Talia Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='kakadu']pewnie, tylko trzeba by ja ciachnąc koniecznie jak juz bedzie w domku - mam nadzieje, ze ta pani nie ma nic przeciwko zabiegowi?[/QUOTE] Nie, Pani raczej nie miałaby nic przeciwko. Quote
bela51 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Pozostaje tylko trzymac kciuki. I jeszcze jedno. Czy Megii wie, że miejsce dla Fredki w hoteliku nie jest aktualne? Quote
Szarotka Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='bela51']Pozostaje tylko trzymac kciuki. I jeszcze jedno. Czy Megii wie, że miejsce dla Fredki w hoteliku nie jest aktualne?[/QUOTE] A co sie stalo ?? Quote
Glorien Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Szarotka pieniądze doszły dwa dni temu ale ja cały czas sprawdzałam konto a list odebrałam dopiero dziś :oops: Fredzia zostaje w domu tymczasowym w którym była do tej pory. Ma zrobioną budę, opiekę rodziny i weta dlatego postanowiliśmy nie zabierać jej do hoteliku dzięki czemu zaoszczędzimy pieniądze i miejsce dla innego potrzebującego psiaka. Czekam na wiadomość jakiej pomocy oczekują ludzie zajmujący się Fredką. Zebrane pieniądze przeznaczymy na razie na jedzenie i ewentualne rachunki u weta i jeśli się wszyscy zgodzą to na sterylkę, ale to dopiero jak będzie miejsce w którym będzie można bezpiecznie ją przeprowadzić. Jeżeli osoby które wpłacały pieniądze na Fredzie w związku z zostawieniem suni w dotychczasowym miejscu wolałyby przekazać swoje pieniądze dla innego psiaka lub mam odesłać to poproszę informację na pw to niezwłocznie oczywiście to zrobię. I jeszcze raz dziękuję wam wszystkim za pomoc:loveu: Mam nadzieję że sunia znajdzie w końcu domek, najlepszy domek :multi: Quote
Szarotka Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Jezeli Fredzia potrzebuje te pieniadze to niech zostana dla niej, jak nie to daj znac. Quote
Laura1108 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Fredzia potrzebuje na pewno kasy na sterylkę , szczepienia , karmę a wbrew pozorom to nie jest mały koszt :( Quote
AgusiaP Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Dziewczyny moje pieniążki, które wysłałam na Fredzie przeznaczcie na sterylke lub na karme dla suni. Jeżeli będziecie potrzebowały pieniążków jeszcze w listpadzie na wydatki dla niej to napiszcie proszę. Jeżeli nie to przeznacze je na inną bidulkę.Tyle ich potrzebuje pomocy:-(:-(:-( Quote
kakadu Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 czy pieniazki z bazarku wplynely? jak teraz wyglada stan konta? czy ktos ma kontakt z dogo07? bo ja napisalam maila z adresem i prosba o koszty przesylki i cisza... Quote
Glorien Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Doszła wpłata od kakadu 50zł. Na koncie jest obecnie 341zł Quote
Glorien Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Powinniśmy podesłać Fredzi karmę. Co powiecie na Bosha? jest w miarę tani i chyba nie najgorszy. Ja karmię mojego potworka Boshem z jagnięciną i dużo bardziej mu pasuje niż wcześniejsza Eukanuba. W telekarmie jest teraz promocja i 30kg kosztuje tylko 169zł BOSCH ADULT - Dla dorosłych psów o normalnej aktywności. :: karma dla psów Nie wiadomo jak długo sunia będzie musiała zostać w dt a nawet jak zostanie karma to będzie można odesłać innemu potrzebującemu. Co o tym myślicie? Quote
kakadu Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='Glorien']Powinniśmy podesłać Fredzi karmę. Co powiecie na Bosha? jest w miarę tani i chyba nie najgorszy. Ja karmię mojego potworka Boshem z jagnięciną i dużo bardziej mu pasuje niż wcześniejsza Eukanuba. W telekarmie jest teraz promocja i 30kg kosztuje tylko 169zł BOSCH ADULT - Dla dorosłych psów o normalnej aktywności. :: karma dla psów Nie wiadomo jak długo sunia będzie musiała zostać w dt a nawet jak zostanie karma to będzie można odesłać innemu potrzebującemu. Co o tym myślicie? jesli to karma dobrej jakosci to sie nie ma co zastanawiac; najwyzej pojdzie razem z Fredzia do nowego domku; a 30 kilo to wystarczy pewnie na 2 miesiace; na sterylke sie jeszcze uzbiera, mam nadzieje, a pies musi jesc; szczegolnie, ze zimno sie robi, a energie z czegos brac trzeba do ogrzania; Quote
