Szarotka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Tuptus to wogole w czepku urodzony, bo teraz za hotel placi babka z Kanady. Ten to ma szczescie :):) No wlasnie co tam u Szarika ??? Quote
al-ka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Wkleiłam zdjęcia Szarika na "Owczarka " w temacie: Forum Owczarek.pl: Przygarne onka Szarik bardzo spodobał się i pan jest chętny do adopcji.Pan jest nauczycielem jednego z forumowiczów(KRZYCHU) i mieszka w Częstochowie lub okolicy(dziś dostałam pw).W sobotę umarł jego ON.Proszę o kontakt. Quote
Szarotka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='al-ka']Wkleiłam zdjęcia Szarika na "Owczarka " w temacie: Forum Owczarek.pl: Przygarne onka Szarik bardzo spodobał się i pan jest chętny do adopcji.Pan jest nauczycielem jednego z forumowiczów(KRZYCHU) i mieszka w Częstochowie lub okolicy(dziś dostałam pw).W sobotę umarł jego ON.Proszę o kontakt. Tak czulam, ze Szarik sie spodoba temu panu bo on szukal owczarka, a Szarik jest taki ladny :):) Quote
katie05 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Witajcie, Mialam sie wstrzymac jeszcze dwa dni i nie pisac o Szariku ale skoro są informacje ze komus sie spodobal to wole napisac to teraz. Wszystko wskazuje na to ze Szarik nie jest juz do adopcji gdyz..w niedziele odwiozlam go osobiscie do DS.Szarik zamieszkal w Zielonce(kolo Warszawy) z rodzinką z dwójką dzieci(chlopcy:jeden ok 3 latka drugi starszy).Panstwo byli zauroczeni Szarikiem i zgodzili sie bez mrugniecia okiem na:wizyte przedadopcyjną,umowy adopcyjne,kastracje itp.Podpisalismy umowe adopcyjną, w ktorej zabezpieczylam wszystkie prawa Szarika,zastrzeglam sobie tez prawo odbioru psa z powodow wymienionych w umowie oraz ich poinformowalam ustnie ze gdyby tylko cos bylo nie tak to jeden telefon i zaraz psa zabieram.To jest tylko tak pro forma bo widzialam ze Szarik bardzo im sie spodobal ,szczegolnie dzieciom ale w zyciu roznie bywa(juz sie naczytalam na dogo glupot o tym jak to pies zostal oddany bo warczal na dziadka ,nie chodzil po schodach czy tym podobne więc wole dmuchac na zimne). To teraz kilka szczegolow:Szarik zamieszkal w bardzo fajnej okolicy,w mieszkaniu na parterze z wyjsciem do ogrodu,wiec w zaleznosci od pogody gdy panstwo będa w pracy bedzie mogl na nich czekac albo w domku albo w ogrodku.Odnosnie kastracji umowilismy sie tak,ze jak tylko uzbiorą sie potrzebne fundusze to albo ja go odwioze na zabieg albo zrobi to jego pan,wtedy ja tylko podjade do lecznicy aby uregulowac rachunek i odebrac fakture, ktorą potem wkleje na wątek.Poki co i tak bedzie chodzil na smyczy wiec w najblizszym czasie nie zanosi sie na to aby 'narozrabial'. Powiem szczerze ze zalezalo mi aby ten psiak znalazl jak najszybciej dobry domek gdyz bardzo mnie stresowal fakt ze niedlugo musze wyjechac i balam sie ze Szarik zostanie bez DT i funduszy na hotelik.Jego nowa rodzina zrobila na mnie pozytywne wrazenie,wiadomo ze nigdy nie mozna niczego przewidziec do konca ale jakos mam wewnętrzne przeczucie ze bedzie mu tam dobrze.Jesli ktos mieszka w poblizu Zielonki to moge podac adres na prv wtedy mozna odwiedzic Szarika.Jak tylko bede miala kolejne wiadomosci to napewno napisze. Quote
Szarotka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 O to co teraz ?? Mam wyslac to co obiecalam i bedzie to uzyte na kastracje ?? Gratuluje Szarikowi. Quote
