Asiaczek Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Mocno zaciskam kciuki za Kumpelka. I czekamy na dalsze info. Pzdr. Quote
agata51 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Kumpel, nie daj się! Kumpel jest tylko jeden. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Kaa -twoje podliczenie zgadza się , gdzieś mi umkneła złotówka. Jest więc +145zł na koncie Kumpelka. Wpływy podlicze jutro, mam jakis problem z zalogowaniem do banku. Kumpel dostaje leki-Furosemid 3 razy dziennie po tabletce i ten drugi -pół tabletki raz dziennie....zjada bez problemu zawinięte w smakołyk. Jutro popołudniu do weta , zobaczymy co powie... Quote
agat21 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Kumpelku, trzymaj się dzielnie ! Nie wiadomo, co ten psiak w życiu przeszedł, więc powodów dolegliwości może być cała masa :( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Wpłaty: +20zł Obraczus87 leczenie + 20zł magenka1 za IV i V +20zł agata51 +93zł spadek po Maksie Razem jest + 298zł edit: źle wpisana wpłata agaty51 -wpłynęło 20zł a nie 10 Quote
agata51 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Wpłaty: +20zł Obraczus87 leczenie + 20zł magenka1 za IV i V +10zł agata51 +93zł spadek po Maksie Razem jest + 288zł Aniu, na pewno 10? Jeśli tak, TŻ musiał się pomylić. Quote
Monika z Katowic Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Jak potrzeba - mam dużo "Furosemidu". Może wysłać? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Agato -przepraszam , wpłynęło 20zł-źle wpisałam z wpłaty na Boguszaki, juz poprawiam i dzięki za czujność...tyle wpłat mi przychodzi na konto ,że czasem już się mylę....:oops: Monika- jeśli masz, to jak najbardziej z chęcią przyjmiemy Furosemid!! Teraz musi dostawać 1,5 tabletki 3 razy dziennie...trochę już mu brzuszek spadł od leku-to dobrze. Niestety serce źle, sama widzę jak Kumpel z dnia na dzień gorzej wygląda-nie ma ochoty na bieganie, dziś nawet trochę dyszał po spacerze. Stracił apetyt:shake:Wet osłuchał go , na razie każe zwiększyć lek z pół do całej tabletki i obserwujemy do środy czy coś się poprawia. Jak nie to zmienimy lek, ale za dużej możliwości to tu nie ma...Wet będzie rozmawiał z dr. Niziołkiem na temat Kumpla. Zapłaciłam dziś 100zł za te zaległe wizyty i badania i leki. Aaaa i tak jak myąlałam , trzeba wprowadzić karmę sercową-na środę mam do odbioru hillsa, na razie Kumpel musi to dostawać. Co dalej zobaczymy. Hotel na razie cały czas jest liczony bez karmy , czyli 290zł/miesiąc, karmę kupujemy oddzielnie, a ta co została przywieziona na razie będzie czekała. Jutro zrobię rozliczenie bo jakies wpłąty są, a dziś juz padam...3 godz czekaliśmy u weta , tyle ludzi było:crazyeye: Quote
kaa Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Aniu jak cenowo wychodzi ta karma dla sercowców? jak ona jest pakowana , po ile kilo ? i na ile starcza worek? Co do leków to obawiam się że Kumpel wyląduje na wet-medinie , lek dobry tylko niestety drogi :( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 kazałam aby zamówić karmę o jak największym gabarycie-takie wychodzą najtaniej- nie wiem czy są 15 kilo czy 12-ale to wystarczy na miesiąc cenowo podejrzewam ze cos koło 200-250zł, wet będzie zamawiał taką aby była jak najtańsza-sprawdzi jeszcze royala, ale polecał hillsa bo dobra jest ta sercówka wet wspominał o tym leku.....ale poczekajmy, może coś się ruszy .... Quote
agata51 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Aniu, nie przepraszaj - ja też czasem gubię się w rachunkach. A TŻowi podsuwam tyle fiszek, że i on ma prawo się pomylić. Coś mi się widzi, że zobaczymy się w niedzielę. Udało mi się namówić TŻ na wycieczkę do Brodnicy - Miśka ci przywieziemy. Nie mogę się doczekać. Ile masz w tej chwili psiaków "na stanie"? Quote
