Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ketunia napisał(a):
Musisz spróbować zebrać deklaracje.

popieram...trzeba porozsylac watek gdzie sie da i odebrac tego psiaka tym :angryy::angryy:......sa hoteliki gdzie sa miejsca psiak jest piekny powiennien szybko znakesc normalnych ludzi

Posted

wiq napisał(a):

przypominam!

Wig, ktoś kto mieszka w okolicy najlepiej, Okta się spyta na NK TOZ-u z Płocka może by zawiózł przywiózł, ta sunia jest na dworze po zabiegu powinna byc w domu przez co najmniej 5 dni, pod znakiem zapytania czy ją wpuszczą. Sterylke trzeba robic na już pownieważ jest już zapłodniona na 100% (jak zawsze).

Epe dzięki! trzeba pilic trzeba mu pomóc tak jak Ci napisałam na tamtym wątku gdzie go wstawiłaś na ON-ki co tam się działo...

Zatem pilnie zbieramy stałe deklaracje!:helo::Help_2:

Posted

jolab napisał(a):

Mogę sunię zawieźć i odwieźć.

super, teraz Okta musi tam do nich zajeśc i uprzedzic o tym fakcie by nie nie baba nie wykręciła się sianem jakby co.

Zmodyfikuję tytuł wątku.

Pomóżmy Szarikowi:candle:

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):

przeslijcie mi na maila prosze fotki w oryginlanym rozmiarze: gotych@o2.pl jak najszybciej

Gosiak czy zdjęcia doszły do Ciebie? Okta je wysłała wczoraj na ten adres mailowy

P.S. już zmodyfikowałam tytuł wątku

Posted

ponka1 napisał(a):
Wig, ktoś kto mieszka w okolicy najlepiej, Okta się spyta na NK TOZ-u z Płocka może by zawiózł przywiózł, ta sunia jest na dworze po zabiegu powinna byc w domu przez co najmniej 5 dni, pod znakiem zapytania czy ją wpuszczą. Sterylke trzeba robic na już pownieważ jest już zapłodniona na 100% (jak zawsze).

Epe dzięki! trzeba pilic trzeba mu pomóc tak jak Ci napisałam na tamtym wątku gdzie go wstawiłaś na ON-ki co tam się działo...

Zatem pilnie zbieramy stałe deklaracje!:helo::Help_2:

ponka, jolab, kontaktujcie się proszę z aina155, która zarządza sterylkową świnką
http://www.dogomania.pl/forum/f940/zasil-sterylkowa-swinke-140889/

pieniądze na zabieg JUŻ SĄ, trzeba teraz tylko suczkę zawieźć do weta, wziąć fakturę i przechować, płocki TOZ nie ma kawałka miejsca?

Posted

[quote name='ponka1']Gosiak czy zdjęcia doszły do Ciebie? Okta je wysłała wczoraj na ten adres mailowy

P.S. już zmodyfikowałam tytuł wątku[/quote]
fotki doszly, szukam mu domu..............wiadomo jak On do dzieci?? Ile ma mniej wiecej - młody tzn???

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']
fotki doszly, szukam mu domu..............wiadomo jak On do dzieci?? Ile ma mniej wiecej - młody tzn???
[/quote]
jest młody jak napisałam w początkowm poście, tam jest 3 dzieci, siła jest bardzo duża (na razie) skacze z radości więc maleńke dzieci odpadają na pewno. chyba że rodzice nie będą go karac ani potem oddawac za podrapanie albo przewrócenie dziecka.Co nie jest wcale rzadkością.

Wig a mogłabyś się skonatkowac z aina? :modla:

sunieczka na pewno potrzebowac będzie opieki po sterylkowej tam na podwórku nie będą się z nią pieścic i do domu nie wpuszczą, więc cichy kąt na opiekę posterylkową bardzo by się przydał. Dosłownie na kilka dni.
No własnie może płocki TOZ-chociaż na te kilka dni tę maleńką sunią by przetrzymał? Płocki TOZ to jolab, która się chyba nawet tutaj pojawiła na wątku Szarika.

[CENTER][B][SIZE=4]a Szarik pilnie ale to pilnie potrzebuje stałych deklaracji![/SIZE][/B] [/CENTER]

Posted

Ponka, ja jestem z nią cały czas w kontakcie, teraz potrzebuję, aby Płock wybrał 1 osobę, która będzie odpowiedzialna za organizację sterylki suczki.

Posted

[B]nie będzie żadnej sterylizacji-baba się nie zgadza bo suczka ma ponad 10 lat, gdyby była młodsza to tk ale nie w tym wieku więc Okta jej tłumaczy a na rodzenie to pani nie szkoda? a jak morduje sie potem szczeniaki też nie? powiedziała, że ona od ub. nie miała ale Okta dalej, że jak była pokryta to będziec rodzic...rozmowa jak ze ścianą.[/B]

[B]Szarika też zaraz się nie wykupi-mija tydzień czasu Oktawia powiedziała jej że znajoma bierze urlop i niebawem przyjedzie a ona na to że syn się już przyzwyczaiłdo niego i nie wiadomo czy odda za te 100 zł. [/B]
[B]Jeśli coś się nie wykombinuje szybko to i ten pies będzie stracony.[/B]

Posted

[B]A może by się zgodzili żeby chociaż budkę mu jakąś postawić tam ocieploną? [/B]Koszt to pewnie jakieś 400zł, a dla psiaka to być albo nie być.

Jak on przeżyje zimę? :-( Przecież to znęcanie się nad zwierzęciem :-(

Posted

[quote name='Cantadorra']
Lepiej negocjowac i zabrac.
[/quote]
gdzie zabrac? "znajoma Oktawii" wymyślona dla tej baby, od początku [B]pisze że Szarik musi byc zabrany ale nie ma gdzie go ulokowac, podobno jest miejsce u Jamora ale mimo takiej sytuacji nikt nawet 5 zł miesięcznie nie dklaruje stałych wpłat.[/B]

Posted

Deklaruję 10 zł miesięcznie ( w miarę możliwości będę coś do tego dorzucać).
Dołożyłabym się też do budki, jeśli baba by psa nie oddała.

Ja się tylko boję, że ona go odsprzeda, a potem na tym samym łańcuchu, pod gołym niebiem uwiąże następnego.

Posted

Ja się tylko boję, że ona go odsprzeda, a potem na tym samym łańcuchu, pod gołym niebiem uwiąże następnego.

dokładnie o tym samym myślę :shake:
i te pozostałe 2 psiaki..