Asiunia02 Posted May 23, 2005 Posted May 23, 2005 Witam!! Na dogo jest temat galerii i w sumie niektórzy narzekaja ze duzo tam rozmow a nie zdjec, dlatego otworzyłam nowy temat w którym chciałabym bardzo aby pojawiły sie rózniste historie z zycia z akitkami :) NO to zaczynamy. Moze na poczatek "wypadki" z mieszkania. Kiedy u Nas w domku zdarzylo sie, ze Akita bedac sama w domu podarła kołdre i bylo biało :) Przestraszyla sie fajerwerek. Uroki mieszkania w centrum mista. My za to mieslismy super ubaw przy sprzataniu :) Natomiast nasze szczeniaczki (z miotu wyhodowanego w domu) jak zaczeły sie gramolic nauczyły sie susiac w przeznaczonym do tego miejscu. Jeden był tylko taki nygusek, ze wchodził do kuwetki przednimy nozkami, bo tylnymi juz mu sie nie chciało i przez to nigdy do niej nie trafił :) W koncu musielismy przed kuwetka wylozyc gazetki specjalnie dla naszego nyguska :) teraz czekam za Wasze historyjki :) Quote
weihaiwej Posted May 23, 2005 Posted May 23, 2005 Asiunia, bardzo fajny temat:) Ja akity jeszcze nie mam, tym bardziej chetnie poczytam o Waszych doswiadczeniach:) Będę uwaznie sledzic:p Pozdrawiam! Agata Quote
donya Posted May 23, 2005 Posted May 23, 2005 Bimbo jak nie było nikogo w domu - otwierał sobie szafy i wyjmował z nich wszystko. Quote
Daisunia Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 ja co prawda nie mam akity ale mam zabawnego malamuciaka :) oto fotka z zabawy na mojej kanapie :) (tam widac też jak daisy zniszczyla te kanapę , aż wystyd ale nie chce mi sie zszywac .. ) Quote
MoNiSiA:) Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 Gaibuś bardzo nie lubił zostawać sam w domu. Gdy jednak musiał , to uprzyjemniał sobie czas psotkami. Pewnego dnia podjeżdżam pod dom i ... szok, trawnik zakwitł na różowo. Patrzę, a to moje 8 rolek papieru toaletowego wyrzucone przez balkon upiększa nam trawnik! Pod balkonem stali znajomi i rozbawieni krzyczeli do szczęśliwego AKITKI: Gaibun, dawaj telewizor! Telewizor!!! :lol: Nie ma jak to wspaniałe zabawy akit. Quote
Daisunia Posted May 26, 2005 Posted May 26, 2005 Gaibun, dawaj telewizor! Telewizor!!! hahahahaha :D Quote
Gosica Posted May 26, 2005 Posted May 26, 2005 Fakt ma DJp ale historie tez mam ciekawą .Mieszkam na obrzeżach miasta i jest tu bardzo swiski klimat.Ale mniejsza z tym .Pewego dnia gdy wyszłam na podwórko mój dziadek woził piach taczka .Mój Ares biegał sobie po okolicy towarzysząc dziadkowi.Nagle gapa jedna (ARES)zapatrzył sie gdzieś i wpadł porsto na taczke .Tak się przestraszył że aż podskoczył a dziadek wraz z taczka lezeli na drodze.Wszyscy mieli ubaw nawet sasiedzi.Warto wspomniec że nikomu nic sie nie stało i wszystko sokńczyło sie dobrze i przezabawnie :D Quote
Asiunia02 Posted May 30, 2005 Author Posted May 30, 2005 Nasza najstarsza suka (po podziale juz DJP) bardzo lubila patrzec przez okno. Wygladała przeslicznie gdyz ogladajac centrum Poznania opierala sie na lokciach - doslownie jak czlowiek. Do tej opowiesci dolacze zdjecie ale to w terminie pozniejszym. Musze je zeskanowac lub cos, bo jest zrobione zwyklym aparatem. Quote
Daisunia Posted July 1, 2005 Posted July 1, 2005 To czekamy na fotke ! :D :lol: :lol: pozdrowienia dla akiciarzy i ich pieskow ;) Quote
Asiunia02 Posted July 6, 2005 Author Posted July 6, 2005 przyznaje sie do winy. ZAPOMNIALAM !!! dzisiaj po powrocie do domku sie ym zajme i sprobuje odszukac te zdjecie :) a jak nie znajde to wstawie cos innego :) Quote
Asiunia02 Posted July 7, 2005 Author Posted July 7, 2005 Znalazłam !!!!! przypominam, ze po podziałe rasy ta suka zostala przekwalifikowana do DJP. zeby nikt mi niczego nie zarzucil :) obiecane zdjecie :) A to jest zdjecie tanecznej amisi :) Ale warunkiem bylo ze dałam jej pogryzc gips :) A to robiła najczesciej jak byla w domu bez rodzicow. bo mama nie pozwalała jej wchodzic do lozka, a my tak :) Quote
Daisunia Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 hahahaa :cunao: świetna ta pierwsza fotka ! :lol: :lol: :D Quote
