Pliszka Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Do góry po kochający domek!!! :multi::multi::multi: Quote
katie05 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 POMOCY!:modla: Poszukuje osób chętnych do pomocy Szarikowi przy wizycie przedadopcyjnej.Mialam kolejnego maila w sprawie psiny,napisal pan zainteresowany adopcją Szarika,posiada ogrod,dwa male pieski i koty.Na razie mu odpisalam na maila(zanaczylam ze psina potrzebuje doswiadczonej osoby bo moze byc roznie), wiec czekam na odpowiedz ale gdyby nadal byl zainteresowny to czy znajdzie sie ktos chętny do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej?????Szarik ładnie prosi:placz::Help_2: Quote
Cantadorra Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Ale kochana gdzie ta wizyta mialaby byc? Quote
katie05 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Dokładnie nie wiem bo jeszcze nie mam adresu pana,ale mniemam ze okolice Wawy.Pytam na razie wstępnie czy ktos bedzie mógl pomóc przy adopcji w razie czego a adres bedzie znany jak pan mi odpisze i oczywiscie jak bedzie zainteresowny po tym wszystkim co mu napisalam;) Ja wole raczej nie przeprowadzac takiej wizyty sama,bo nie mam w tym doswiadczenia,moj poprzedni tymczas poszedl do moich znajomych wiec to co innego a poprzednia rodzina Szarika mi osobiscie zdawala sie byc w porządku ale potem niestety wyszło jak wyszło.. Quote
katie05 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Pozwoliłam sobie podac temu panu tel do Jamora gdyz nie jestem w stanie odpowiedziec mu na wazne pytanie.Pan chce Szarika dla swoich rodzicow ktorzy zawsze mieli w domu Onki,mieszkają na wsi i są producentami mleka,Szarik by mial duzy wybieg,towarzystwo mniejszych piesków ale by przebywal równiez w towarzystwie krów.Nie mam zielonego pojęcia jak szarik zareguje na krowy.. Quote
Cantadorra Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Nie wiem, czy Jamor moze pojecie jak reaguje Szarik na krowy :roll: Quote
katie05 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 no i co tu robic?:roll:jest chetny domek tylko jak te krowy sprawdzic? Quote
marlenka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 katie05 napisał(a):no i co tu robic?:roll:jest chetny domek tylko jak te krowy sprawdzic? O matko , koty , dzieci ok można sprawdzić , ale gdzie Jamor krowy w Warce znajdzie??? :evil_lol: Katie jutro będę po Tuptusia u Jamora to może uda mi się zobaczyć Szarika na żywo Quote
katie05 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 ale super!wymiziaj go koniecznie ode mnie:loveu: mozesz zabrac Zorke5 i zrobic mu kilka zdjęc;) Juz sama nie wiem z tymi krowami,moze by Szarika zabrac na wycieczke na wies i zobaczyc jak zareguje na kolezanki krowy,tylko kurcze ja teraz transportu nie mam:roll:moze w przyszly weekend uda mi sie jakis samochod od kogos wyciągnąc Quote
Szarotka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Hm...........nie wiem czy jedno spotkanie z krowami sprawe zalatwia :):) Jak sie zna psa to mozna wiecej powiedziec. Ja np. wiem, ze moj pies moze sie polubic z kazdym zwierzeciem, to tylko kwestia czasu. Jezeli pies nie przejawia instyntkow lowieckich, badz agresywnych i wlasiciciele chca mu poswiecic czas to sprawa jest do zalatwienia. Jedyne zwierzeta co bym tak Mayi do konca nie ufala to cos malego i ruchliwego jak jaszczurka ( miala i Maya chciala ja gonic, moglaby uszkodzic, bo to jak zabawka tylko latajaca). Quote
