Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kakadu']pewnie, tylko trzeba by ja ciachnąc koniecznie jak juz bedzie w domku - mam nadzieje, ze ta pani nie ma nic przeciwko zabiegowi?[/QUOTE] Nie, Pani raczej nie miałaby nic przeciwko.

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotka pieniądze doszły dwa dni temu ale ja cały czas sprawdzałam konto a list odebrałam dopiero dziś :oops: Fredzia zostaje w domu tymczasowym w którym była do tej pory. Ma zrobioną budę, opiekę rodziny i weta dlatego postanowiliśmy nie zabierać jej do hoteliku dzięki czemu zaoszczędzimy pieniądze i miejsce dla innego potrzebującego psiaka. Czekam na wiadomość jakiej pomocy oczekują ludzie zajmujący się Fredką.
Zebrane pieniądze przeznaczymy na razie na jedzenie i ewentualne rachunki u weta i jeśli się wszyscy zgodzą to na sterylkę, ale to dopiero jak będzie miejsce w którym będzie można bezpiecznie ją przeprowadzić. Jeżeli osoby które wpłacały pieniądze na Fredzie w związku z zostawieniem suni w dotychczasowym miejscu wolałyby przekazać swoje pieniądze dla innego psiaka lub mam odesłać to poproszę informację na pw to niezwłocznie oczywiście to zrobię.
I jeszcze raz dziękuję wam wszystkim za pomoc:loveu: Mam nadzieję że sunia znajdzie w końcu domek, najlepszy domek :multi:

Posted

Dziewczyny moje pieniążki, które wysłałam na Fredzie przeznaczcie na sterylke lub na karme dla suni. Jeżeli będziecie potrzebowały pieniążków jeszcze w listpadzie na wydatki dla niej to napiszcie proszę. Jeżeli nie to przeznacze je na inną bidulkę.Tyle ich potrzebuje pomocy:-(:-(:-(

Posted

Powinniśmy podesłać Fredzi karmę. Co powiecie na Bosha? jest w miarę tani i chyba nie najgorszy. Ja karmię mojego potworka Boshem z jagnięciną i dużo bardziej mu pasuje niż wcześniejsza Eukanuba. W telekarmie jest teraz promocja i 30kg kosztuje tylko 169zł BOSCH ADULT - Dla dorosłych psów o normalnej aktywności. :: karma dla psów Nie wiadomo jak długo sunia będzie musiała zostać w dt a nawet jak zostanie karma to będzie można odesłać innemu potrzebującemu. Co o tym myślicie?

Posted

[quote name='Glorien']Powinniśmy podesłać Fredzi karmę. Co powiecie na Bosha? jest w miarę tani i chyba nie najgorszy. Ja karmię mojego potworka Boshem z jagnięciną i dużo bardziej mu pasuje niż wcześniejsza Eukanuba. W telekarmie jest teraz promocja i 30kg kosztuje tylko 169zł BOSCH ADULT - Dla dorosłych psów o normalnej aktywności. :: karma dla psów Nie wiadomo jak długo sunia będzie musiała zostać w dt a nawet jak zostanie karma to będzie można odesłać innemu potrzebującemu. Co o tym myślicie?
jesli to karma dobrej jakosci to sie nie ma co zastanawiac; najwyzej pojdzie razem z Fredzia do nowego domku; a 30 kilo to wystarczy pewnie na 2 miesiace; na sterylke sie jeszcze uzbiera, mam nadzieje, a pies musi jesc; szczegolnie, ze zimno sie robi, a energie z czegos brac trzeba do ogrzania;

Posted

Glorien zamawiaj karmę i poproś Małgosię co ma konatkt z Fredzią by dałą adres dokąłdny do przesyłki i uprzedzić ludzi , że przyjdzie karma :) Nie ma na co czekać . Acha i o słomę koneicznie zapytać bo słoma da jej w budzie ciepło . Jak juz Fredzia otrzyma co trzeba to zajmiemy się sterylką a domek to nie wiem gdzie szukac cholercia :(

Posted

Ja też myslę, że nalezy skorzystać z promocji i zamówic karmę dla Fredzi. I koniecznie dobrze zabezpieczyć jej budę, już tak zimno, a to dopiero jesień.:-(
A może jeszcze ta Pani , o ktorej pisze Talia zdecyduje sie wziąć Fredzię? Rozmarzyłam się...

Posted

Niestety nie dostałam od tej Pani żadnej odpowiedzi. Wiem jedno- gdyby Fredka miała do niej trafić to miałaby super domek. Znam tą Pania już ponad 3 lata i ma takiego samego hopla na punkcie zwierząt jak większość osób tu w tym temacie :loveu:

Posted

Dostałam właśnie sms od Pani. Nie wie jak to będzie, bo na razie musi zobaczyć co da się zrobić z tym szczeniakiem błąkającym się i jeszcze ma ten wyjazd służbowy.

Guest Ryniu123
Posted

Myślę, że gdyby daj boże Fredzia znalazła domek wcześniej, to karma się nie zmarnuje. Albo może iść dalej z nią, albo można odwieźć resztę do schroniska - tam na pewno się ucieszą. Adres przekazałem Glorii. Co do budy, jest całkiem dobra, proszę się nie martwić.

Posted

Na konto wpłynęły kolejne wpłaty od:
Odi - 20zł
ick - 7zł koszt wysyłki - domyślam się że to wpłata za jakiś bazarek i chyba trafiła na nie to konto co trzeba ;)
Zamówiłam też karmę dla Fredzie za 169zł

341zł + 20zł + 7zł = 368zł
368zł - 169zł = 199zł plus 20 CAN$ od szarotki (jeszcze nie wymieniłam na złotówki to nie wiem ile dokładnie doliczyć)

Tylko co robić kochane cioteczki żeby znaleźć dom dla suńki. Ja już nie mam pomysłów :shake: Staram się kasować stare ogłoszenia i dodawać ponownie żeby sunia była jak najwyżej, żeby tylko ją ktoś wypatrzył ale wciąż jest cisza :placz: Ona tak bardzo potrzebóje człowieka.

Posted

Moze troche zmienic tekst w ogloszeniach.
Skoro to nie chwyta to moze cos innego chwyci.
Napewno sa na dogo tacy specjalisci co pisza ogloszenia i szybko psy kogos znajda. Moze poprosci kogos o pomysl chociaz.