Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny na razie Szarik jest w warszawskim, przejściowym tymczasie.

moim zdaniem nie jest odpowiedzialne wydawac ON-ka bez kastracji, jakiegokolwiek psa/sukę, nie tylko w typie rasy. Jak potem będziemy egzekwowac gdy właściciel nie dopełnie obowiązku kastracji? z policją do niego pójdziemy? palcem pogrozimy? mało jest przykładów na dogo gdzie pełno jest takich sytuacji?:shake: a potem kto jest za to odpowiedzialny-ta osoba która wydała psa bez kastracji/sterylizacji.
Stałe deklaracje przelane zostłyna hotelik w kórym by się mógł jż znaleź gdyy ch było więce, tj.większa kwota:-(

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ponka1 napisał(a):
dziewczyny na razie Szarik jest w warszawskim, przejściowym tymczasie.

moim zdaniem nie jest odpowiedzialne wydawac ON-ka bez kastracji, jakiegokolwiek psa/sukę, nie tylko w typie rasy. Jak potem będziemy egzekwowac gdy właściciel nie dopełnie obowiązku kastracji? z policją do niego pójdziemy? palcem pogrozimy? mało jest przykładów na dogo gdzie pełno jest takich sytuacji?:shake: a potem kto jest za to odpowiedzialny-ta osoba która wydała psa bez kastracji/sterylizacji.
Stałe deklaracje przelane zostłyna hotelik w kórym by się mógł jż znaleź gdyy ch było więce, tj.większa kwota:-(

Ja może mało precyzyjnie się wyraziłam albo źle zostałam zrozumiana(powyższy wpis),bo absolutnie nie chodziło mi o wydawanie psa NIE wykastrowanego,również mam tymczasy i każdy mieszkający u mnie jest kastrowany,więc oczywiście nie wyadoptowałabym Nie odpowiedzialnie,ani rasowego,ani w typie rasy,ani żadnego potencjalnie mnożącego w przyszłości bezdomność.
Pomyślałam jedynie,że jeśli Szarik miałby już ogłoszenia i znalazłby domek niezdążywszy przenieść się z domu gdzie obecnie przebywa do hotelu,to wówczas,zebrane na hotel pieniądze przeszłyby na opłacenie kastracji.
Natomiast dom chcący adoptować psa,jako ten oczywiście odpowiedni i odpowiedzialny,odniósłby się do sprawy pozytywnie i poczekał na Szarika,żeby móc go adoptować już wykastrowanego- zakładam,że tak mogłoby teoretycznie to wyglądać.
"Przetrzymanie"zainteresowanego domu może wyjść zawsze tylko na korzyść,bo jak chce czekać i czeka,to znaczy ,że mu na prawdę zależy a z kolei jeśli pies miałby szanse znaleźć domek szybciej niż później,to tylko lepiej dla psa.

Posted

Kasia77 napisał(a):

Ja może mało precyzyjnie się wyraziłam albo źle zostałam zrozumiana(powyższy wpis),bo absolutnie nie chodziło mi o wydawanie psa NIE wykastrowanego,również mam tymczasy i każdy mieszkający u mnie jest kastrowany,więc oczywiście nie wyadoptowałabym Nie odpowiedzialnie,ani rasowego,ani w typie rasy,ani żadnego potencjalnie mnożącego w przyszłości bezdomność.
Pomyślałam jedynie,że jeśli Szarik miałby już ogłoszenia i znalazłby domek niezdążywszy przenieść się z domu gdzie obecnie przebywa do hotelu,to wówczas,zebrane na hotel pieniądze przeszłyby na opłacenie kastracji.
Natomiast dom chcący adoptować psa,jako ten oczywiście odpowiedni i odpowiedzialny,odniósłby się do sprawy pozytywnie i poczekał na Szarika,żeby móc go adoptować już wykastrowanego- zakładam,że tak mogłoby teoretycznie to wyglądać.
"Przetrzymanie"zainteresowanego domu może wyjść zawsze tylko na korzyść,bo jak chce czekać i czeka,to znaczy ,że mu na prawdę zależy a z kolei jeśli pies miałby szanse znaleźć domek szybciej niż później,to tylko lepiej dla psa.

bardzo rozsądne podejście! już myślałam że jestem w mniejszości, mając przekonanie że każdy pies do adopcji powinien zostac wykastrowany tymbardziej w typie rasy (nie mówię o schroniskach choc i tu bywa różnie) tylko z DT. Rozumiem Kasiu.

warto w takim układzie poogłaszac Szarika na portalach adopcyjnych to święta racja, zdjęcia na początek są mamy komplet!

