Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mgie wielkie dzięki za pomoc,jednak ja juz sie nie podejmuje posrednictwa w adopcji gdyz cokolwiek nie zrobie spada na mnie fala krytyki,jestem 'opiekunką' Szarika tylko w tym sensie ze pokrywam część jego kosztow utrzymania i tyle,pies jest obecnie w hoteliku pod opieka Jamora,mozecie przeprowadzic wizyte i jesli jest to fajny domek no to mozecie tam Szarika zabierac,ja zaproponuje tej rodzinie do ktorej mial jechac innego psa,naprawde wiele psin czeka na dom i nie kazdy bedzie wybrzydzal

Posted

Katie, jednak chcialabym, zebys wypowiedziala sie na temat domku Szarika. Zrobilas dla niego najwiecej i wydaje mi sie, ze Ty powinnas tutaj zdecydowac, a jak bedziesz miec watpliwosci to pisz na forum i bedziemy rozmawiac. Jak fajny domek, to nie ma co psa w hoteliku trzymac.
Mgie, moze wiecej na temat tego fajnego domku. Czy ci ludzie sa pewni, ze chca Szarika, gdzie to jest, w jakie warunki itd.? Mozesz cos wiecej napisac?

Posted

Rodzina ta zainteresowała się Sarą i Kają z Boguszyc (pisałam na ich wątku) jednak sunie znalazły już dom.
Dom znajduje się na stoku Ślęży (Sobótka k.Wrocławia), właściwie w lesie. Jedynymi sąsiadami są, póki co, puste 3 domki. Dookoła 700m ziemi. codzienne spacery po lesie zagwarantowane.
Dom jest ogrodzony,pies będzie przez cały czas poruszał się po posesji swobodnie (bez uwiązania oczywiście).

Oczywiście dom jest do sprawdzenia.

Z Panią mailuje już od paru dni. Proszę o kontakt do OSOBY ODPOWIEDZIALNEJ ZA ADOPCJE Szarika.

Pośrednictwo przez 3 osoby jest bardzo męczące a taki Pani zadzwoni od razu.

Posted

Cantadorra cóż ja jeszcze moge napisac ponad to co juz napisalam o Szariku.Pies bez problemu moze mieszkac w budzie gdyz tak teraz mieszka u Jamora,moze tez przebywac w mieszkaniu jednak nie powinien zostawac sam zbyt dlugo.Lubi koty i inne psiaki.Ponka dokonala obserwcji ze nie mam doswiadczenia w adopcjach i ja sama wole aby domek dla Szarika dopasowaly inne osoby,Jamor na pewno pomoze bo tez ma duze doswiadczenie z psami poza tym poznal Szarika.Domek do ktorego mial teraz jechac Szarik mi osobiscie wydaje sie odpowiedni(nie mam pojecia skąd ponce przyszlo do glowy ze pies nie bedzie kastrowany?:shake:)jesli znajdziecie dla Szarunia inny, lepszy domek to tym bardziej powinien tam jechac,trzeba podac tej rodzinie tel do Jamora a potem ktos musi przeprowadzic wizyte i tyle.Co ja im jeszcze moge powiedziec?Jesli domek okaze sie super to mozna Szarunia zabierac nawet dzis

jak tylko sprawdzicie domek i wszystko bedzie ok to dajcie znac na forum ,bez problemu napisze temu panu ze to juz nieaktualne

Posted

Nie zaglądałam tu trochę, a tyle się dzieje... Szarikiem się zainteresowałam z dwoch powodow: bo jest ONkiem, bo pisała o nim Okta, którą niezwykle cenię za to, co robi dla psów. Przesłałam Jej kasę na wykup Szarika, bo niestety tylko tyle mogę w tej chwili, potem się okazało, że ONka wykupiła inna Dogomaniaczka, a kasa bedzie na kastrację (wszyscy na dogo chyba wiemy, jakie to ważne), potem było dt, szybka adopcja, szybki powrót z tej adopcji, jakies potencjalne domki, z których nic nie wyszło, hotel... Niezłe zamieszanie w życiu tego psiaka. Jednego jestem pewna, on potrzebuje stabilizacji, domu odpowiedzialnego i takiego już na zawsze. Wiem, że nie jest łatwo o taki dom, katie wyjeżdża, nie ma kasy na długoterminowe hotelowanie Szarika... Z drugiej strony jest w perspektywie dom na wsi, niby sprawdzony, ale... tak z ręką na sercu - znacie niedogomaniackie domy na wsi, które przejmują się kastracja, odpowiednią socjalizacją, spacerami? Pisze to wszystko, bo sama mam ONka po przejściach, którego niezwykle trudno było mi wyciągnąć z agresji lękowej i drżę na myśl o los Szarika, jeśli się okaże, że trafił z deszczu pod rynnę

