Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Opcja k o n i e c z n a .

Znasz juz ceny - myslalas, ze rzucisz 50 euro i bedzie po sprawie, nie ?[/QUOTE]
a ty tu nie troluj niepytana. bylo powiedziane- konkrety. pytam o znizké, lub innego weta, ty nic nie wnoszisz to wiesz gdzie isc.

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Szarotka']Ogolnie jest bezpieczniej jak pies zostanie pare dni w klinice po zabiegu. I jest jak jest. Teraz trzeba zobaczyc co sie da zrobic w tej sytuacji, ktora jest.
Czyli jest klinika ktora zrobi kastracje, przetrzyma psa, ale jest drozsza niz inne - takie mam wrazenie.
No wiec trzeba obliczyc ile by to kosztowalo i sie zastanowic czy jest tyle pieniedzy na zabieg i pobyt.
Kastracja 470zł
Pobyt co najmniej 5 dni x 60zł doba 300zł
Transport jamora 330zł
Razem 1100zł

Cholernie drogo:shake:

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Zajrzyj na 1 sza strone - tam jamor jasno napisal i wyraznie - przyjmuje psy z d r o w e - szpitalika nie p r o w a d z i .[/QUOTE]
Ok,nie doczytałam.
Teraz ważne jest skąd wytrzasnąć taką sumę,bo nawet jak dadzą zniżki to nie będzie to mała kwota,zważywszy,że jeszcze brakuje na hotelik.

Posted

[quote name='gagata']A inna opcja? Kastracja u weta jamora i transport do tego sprawdzonego dobrego domku?[/QUOTE]
Trzeba dopytać,czy dom weźmie psa świeżo po kastracji:roll:

Posted

[quote name='gagata']A inna opcja? Kastracja u weta jamora i transport do tego sprawdzonego dobrego domku?[/QUOTE]

To nie jest dobre rozwiazanie, to moze sie zle skonczyc dla psa.

To juz lepiej wyadoptowac psa bez kastracji a w umowie,ze po trzech tygodniach(zadomowi sie) do miesiaca wykastruja psa, zaopiekuja sie po zabiegu i poprostu oplacic ta kastracje jakiemus wetowi w Makowie Mazowieckim. Trudno, chca psa, tez cos musza dla niego zrobic. Poinformowac ich ze zabieg bedzie oplacony-oni mają tylko zawiezc psa na zabieg w okreslonym terminie i opiekowac sie po zabiegu. Zadaoptuja Szarika, na tych warunkach, to sprawdzenie ich,teraz.

Posted

prosilabym aby Jamora w to nie mieszac gdyz zgodzil sie przyjąc Szarika jedynie w drodze wyjątku,powiedzal mi jasno ze nie będzie dyspozycyjny przez jakis czas i ze jego zona zostaje sama z psami.
Aby przeprowadzic kastracje Szarika nalezy go odebrac z hoteliku, zawiezc na zabieg i przetrzymac u weta po zabiegu lub zabrac do siebie na kilka dni.Ja sie nie podejme przewiezienia psa swiezo po kastracji do nowego domu gdyz wiaze sie to z ryzykiem

Posted

[quote name='katie05']prosilabym aby Jamora w to nie mieszac gdyz zgodzil sie przyjąc Szarika jedynie w drodze wyjątku,powiedzal mi jasno ze nie będzie dyspozycyjny przez jakis czas i ze jego zona zostaje sama z psami.
Aby przeprowadzic kastracje Szarika nalezy go odebrac z hoteliku, zawiezc na zabieg i przetrzymac u weta po zabiegu lub zabrac do siebie na kilka dni.Ja sie nie podejme przewiezienia psa swiezo po kastracji do nowego domu gdyz wiaze sie to z ryzykiem[/QUOTE]

Kasiu dzis zadzwonię do lecznicy gdzie jest Tuptuś i wyżebram dla niego niższe ceny ( za Tuptusia zapłacimy 150 za kastrację ) może i doba szpitala będzie niższa jak podeslemy karmę . Zadzwonię wieczorkiem i dam Ci znac . Jeśli chodzi o transport Szarika to jeśli mi głowy nie odgryzie moge go zawieźć po kosztach paliwa około 40 zł za 1 raz .
Co do Emili i psiej mamy to zauważcie że zamęt wprowadzały na wątku Tuptusia też . Kasy jest z tego co doczytałam 200 zł . Zobaczymy ike będzie brakować .