Posted

wieści od domu tymczasowego Szarika: Szarik uczy się aportowac piłeczkę, nie dko końca wie o co chodzi ale stara się, nie boi się już windy, dużo śpi, odsypia wygodnie to co się musiał tam męczyc na klepisku karmiony pomyjami.
Nowe zdjęcia Szarika:

następne fotasy będą dla kolejnej osoby która złoży stałe deklaracje dla Szarika z dedykacją:loveu:

P.S. Pliszko, Kasiu póki co trzymajcie pieniążki u siebie, jakby co to dam znac:)

Posted

ponka1 napisał(a):
.warto w takim układzie poogłaszac Szarika na portalach adopcyjnych to święta racja, zdjęcia na początek są mamy komplet!

Zdjęcia piękne:loveu:,pozostaje więc teraz, pokazać Szarika światu.
Może ktoś właściwy szybko psinę pokocha,a wtedy poczeka tylko troszkę, aż piesio będzie wykastrowany a tym samym gotowy do zamieszkania we własnym domku.
Jeśli ktoś potrafi i zechce zrobic chłopakowi Allegro,to jak pisałam wcześniej-opłacę.
Ogłoszeń robić nie potrafie,nawet takich zwykłych,ale spróbuje coś zaradzic w tej sprawie.

Posted

Kasiu, jutro poproszę Judytę o ogłoszenia dla Szarika, ona jest na nie przygotowana.

przypomnę że można dostac portret Szarika za dodatkową stałą deklarację w większym formacie na wskazany adres mailowy:loveu:
(w mniejszym tutaj na wątku). Portret z dedykacją z oprawą artystyczną

Posted

Dla urozmaicenia troche połezji na 'esz':

Dla Szarika

„Szedł Szarik szosą szurając sztopami,doszedł do sztodoły a tam 2 bawoły.Bawoły ze sztodoly przepłoszyły Szarika i kazały mu zmykać.Szmutny Szarik poszedł dalej szukając szczęścia w szczerym polu.Szam jeden na swiecie,szłaniał się zmęczony na łapach,tusz za lasem spotkał człowieka,ucieszyl się bo pomyślał ze to na niego człowiek czeka.Człowiek jak to człowiek pomysłowy się okazał,uwiązał Szarika na łańcuch i pod niebem spać mu kazał.Szamotał się Szarik i szamotał,w mrozie ,w deszczu z zimna dygotał,zamiast karmy w misce śmiecie,zamiast ciepła było bicie.Nocami przez sen szlochał Szarik i śniąc sobie marzył o człowieku co przyjaznią go obdarzy.Śni sobie Szarik nadal ale czasem tak coś czuje ze z jakiegoś powodu na takie szczęście nie zasługuje. Jeszcze młody i piękny ale szmutny jest Szarik ,czas jednak tak szybko umyka,czy jest ktoś na świecie kto pokocha Szarika?”

A poza tym wszyscy zdrowi,zgłosze się na odpowiednie badania[FONT=Wingdings]:razz:[/FONT]

Posted

Katie-doskonały text! pięknie Ci to wyszło! i jeszcze te zdjęcie z domem super!:loveu: już w tej chwili proszę Judytę na ten wątek!

P.S.Billie a Ty byś tęsknił/tęskniła za swoimi oprawcami?:cool3:

Posted

[quote name='BasiaD']
Bardzo się cieszę ,że Szarik już wolny.. A co z pozostałymi psiakami?? I sunią?? Im też potrzebna jest pomoc...

wymoszczenie bud jak wcześniej napisałam ajednak podest w jednej bysię przdał bo na ziemi stoi bezpośrednio. Opiswałam to wcześniej szerzej bo właśnie padło takie pytanie Basiu.

przpominam: dla następnej osob, która złoży stałe deklaracje specjalna fota!:cool3:

Posted

A jak sprawa ogłoszeń?- ma Szarunia już jakieś?.Jak niema poproszę kogoś o zrobienie,tylko z Allegro gorzej,bo to już trzebaby kogoś, kto umie wystawiać.

Całusy Szaruniu;)

Szkoda,że tamte małe psiny,męczą się,w tych strasznych,przemoczonych budach:-(
To wszystko jakiś koszmar:-(,psie dramaty podwórkowych "Miśków" i "Azorów" nie do "przeskoczenia":-(...