Posted

z deszczu pod rynne? a pomyslalas przez chwile gdzie by trafil Szarik gdybym go nie umiescila w hoteliku??Widzialas na tym wątku oferty pomocy od fundacji,oragnizacji,osob prywatnych chętnych zabrac go na DT? bo ja nie,jesli masz ochote pomoc Szarikowi lub Oktawia ma taką chęc, to co stoi na przeszkodzie?????
Rowniez moglam przeslac Oktawi 100zl na wykup zamiast jechac po niego i wkrecac sie w to wszystko tylko obserwując wątek cos mi sie wydaje ze pies by nadal byl na łancuchu przy stodole.Wyprowadz mnie z błedu jesli sie myle...

Posted

Katie, nie wiem, jak wyglądałoby życie Szarika, gdybyś go nie zabrała, nie wiem, czy Oktawii udałoby się w inny sposób go zabrać, możliwe, że w dalszym ciągu czekałby na swoją szansę przy stodole. Nie zastanawiam się nad tym, co by było- gdyby, tylko nad tym, co będzie,jeśli... Nie dziw się naszym obawom, jeśli co i rusz napotykamy na takie kwiatki:

http://www.dogomania.pl/forum/f936/pseudohodowla-onki-w-chlewiku-172262/

Posted

nawet nie będe wchodzic na wątek o pseudohodowli bo mi ręce juz opadją:shake:gdybym go chciala wydac do psudo,do schronu lub sprzedac wietnamczykom jak doktor K to juz dawno bym to zrobila...
Po raz pierwszy spotykam sie z takim brakiem organizcji i obojętnoscią ze strony osob ktore na codzien pomagają bezdomnym psom.Do tej pory jak sie czegos podejmowalam mialam wsparcie od osob ktore zamiast gadac zakasują rękawy i aktualnie cos robią.W kraju w ktorym sie urodzilam i wktorym mieszkam problem bezdomnosci jest znikomy bo ludzie zamiast sie wymądrzac cos faktycznie robią.Szarikowi do tej pory nie pomógl NIKT,garstaka osob zaproponowlala deklaracje i dalej cisza...
Jeszcze raz zadaje pytanie po raz piaty juz chyba ,kto sie podejmuje przejąc odpowiedzialnosc za Szarika(w pakiecie dochodzi oplata za hotelik ,adopcja+kastracja)????Ile razy mam jeszcze odpisywac na posty ktore nic nie wnoszą??

Posted

Kasiu nie denerwuj się tak - szkoda zdrowia i energii..SZarik jest piękny i jak widać jest wiele chętnych domków.. A skoro wyszło tak jak wyszło to najlepiej byłoby znaleźć mu domek przed Twoim wyjazdem.. Przecież nie jest Ci obojętny, chciałabyś by mu było dobrze.. Kastracja na pewno go uchroni przed pseudo, a myślę, że w czasie pobytu w hoteliku też można ją przeprowadzić.. Trzymam kciuki za Szarusia, wybierzcie mu ten jeden wymarzony domeczek.. skoro jest ich tyle...;) Podnoszę... A środki na kastrację na pewno można przesłąć na konto hoteliku...

Posted

jasne ze sie denerwuje:diabloti:i bede sie denerwowac poki nie znajdzie sie ktos kto wreszcie temu psu pomoze:mad:ja mam juz dość odpisywania na posty osobom ktore tylko zasmiecają wątek Szarika,z niecierpliwoscią czekam na oferty pomocy przy kastracji,hoteliku i adopcji,a denerwuje sie wlasnie dlatego ze mi na tym psie zalezy i bardzo bym go chciala uchronic przed schronem po moim wyjezdzie

Jeszcze raz przypomnie:Szarik przebywa obecnie w hoteliku u Jamora, ja nie mam zamiaru zostawiac Jamorowi psa ktory ma tylko czesciowo uzbierane deklaracje bo nie taka byla umowa.Szarik ma zaplacony caly miesiąc czyli zostalo mu pewnie jeszcze jakies 2 tyg,co potem będzie z psem mądrale ???