lilk_a Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 wielkie gratulacje dla Szarika :multi: jego starszy imiennik którego mam w podpisie nie miał tyle szczęścia ...być może i do niego uśmiechnie się los bo czy imię Szarik nie jest szczęśliwe :) Quote
katie05 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Szarotka napisał(a):O to co teraz ?? Mam wyslac to co obiecalam i bedzie to uzyte na kastracje ?? Gratuluje Szarikowi. Dokladnie,teraz zbieramy tylko i wylącznie na kastracje,zabieg mial byc wykonany w lecznicy obok mnie ale skoro Szarik zamieszkal w Zielonce to bedzie lepiej jak kastracja odbedzie sie w lokalnej lecznicy gdzie mozliwe ze cena bedzie troche nizsza(w lecznicy obok mnie koszt to 350zl).Napisze wszysto jak juz uda sie umowic kastracje i wtedy wszelka nadwyzka zostanie albo odeslana do nadawcow albo przekazana na dowolnie wybranego psiaka,tutaj czekam na propozycje osob ktore deklarowaly wsparcie finansowe dla Szarika Quote
Cantadorra Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Piszecie o dzieciach. Pamietam z poprzdnich postow, ze "zastygal" na widok dzieci. Jak tutaj to wyglada? Dzisiaj wyslalam na Szarika swoja deklaracje. Takze niech to idzie na kastracje. Ciesze sie bardzo z DS. Oby to byl ten DS. Wspaniala wiadomosc.:multi: Quote
Cantadorra Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Pamietajcie, ze z bazarku bedzie 200 zł, tylko czekamy na ostatnia wplate. Jak tylko przyjdzie to od razu wysylam. Quote
al-ka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Wspaniała wiadomość!To musi byc dobry domek!Szkoda byłoby stracić ten domek w Cz-wie-moze jakiś inny psiak będzie miał szczęście.Wysyłajcie na podany wątek na Owczarku zdjęcia jeśli ktos ma ONka do kochania bez domku jeszcze. Forum Owczarek.pl: Przygarne onka Quote
agat21 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 No to miał szczęście Szariczek! A panu z Częstochowy rzeczywiście trzeba jakąś inną psinę szybciutko pokazać. Czy psiak musi być młody? Quote
maarit Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Cantadorra napisał(a):Pamietajcie, ze z bazarku bedzie 200 zł, tylko czekamy na ostatnia wplate. Jak tylko przyjdzie to od razu wysylam. Przyznaję się to moja wpłata:oops::oops::oops:. Albo moja koleżanka nie wpłaciła albo na poczcie utknęły... Quote
katie05 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Cantadorra napisał(a):Piszecie o dzieciach. Pamietam z poprzdnich postow, ze "zastygal" na widok dzieci. Jak tutaj to wyglada? Dzisiaj wyslalam na Szarika swoja deklaracje. Takze niech to idzie na kastracje. Ciesze sie bardzo z DS. Oby to byl ten DS. Wspaniala wiadomosc.:multi: Nie wiem jak to wyglądalo jak mieszkal u swoich poprzednich 'wlascicieli" ale u mnie z dziecmi nigdy nie bylo problemu,jego nowi panstwo przyjechali do mnie cala rodziną i przede wszystkim chcieli zobaczyc jak Szarik zareaguje na ich malutkiego synka,chlopczyk nalezy do tych dzieci ktore sie kompletnie zwierzat nie boją(w domu mieszka kot)wiec od razu chcial pieskowi dac Tic Taca na dziendobry:razz:,zamienilam Tick Tacki na psie ciasteczka i Szarik delikatnie z jego rączek zjadal. Do tej pory jedynymi ludzmi na widok ktorych pies zastygal byli niestety mlodzi męzczyzni wiec wnioskuje ze mial w przeszlosci niefajne przygody.. Quote
Cantadorra Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 No to życzymy dużo zdrowia Szariczkowi, szczesciarzowi! Quote
Cantadorra Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Poprosze o nr konta na PW na ktory mam wyslac pieniadze z bazarku Szariczkowego. Wysle jutro lub dzisiaj. Quote