Laura1108 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Glorien zamawiaj karmę i poproś Małgosię co ma konatkt z Fredzią by dałą adres dokąłdny do przesyłki i uprzedzić ludzi , że przyjdzie karma :) Nie ma na co czekać . Acha i o słomę koneicznie zapytać bo słoma da jej w budzie ciepło . Jak juz Fredzia otrzyma co trzeba to zajmiemy się sterylką a domek to nie wiem gdzie szukac cholercia :( Quote
bela51 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Ja też myslę, że nalezy skorzystać z promocji i zamówic karmę dla Fredzi. I koniecznie dobrze zabezpieczyć jej budę, już tak zimno, a to dopiero jesień.:-( A może jeszcze ta Pani , o ktorej pisze Talia zdecyduje sie wziąć Fredzię? Rozmarzyłam się... Quote
Talia Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Niestety nie dostałam od tej Pani żadnej odpowiedzi. Wiem jedno- gdyby Fredka miała do niej trafić to miałaby super domek. Znam tą Pania już ponad 3 lata i ma takiego samego hopla na punkcie zwierząt jak większość osób tu w tym temacie :loveu: Quote
Talia Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Dostałam właśnie sms od Pani. Nie wie jak to będzie, bo na razie musi zobaczyć co da się zrobić z tym szczeniakiem błąkającym się i jeszcze ma ten wyjazd służbowy. Quote
fiorsteinbock Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Hmmm, czekamy dalej i podnosimy Fredkę, na pierwszą HOPPP! Quote
Guest Ryniu123 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Myślę, że gdyby daj boże Fredzia znalazła domek wcześniej, to karma się nie zmarnuje. Albo może iść dalej z nią, albo można odwieźć resztę do schroniska - tam na pewno się ucieszą. Adres przekazałem Glorii. Co do budy, jest całkiem dobra, proszę się nie martwić. Quote
chita Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 ciotki przepraszam za offa:oops: ale bardzo pilnie pomoc warszawiakow potrzebna, pies na dt (wyciagniety z horroru w swarzedzu) w w-wie zerwal sie dzis rano potrzebna pomoc....:placz: post444 http://www.dogomania.pl/forum/f28/onek-astka-szczeniaki-inne-daj-im-szanse-na-nowe-zycie-172309/index45.html Quote
Glorien Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Na konto wpłynęły kolejne wpłaty od: Odi - 20zł ick - 7zł koszt wysyłki - domyślam się że to wpłata za jakiś bazarek i chyba trafiła na nie to konto co trzeba ;) Zamówiłam też karmę dla Fredzie za 169zł 341zł + 20zł + 7zł = 368zł 368zł - 169zł = 199zł plus 20 CAN$ od szarotki (jeszcze nie wymieniłam na złotówki to nie wiem ile dokładnie doliczyć) Tylko co robić kochane cioteczki żeby znaleźć dom dla suńki. Ja już nie mam pomysłów :shake: Staram się kasować stare ogłoszenia i dodawać ponownie żeby sunia była jak najwyżej, żeby tylko ją ktoś wypatrzył ale wciąż jest cisza :placz: Ona tak bardzo potrzebóje człowieka. Quote
Szarotka Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Moze troche zmienic tekst w ogloszeniach. Skoro to nie chwyta to moze cos innego chwyci. Napewno sa na dogo tacy specjalisci co pisza ogloszenia i szybko psy kogos znajda. Moze poprosci kogos o pomysl chociaz. Quote
bela51 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 A może zainwestować w ten bazarek ogłoszeniowy? Link jest na wątku Baranka, zaraz znajde. Quote
Szarotka Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Ale dalej dobrze jest miec jakis naprawde chwytajacy tekst. Quote
Recommended Posts