malibo57 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Trudno uwierzyć, tak szybko to poszło...Bardzo mi przykro:( Quote
Aliszcze Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 tak smutno, był pierwszym pieskiem, którego wspierałam kilkoma groszami. Tak mi smutno:(. Ale przynajmniej mam świadomość, że ostatnie miesiące miał wspaniałe i odszedł wiedząc, że jest kochany. Dziękuję Aniu za opiekę nad nim. Quote
Monika z Katowic Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Tak się wczoraj strasznie upłakałam. :(:(:( Kochany Kumpelku biegaj szczęśliwy za TM. "W tej części nieba jest miejsce zwane Tęczowym Mostem. Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia, wody i słońca, jest im ciepło i przytulnie. Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia, Te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamiętamy marząc o czasach i dniach, które przeminęły..." Quote
LILUtosi Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Też mi przykro jeszcze wczoraj wpłaciłam deklarację niczego nie spodziewając się. Szkoda psiaka, jak umierają zabierają cząstkę nas. Biegaj szczęśliwie bo niebieskich łąkach. Quote
Olga7 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Jestem zaskoczona bardzo tym co czytam,iż Kumpel już nie żyje ....Ostatnie tygodnie tylko wyrywkowo zaglądalam na watek Kumpla a ostatni tydzień -jakoś nie zdążylam .Bylam pewna ,że wszystko u Kumpla w porządku .Bardzo mi przykro ,że taki piekny i mily pies, jakim byl Kumpel odszedł tak nagle i prędko.Za wcześnie -o dużo za wcześnie .........Zegnaj Kumplu -usmiechnięty ,piękny psie .....:( Quote
LILUtosi Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Jeśli zostałyby jakieś środki to proszę rozpatrzcie kandydaturę tego psiaka u Neris : http://www.dogomania.pl/threads/189591-pan-umar%C5%82...-MAX-NIE-DAJE-RADY-W-SCHRONISKU!!-B%C5%82aga-o-deklaracje!! Psiak wyciągnięty ze schronu, miał tak zaropiałe zęby że połamała mu się szczęka. Dziś przechodzi operację składania szczęki dzięki Neris, która pożyczyła kasę. Koszt operacji 1000zł. Nie zostawiajmy jej z tym długiem. Quote
kaa Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 ,, Pożegnanie ,, A kiedy przyjdzie godzina rozstania, popatrzymy sobie w oczy długo i bez jednego słowa pożegnania idźmy-ja w jedną stronę, a ty w drugą. Bo taka nam już pisana jest dola,że nigdy dla nas jutro się nie ziści, wiecznie nam w poprzek stanie tajna wola, co tkliwość mieni w podmuch nienawiści. .. .Ale kiedyś przyjdzie godzina spotkania, może w nas pamięć dawnych chwil poruszy i bez jednego słowa powitania popatrzymy sobie aż w samo dno duszy... Tam za TM , mamy ,,swojego,, człowieka , odszedł nagle, w bardzo młodym wieku , jak Kumpel .Kiedy żył żartował że i z nieba i z piekła go wyrzucą, nie przypuszczał jak szybko będzie mógł to sprawdzić , zajmował się psami, przyjaźniliśmy się . On mógł trafić tylko za TM. Kumpel tak kochający ludzi , będzie tam miał swojego człowieka. Do zobaczenia chłopaki. .... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Wstawiam rozliczenie.... Wpływy: +120zł Kundelkowa skarbonka +70zł Monika z Katowic +50zł Aliszcze +10zł Lilutosi +10zł agat21 Wydatki : -40zł okres za hotel w sierpniu -50zł eutanazja Zostaje +418zł Kaa proszę sprawdz czy wszystko ok . I czekam na info co z pieniążkami zrobić. Quote
kaa Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 Aniu wszystko się zgadza, w pierwszym poście zaktualizowałam rozliczenie. A jeśli chodzi o pieniądze , jednego bidaka już Lilutosi zaproponowała, a ja proponuje drugiego Twojego podopiecznego . http://www.dogomania.pl/threads/124316-POMOCY!!NUZYCA-GRZYBICA-Ibis-potrzebuje-naszej-pomocy Jeśli nikt nie będzie miał nic przeciwko , rozdziel pieniążki po połowie. Quote
Aliszcze Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 nie mam nic przeciwko, by przekazać tym psiakom pieniadze, mam nadzieję, że pomogą im w nowym starcie do lepszego życia:) Quote