katie05 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 ktoś nie ma krowy pozyczyc na kilka dni?:hmmmm: Quote
ponka1 Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Szarik będzie miał ogłoszenia w miesięczniku "Mój Pies"/"Przyjaciel Pies" Quote
katie05 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 To super:lol:im więcej tym lepiej.Ten pan dzwonil do mnie dzisiaj,jest naprawde zainteresowany Szarikiem,pies by mial b. dobre warunki,to jest rodzina w ktorej od zawsze byly Onki,tylko trzeba by kogos do tej wizyty.Na razie wiem tyle ze jego rodzice mieszkają 100km od Wawy,bede wiedziec dokladnie jak do mnie zadzwoni po rozmowie z rodzicami bo dzisiaj zadawal tyle pytan o Szarika ze nie zdązylam dokladnie dowiedziec sie o miejscowosc. Quote
ponka1 Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Jednak uważam, że Szarik nie nadaje się do gospodarstwa, przeczytaj post Jamora na watku "Hotel u Jamora". Ten pan z nim rozmawiał o psie. Tak poza tym, czy Szarik jest już po kastracji ? i co się stało z tamtymi ON-kami tego gospodarza ? Trzeba poczekać na ukazanie się ogłoszenia, wtedy na pewno będzie większy odzew, a do krów go nie dawać, bo on jest domowym psem i przy odrobinie uwagi na pewno się sprawdzi jako pies rodzinny . Quote
Szarotka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Z tego co wyczytalam z pierwszej strony to pies byl oryginalnie na wsi i pisalas, ze "To bardzo przyjacielski pies, kury mogą po nim chodzic", czyli nie jest to miejski pies trzymany w domu. Quote
katie05 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 BasiaD doszła Twoja wplata,juz zapisałam na str 22.Wielkie dzięki:loveu: Quote
katie05 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Ponka do prawdy nie rozumiem dlaczego nie skorzystałas z przywileju dyplomatyczego milczenia na temat adopcji Szarika ,tak swietnie Ci to poszło jak Cie poprosilam o pomoc w ogloszeniach i wizycie przedadopcyjnej:p.Nie zamierzam czytac tego co sądzisz o adopcji Szarika bo mnie to nie interesuje,interesuje mnie za to co myslą osoby, ktore zadeklarowaly miesieczne wpłaty na hotelik bo tylko dzięki nim pies nie przebywa w schronisku.Jesli chcesz wykastrowac Szarika mozesz to zrobic nawet jutro ,bedzie szybciej;)Miłego wieczoru Quote
Szarotka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 To jest to co Jamor napisal o Szariku na swoim watku, wiec moze Ponka ma troche racji, ja psa nie znam, myslalam, ze wszystkie owczarki sa jednakowe, ale moze nie:cool3::cool3::cool3:, w koncu chodzi o to, zeby pies dobrze trafil i ludzie byli zadowoleni i wszystko gralo. "nie wiem czy tylko u mnie czy to tak ogólnie, ale nie moge otworzyc zadnej strony po odnośnikach, wiec dlatego pisze to na ogóle. miałem dzis telefon, rozpytania w sprawie szarika. facet pytał o niego , jako miałby iść docelowo na wieś do jego rodziców, do pomocy w pracy przy naganianiu krów. Nie mi o tym decydowac , bo ja tylko usługi dla Was prowadze, ale jakby nie doszło do obustronnego porozumienia w sparwie szarika i tej roboty dla niego, to proszę wziaść pod uwagę Rufusa. szarik to taki gosc, że jak tylko zaczyna padac to spierdziela do boksu i gapi sie na niebo. To by była idealna robota dla Rufusa. Jemu nie przeszkadza nigdy pogoda, błota i wilki jakies. Gadałem z nim, mowi ze chciałby, bardzo chciałby. Przekazcie tam na wątek, ja nie potrafie tam wejsc." Jamor ma psa, no i jest doswiadczony, ale decyzja jest dla tych co z psem mieli doczynienia. ____ Quote
