w przypadku mojej Diany "wyrok" w postaci dożywotniego podawania kreonu a jednak to nie było konieczne.
Po dwóch latach odstawiliśmy leki (wszystkie), bo jeszcze wątrobę miała chorą i zostaliśmy tylko na diecie.
Życzę Sonieczce dobrego domu, bo jest wyjątkowo kochaną sunią.

Agamika! A kiedy potrzebujesz te kilka godzin?

Posted

Tak pomyślałam, ze może SOni przydałyby się psie enzymy trzustkowe ? (jesli nie, to sie na pewno nie znarnuja, bo daren w schronisku chyba dłuuugo posiedzi :-()

w schronisku na 100 % dostaje , ale pewnie to co Daren . jego watek mam w podpisie, szkielet dobermanowaty w krk schronisku

karusiap chce dla niego "uzbierać", na opakowanie 138 zł . . ale jakby im kupic na spółkę to wyszo by po 70 zł , opakowanie 60 kapsułek czyli na okmiesiąc dla kazdego .

jelsi ktoś chciałby to dwójke wspomóc :oops: to bedziemy bardzo wdzięczne

edit : załozyłam watek na owczarku .pl

• 4 weeks later...
Posted

Anashar napisał(a):
Agamika mi wcześniej też już mówiła, super :multi: Oby to tylko był odpowiedzialny domek.

Maćku, a Agamika widziała tych państwa?? Co o nich mówiła???

Posted

A widziałam i troszke miałam "zimny prysznic " pod weterynarzem , po pierwszym zachwycie nowym Państwem Soni .Tak wiec uczucia mam mieszane :eviltong:

Sonia zamieszkała w Brzegach . Małżeństwo z małym synkiem ,na szczęscie nie-elmirkowym charakterze . Poprzedni psak był leczony na serce, z tego co mówili miał ROZRUSZNIK. Bardzo długo rozmawialismy z Panstwem o lekach Soni , jej chorobie, potrzebnej karmie itd . OD tej strony ie mam żadnych wątpliwości ze czegokolwiek jej zabraknie . Decyzja o wzięciu "chorego "psa była świadoma i przemyślana . Panstwa po prostu stać na to zeby zapewnić jej odpowiednią opiekę .

Ludzie wydaja sie być naprawdę ciepłymi ludźmi , dokarmiają wałęsające sie psy po wsi , jednego odkarmili i znaleźli mu dom i dlatego troszkę mnie zszokowało jak usłyszałam pod wetem ze mała będzie spać w garażu - wydawało mi sie ze szukają domowonika ... JA nie byłam przy początkach rozmowy ich, wiec nie wiem czy ona w ogóle będzie miała wstęp do domu :-( licze na to że tak, widziałam ze Pani taka bardziej jest czuła i mąz cos wspomniał , ze pewnie bedzie Sonie "przemycać " .... wiec ten garaz to moze tylko takie niespełnione założenie ...

Ja wiem ze można by powiedzieć ze lepszy TAKI dom niż żaden , ale to serduszko małe tak ciągło do człowieka, ..jeszcze troche a przez prety boksu by sie przeciskała, tak łebolek zawsze wpychała, żeby ja głaskać ..

Posted

Asior napisał(a):
ona takla chudziutka zimno jej będzie w garażu :(

:diabloti:dlatgo tez mysle wyciągnąć na kontrole niedługo Ulę . MAm naprawde ogromna nadzieje, ze Sonia zostanie domownikiem . Bo w rozmowie Ci ludzie naprawdę sprawiali wrażenie pro psich .