magenka1 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 No to się poryczałam ze szczęście jejku w końcu Kumelku do domku nareście opije to wieczorem sokiem marchwiowym,:multi::multi::multi: Quote
Nikus Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 magenka1 napisał(a):No to się poryczałam ze szczęście jejku w końcu Kumelku do domku nareście opije to wieczorem sokiem marchwiowym,:multi::multi::multi: jak marchwiowym to możesz już;) nie musisz czekać do wieczora:diabloti: ale ja też ogromnie się cieszę - Kumpel to naprawdę superowy psiak-dość się już wyczekał na swój domek:) Quote
magenka1 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 To już piję :) Ale się cieszę teraz niech jeszcze idzie do domu mój Kamyka z banerka a potem reszta :) ps. Gdy Kumpel będzie już bezpieczny moje 10 zł oczywiście mogłoby przejść na Sebastiana wiem, że u Ani będzie miał dobrze! Quote
Agata69 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 mOŻE ZACZNIJCIE SIE CIESZYĆ JAK ADOPCJA SIĘ uda. Moje subiektywne odczucia co do domu sa bardzo dobre, teraz wszystko zależy od Kumpla. Mam nadzieję , że pieski sie dogadają. Pusia to malenia suczka, widać, że dziadek ja lubi a ona lubi dziadka. Właścicielom zależy zeby mała nie ucierpiała, bo to juz starsza pani. Kasia jest młoda , wrazliwa osobą, z oddaniem zajmuje się sparaliżowanym dziadkiem. Mysle, że tak samo zajmie się Psami. Quote
Nikus Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Agata69 napisał(a):mOŻE ZACZNIJCIE SIE CIESZYĆ JAK ADOPCJA SIĘ uda. Moje subiektywne odczucia co do domu sa bardzo dobre, teraz wszystko zależy od Kumpla. Mam nadzieję , że pieski sie dogadają. Pusia to malenia suczka, widać, że dziadek ja lubi a ona lubi dziadka. Właścicielom zależy zeby mała nie ucierpiała, bo to juz starsza pani. Kasia jest młoda , wrazliwa osobą, z oddaniem zajmuje się sparaliżowanym dziadkiem. Mysle, że tak samo zajmie się Psami. no umiesz poprawić nastrój...:( Quote
Agata69 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Nikus napisał(a):no umiesz poprawić nastrój...:( Po około 100 adopcjach jestem po prostu realistką. Quote
kaa Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Bardzo chciała bym się cieszyć,bo kocham tego łobuza i znam go dobrze,ale gdzieś tam głeboko tkwi niepokój, dlatego poczekam na finał , wtedy jeśli wszystko będzie dobrze będe najszczęśliwsza na świecie. Trzymam kciuki za to ,aby się psiaki dogadały. :happy1: Może mam takie opory przed radością z powodu tego, że dziś z adopcji wrócił mój schroniskowy ulubieniec :-( . Quote
kasienka001 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Trzymamy kciuki całą rodzinką za szczęśliwe zakończenie Quote
Pianka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 No nareszcie coś pozytywnego. Trzymam kciuki :) Quote
Glizducha Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Witam, widzę, że mnie ,,obgadujecie,, ;-) Już nie musicie martwić się o Kumpelka, i możecie popijać ten ,,sok marchwiowy,, u nas bedzie miał jak w raju. Dziś odbyła się wizyta, Agatka to bardzo fajna dziewczyna, dziadek nie może się nachwalić jaka to ,,ładna i miła dziewuszka do nas przyjechała,, i nie możemy doczekać sie pieska. Dziadek wypytuje kiedy ,,FUNFEL,, przyjedzie, bo nie dosłyszał jego imienia za pierwszym razem i czasem nie może wymówić i woła właśnie tak, a jak zapytałam, czy wie dlaczego ma tak na imie, to stwierdził, że ,,wołają na niego Funfel bo ma wielki kluk,, :-) Tak jak wcześniej było napisane Kumpelek przyjedzie do nas w przyszłym tygodniu. :-) Quote
Agata69 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Jak to dobrze, że chociaż dla dziadka Stasia jestem jeszcze młoda i ładna dziewuszka... Quote
kaa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Glizducha napisał(a):Witam, widzę, że mnie ,,obgadujecie,, ;-) Już nie musicie martwić się o Kumpelka, i możecie popijać ten ,,sok marchwiowy,, u nas bedzie miał jak w raju. Dziś odbyła się wizyta, Agatka to bardzo fajna dziewczyna, dziadek nie może się nachwalić jaka to ,,ładna i miła dziewuszka do nas przyjechała,, i nie możemy doczekać sie pieska. Dziadek wypytuje kiedy ,,FUNFEL,, przyjedzie, bo nie dosłyszał jego imienia za pierwszym razem i czasem nie może wymówić i woła właśnie tak, a jak zapytałam, czy wie dlaczego ma tak na imie, to stwierdził, że ,,wołają na niego Funfel bo ma wielki kluk,, :-) Tak jak wcześniej było napisane Kumpelek przyjedzie do nas w przyszłym tygodniu. :-) Ja raczej martwie się nie tyle o Kumpla, co o tą mała sunię. Quote