Posted

[quote name='katie05']jasne ze sie denerwuje:diabloti:i bede sie denerwowac poki nie znajdzie sie ktos kto wreszcie temu psu pomoze:mad:ja mam juz dość odpisywania na posty osobom ktore tylko zasmiecają wątek Szarika,z niecierpliwoscią czekam na oferty pomocy przy kastracji,hoteliku i adopcji,a denerwuje sie wlasnie dlatego ze mi na tym psie zalezy i bardzo bym go chciala uchronic przed schronem po moim wyjezdzie

Tobie widzé mozna mówic 3x i nie rozumiesz. Powtórzé i n-ty raz, jesli Ci pomogé: Czésc kwoty na kastracjé jest, reszté ja doplacé. W sprawie kastracji pisz do wlasciciela hotelu- jamora, popros go o umówienie lokalnego weta na zabieg, nikt Ci nie kaze ani szukac weta, ani z psem jechac. Takie uslugi wykonuje hotelik. Jasne teraz?

Co do adopcji- jest jeden dom, mgie ma drugi. Cala sprawa rozchodzi sié nie o bude na wsi, ale o wydanie psa PO kastracji. To tez jasne?

Posted

[quote name='emilia2280']Tobie widzé mozna mówic 3x i nie rozumiesz. Powtórzé i n-ty raz, jesli Ci pomogé: Czésc kwoty na kastracjé jest, reszté ja doplacé. W sprawie kastracji pisz do wlasciciela hotelu- jamora, popros go o umówienie lokalnego weta na zabieg, nikt Ci nie kaze ani szukac weta, ani z psem jechac. Takie uslugi wykonuje hotelik. Jasne teraz?

Moj bosze:evil_lol:nie ekscytuj sie tak bo jeszcze jakis problemow zdrowotnych dostaniesz:cool3:"w sparwie kastracji pisz..popros go..." :p Przykro mi ale nie jestes dla mnie partnerem do dyskusji i nie mam zamiaru sluchac twoich porad.Napisalas juz do moda??:lol:acha jescze mnie mialas na czarne kwiatki dac,strasznie zaluje ze nie mam w Polsce adresu bo by nawet smiesznie bylo.Na drugi raz czytaj to co napisalam ze zrozumieniem to sobie oszczędzisz pisania

Posted

Wiesz kobieto, zebys ty byla dla mnie partnerem do dyskusji, to nie powiem. W ogóle nie pisalabym z takim "przypadkiem", gdyby nie dobro psa. To chcesz pomocy czy nie? Ze mná nie gadasz, czyli masz kase na kastracje i wszystko zalatwisz, super. Ja nie muszé pisac.

Tylko sié zastanów, bo raz nieskladnie panikujesz ze pies ma 2 tyg. i ktos psa ma od ciebie przejác, a potem ze mná nie dyskutujesz, choc oferujé konkretná pomoc.

Masz patent na prawde- NIE zawracaj d*** i zalatw sprawé do konca. I nie mów ze nie ma rozwiázania. Wszystko jest logiczne, tylko ktos musi logicznie siétym zajác. Ale ty nie chcesz pomocy. To powodzenia.

Posted

mialas napisac do moda i co??olał cie tak jak ja:p?nie mam zamiaru opisywac co wchodzi w zakres uslug hoteliku Szarika bo mi sie nie chce a wszyscy inni to wiedzą..Do widzenia i nie zasmiecaj mi wątku, juz ci napisalam ze zadnych info o Szariku nie otrzmasz więc przenies sie gdzie indziej z lamentowaniem

Posted

[quote name='emilia2280']Wiesz kobieto, zebys ty byla dla mnie partnerem do dyskusji, to nie powiem. W ogóle nie pisalabym z takim "przypadkiem", gdyby nie dobro psa. To chcesz pomocy czy nie? Ze mná nie gadasz, czyli masz kase na kastracje i wszystko zalatwisz, super. Ja nie muszé pisac.

Tylko sié zastanów, bo raz nieskladnie panikujesz ze pies ma 2 tyg. i ktos psa ma od ciebie przejác, a potem ze mná nie dyskutujesz, choc oferujé konkretná pomoc.

Masz patent na prawde- NIE zawracaj d*** i zalatw sprawé do konca. I nie mów ze nie ma rozwiázania. Wszystko jest logiczne, tylko ktos musi logicznie siétym zajác. Ale ty nie chcesz pomocy. To powodzenia.[/QUOTE]

Szanowna Emilio - mozesz t y l k o prosic . I to grzecznie .

Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla ciebie . No i dla innych - bo przestaniesz zasmiecac watki .

