kakadu Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 jak z odpowiedzią na moje pytania? bo bez tej wiedzy nawet nie mogę pójść do sąsiadki zapytać o cokolwiek. Quote
Glorien Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Spróbuję się dowiedzieć chociaż sunia bardzo krótko była w domu a poza tym trudno przewidzieć jak będzie się zachowywać w nowych warunkach. A ta twoja sąsiadkja da sobie radę z dwojką swoich psów maleńkim dzieckiem i jeszcze Fredzią? Quote
kakadu Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 póki co zapraszam na bazarek dla Fredki: http://www.dogomania.pl/forum/f99/telefon-sony-ericsson-k510i-na-fredke-do-24-10-20-00-czasu-dogo-149108/#post13172165 Quote
Szarotka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Fredzia co tam u Ciebie slychac ??:):) Quote
Odi Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Bela51, przesłałam Twój tekst o Fredzi mailem do znajomych. Miejmy nadzieję, że wspólnymi siłami zdołamy odmienić los Fredzi. Dane do przesyłu już od Glorien otrzymałam. Quote
malibo57 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Witam! Melduję się u Fredki. Czy mogę prosić o aktualną rozpiskę deklaracji stałych oraz wpłat jednorazowych? Wszystkim nam to ułatwi życie:) Jaka prognoza na hotelik? Czasowa i finansowa. Dzięki z góry. Quote
chita Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='malibo57']Witam! Melduję się u Fredki. Czy mogę prosić o aktualną rozpiskę deklaracji stałych oraz wpłat jednorazowych? Wszystkim nam to ułatwi życie:) Jaka prognoza na hotelik? Czasowa i finansowa. Dzięki z góry. [quote name='Glorien']Dziękuję za wpłaty na Fredzie. Przyszły pieniądze od: Izy z Bytomia - 10 zł (bela51) Magdy z Opola - 10 zł (madziq) Joanny - 50 zł (jkp) Nie podanych było ników ale mam nadzieję że dobrze dopasowałam [quote name='Glorien']Doszła kolejna wpłata od al-ka - 30 zł Mamy dopiero 100 zł. to chyba tyle narazie:roll: Glorien jak bedziesz miala chwilke wstaw na 1 str;) Quote
malibo57 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Przepraszam, ale nadal nie wiadomo, które wpłaty, to deklaracje stałe? Z PW wynikało, że brakuje 160 PLN deklaracji stałych. Do 380 za hotel, czy tak? Gdzie przebywa w tej chwili Fredka? Bo słyszę, że ma opiekę i jest w miarę zabezpieczona. Quote
bela51 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 megii1 napisał(a):Suczka jest pierwsza w kolejce a w hoteliku mam dwie suczki jej wielkości takze myśle ze tydzień, dwa i miejsce będzie:) Mamy szanse na hotelik u Megii, ale na razie nie ma tylu środków. Z tego co wyczytałam, Fredzia przebywa na łancuchu przy prowizorycznej budzie, na nieogrodzonym terenie. Jest karmiona. Jesli chodzi o deklaracje, to mysle, ze Glorien bedzie najbardziej zorientowana i w poniedzialek pewnie nam przedstawi aktualny wykaz. Quote
malibo57 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Glorien napisał(a):Sunia ma opiekę, pełną miske i w miarę możliwości ocieploną budę ale to nie jest dom w którym ma swojego pana. I nie wiadomo jak długo będzie mogła tam zostać. Gdzie teraz przebywa Fredzia? Quote
kakadu Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 malibo57 napisał(a):Gdzie teraz przebywa Fredzia? toz stoi jak byk w pierwszym poście, że jest w Aleksandrowie Kujawskim pod Toruniem :cool3: Quote
malibo57 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Bykami się nie interesuję. Czy to jakaś tajemnica z tą Fredką, czy co? Przecież na zdjęciach (tych ostatnich) wyraźnie widać, że jest gdzie indziej, niż wcześniej. A zopisu wynika, że ma opiekę. Stoi , jak byk, post wyżej:razz: Quote
Szarotka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Czy Fredzia jest u oryginalnego wlasciciela czy na tymczasie ? Quote