Posted

Dzwoniłam do wetki Tuptusia ma porozmawiać z szefową . Nasz wet w Warce robi kastrację za 100 zł , ale skoro Jamor nie zgadza się przyjąc psa po kastracji to odpada , ja go nawet na kilka dni nie mogę wziąc.

Posted

Marlenka serdeczne dzieki za pomoc:lol:,w takim razie moze szefowa kliniki zgodzi sie troche opuscic ceny dla Szarunia,zobaczymy co zadecyduje..

Obecnie bez znizki koszt wygląda nastepująco:
kastracja+pobyt w klinice 770zl,minus 200zl ktore juz jest=570zl.
Pytanie do Emili czy moze pokryc taki koszt z ewentualną znizką jesli klinika sie zgodzi taką przyznac?

Posted

[quote name='marlenka']Dzwoniłam do wetki Tuptusia ma porozmawiać z szefową . Nasz wet w Warce robi kastrację za 100 zł , ale skoro Jamor nie zgadza się przyjąc psa po kastracji to odpada , ja go nawet na kilka dni nie mogę wziąc.[/QUOTE]

no a to jest ta druga opcja za 100zl tylko wtedy ktos by musial sie zadeklarowac ze przetrzyma Szarika po zabiegu kilka dni.Jamor nie moze gdyz ma inne zobowiąznia o ktorych mnie od początku uprzedzil

Posted

Marlenka do mnie dzwoniła i mówiła mi, że kastracja Szarika wyniesie 300 zł (kastracja, kołnierz,antybiotyki,zdęcie szwów). Doba w szpitu 30 zł doba. Marlenka powiedziała, że jeżeli Szarik nie odgryzie Jej głowy to może go zawieźć po kosztach paliwa.

Posted

[quote name='emilia2280']Podstawowy zabieg kastracji ogranicza sié do operacji, bez pobytu w klinice. Na to deklarowalam czésc sumy.

Pobyt w klinice, to opcja którá wybral jamor, bo nie ma warunków do przetrzymania psa po zabiegu.

Nie bédé deklarowac, nie znajác cen- zabiegu i doby w klinice za dzien. Wtedy jasno okreslé, ile mogé zaplacic.

[quote name='ketunia']Marlenka do mnie dzwoniła i mówiła mi, że kastracja Szarika wyniesie 300 zł (kastracja, kołnierz,antybiotyki,zdęcie szwów). Doba w szpitu 30 zł doba. Marlenka powiedziała, że jeżeli Szarik nie odgryzie Jej głowy to może go zawieźć po kosztach paliwa.

Wiéc ta czésc sumy, po odjéciu 200zl, które sá wynosi 100zl. Tyle doplacé do kastracji. Plus dobrowolnie (poza deklaracjá) dorzucé 2 doby pobytu w klinice: 60zl. Razem: 160zl.

Dziéki Marlenko za wynegocjowanie duzej znizki z tej smiesznej kwoty, którá sobie zyczyli od jamora.

Posted

[quote name='katie05']Jamor pisal ze pies musi pozostac u weta min 5dni

Pobyt w klinice 5 dni 150zl+kastracja 100zl+paliwo w obie strony 80zl=330zl[/QUOTE]

Pobyt w klinice 5 dni=150 zł + kastracja 300 zł = 450 zł . No i mój dojazd zupełnie po kosztach .

Posted

[quote name='Szarotka']A ile koszty bo warto wiedziec jak kwota i wtedy trzeba pozbierac.[/QUOTE]

40 zł zawizienie tyle samo przywiezienie - niestety mam w domu małe zoo i nie dam rady pomóc już finansowo