katie05 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 No niestety...Pani dzisiaj dzwonila ze Szarik pozostawiony sam w domu zjadl im polowe drzwi i narobil szkód,pytala czy moge go zabrac,zgodzilam sie od razu bo nie chce go zostawiac w sytuacji gdy cos jest nie tak,Szarik wraca dzisiaj do mnie..nadal bedzie szukal domu Quote
Cantadorra Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Kurza twarz, to juz jakas patologia. Ludzie mnie denerwuja.:mad: Quote
katie05 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Mnie tez...Ci wyglądali na porządną rodzine,mówilam im kilka razy zeby sie dobrze zastanowili bo ten pies juz duzo przeszedl i nie ma co sie spieszyc ale tak byli zachwyceni Szarikiem ze stwierdzili ze napewno wszystko bedzie ok.Niestety na takie sytuacje nie mamy wplywu i nie mozna do konca wszystkiego przwidziec dlatego nie pisalam kilka dni o adopcji bo nie chcialam zapeszyc... Mam taka propozycje: poniewaz ja niedlugo wyjezdzam na stale za granice i trzeba bedzie Szarikowi szukac kolejnego DT (jesli nie znajdzie DS do tego czasu),chcialam go jutro umiescic w hoteliku aby psina nie skakal tak z jednego Dt do drugiego.Wiem ze nie ma jeszcze wszystkich stalych deklaracji ale pewna kwota juz jest a reszte mu doloze.Co o tym myslicie?Chcialabym aby do czasu adopcji Szarik byl bezpieczny w jednym miejscu Quote
Cantadorra Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Tez tak mysle, ze nie ma co chlopakowi dodatkowego stresu dokladac i przenosic go z miejsca na miejsce. Quote
lilk_a Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 ale żeby za jedne drzwi .... i już wynocha .... :shake: Quote
katie05 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 u mnie jak byl to zjadl domofon i rozszarpal płaszcz,ja podchodze do tego z dystansem i nie widzialam w tym problemu ale moze nie wszystkich stac na to aby pies niszczyl w domu,nie wiem..to nie tak ze Szarik ma sie wynosic,Pani prosila aby go zabrac bo nie radza sobie ze zniszczeniami jakie robi, nie mam zamiaru ich przekonywac do zmainy decyzji bo to tylko bedzie stres dla nich ale przede wszystkim dla Szarika,uwazam ze lepiej bedzie jak Szarik znajdzie dom u kogos kto ma doswiadczenie z psami i wie jak postępowac w takich wypadkach,ci panstwo mieli poprzednio psy ale moze nie mieli do czynienia z psami ktore potrzebuja specjalnego podejscia Quote
Cantadorra Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Wyslalam dzisiaj 200 zł z bazarku, poprosze o potwierdzenie jak dojdą. Quote
al-ka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 O matko kochana!A kto zostawia psa w obcym domu,nie przyzwyczajonego nawet do domowników,nie przyuczonego do samotnosci? Przecież to nie trudno wyobrazic sobie,ze pies był zestresowany nieznaną sytuacją.Człowiek (palący) będzie palił w stresie papierosa od papierosa a pies rozładowuje napięcie gryzieniem.Trzeba było z nim pobyć.Nauczyć zaczynając od kilkuminutowej nieobecności,ze się do niego wraca,że kazdy powrót to smakołyk i np spacer.No i zostawiac mu zabawki i gryzaki(ja zostawiam swoim grube,twarde i długie wędzone bycze penisy-są rewelacyjne,choć bardzo śmierdzące).Nie wiem,czy jakikolwiek młody pies pozostawiony w domu sam nie narobił szkód-ja takiego nie znam.Najbezpieczniejsze są pluszowe pieski:angryy: Quote
magda222 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Nawet się nie zdążyłam ucieszyć z nowego domku... Szarik piesku trzymaj się!!! Quote
Recommended Posts