Posted

Jest jeszcze chwila... Może spytajmy Jamora, czy jest gotów przewieżc Szarika na kastracje i na jakich warunkach?
Wydawanie takiego psa gdziekolwiek bez kastracji jest faktycznie duzym ryzykiem,pieniadze na kastracje sa...Dwa potencjalne domy w bliskiej perspektywie równiez....
Przepraszam więc - o co się kłócicie?

Posted

[quote name='gagata']Przepraszam więc - o co się kłócicie?[/QUOTE]O to sie klócą, bo pani katie ma tzw. focha.
1. wiadomo, ze psa ze soba nie zabierze tam gdzie wraca-myle sie?
2. placic na hotel nie bedzie, myle sie?
3. odda psa do schroniska, noo moze?
4. porzuci w hotelu jak nikt sie nie zglosi, calkiem realne.

Wiec, zamiast "uszy polozyc po sobie" i ludzi nie zrazac to sie stawia.
1. Gdzie jest ten nowy dom co to go niby ma, kto ten dom sprawdzil "naocznie"? Czy zwrocila sie o pomoc do kogos o sprawdzenie tego domu?

2. ten drugi dom kto sprawdzil "naocznie"?

A dogranie sprawy kastracji to juz chyba pikus jest jak widac, nawet z tego robi problem. Katie ile Ty masz lat, ze takiego focha walisz?

A tak odnosnie samego poczatku, zabrania psa z tego miejsca. Trzeba bylo zglosic do gminy, spowodowac odebranie psa prawnie przez gmine. Gmina mialaby obowiazek umiesci psa w schronisku na wlasny koszt. TYLE.

Posted

[quote name='psia.mama007']
Wiec, zamiast "uszy polozyc po sobie" i ludzi nie zrazac to sie stawia.
1. Gdzie jest ten nowy dom co to go niby ma, kto ten dom sprawdzil "naocznie"? Czy zwrocila sie o pomoc do kogos o sprawdzenie tego domu?

jak zwykle włazisz na watek i piszesz swoje madrości by komus dowalic nie znajac sytuacji - ale to przeciez twoje hobby...ZERO POMOCY TYLKO DOBRE RADY...juz na jakims watku mialaś ksywe "ciiotka dobra rada" moze pomysl nad zmiana nicku co:razz::razz:
jakbys czytala watek to bys znala odpowiedz na to pytanie...wiec lepiej sama uszy po sobie połóz i sie nie kompromituj...bo klepac w klawiature to kazdy potrafi i obrazac innnch tez

Posted

[quote name='psia.mama007']
TYLE.[/QUOTE]

No nie... to juz jest przegięcie,mam dosyc troli co zasmiecają wątek nie zadając sobie trudu aby przeczytac info odnosnie domu dla Szarika.Prosze moderatora o zamkniecie wątku gdyz przyciągnal jedynie osoby ktore wyczuly 'afere' a psu nikt nadal nie chce pomóc.Pozdrawiam

Posted

Powinno sie naprawde poprosic moda o wyczyszczenie watku z postow Emilki Mamy, bo to zadnego sensu nie ma, nic nie wnosi, zadna i tak sie psem nie zajmie tylko sobie pisza, zeby sie odfrustrowac. Zupelnie jak u Tuptusia.:roll::roll::roll:

Posted

Wlasnie poprosilam moderatora o interwencje,mam nadzieje ze ktos zerknie kim jest psia.mama007,ktora zalozyla sobie konto chyba tylko po to aby siac zamęt na wątkach,cos mi sie tak wydaje ze jest to osoba ktorą zbanowano a teraz pisze z innego konta.
Szarik jest pod dobrą opieką i naprawde nie potrzeba do tego forum aby mu pomoc.kolejne wiadomosci na pw

Posted

Prosiłabym aby posty zawierały wyłacznie konretną pomoc. Mniej słów a więcej konretów.
Reszta zbędnie nabija strony.
Wiec krótko:

-emilia2280 zaproponowała dopłate do kastracji. Proszę o podanie konkretnej kwoty jaka możesz przeznaczyc na kastracje.
- mgie zaproponowała domek - czy to dalej aktualne?
- proszę o przekazanie jamorowi czy ma warunki na kastracje
- mozna też rozważyć aby powiadomic nowy domek ze pies będzie wykastrowany i czy zgadzaja sie aby dostali go od razu po kastracji. Moze zgodza sie aby pies od razu po zabiegu trafił juz do nich i nalezałoby opłacic mu wiztye kontrolona po kastracji.

Prosze o powściagliwosc w pisaniu postów i coby zawierały jedynie konkretne propozycje. Bez zbędnej oprawy słowotoku.