Agata69 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 kaa napisał(a):Ja raczej martwie się nie tyle o Kumpla, co o tą mała sunię. Trzeba madrze wprowadzić Kumpla. i na poczatku zero okazywania uczuć. Będzie dobrze. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Kaa - Kumpel ma u mnie stycznosc z innymi psami, nie izoluję go - na prawde nie jest tak źle, a jak to mała sunia to myslę ,że tym bardziej sie dogadaja. Płotek pojechał do okropnej zazdrosnicy i jakos sobie radzą:) Tak jak Agata napisała- mądre wprowadzenie psa do stada i będzie dobrze. Na szczęscie nie będą zyli w małym mieszkanku , gdzie non stop by mieli z soba kontakt- jest ogród do biegania, a jak Kumpel się wybiega to mu głupotka z główki wywietrzeje:) Ja jestem dobrej myśli, Kumpel to nie zabójca innych psów. Mając stycznośc z samcem moich rodziców-małym pimpkiem, owszem najezył się , ale nawet nie było mysli o ataku- odwołany odszedł bez problemów, choc Max udawał bullteriera i prowokował:) Fibulkę- sunie jego wielkości za każdym razem podrywa jak maja stycznośc z sobą;) Glizducha witamy!!! Dobrze gdy wieści będą z pierwszej ręki:) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Agata69 napisał(a):Jak to dobrze, że chociaż dla dziadka Stasia jestem jeszcze młoda i ładna dziewuszka... No widzisz , wcale nie jest tak źle:evil_lol::lol: Quote
magenka1 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Glizducha witamy na dogomanii i trzymamy kciuki za psiaki :) Quote
kaa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Kaa - Kumpel ma u mnie stycznosc z innymi psami, nie izoluję go - na prawde nie jest tak źle, a jak to mała sunia to myslę ,że tym bardziej sie dogadaja. Płotek pojechał do okropnej zazdrosnicy i jakos sobie radzą:) Tak jak Agata napisała- mądre wprowadzenie psa do stada i będzie dobrze. Na szczęscie nie będą zyli w małym mieszkanku , gdzie non stop by mieli z soba kontakt- jest ogród do biegania, a jak Kumpel się wybiega to mu głupotka z główki wywietrzeje:) Ja jestem dobrej myśli, Kumpel to nie zabójca innych psów. Mając stycznośc z samcem moich rodziców-małym pimpkiem, owszem najezył się , ale nawet nie było mysli o ataku- odwołany odszedł bez problemów, choc Max udawał bullteriera i prowokował:) Fibulkę- sunie jego wielkości za każdym razem podrywa jak maja stycznośc z sobą;) Glizducha witamy!!! Dobrze gdy wieści będą z pierwszej ręki:) Aniu wiem ile dobrego zrobiłaś dla Kumpla, ile poświęciłaś mu czasu i serca , jestem Ci za to co robisz dla psiaków ogromnie wdzięczna . :) Wybacz że mam obawy, po prostu ja znam Kumpla ze schroniska i taki obraz mam w pamięci, w schronisku wiadomo nikt nie ma czasu zająć się poszczególnym psem, jak ich jest 3 setki . Dlatego Twoja praca z Kumplem jest bezcenna. Po prostu mam w pamieci ciągłe przenosiny, przekładania i układania byle tylko było dobrze i ten ciagły strach , żeby tylko nic się nie stało. Jak już będzie na swoim i będą wieści z nowego domku, wtedy będe dopiero przeszczęśliwa że wszystko dobrze sie układa. Wybaczcie mi pesymizm i to że psuje Wam radość , 12 lat w schronisku robi swoje.:oops: Quote
kaa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Glizducha napisał(a):Witam, widzę, że mnie ,,obgadujecie,, ;-) Już nie musicie martwić się o Kumpelka, i możecie popijać ten ,,sok marchwiowy,, u nas bedzie miał jak w raju. Dziś odbyła się wizyta, Agatka to bardzo fajna dziewczyna, dziadek nie może się nachwalić jaka to ,,ładna i miła dziewuszka do nas przyjechała,, i nie możemy doczekać sie pieska. Dziadek wypytuje kiedy ,,FUNFEL,, przyjedzie, bo nie dosłyszał jego imienia za pierwszym razem i czasem nie może wymówić i woła właśnie tak, a jak zapytałam, czy wie dlaczego ma tak na imie, to stwierdził, że ,,wołają na niego Funfel bo ma wielki kluk,, :-) Tak jak wcześniej było napisane Kumpelek przyjedzie do nas w przyszłym tygodniu. :-) Serdecznie witam :) nową rodzinkę Kumpelka :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Kaa rozumiem cię doskonale, rozumiem tez zachowanie Kumpelka...jestem jednak pełna dobrych mysli, na szczęscie Kumpel nie bedzie musiał walczyc juz o obecnośc człowieka bo będzie go miał cały czas przy sobie- i to nie jednego:) Ma więc nadzieję,że sie podzieli;) Quote
kaa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Kaa rozumiem cię doskonale, rozumiem tez zachowanie Kumpelka...jestem jednak pełna dobrych mysli, na szczęscie Kumpel nie bedzie musiał walczyc juz o obecnośc człowieka bo będzie go miał cały czas przy sobie- i to nie jednego:) Ma więc nadzieję,że sie podzieli;) I to jest faktycznie inna postać rzeczy, bo teraz będzie miał , dużo ludzi i tylko jedną mała suczkę :) Quote
Monika z Katowic Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Kaa! Kochasz Kumpla:) Ja też jestem z Nim bardzo, bardzo związana. Dla KUMPLA przyszłam na dogomanię - Ty to wiesz. Bardzo, bardzo pragnę domkuuuuu dla Niego. :) Quote
kaa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Tak wiem Moniczko, to był Twój pierwszy pies :) Quote
Recommended Posts