Matagi Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Super fotka "parapetówki" :lol: :lol: :lol: Długo ona mogła tak stać? :wink: :lol: Quote
MoNiSiA:) Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 http://img38.imageshack.us/my.php?image=dsc000669gc.jpg niestety mimo wysilku nie dalam rady w inny spodob wkleic tego zdjecia...ale to cos apropos "parapetowki". Gaibun i malutka Eni zegnaja swoja Pania...ale tak poza tym w zime podczas gdy balkon jest zamkniete to jest ulubione miejsce naszej suni...przy okazji zdarza jej sie zjadac kawalek okna albo parapetu... Quote
MoNiSiA:) Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 http://img38.imageshack.us/my.php?image=dsc000669gc.jpg niestety mimo wysilku nie dalam rady w inny spodob wkleic tego zdjecia...ale to cos apropos "parapetowki". Gaibun i malutka Eni zegnaja swoja Pania...ale tak poza tym w zime podczas gdy balkon jest zamkniete to jest ulubione miejsce naszej suni...przy okazji zdarza jej sie zjadac kawalek okna albo parapetu... Quote
donya Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 MoNiSiA:) napisał(a):http://img38.imageshack.us/my.php?image=dsc000669gc.jpg niestety mimo wysilku nie dalam rady w inny spodob wkleic tego zdjecia...ale to cos apropos "parapetowki". Gaibun i malutka Eni zegnaja swoja Pania...ale tak poza tym w zime podczas gdy balkon jest zamkniete to jest ulubione miejsce naszej suni...przy okazji zdarza jej sie zjadac kawalek okna albo parapetu... Piękne :P :P :P Bimbo tez tak lubi stać i wygladać przez okno. Widocznie akity tak mają Quote
Matagi Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Fotka jest suuuuuuuper,nie mogłam sie oprzeć......obrobiłam ją i wstawiam :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
donya Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Cudne :P :P Ja też chcę taką małą, piękną akitkę :cry: Quote
Matagi Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 donya napisał(a):Cudne :P :P Ja też chcę taką małą, piękną akitkę :cry: Zapraszam! :wink: Quote
MoNiSiA:) Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Lilka, dzięki za obrobienie zdjątka i wstawienie na dogo. Ja, sierotka nie potrfię tego zrobić. Ta nasza malutka sunia ma już 16 m-cy, ale jest tak samo słodziutka jak dawniej. Quote
donya Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Matagi napisał(a):donya napisał(a):Cudne :P :P Ja też chcę taką małą, piękną akitkę :cry: Zapraszam! :wink: No nie mogę :cry: Dwa koty, Bimbuś i jeszcze panienka w trzech pokojach, prawie w centrum Warszawy. Trochę nierealne. :cry: Quote
Asiunia02 Posted July 8, 2005 Author Posted July 8, 2005 W takiej pozycje to około 15 minut. Nie przypominam sobie zeby bylo dluzej, w koncu ile mozna patrzec na jezdzace w kolko samochody )mieszkamy na placu, gdzie sie ruch okrezny). Kolejna umiejetnosc akity. Nasz Tiger okolo godziny 22 slyszac dzwoniacy telefo dostaje swira i kiedy widzi ze nie zareagowalam to wchodzi na mnie i sie wtula lub mruczy sobie cos pod nosem. reagouje tylko tak o 22, bo wie ze to znak, ze czas na spacer. I juz jest caly w skowronkach :) Ach te kochane akitki !!!!! Quote
Asiunia02 Posted July 8, 2005 Author Posted July 8, 2005 Monisia: Zapraszamy na galerie akit !!! Wydaje mi sie, ze nigdy Ciebie/Pani tam nie widziałam, a warto zbogadzic nasza galerie o kolejne akitki. Co do wklejania zdjec to wszystkie pasuje tylko przed adresem zdjecia czyli http://...... nalezy napisac lub wkleic No i trzeba by bylo troszke to zdjecie zmiejszyc i najlepiej i łatwiej nie majac zadnego programu oprocz standardowych z Windows zrobic to tak: 1.otworzyc zdjecie (normalnie do ogladania, tak ze sie miesci całe na ekranie monitora) 2. nadusic na klawiaturze przycisk "print scrren" czyli rzut z ekranu 3. wejsc do porgramu PAINT w akcesoriach 4. nadusic "wklej" w menu 5. wyciac to co nasz interesuje i zapisac :) Czekam za nowinkami :) Quote
Recommended Posts