magenka1 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 jeśli chodzi o moją dolę to proszę przekażcie na kogo uważacie jakoś nie mogę się pogodzić, że Kumpla nie ma przecież On był taki mlody i wesoły to takie niesprawiedliwe :( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 to jeszcze czekam na wypowiedzi innych, ale uwazam ,że to dobry podział Tak Ibisek bardzo potrzebuje wsparcia, a Nerisowej tez jak najbardziej pomoc się należy. Quote
obraczus87 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Bardzo proszę 120zł z Kundelkowej przekazać Ibiskowi. Quote
kaa Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 Na miejsce Kumpelka dzięki Monice 083 , ma szanse pojechać bity Bim , jeśli ktoś może przekazać Bimowi deklarację , da mu szansę na nowe lepsze życie . http://www.dogomania.pl/threads/190569-Bim-bity-przez-ludzi-gryziony-przez-psy-pom%C3%B3%C5%BCcie-zanim-b%C4%99dzie-za-p%C3%B3%C5%BCno-%28?p=15155624#post15155624 Quote
Monika z Katowic Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Doskonały podział Kumpelkowych pieniążków. Zgadzam się! Ja zawsze będę o Tobie pamiętać kochany Kumpelku [***]. :(:(:( Nich Psie Niebo będzie dla Ciebie przychylne. Quote
LILUtosi Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Przepraszam że wchodzę z buciorami ale nie mogę tak jej zostawić bez pomocy: Nic nie zapowiadało choroby. Wydarta z osamotnienia ze schronu, otwierająca się na nowy lepszy świat, pogodna i ufna Akita Zosia nagle uległa atakom padaczki. Nie pozwólmy jej zatracić się w chorobie, pomóżmy zdiagnozować i leczyć tą uroczą sunie. Potrzebne datki na diagnozę i lekarstwa. Zajrzyjcie proszę. http://www.dogomania.pl/threads/190602-Bia%C5%82a-Akita-Zosia-prosimy-o-wsparcie-i-pomoc-w-walce-o-jej-%C5%BCycie!?p=15159829#post15159829 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Tak więc po 209 zł zostaje przeznaczone na Ibiska i na psiaka u Neris. Karma , która została po Kumplu zostanie przeznaczona na psiaka od Kaa - na Bima/ będzie miał zapas na 2 miesiące. Moniko- doszedł furosemid...jesli jakis psiak by gdzies potrzebował to moge przesłać...a może i u nas się kiedyś przyda...zobaczymy. Wielkie dzięki i tak! Kumpelku- pamiętamy o Tobie!!!(*) Quote
Monika z Katowic Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a): Moniko- doszedł furosemid...jesli jakis psiak by gdzies potrzebował to moge przesłać...a może i u nas się kiedyś przyda...zobaczymy. Wielkie dzięki i tak! Kumpelku- pamiętamy o Tobie!!!(*) Aniu droga! Zostaw "Furosemid" u siebie (ma jeszcze rok trwałości)... Kumpelku [***], psinko kochana nie tak miało być. :(:(:( Quote
kaa Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Kumpelku mam nadzieję że tam z góry patrzysz na nas i się cieszysz , że będzie mógł kolega z Twojego podwórka któremu życie nie przyniosło nic dobrego , liczyć na tyle dobra i miłości ile sam zaznałeś. Dziwne są drogi opaczności . Quote
magda222 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Dopiero dziś dowiedziałam się o śmierci Kumpelka... :( Kumpelku biegaj zdrowy i szczęśliwy po zielonych łąkach po drugiej stronie Tęczowego Mostu... (*) Quote
NiJaSe Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 o ku...a :(((( moje 5 zl poszlo w poniedziałek a dzisiaj dopiero tu zajrzalam na dogo , pieniadze przekazcie na psiaka na ktorego uwazacie ................ Quote
Vlk Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 tyle wątków zaniedbałam, z braku czasu i połapania się w tym ogromnym stadzie potrzebujących istot... po jakimś czasie wchodzę i nowości: część wątków ma szczęśliwe zakończenie, pieski znalazły swój dom. Inne są smutne, bo piesek odszedł samotnie albo pomoc nie zdążyła... ale są i takie smutno-niesmutne. Kumpel odszedł przedwcześnie ale za to ktoś go kochał i o niego dbał. I to jest piękne. DT okazało się być metą i przepustką do wiecznych łąk. Biegaj tam wesoło Kumpelku :( Quote
Recommended Posts