Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaa -twoje podliczenie zgadza się , gdzieś mi umkneła złotówka.
Jest więc +145zł na koncie Kumpelka.

Wpływy podlicze jutro, mam jakis problem z zalogowaniem do banku.

Kumpel dostaje leki-Furosemid 3 razy dziennie po tabletce i ten drugi -pół tabletki raz dziennie....zjada bez problemu zawinięte w smakołyk.
Jutro popołudniu do weta , zobaczymy co powie...

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Wpłaty:
+20zł Obraczus87 leczenie
+ 20zł magenka1 za IV i V
+10zł agata51
+93zł spadek po Maksie

Razem jest + 288zł

Aniu, na pewno 10? Jeśli tak, TŻ musiał się pomylić.

Posted

Agato -przepraszam , wpłynęło 20zł-źle wpisałam z wpłaty na Boguszaki, juz poprawiam i dzięki za czujność...tyle wpłat mi przychodzi na konto ,że czasem już się mylę....:oops:

Monika- jeśli masz, to jak najbardziej z chęcią przyjmiemy Furosemid!! Teraz musi dostawać 1,5 tabletki 3 razy dziennie...trochę już mu brzuszek spadł od leku-to dobrze.

Niestety serce źle, sama widzę jak Kumpel z dnia na dzień gorzej wygląda-nie ma ochoty na bieganie, dziś nawet trochę dyszał po spacerze. Stracił apetyt:shake:Wet osłuchał go , na razie każe zwiększyć lek z pół do całej tabletki i obserwujemy do środy czy coś się poprawia. Jak nie to zmienimy lek, ale za dużej możliwości to tu nie ma...Wet będzie rozmawiał z dr. Niziołkiem na temat Kumpla.

Zapłaciłam dziś 100zł za te zaległe wizyty i badania i leki.

Aaaa i tak jak myąlałam , trzeba wprowadzić karmę sercową-na środę mam do odbioru hillsa, na razie Kumpel musi to dostawać. Co dalej zobaczymy.
Hotel na razie cały czas jest liczony bez karmy , czyli 290zł/miesiąc, karmę kupujemy oddzielnie, a ta co została przywieziona na razie będzie czekała.

Jutro zrobię rozliczenie bo jakies wpłąty są, a dziś juz padam...3 godz czekaliśmy u weta , tyle ludzi było:crazyeye:

Posted

Aniu jak cenowo wychodzi ta karma dla sercowców? jak ona jest pakowana , po ile kilo ? i na ile starcza worek? Co do leków to obawiam się że Kumpel wyląduje na wet-medinie , lek dobry tylko niestety drogi :(

Posted

kazałam aby zamówić karmę o jak największym gabarycie-takie wychodzą najtaniej- nie wiem czy są 15 kilo czy 12-ale to wystarczy na miesiąc
cenowo podejrzewam ze cos koło 200-250zł, wet będzie zamawiał taką aby była jak najtańsza-sprawdzi jeszcze royala, ale polecał hillsa bo dobra jest ta sercówka
wet wspominał o tym leku.....ale poczekajmy, może coś się ruszy ....

Posted

Aniu, nie przepraszaj - ja też czasem gubię się w rachunkach. A TŻowi podsuwam tyle fiszek, że i on ma prawo się pomylić.
Coś mi się widzi, że zobaczymy się w niedzielę. Udało mi się namówić TŻ na wycieczkę do Brodnicy - Miśka ci przywieziemy. Nie mogę się doczekać. Ile masz w tej chwili psiaków "na stanie"?

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
kazałam aby zamówić karmę o jak największym gabarycie-takie wychodzą najtaniej- nie wiem czy są 15 kilo czy 12-ale to wystarczy na miesiąc
cenowo podejrzewam ze cos koło 200-250zł, wet będzie zamawiał taką aby była jak najtańsza-sprawdzi jeszcze royala, ale polecał hillsa bo dobra jest ta sercówka
wet wspominał o tym leku.....ale poczekajmy, może coś się ruszy ....

Nie jest dobrze :shake: , 290 hotel + 200 karma ( liczę minimalnie ) , jeśli dojdzie wetmedin ( to są kapsułki po 2mg i po 5 mg) , jedna kosztuje 2 zł - 2.50 zł , najczęściej podaje się 2 x dz. To nam daje koszt ok. 120 zł ( minimalnie- leki) . Czyli miesięcznie na utrzymanie Kumpla wyjdzie minimalnie 610 zł :-(:shake: Trzeba poszukać nowych deklaracji , bo nie damy rady , (nawet licząc bez wetmedinu ) a o nie ciężko. :-(
Aniu po opłaceniu badań , zostaje na koncie Kumpla + [FONT=Arial Black]198 zł [/FONT]tak?

Posted

A nie dałoby sie zrobic ekg? od razu bysmy wiedzieli w jakim stanie jest serce.

zrobie później bazarek, tylko musze dojsc do ładu z tymi starymi i zakończyc transakcje

Posted

Pianko u nas w Brodnicy nikt nie ma ekg, to małe miasto-dlatego wet będzie rozmawiał z dr Niziołkiem, jak trzeba bedzie gdzies jechac zrobić koniecznie to pojedziemy.

Wstawiam rozliczenie:

Wpływy:
+50zł malibo57

Wydatki:
-100zł weterynarz

Zostaje +248zł

----Agato-słyszałm ,ze się wybieracie-ciesze się:)
U nas w tej chwili jest 9 piesków, nie licząc 3 małych szczeniaczków.

------
Kumpelkowi dziś ugotuję jedzenie-kupie jakies mięsko i ryż, znowu nic nie zjadł ani wieczorem ani rano....tylko 1 parówkę rozdrobnioną z lekami.

Posted

Może ktoś mógłby zrobić banerek dla Kumpla z prośbą o pomoc.

Co ja mam powiedzieć...jak codziennie patrze na niego i widzę ,że to nie ten sam Kumpel, serce się kraje z tej bezsilności:( Mam jednak nadzieję,że się mimo wszystko uda-to młody pies, oby miał siłę do walki.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Może ktoś mógłby zrobić banerek dla Kumpla z prośbą o pomoc.

Co ja mam powiedzieć...jak codziennie patrze na niego i widzę ,że to nie ten sam Kumpel, serce się kraje z tej bezsilności:( Mam jednak nadzieję,że się mimo wszystko uda-to młody pies, oby miał siłę do walki.

Wiem Aniu że też to przeżywasz, jak można inaczej znając go :( , banerki będą .