kaa Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):kazałam aby zamówić karmę o jak największym gabarycie-takie wychodzą najtaniej- nie wiem czy są 15 kilo czy 12-ale to wystarczy na miesiąc cenowo podejrzewam ze cos koło 200-250zł, wet będzie zamawiał taką aby była jak najtańsza-sprawdzi jeszcze royala, ale polecał hillsa bo dobra jest ta sercówka wet wspominał o tym leku.....ale poczekajmy, może coś się ruszy .... Nie jest dobrze :shake: , 290 hotel + 200 karma ( liczę minimalnie ) , jeśli dojdzie wetmedin ( to są kapsułki po 2mg i po 5 mg) , jedna kosztuje 2 zł - 2.50 zł , najczęściej podaje się 2 x dz. To nam daje koszt ok. 120 zł ( minimalnie- leki) . Czyli miesięcznie na utrzymanie Kumpla wyjdzie minimalnie 610 zł :-(:shake: Trzeba poszukać nowych deklaracji , bo nie damy rady , (nawet licząc bez wetmedinu ) a o nie ciężko. :-( Aniu po opłaceniu badań , zostaje na koncie Kumpla + [FONT=Arial Black]198 zł [/FONT]tak? Quote
Pianka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 A nie dałoby sie zrobic ekg? od razu bysmy wiedzieli w jakim stanie jest serce. zrobie później bazarek, tylko musze dojsc do ładu z tymi starymi i zakończyc transakcje Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Pianko u nas w Brodnicy nikt nie ma ekg, to małe miasto-dlatego wet będzie rozmawiał z dr Niziołkiem, jak trzeba bedzie gdzies jechac zrobić koniecznie to pojedziemy. Wstawiam rozliczenie: Wpływy: +50zł malibo57 Wydatki: -100zł weterynarz Zostaje +248zł ----Agato-słyszałm ,ze się wybieracie-ciesze się:) U nas w tej chwili jest 9 piesków, nie licząc 3 małych szczeniaczków. ------ Kumpelkowi dziś ugotuję jedzenie-kupie jakies mięsko i ryż, znowu nic nie zjadł ani wieczorem ani rano....tylko 1 parówkę rozdrobnioną z lekami. Quote
kaa Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Biedak ,:( tak mi go żal :( , Kumpel przynajmiej jeść zacznij :( , bo i mnie serce boli jak to czytam :( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Może ktoś mógłby zrobić banerek dla Kumpla z prośbą o pomoc. Co ja mam powiedzieć...jak codziennie patrze na niego i widzę ,że to nie ten sam Kumpel, serce się kraje z tej bezsilności:( Mam jednak nadzieję,że się mimo wszystko uda-to młody pies, oby miał siłę do walki. Quote
kaa Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Może ktoś mógłby zrobić banerek dla Kumpla z prośbą o pomoc. Co ja mam powiedzieć...jak codziennie patrze na niego i widzę ,że to nie ten sam Kumpel, serce się kraje z tej bezsilności:( Mam jednak nadzieję,że się mimo wszystko uda-to młody pies, oby miał siłę do walki. Wiem Aniu że też to przeżywasz, jak można inaczej znając go :( , banerki będą . Quote
Monika z Katowic Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Wysłałam Kumpelkowi 70 zł (czyli 50 zł deklaracji stałej i 20 zł na leki).:loveu: Zdrowiej biedaku!:loveu: Opakowanie "Furosemidum" wysłane priorytetem. Jak trzeba więcej niż 30 tabletek - doślę. Quote
obraczus87 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Wysłałam dla chłopaka z Kundelkowej Skarbonki 120zł na leczenie. Kumpelku myslę o Tobie cały czas! Trzymaj się chłopaku ! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 dzięki wszystkim za wsparcie!! jutro znowu jedziemy do weta , jak nie zacznie jeść to bedzie musiał dostac kroplówkę, ale kupiłam już miesko na kolację -mam nadzieję ,że mu zasmakuje Quote
Pianka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Kumpel ty sie nie wygłupiaj:shake: bazarek dla kumpelka http://www.dogomania.pl/threads/190284 Quote
Recommended Posts