katie05 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Szarotka ja wszystko rozumiem tylko zwrocmy uwage ze Szarik nie ma uzbieranych deklaracji na hotelik,na kolejny miesiąc mozna wykorzystac pieniądze z bazarku a potem co?kto sie zajmie Szarikiem?mnie juz nie będzie w Polsce więc nawet jakbym chciala to go nie moge zabrac. Poza tym Szarik jest jeszcze mlodym psem,moze sie jeszcze do wszystkiego przyzwyczaic, wywodzi sie od German Shepherd a co shepherd znaczy nie trzeba nikomu tlumaczyc ,wątpie aby jego srodowiskiem naturalnym bylo mieszkanie w bloku.Ja sie naprawde bardzo obawiam tego ze za 2 miesiace psina trafi do schronu bo chetnych do deklaracji jak nie bylo tak nie ma:-( Quote
Szarotka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Wiem, ze lezy Ci na sercu sytuacja Szarika, ale przeczytaj watek Jamora. I on i ja jestesmy przekonani, ze pieniadze sie znajda to raz, poza tym Szarik ma ogromne szanse na adopcje. Natomiast niedopasowana adopcja jest ryzykowna. Duzo ludzi traktuje psa jak wiekszosc dogomaniakow, czyli bierze go takim jaki jest i tyle, ale dla niektorych ludzi pies ma spelniac swoja role, wiec jak nie spelnia to go nie chca, jak czlowiek szuka psa do pracy a dostanie takiego co deszczu nie lubi itp, to moze to byc problem. Nie bede sie wiecej wtracac, bo jestem daleko i moge psu tylko pomoc finansowo, wiec ostatnie zdanie nalezy do tych co moga cos zrobic konktretnie a nie tak jak ja "strzepic jezyk po proznicy" :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
katie05 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 no co ty,bardzo dobrze ze sie wtrącasz,przynajmnej mu pomagasz finansowo to bardzo duzo,w takim razie czekamy na rozwoj wydarzen.. Quote
marlenka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Oj Szariku nie masz Ty szczęścia . Może warto najpierw sprawdzić warunki w potencjalnym domu a poxniej rozwazać czy Szarik czy proponować innego psa . Nie można każdego psa oddawać tylko do domu , bloku , sory ale jak pies z długą sierścia ma ciepła budę , michę i jest traktowany dobrze , ma troszkę ucucia to dlaczego mu nie dać szansy ??? Ponka jak będziemy aż tak dyskwalifikowac domy to w końcu domy sie " skończą" a po drugie strasznie ludzi może takie coś zniechęcać do wzięcia psa ze schroniska lub z ogłoszenia. Naprawdę trzeba z ludźmi rozmawiać , i ewentualnie im jakiegoś psa zaproponować innego który się nadaje a nie zbyć ich i koniec. Quote
Cantadorra Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Na pewno trzeba przeprowadzic wizyte przedadopcyjna i dac takiego psa, ktory najlepiej bedzie pasowal do danych warunkow. Czy jest szansa na wizyte przedadopcyjna? Quote
marlenka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Cantadorra napisał(a):Na pewno trzeba przeprowadzic wizyte przedadopcyjna i dac takiego psa, ktory najlepiej bedzie pasowal do danych warunkow. Czy jest szansa na wizyte przedadopcyjna? Dokładnie , ja bym zadzwoniła do tego gościa i zrobiła wizytę i dopiero wtedy się zastanawiała który pies się nadaje . Czy wogóle dom sie nadaje . Trzymajcie ten domek niech jakaś bieda na tym skorzysta . Quote
katie05 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Pan wczoraj do mnie dzwonil,mial porozmawiac z rodzicami bo to u nich ma zamieszkac pies a potem obiecal ze sie odezwie,jak to zrobi to sie dopytam o dokladny adres bo wczoraj mnie 'zagadal'pytaniami o Szarika:cool3:Wtedy trzeba bedzie kogos poprosic o wizyte bo to podobno jest 100km od Wawy. Quote
Recommended Posts