kakadu Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 malibo57 napisał(a):Bykami się nie interesuję. Czy to jakaś tajemnica z tą Fredką, czy co? Przecież na zdjęciach (tych ostatnich) wyraźnie widać, że jest gdzie indziej, niż wcześniej. A zopisu wynika, że ma opiekę. Stoi , jak byk, post wyżej:razz: to dobrze bo to nie bycze forum; suka prawdopodobnie zostala zabrana do tych ludzi ktorzy sie nia opiekuja zeby zrobic zdjecia, gdyby mieszkala w tym domu to chyba ktos dalby nam znac? nikt tu nie ma sekretow, bo nie ma na to czasu; zima idzie; trzeba jej znalezc dom staly; przyjmijmy dla uproszczenia ze jest w okolicach Torunia; Quote
bela51 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 malibo57 napisał(a):Bykami się nie interesuję. Czy to jakaś tajemnica z tą Fredką, czy co? Przecież na zdjęciach (tych ostatnich) wyraźnie widać, że jest gdzie indziej, niż wcześniej. A zopisu wynika, że ma opiekę. Stoi , jak byk, post wyżej:razz: Malibu, przejrzyj dokładnie wątek. Sunia przebywa poza terenem posesji, ma prowizoryczną budę. Ktoś do niej zagląda i ją karmi. Trudno to nazwać nawet domem tymczasowym. To prowizorka i to na krótka metę.:-( Jest napisane, że nie wiadomo, jak długo będzie mogla tam pozostać. Uważam, że ten psiak rozpaczliwie potrzebuje jakiegoś domu, lub na razie hoteliku. Quote
hop! Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Trzeba uporządkować wszystkie informacje i umieścić je w pierwszym poście. Chodzi mi o tekst do ogłoszeń + kontakt, linki do ogłoszeń, zestaw deklaracji i wpłat. Quote
bela51 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 hop! napisał(a):Trzeba uporządkować wszystkie informacje i umieścić je w pierwszym poście. Chodzi mi o tekst do ogłoszeń + kontakt, linki do ogłoszeń, zestaw deklaracji i wpłat. Myślę, że Glorien zajmie sie tym w poniedzialek. W weekend miala być niedostępna na necie. Quote
Lucyna Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Dla Fredzi mogę zadeklarować 20,00 PLN stałych deklaracji. Proszę o numer konta na PW. Quote
hop! Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Szarotka też przeznaczy jakaś sumę na Fredkę, ale prosiła o adres, a nie nr konta - http://www.dogomania.pl/forum/13180445-post707.html Quote
kakadu Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 z bazarku juz jest 50 złotych - mozna je doliczac do uzbieranej kwoty; mozliwe, ze bedzie wiecej; jesli pieniazki okaza sie potrzebne na cito to zawsze mozna wczesniej zakonczyc bazarek (oryginalnie ma byc do 24.10 do g. 20:00) Quote
Glorien Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Przepraszam was że nie odpisuje ale przez weekend nie miałam czasu żeby usiąść przed komputerem, teraz też jestem tylko na chwilkę. Jutro wypieszę dokładnie ile jest deklaracji dla Fredzi i ile pieniędzy wpłynęło na konto (dzisiaj jest 100zł). Ogłoszenie o Fredzi pojawiło się na forum labradory.info, gdzie jestem jednym z koordynatów adopcji, ale że Fredzia nie jest labradorem to nie mogła liczyć niestety na zbyt duże zainteresowanie. Ja nie mogłam przestać myśleć o Niuni stąd ten temat i prośba o pomoc dogomaniaków. Fredzią zajmuje się pani Małgosia, tu jest do niej nr tel: 0600836162. Nie zagląda zbyt często na forum dlatego ja staram się prowadzić wątek Fredzi i zbierać dla niej pieniądze na tymczas. Jestem jeszcze całkiem nowa na dogo i nie do końca orientuje się jak się tu działa ale z pomocą cioteczek wierzę że uda się pomóc suni. Fredka jest tak jak było już napisane w Aleksandrowie Kujawskim. Ma zapewnioną pewną opiekę, tzn dostaje jedzenie, wode, czasem jest wpuszczana na posesje do rodziny która się nią zajmuje ale to wszystko co mogą zrobić. Nie wiadomo jak długo Fredka będzie mogła tam zostać. Jutro zrobię ponownie ogłoszenia dla Fredzi oraz uporządkuję sprawę finansów. Quote
bela51 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Podnosimy Fredzie z rana i pytamy jaka u Was pogoda ( tzn, u Fredki).;) Quote
Recommended Posts